Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Polievka z červenej šošovice- Mercimek Çorbası

Turecká kuchyňa, Polievka z červenej šošovice, Zdravé polievky
Polievka z ružovej šošovice Suroviny: • 1 hrnček červenej šošovice • 1 stredne veľká cibuľa • 1 PL hladkej múky • 1 mrkva • 1 PL silne koncentrovaného paradajkového pretlaku alebo 1 ČL sladkej červenej papriky • Soľ • ½-1 ČL čierneho korenia • ½ ČL mletého kmína – podľa vlastnej chuťovej preferencie • ½ ČL čerstvej/sušenej mäty – podľa vlastnej chuťovej preferencie • 1 liter vody • 2 PL oleja • 2 PL masla • 1 ČL štipľavej papriky, najlepšie najemno nasekané čili Postup prípravy: do hrnca nalejeme olej a posekanú cibuľku osmažíme jemne dozlatista. Pridáme múku a pokračujeme v smažení na nízkom plameni. Pridáme paradajkový pretlak. Po chvíli pridáme na kocky pokrájanú mrkvu a poriadne prepláchnutú červenú šošovicu. Nakoniec pridáme ešte vodu a poriadne premiešame. Prikryjeme a necháme variť na najnižšom plameni až pokým mrkva i šošovica nie sú mäkké (približne 20 min). Keď je polievka uvarená použijeme ručný mixér a poriadne ju premixujeme. Podľa chuti pridáme soľ, kmín a mätu. Ak sa nám zdá polievka príliš hustá môžeme pridať trochu prevarenej vody . Na záver: na malej panvičke si prihrejeme maslo, pridáme najemno nasekané čili a panvičku do pol minutý stiahneme z ohňa. Polievku naberieme, zľahka polejeme maslom s čili. Polievka sa podáva so ¼ citróna a bielym pečivom.

Turecká kuchyňa | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014