Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Film vs Realita

Moze nas film obohatit? Nesporne ano. Aj ked si myslim, ze prilisne sledovanie filmov obera cloveka o vlastny zivot. Mozme sa na filmoch zabavat alebo aj poucit ci nadchnut nejakou novou myslienkou,
ak vsak stravime svoj zivot pred telkou alebo v kine, na co nam to bude? Film nam neda ziadny vlastny zazitok ci skusenost. Vidime len nejaku virtualnu realitu, ktora nema s nasou skutocnostou nic spolocne. Dava nam iluziu krasneho sveta, v ktorom dobro vzdy zvitazi nad zlou, spravodlivost nad nespravodlivostou, laska nad nenavistou... Myslim, ze ludia, co prilis vysedavaju pred telkou alebo v kine, prichadzaju o vlastny zivot. Nemaju vlastne zazitky ani skusenosti. Namiesto toho, aby isli von s kamaratmi, zostanu doma sledovat serial a zvysok casu rozpravaju o tom, ako sa im strasne paci hlavny hrdina a ako nenavidia tu flandru, do ktorej sa zamiloval, pretoze nej ide len o jeho peniaze...

tema | stály odkaz

Komentáre

  1. pozor!
    Som veľmi rád, že sa medzi nami nájdu ešte mladí, čo si uvedomujú o čo prichádzajú pozeraním televízie. Filmy sú napodobeniny a kópie skutočného sveta, toho jediného, ktorý stvoril Boh. Cieľom mnohých filmových diel je klamať a dezorientovať. Často to dopadne tak, že ľudia nevedia rozlišovať, čo je pravda a skutočnosť, a čo už nie. Venujte maximum svojho času rodine, priateľom a blížnym.
    publikované: 07.06.2004 10:03:11 | autor: ovecka (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. a kam pojdes s kamaratmi
    do krcmi? heh, to mi je super steaveny cas!
    Ci sa Ti to paci, alebo nie, zivot pred televiznou obrazovkou, v kine, na koncerte rokovej skupiny, v opere, na plavarni, na prechadzke v lese, na kupalisku, na detskom ihrisku, proste kdekolvek Ta napadne, je rovnako skutocny.
    Kazdy meria vlastnou skusenostou, inak ani nemoze. Mozno Ty si pozeral nejake mexicke alebo aregentinske telenovely, ja som nevidel ani jednu.
    Vzdy sa pobavim na tom, ako niekto dokaze odsudit iny sposob zivota, pripadne povysit nejaky iny. Ako vies, ze ten Tvoj pohlad je spravnejsi ako iny? Co Ta k tomuto priviedlo?
    Si Ty Boh, ze to dokazes rozhodnut?
    Pouc i nas slepych... (to uz bolo iba ironicke pichnutie)
    publikované: 07.06.2004 11:11:22 | autor: wa (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. sposob zivota
    trafena hus zagaga
    publikované: 07.06.2004 11:26:55 | autor: tuli (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. televizia ma zivi :)
    Mozno vies, mozno nie, ale
    http://www.nova.cz/
    http://www.joj.sk/
    http://www.prima-tv.cz/
    http://www.stv.sk/live.php
    povodne cele stranky dnes len cast HBO
    su projekty, ktore mam na starosti :)
    Ak by som odsudzoval pozeranie televizie, isiel by som sam proti sebe :))

    Inak, skus sa este zamysliet nad Internetom, v com je lepsie pozerat stranky, citat nezmysli oproti sledovaniu televize :))
    publikované: 07.06.2004 11:51:00 | autor: wa (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. hm
    Myslíš, že strata času? Iste, televízne stanice nám neponúkajú takmer nič hodnotné, no napriek tomu existuje mnoho hodnotných filmov a nielen dokumentárnych, ale aj hraných. Tie však v telke zväčša nenájdeš. Ale neodsudzuj to, čo nepoznáš, oki? To je ako s hudbou, jedna zmysel naozaj má a iná nie. Aj knihy,maľby,...kultúra existuje, hodnotná aj nehodnotná. A to by malo byť predmetom otázky. A nie kritika všetkého cez príklady z telky.
    publikované: 09.12.2006 14:15:45 | autor: Linki (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. ja nehovorim, ze neexistuju dobre filmy
    sam si ich rad pozriem. hovorim o tom, ze nevidim zmysel v tom, ked niekto cely den stravi pred telkou. a to je rozdiel.
    publikované: 09.12.2006 14:33:59 | autor: tuli (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. somar!
    najsprostejsi blog aky som kedy videla...
    publikované: 15.01.2007 13:03:22 | autor: susususus (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014