Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

príbeh jedného exibicionistu

hovorí sa že iniciatívny blbec je horší ako triedny nepriateľ. v prípade obyčajného človeka Igora to asi bude pravda, ibaže...
Musím povedať, že pána Igora a jeho obyčajných ľudí som si všimol v jednom z jeho regionálnych denníkov už dávno. vtedy som ešte nevedel o koho sa jedná, akurát si pamätám, že mi ich požiadavky rozpísané do niekoľkých bodov vyvolali úsmev na tvári a spomienky na staré dobré heslá z čias dávno minulých. Keď som sa po volbách 2010 dozvedel, že pán Igor a iní obyčajní ľudia budú sedieť v parlamente, opäť mi bolo do smiechu. Tentokrát to bol síce už taký Gogolovský smiech, ale jak pravil dedo, srandu si treba robiť stále a zo všetkého. Ono pán Igor bol aj vcelku vtipný prípad. Niežeby nebodaj disponoval zmyslom pre humor, to nie, ale jeho nápady, rozprávky a báje ktorými nás ohuroval od samého začiatku svojej politickej kariéry mali niečo do seba. veď keď môže preraziť takáto postavička akoby vystrihnutá z Chalupkovho Kocúrkova, môže hádam preraziť každý. to bola nakoniec aj hlavná devíza pána Igora. Presvedčiť Slovač, že každý človek je ten pravý - obyčajný, a hoci by aj vystupovaním pripomínal Andera z Košíc, má šancu stať sa politickou celebritou a užívať si vo svetle kamier. A keď mu aj doteraz chýbal Piťu (či jak sa volal Anderov kamoš), teraz už má Alojza Hlinu, takze vsetko je naporádečku. Akurát ma trosku zarazilo, ze sa na jeho kandidátku upísali aj takí starí politický harcovníci ako páni z KDS a OKS. Aj ked dovodov by sa pár naslo, Palkovci cítili poslednú sancu zarobit si slusné peniaze, Zajac s Dostálom o ne nechceli prísť. A najmä radi mútia vodu a majú podobné exibicionistické a mesianiztické sklony (Dostál má aj podobnú mentálnu úroveň). Akurát jedna vec mi nie je celkom jasná, to boli na zaciatku takí hlúpučkí, že nevedeli ako to celé skončí ešte predtým ako sa to začne, alebo im fakt dochádzajú peniaze ci majú také silné abstinenčné príznaky z nedostatku moci a nevidenia sa na televíznych obrazovkách? Ved predsa to, že pán Igor je ľudový rozprávač a trnavský trubadúr museli vedieť od začiatku. Nuž, povedané klasikom niečo bolo od začiatku zhnité v štábe Igorovom. Nakoniec neviem ci účelne (to by som ho potom neuveritelne podcenil, myslím pána Igora), alebo len tak z roztopase Igora táto zaujímavá epizódka na slovenskom politickom nebíčku nemala dlhé trvanie. detektor lži je zaručený prostriedok, ako sa zbaviť starých politikov. teda konkrétne otázka či niekedy zobrali úplatok. Presne tak, ako by pre Igora bola likvidačná otázka, či niekedy krátil dane. Ale takáto otázka by bola likvidačná pre každého podnikatela, takže ťažko je zazlievať Igorovi, že takúto otázku si položiť nenechá. nuž ako píše Lukáš, " Beda vám, farizeji, že máte radi predné miesta v synagógach a po­zdravovania na námestiach". Takto by som hádam aj mohol ukončiť toto neskoronočné Slovo o pluku Igorovom, na záver si dovolím už iba jeden včerajší postreh. Keď mal pán Igor brífing o odchode kandidátov, celý čas hovoril o sebe ako MY (na oboch posledných tlačovkách stál sám), a teraz veru neviem, či vidíš duchov Igorko, či už kráľovský majestát používaš???

politika | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014