Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Vedeli ste, že...

Praveký človek za svoj život stretol 25 ľudí. A celkom mu to stačilo. Koľko ľudí si vôbec sme schopní pamätať? Niekedy sa snažím spomenúť si na priezviská mojich spolužiakov zo strednej školy, z ktorej nie som vonku ani desať rokov. A neviem... nepamätám sa. Nepamätám si, ako sa volali. Niekedy si nespomínam ani na mená mužov, ktorí prešli mojou posteľou, na tváre ľudí, s ktorými som roky sedela v jednej kancelárii... vypúšťam zo svojho života všetko, o čom som presvedčená, že nebolo tak podstatné, aby to malo priestor v mojej pamäti.

Ale na niektoré veci nedokážem zabudnúť. Na tých 25 pravekých ľudí, s ktorými som sa stretla a zmenili ma. Možno ich nebolo toľko. Možno ich bolo viac. Neviem, v počítaní som nikdy nebola veľmi dobrá. Ani slovné úlohy mi nešli. Napríklad: Ak ľudský popol váži iba 4 kilogramy a ľudská duša 21 gramov, koľko vážia moje láskavé spomienky?

Spomínam si, ako som zúfalo sedela na zemi s hlavou v dlaniach a obaja sme hystericky plakali. Ty si vravel, že je to všetko v poriadku a že sa nič nezmení, že sa mám zachrániť a odísť, dať sa doporiadku a zvládneme to. Bol si taký chápavý, taký milý, taký plný lásky... a potom som ťa už nikdy viac nevidela a nechal si si všetky moje knihy. Ktosi mi povedal, že príde čas, keď sa mi vrátia, že sa ku mne raz nejako dostanú. Ale ja ich chcem hneď. Chcem ich späť. A chcem, aby si mi ich priniesol ty, pretože ti chcem povedať do očí, že mi je ľúto a chcem počuť, že mi odpúšťaš. Obaja sme dnes už inde. Niekde, kde nemáme šancu sa stretnúť. No to dobro, ktoré si do mňa vlieval, nebolo možné zriediť s tým zlom, ktoré vo mne bolo.
Prosím, povedz, že si už môžem odpustiť.
A vráť mi moje príbehy.
Nespomínam si, prečo ich máš práve ty.

Do roku 1660 mali hodiny iba jednu ručičku. Ľudia žili pomalšie, nemali sa kam náhliť. Nemali dôvod utekať po eskalátoroch. Raz som také hodiny videla. V byte chlapa, na ktorého meno si nespomínam. Zobudila som sa ráno v posteli pre jedného, v ktorej sme sa celú noc tlačili, vonku bol január a na stolíku lístok, že mám zamknúť a vhodiť kľúčik do schránky, keď budem odchádzať. Chcela som sa osprchovať a zmyť zo seba odpornosť toho dňa a keď som si brala tie kľúče, všimla som si, že na budíku jedna ručička chýba. V tom byte čas zastal. Nie na minúty, ale na hodiny. Kúpeľňa bola plná penicilínu a ja som si tam zabudla môj ružový šál. A kus dôstojnosti. Ani jedno z toho sa mi už nevráti a nespomínam si, prečo som tam vôbec bola.

Prvá vec, ktorú ľudstvo poslalo do vesmíru, bola nacistická raketa V2. Ak predpokladáme, že kdesi tam existuje inteligentný život, tak si predstavme, čo si o nás myslí, keď sme mu ako prvú správu o Zemi poslali práve nacistickú raketu. Na prvom rande s niekým, kto tiež pôsobil ako z inej planéty, som musela sama blúdiť v noci za treskúcej zimy cudzím mestom, pretože rande s basou piva sa mu vymklo spod kontroly. Strašne vtedy snežilo, asi ako dnes, mala som na sebe čiernu áčkovú sukňu a bola mi taká strašná zima, že som ju po sto metroch už vôbec nevnímala. A taká zima mi bola v celom tom vzťahu. Keď prišiel domov, sadol si do kresla a opakoval mi, čo všetko som v živote nedokázala. Bola to nacistická raketa v našom súkromnom vesmíre. A ja, ako inteligentný život, som si o tom myslela svoje. A ja si nespomínam, prečo som vtedy nevystrelila...

