Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Úspechom pre Zmoraya aspoň jedna hlavná súťaž

Slovensko bude na majstrovstvách sveta v klasických lyžiarskych disciplínach v českom Liberci (18. 2. - 1. 3.) reprezentovať v skokoch na lyžiach iba Tomáš Zmoray (nar. 26. 7. 1989), ktorý sa v utorok spolu s trénerom Milanom Filipkom presunul do dejiska šampionátu
zdroj: SLZ 
 

LIBEREC 17. februára (SITA) - Slovensko bude na majstrovstvách sveta v klasických lyžiarskych disciplínach v českom Liberci (18. 2. - 1. 3.) reprezentovať v skokoch na lyžiach iba Tomáš Zmoray (nar. 26. 7. 1989), ktorý sa v utorok spolu s trénerom Milanom Filipkom presunul do dejiska šampionátu. Devätnásťročný člen klubu ŠK Kartík Banská Bystrica splnil ešte pred začiatkom zimnej sezóny ako jediný zo skokanov SR podmienku Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) na štart na MS, keď získal body v letnom Kontinentálnom pohári.
"V Liberci nemáme veľké oči, pre Tomáša to budú prvé majstrovstvá sveta. Treba si uvedomiť, že na veľkých podujatiach iba začína. Na druhej strane nemám rád, keď je niekto považovaný za nováčika dva - tri roky. Úspechom pre Zmoraya na šampionáte bude aspoň jeden postup z kvalifikácie do hlavnej súťaže medzi 50 najlepších. S tým by sme boli obaja spokojní," uviedol pre agentúru SITA reprezentačný tréner slovenských skokanov Milan Filipko a pokračoval: "Konkurencia bude obrovská, hoci z jednej krajiny môžu na majstrovstvách sveta na rozdiel od Svetového pohára štartovať iba štyria pretekári (v SP šesť, pozn.)."
Krátko po ďalšom tohtosezónnom vrchole - juniorských majstrovstvách sveta na Štrbskom Plese, kde 5. februára obsadil 33. miesto a nepostúpil do finálového 2. kola, dosiahol Tomáš Zmoray svoj prvý väčší úspech. V nedeľu 8. februára zvíťazil v jednokolových pretekoch Kontinentálneho pohára na mostíku HS-134 v poľskom Zakopanom. "Určite to pozdvihlo moje i Tomášovo sebavedomie, už len pokračovať v načatom trende. Minulý týždeň sme sa pripravovali od štvrtka do soboty na strednom mostíku HS-100 v rakúskom Villachu, po nedeľňajšom dni voľna sme absolvovali v pondelok kondičnú prípravu v Banskej Bystrici a dnes sme už nabrali kurz Liberec," informoval v utorok večer už priamo z Liberca M. Filipko.
Na majstrovstvách sveta sa jeho zverenec predstaví pod Ještědom minimálne dvakrát. V piatok 20. februára je na programe kvalifikácia na strednom mostíku HS-100 na sobotňajšiu hlavnú súťaž, na budúci týždeň vo štvrtok 26. 2. absolvujú skokani na lyžiach kvalifikáciu na veľkom mostíku HS-134 o účasť v piatkovej hlavnej súťaži. Na ktorom mostíku má Zmoray väčšie šance uspieť?
"V prvom rade musím povedať, že Tomáš v Liberci ešte nikdy neskákal. Tamojšie mostíky majú nízku hranu, nižšie sa skáče, ale zvykneme si. Konkurencia je mimoriadne kvalitná, bodovo vyrovnanejšie by to malo byť najmä na strednom mostíku. Verím, že Zmoray nesklame a odvedie maximum svojich možností a schopností," dodal Milan Filipko.



Majstrovstva sveta | stály odkaz

Komentáre

  1. pozri
    Navštív stránku http://www.dennik.eu nájdeš tam aktuálne novinky a spravodajstvo. Získaj výhodu nad kasínom, pozri http://www.e-tip.sk kde nájdeš výborné diskusné fórum.

    Výroba internetových stránok, redakčných systémov a internetových obchodov za najnižšie ceny na trhu http://www.nettur.sk

    Potrebujete poradiť? Osobné financie a podnikateľské poradenstvo nájdete na http://www.poradca.info
    Bývanie - http://poradca.info/byvanie.html
    Poistenie - http://poradca.info/zabezpecenie.html
    Investovanie - http://poradca.info/investovanie.html
    Podnikateľské poradenstvo - http://poradca.info/bussines/index.html
    publikované: 10.07.2009 18:17:46 | autor: jano (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014