Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Reality check stručne

Ako zistiť, či snívame

Táto metóda sa používa pre zistenie počas spánku, či snívame.

- pozrieme sa na hodiny a vidíme na nich čas napr. 07:30, pozrieme sa na ne o minutku a odrazu tam už zbadáme 22:50, čo je veľký časový rozdiel. Podľa tohoto si naša myseľ uvedomí, že niečo tu nesedí a zrejme snívame.

- další príklad je, keď sa v sne rozprávame s rôznymi vecami, príšerami a ľudmi, ktorých nepoznáme. Nám sa to však zdá byť úplne normálne, ale ak sa v sne nad tým zamyslíme zistíme, že snívame.

- celkom fajn a jednoduchý postup je aj, keď si každé ráno ráno pri umývaní nachvíľku pozrieme na dlane a taktiež počas dňa, vždy keď si ruky umývame. Prípadne sa na ne môžme pozerať v intervaloch a potom v sne, keď ich uvidíme zistíme, že snívame.

- už trocha horšou pomôckou je zrkadlo. Keď sa doma pozrieme doň a pozrieme sa do svojich očí na minutku dve a ak ho zbadáme v sne tak budeme uvedomele snívať, ale sen sa nám rozostrí. Naspäť sa sen dá zaostriť metódou, ktorú si neskôr popíšeme.

Každý z nás si môže však vytvoriť aj vlastný reality check, pretože ide len o zistenie, že niečo nesedí s realitou a naša myseľ sa už o zvyšok postará. Napr. sa môžte v sne skúsiť uštipnúť :o)


O snoch všeobecne aj pod drobnohľadom | stály odkaz

Komentáre

  1. na moj dusu
    zaujimave, ale ja vo sne neviem nic ovplyvnovat a niekedy je to dost desne...
    publikované: 30.06.2005 20:10:50 | autor: ywana (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Ovplyvnenie
    Na to, aby si mohla sen ovplyvnit si ho musis najskor uvedomit, ze snivas. Inak to nefunguje a ak mas nocnu moru a mas z nej strach tak sa skus donutit zatocit s rozprestrenymi rukami a pritom si pomysliet na miesto, kde sa chces ocitnut.
    publikované: 30.06.2005 20:36:42 | autor: sammy (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. myslim,
    ze v momente, ked si chces uvedomit a ovplyvnit sen, prestanes snivat. Jednoducho sa zobudis, nie? Alebo hovoris o snivani v inom stave ako normalnom spanku?
    publikované: 01.07.2005 08:13:25 | autor: bowden (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. ja som to uz skusala
    ale ked mam strasny strach alebo chcem sen usmernit, neda sa to... snivam vzdy az do doby, kym sa nezobudim a este aj potom si musim opakovat "klidek, to bol iba sen"...
    publikované: 01.07.2005 08:27:48 | autor: ywana (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Stav
    Hovorim o stave, ked tvoje telo spi a mysel je bdela, prebudena a premysla :o) Cize hovorim o tzv. bdelom snivani. Tento stav je uplne prirodzeny a ludia, ktori trenuju, si ho dokazu sami navodit a inym sa deje raz za cas. Resp. vo faze REM, ktore trva pocas noci niekolko krat po par minut, kedy sa nam snivaju sny a zdaju, ze ubehli hodiny. Pretoze mezog je odbremeneny od ostanych zmyslov, ktore normalne musi obsluhovat a preto v tomto stave pracuje ovela rychlejsie na vyssej urcovni a vyuziva viac percent svojho potencialu.
    publikované: 03.07.2005 02:04:49 | autor: sammy (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. co su sny
    Len pre zaujimavost, velmi jednoduche zakladne
    vysvetlenie snov som nasiel v knihe
    http://www.gral.sk/sk-b-ako.htm
    publikované: 11.09.2005 08:14:54 | autor: Dominik (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Sny
    Ja som pouzivala tu metodu, ze som sa kukla na ruky. Snivalo sa mi taktiez, ze som zaspala do skoly a kukla som na hodiny - bolo 7:30 a ked som na nich pozrela o chvilinku bolo uz 9 a zrazu uz 11. Ten cas ale letiii... :P
    Len teraz uz trapi jedna vec. Ked zistim, ze sa mi ,,to, len sniva, tak sa zobudim. Preco? To je daky ochranny mechanizmus, ci to akoze nemam zistit? Vsimli ste si dakedy, aky to je pocit, ked sa uz zobudzate? :)
    publikované: 12.09.2005 20:28:17 | autor: Tina (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014