Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Petícia sa začala

15.3.2004 spúšťame avízovanú petíciu.

Skúste nás podporiť, aby sa ukázalo, že to všetko, čo robíme, nie je márna snaha. Ak ste čítali komentáre, vzniklo združenie registrátorov, ktoré už kontaktovalo ICANN.

Podporme jeho snahy svojím hlasom. Ide nám o spoločnú vec. SK-NIC bez EuroWebu, SK-NIC bez monopolu, SK-NIC čo bude diskutovať, SK-NIC pre nás.

Pridajte aj vy svoj hlas!

http://sk-nic.blog.sk/petition/


Petícia | stály odkaz

Komentáre

  1. Nedostatocne riesenie
    Hi All,

    je relativne jednoduche niekoho odvolat, ale co potom s domenovym priestorom? Dalsi monopolny registrator? Nebolo by vhodnejsie najskor vypracovat navrh ako by mal byt domenovy priestor SK spravovany a hlavne kym a az potom ziadat o zmenu registratora top level domeny?
    publikované: 15.03.2004 15:44:27 | autor: Filip (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. TO FILIP
    Hi F.

    Takže. Jedna vec je vytvorenie projektu ako takého, druhá vec je realizácia a tretia vec je celkové schválenie a zmena priamo u ICANN.

    Je jasné, že zmena registrátora sa nedá spraviť len tak za jednu noc. Je to dlhý proces od samostatného vymodelovania nového systému, jeho otestovania, vypracovania projektu, získania náklonnosti väčšiny až po samotnú ponuku aj s odvôvodnením ICANN-u. Takže predpokladám, že keď viem niečo takéto ja, tak to vedia aj administrátori a aj registrátori, ktorí podporujú túto aktivitu.
    publikované: 15.03.2004 15:54:38 | autor: snipi (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. To Filip
    Snipy to tu viac menej spravne formuloval. Odvolanie EuroWebu nebude zo dna na den a urcite ICANN bude pozadovat alternativu. Vznika tu uz zdruzenie najvacsich registratorov a API, ktore moze prevziat spravu po Eurowebe. Nasou snahou je ukazat, ze to nie je len o ich iniciative, ze je snahou vsetkych registratorov nahradit EuroWeb inou alternativou.
    Pytali sa nas, aka je ta alternativa. Alternativa jednej firmy je samozrejme nezmysel. Vidime ako to dopadlo. Vzhladom na zahranicne modely, ktore funguju, ponuka sa niekolko alternativ.

    1. Zdruzenie registratorov - nonprofit
    2. Nonprofit organizacia
    3. Sprava prostrednictvom akademickej siete
    4. Sprava statom

    Bod 4 by som urcite vyhodil, vieme, ze na Slovensku je to tak...

