Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zvrátené názory, niektorých našich spoluobčanov

17.9.2022..ruský veľvyslanec, ktorý pôsobí na Slovensku a Žilinka, by sa mali zaujímať najmä o toto. Prečo prezident Putin, nedbá o to, aby ruskí vojaci, ktorí padlí na Ukrajine, mali vytvorené a udržiavané také miesto svojho večného odpočinku ako to stanovujú ženevské konvencie ?

Vládu opustili 4 ministri, poslanci sabotujú jednanie parlamentu, opozícia sa domáha referenda, pritom máme na Slovensku vyhlásené a stále pretrvávajúce, dve mimoriadne situácie. Prvá je vyhlásená v súvislosti s ohrozením verejného zdravia II. stupňa z dôvodu ochorenia COVID-19 spôsobeného koronavírusom, od 12. marca 2020. Druhá platí od soboty 26.2.2022, ktorej vyhlásenie súvisí s hromadným prílevom cudzincov na územie SR ako dôsledok  vojny vedenej Ruskom proti Ukrajine. 

Prečo tento nenormálny skutkový stav v našej republike, vôbec nevadí mnohým politikom, či ministrom ? Veď ministri za SaS bez akejkoľvek hanby podávajú demisie a poslanci NR SR sa ani nezamysleli nad tým, či tzv. obštrukciami v parlamente, keď znefunkčnili parlament, sa nedopustili prípadného porušenia zákonov, svojho poslaneckého sľubu ale aj dobrých mravov. A náš generálny prokurátor namiesto toho, aby si všimol tieto fakty, začal mútiť vodu pri riešení triviálneho sporu ruského veľvyslanectva na Slovensku, so starostom jednej maličkej dediny. Pre tých, čo nesledujú média, odcitujem niekoľko viet z internetových novín. Citujem: ...„Pred dvoma mesiacmi boli na príkaz starostu obce Ladomirová bagrom zrovnané so zemou vojenské hroby, píše ruské veľvyslanectvo, ktoré zároveň hovorí o rúhavom čine a poslalo nótu ministerstvu zahraničia SR. Žilinka hovorí, že išlo o konanie hodné morálneho odsúdenia. Polícia SR upozornila na to, že sa internetom šíria správy o zničení cintorína vojakov Ruskej cárskej armády. Autorom týchto správ je ruské veľvyslanectvo na Slovensku. Polícia ich označila za hoax a razantne sa voči nim ohradil aj starosta Ladomirovej.“ Koniec citátov. Pravdou ale je, že cintorín zostal pietnym miestom, hroby nikto neotváral a že ruské veľvyslanectvo  sa o úpravu cintorína začalo verejne zaujímať, až po dvoch mesiacoch, odkedy začala rekonštrukcia predmetného cintorína. Možno, že pán starosta obce mal túto opravu cintorína oznámiť transparentnejšie, hlasnejšie a zreteľnejšie obyvateľom obce. Napr. vyhlásením v miestnom rozhlase, poprípade oznámením  pred vchodom na cintorín. Ak to urobil a inak neporušil zákon, mal by byť hrdý nato, že sa stará aj o cintorín starý viac ako 100 rokov, kde ležia cudzí vojaci, ktorých iste nikto do ich obce nepozval.  

Za týchto okolností, keď tu máme dve celoštátne mimoriadne situácie, za nenormálne tiež považujem zistenie z prieskumu „Ako sa máte, Slovensko ?“, ktorý iniciovala SAV, prostredníctvom svojho sociologického ústavu, v ktorom sa konštatuje, že väčšina obyvateľov Slovenska, by v prebiehajúcej vojne medzi Ruskom a Ukrajinou, privítala skôr víťazstvo Ruska než Ukrajiny ! Čiže evidentne drukujú votrelcom a zloduchom, ktorí vedú vojnu proti Ukrajine, pričom Rusov, Ukrajina nijako neohrozovala. To nie je len na zamyslenie, ale  znie to priam hororovo.  Dennodenne totiž, už viac ako 205 dní počúvame a vidíme, všetky tie šialenstva, čo v tejto vojne spôsobili najmä ruskí vojaci na Ukrajine. Tam nie, že si nikto z ich veliteľov neváži živých obyvateľov Ukrajiny či ruských vojakov, ale úplne sú im ukrátené aj ich mŕtvoly. Tie sú mnohokrát ponechané napospas prírode, eventuálne nahádzané do spoločných hrobov. Legitímne preto položím otázku. Prečo  ruský veľvyslanec, ktorý pôsobí na Slovensku a Žilinka sa nezaujímajú v prvom rade o to, ako zaobchádzajú Rusi s mŕtvolami vlastných vojakov a civilov na Ukrajine? Prečo neprotestujú u prezidenta Putina, že ruskí vojaci tam nemajú, ženevskými konvenciami vytvorené a udržiavané miesto svojho večného odpočinku ? A tak sa pýtam aj pomýlených občanov našej vlasti. To toto, čo sa deje na Ukrajine, vám chýba ku šťastiu, po takom to zaobchádzaní zo strany Rusov túžite ? Svetu stály mier a pokoj, praje doko.


Komentáre,názory | stály odkaz

Komentáre

  1. Predseda Klubu vojenskej histórie Beskydy povedal:
    " Nehovorím, že na cintoríne nie sú pochovaní ruskí vojaci, určite sú v množstve neznámych vojakov. Ale v žiadnom prípade nemôžeme tento cintorín prehlásiť za cintorín len ruských vojakov."
    publikované: 18.09.2022 10:52:26 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. doplnky24.sk
    Článok príjemný pre oko a užitočný. Na iných stranách formátovanie textu niekedy volá do neba o pomstu. Keď vidím stenu textu, jednoducho odídem. Tu sú vhodné rozostupy a obsah. Určite sa sem budem pozerať častejšie :)
    publikované: 05.10.2022 23:54:48 | autor: Doplnky24 (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014