Pokiaľ samica fretky nemá sex viac ako rok, uhynie. Ľudia sú tak zvrhlí, že existuje verzia Playboya v Breilovom písme. Tak dôležitá je erotika nielen pre hlodavce, ale aj pre tých, ktorí nevidia, iba cítia.
Raz sme sa rozprávali a jedna krásna žena mi povedala, že hovoríme iba o sexe. Že je o ňom celý náš vzťah. Že kedysi sme si boli bližšie.
Bolo mi z toho vtedy smutno, pretože ja som to chápala presne naopak. Mala som pocit, že čím viac sa milujeme, tým viac sa milujeme. Čím intenzívnejšie sa jej dotýkam, tým intenzívnejšie ma cíti. Čím bližšie jej som, tým väčšia je šanca, že sa s ňou raz zrastiem... Myslím, že dnes už tomu rozumie. Že vie, že nie som fretka. Že chápe, čo znamená, ak človek zatvorí oči a nechá brušká prstov robiť to, čo im je najprirodzenejšie.
Thomas Alva Edison vynašiel žiarovku, pretože mal panický strach z tmy. A človek vynašiel intimitu, pretože mal panický strach z toho, že sa raz ráno zobudí a nebude na neho vykúkať spod vedľajšej periny žiadny oblý zadok v čipkovanej bielizni.
Spomínam si na všetko. Na to, čo mala oblečené, keď som ju prvýkrát videla, na bozk, ktorý mi dala až potom, čo som mala zmapované celkom iné zákutia jej tela, na prvú večeru, ktorú som jej uvarila... spomínam si na každý kúsok jej vesmíru, ktorý tak starostlivo opatrujem.

Na svete bude čoskoro nastolený matriarchát. Ak predpokladáme, že ženy sú z Venuše, mali by sme vedieť, že Venuša je jedinou planétou slnečnej sústavy, ktorá sa točí v tom správnom smere - v smere hodinových ručičiek. Rumuni to dokonca pochopili už dávno a preto je v Rumunsku čarodejníctvo reálnou profesiou.
V 75% heterosexuálnych domácností riadia financie ženy. Keď sa narodí kreveta, je samcom. Na samice sa menia počas života iba tie najsilnejšie jedince.

To všetko je len slabý odvar. Pozrite sa na človeka ležiaceho pod druhou perinou na vašej posteli.
Nič na svete nie je zapamätateľnejšie, ako láska ženy. Už naše svety ovládajú, prijmime to ako fakt.
Je to aj tak to jediné, čo si budeme pamätať...

- | stály odkaz

Komentáre

  1. jediny fakt o ktorom pises
    je ze ide o prachobycajne sebaukajanie...
    PS: a trhni si..!

    publikované: 26.01.2015 11:18:49 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. prekvapenie
    to si od niekoho opisala? konecne sa to dalo citat .-)
    publikované: 26.01.2015 13:45:11 | autor: jezis petrzalsky (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. prosim
    nenahanaj duchov.
    Ten cas pride a povedane bolo vsetko, co bolo povedane...
    Tes sa zo svojej zeny, to ona je dolezita, nie nejaka zasr... vlastne bola pekna, ale to nic nemeni na fakte, ze minulost.
    Vazne.
    publikované: 27.01.2015 21:25:16 | autor: iviak (e-mail, web, autorizovaný)
  4. odpustenie a sex
    Nik ti nemôže odpustiť viac, ako ty sama. Šanca nie je, len ak ju už nechce, nepripustí ani jeden.Inak príde. Skôr, či neskôr.
    Sex je tam, kde to chcú ľudia.Láska, tá si chodí kadiaľ chce, ako chce ale nie vždy príde tam, kde ju chcú ľudia. Nie je práve preto sex jednou z brán, ktorou vchádza láska?
    publikované: 29.01.2015 13:41:15 | autor: neviemnic (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. oprava
    Až na to že fretka je šelma, nie je hlodavec !

    Fretka je však jediná kunovitá šelma, ktorá žije v ľudskej opatere. Okrem toho je to jedna z troch šeliem všeobecne popri mačke a psovi.
    publikované: 05.01.2017 17:23:16 | autor: Marian Marcinik (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. oprava
    Až na to že fretka je šelma, nie je hlodavec !

    Fretka je však jediná kunovitá šelma, ktorá žije v ľudskej opatere. Okrem toho je to jedna z troch šeliem všeobecne popri mačke a psovi.
    publikované: 05.01.2017 17:23:16 | autor: Marian Marcinik (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. oprava
    Až na to že fretka je šelma, nie je hlodavec !

    Fretka je však jediná kunovitá šelma, ktorá žije v ľudskej opatere. Okrem toho je to jedna z troch šeliem všeobecne popri mačke a psovi.
    publikované: 05.01.2017 17:23:17 | autor: Marian Marcinik (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014