    Ostali nam 3 body, o ktorych sa da diskutovat.
    publikované: 15.03.2004 18:00:41 | autor: admin (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. to admin
    Mno. Keď už sme pri tých alternatívach. API čo vzniká resp. vzniklo a ponúka možnosť prihlásenia sa do nej je myslím celkom dobrý začiatok. Chcelo by to však sedenie minimálne všetkých najväčších registrátorov spoločne s nejakým spoločenstvom malých registrátorov. Ak sa spoja miniregistrátori a spravia nejaké združenie menšinových registrátorov (maybe) tak by mohli žiadať o vstup do API aby mohli zastupovať hlas menšiny, pretože je jasné, že jednotlivec ako taký bude síce vypočutý, ale má minimálne slovo do vecí, ktoré nadiktuje napríklad slovak telecom alebo iný TOP TEN registrátor. A o tom to je.
    publikované: 15.03.2004 20:49:05 | autor: snipi (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. API to nie je je to zdruzenie a...
    Ako to bolo povedane, zaujem danej skupiny je asi taky ako nam to odprezentoval clovek z Webglobe, spravte si zdruzenie malych registratorov a stante sa nasim clenom. Pozrite sa na diskusiu, pozrite sa na pocet podpisov v peticii. Myslite si, ze je mozne nejake take zdruzenie vytvorit. Niekde vo svete snad ano, ale tu na Slovensku?
    Stari ludia vravia, ze clovek ma to, co si zasluzi. A my mame EuroWeb....
    publikované: 16.03.2004 09:11:51 | autor: admin (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. no neviem....
    vazeni, myslite, ze ked sa vyberie ZNOVA jeden top level registrator to bude o niecom inom? to je predsa blbost. myslim, ze euroweb ma dostatocne technicke vybavenie aby to mohol zvladnut. ano je pravda, ze to nezvlada...jedine rozumne riesenie je podla mna zaviest podobny system ako u nasich susedov CZ, kde je niekolko top level registratorov. a uz je len na klientovy, ktoreho si vyberie.
    publikované: 22.03.2004 14:13:53 | autor: fife (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. maly hacik
    No prave CZ system je velmi kritizovany, lebo nemaju ziadnu kontrolu, podobne aj ako my, nad spravou napr. financii. Dalsia nevyhoda je, ze zlikvidoval malych registratorov, resp. ti nakupuju od velkych.
    Euroweb mozno ma dostatocne technicke vybavenie, ale na nom bezi nedostatocne vybaveny software, resp. ta nestatstna aplikacia, ktora je tak spotvorena, ze by mohla niest oznacenie Lamming software made by Lamers...
    Uprimne, ked s tym sw robim, mam pocit ako by bezalo na nejakom Pentiu 120Mhz kupenom z nejakeho PC bazaru.
    publikované: 23.03.2004 20:13:16 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. je pravda, ale...
    je sice pravda, ze v CZ sa vyskytli spomynane chyby, no to ze odstanil malych registratorov...po dohode sa da. aj ti maly registartori si nasli niektoreho "velkeho" registratora a ti im davaju velmi dobru cenu. nie je to uplne super, ale jedno je iste - nie je tam len jeden monopolny registrator, co je strasne velka vyhoda. a na druhej strane, nikto nebrani "malym" stat sa prave tym "velkym" registratorom..je to len otazka financii. samozrejme bolo by to na velmi dlhu diskusiu, kym by sme nasli najoptimalnejsie riesenie, ale urcite sme firma, ktora by sa do toho zapojila. nethost, s.r.o.
    publikované: 24.03.2004 14:44:40 | autor: fife (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. SK-NIC je drahý a registrujú lukratívne domény ako sa im chce
    Ja uznávam že v tom nemôže byť taký bordel aký bol pred tým ale toto je ešte horšie ako to bolo. Chcel som doménu ace.sk. Natiahol som si budík na 1.3.2004 00:00 a aj tak mi napísalo že už ju má niekto rezervovanú. KUA.
    publikované: 26.03.2004 22:08:10 | autor: Martin Cibulka (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. re:SK-NIC je drahý
    domeny sa uvolnuju k 10.00, dovtedy pise, ze domena je rezervovana, potom po 10.00 to pise iba v pripade, ze je uz registrovana, najlepsie info je na whois.sk-nic.sk
    publikované: 28.03.2004 17:52:50 | autor: admin (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. IPEK ako siedmy
    IPEK ako siedmy, to je zabavne
    publikované: 03.04.2004 07:30:23 | autor: tomas (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. to je naozaj zabavne
    Ako moze taky clovek ako IPEK podpisat tuto peticiu?? Ze sa nehambis to si ale pekny kamarat!!! Ked si potreboval domeny tak sme ti boli dobry.
    publikované: 11.04.2004 07:00:37 | autor: Technik SKNIC (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. nestacim sa divit
    Ved to tu zalozil registrator SULA - to ma byt akoze kryci manever?? Najprv ste chceli aby zme vam zaistili domeny a teraz nas chcete vimenit?? Mam tu ten zoznam co ste my diktovali v tej picerie: dama, eaudit, ecity, galerie, gameland, hitech, icehockey, inetcafe, ink, itworld, jobportal, pcworld, pictures dalej sa my to nechce opisovat ved ich mate vsetkych 24 a dalo nam to niekedy zabrat tak cop roti nam teraz robite peticie? SULA a IPEK ste jedna banda aj ten ma taky zoznam - bannery, europe, maximum, otazky atd. Strcte sa z vasou peticiou aj tak nas nevimeni nikto!!!!!!
    publikované: 12.04.2004 22:29:10 | autor: Technik SKNIC (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. flamewar?
    ak sa snazite vyvolat flamewar, tak ste na nespravnom mieste. toto je prva a posledna reakcia na titeto (akoze technik ...) prispevky. Nikoho to nezaujima, ani nas a ako vidite ani nikoho ineho.
    publikované: 12.04.2004 23:23:38 | autor: drotar (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. info
    tato akcia bola skutocne malo propagovana, bo som sa k nej dostal az vcera vecer a to uplne nahodou (mozno by stalo za to oslovit zoznam.sk a pod.)
    ... a ako vidim uz je to aj tak pase, osobne - mimo to o com sa tu ma jedna: co sa tyka IPEK-0001 - ja si myslim ze mal na to script, ktorym zabezpecil to co bezny clovek nedokaze
    publikované: 30.04.2004 15:14:21 | autor: JuMeP (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. info
    tato akcia bola skutocne malo propagovana, bo som sa k nej dostal az vcera vecer a to uplne nahodou (mozno by stalo za to oslovit zoznam.sk a pod.)
    ... a ako vidim uz je to aj tak pase, osobne - mimo to o com sa tu ma jedna: co sa tyka IPEK-0001 - ja si myslim ze mal na to script, ktorym zabezpecil to co bezny clovek nedokaze
    publikované: 30.04.2004 17:29:18 | autor: JuMeP (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. Re:technik
    hehe.. tak ten technik nemal chybu. Vyzeralo to skor na chaoticke tukanie do klavesnice 10-rocneho chlapca :)
    publikované: 25.05.2004 20:49:42 | autor: palsoft (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. dbass
    UZ NECH TO JE , ESTE SOM NEMAL DOBRU SKUSENOST.
    NEROZVADZAM TUTO TEMU NIE SOM TAK FUNDOVANY ALE NEPACI SA MI PRACA SK-NIC AKO CELOK.
    NEPOMAHA LUDOM ALE ICH ZDRZUJE A TO BY NEMALO TAK FUNGOVAT V IT SPOLOCNOSTI V 21.STOROCI.

    END
    DBASS
    publikované: 17.06.2004 15:43:40 | autor: dbass (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. .
    .
    publikované: 17.06.2004 15:44:51 | autor: dbass (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. .
    .
    publikované: 17.06.2004 15:45:33 | autor: dbass (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014