Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Slováci a Putin

6.7.2022 ...v roku 2008, žilo v Rusku odhadom asi 2 000 Slovákov. Naopak, na Slovensku, pri sčítaní obyvateľstva v roku 2021, sa k ruskej národnosti hlásilo 3 245 osôb ...
Putinove Rusko, vedie vojnu proti Ukrajine, už viac ako 133 dní. Ako sa dívame na túto nezmyselnú vojnu dnes ? Začiatkom mája prieskumy na Slovensku hovorili, že iba 38 % opýtaných označilo za agresora Rusko a 31 %  Slovákov tvrdilo, že vojna na Ukrajine začala vinou NATO. Žiaľ stále značná časť Slovákov sympatizuje s prezidentom Putinom a jeho Ruskom. A toto neviem pochopiť ! Kde  a prečo, títo ľudia prišli k záveru, že Rusko a jeho prezident Putin, majú byť našou spásou ? Veď v našich dejinách od vzniku ČSR okrem toho, že sme z územia Ruska dovážali pomerne výhodne nerastné suroviny, nám Rusi viac škodili, než pomáhali !

Podnetom k blogu bola ale nedávna informácia o tom, koľko Slovákov žije v zahraničí. Najviac ich je v USA 750 000. Česko 350 000, Kanada 150 000, Spojené kráľovstvo 110 000. Nemecko 80 000, Rakúsko 50 000 až po Francúzsko 10 000.  A čuduj sa svete, niektorými Slovákmi obdivované Rusko, v tomto rebríčku ani vôbec nefigurovalo. No podarilo sa mi dopátrať k tomu, že v roku 2008, podľa portálu zahraničných Slovákov, žilo v Rusku odhadom asi 2 000 Slovákov. Naopak, na Slovensku, pri sčítaní obyvateľstva v roku 2021, sa k ruskej  národnosti hlásilo 3 245 osôb. Logika jasne hovorí, že človek ide tam. kde vie, že sa bude mať lepšie.  Doteraz to bolo vždy, len na západ od nášho Slovenska ! A tak položím opodstatnenú otázku. Ak Rusko naživo pozná minimum našich obyvateľov, odkiaľ sa vzala tá  láska k nemu ?  Zostala mi iba jedna racionálna odpoveď. Za všetko môže komunistická propaganda, ktorá vlastne už od druhej svetovej vojny, bezostyšne vychvaľovala Sovietsky zväz vo všetkom. Skutočne vo všetkom ! Ako dôkaz nech poslúžia nasledujúce heslá, ktorými nám v Československu vymývali mozgy až do roku 1990.

Začiatok citátov: ...“ So Sovietskym zväzom na večné časy a nikdy inak! To, čo bolo vytvorené v ZSSR, môže byť vytvorené aj v iných krajinách ! Sovietsky zväz, náš vzor ! Celý svet bude náš ! Sovietsky kôň, náš vzor ! Systém komunistickej výchovy v armáde, je jednotou rozumovej, mravnej, estetickej a telesnej výchovy ! Socialistická pedagogika je vedou o komunistickej výchove, vyučovaní a vzdelaní dorastajúceho pokolenia ! Hlavné je naučiť sovietskych vojakov bojovať aj pri použití atómových zbraní !  (rok 1960) Lenin „ Štát je silný vtedy, ak masy vedia všetko, môžu všetko posúdiť a všetko robia uvedomelo !“ Sovietsky dôstojník, ktorý je vychovaný v duchu komunistickej morálky sa vzorne správa nielen v službe ale aj v osobnom živote. Je kultivovaný a zdvorilý, taktný a dokáže sa ovládať. Amorálnosti dôstojníkov kapitalistických armád sú mu cudzie !“ ... Koniec citátov.

Áno, niektoré citáty sú už na prvý pohľad hodné smiechu. Iné, najmä o vojakoch ZSSR sú veľavravné. Prečo to spomínam ? Lebo napr. už v roku 1960 ZSSR školil svojich vojakov ako bojovať pri použití atómových zbraní. Zaujímavé, že sovietom vtedy vadili nejaké, bližšie neuvedené amorálnosti dôstojníkov kapitalistických armád, no terajší ruskí vojaci, ktorí páchajú takmer každý deň zverstvá a vojnové zločiny na Ukrajine, sú v očiach ich prezidenta, prezentovaní ako hrdinovia Ruska. To sa sovietski predkovia týchto „hrdinov“ musia v hroboch otáčať, lebo „duch“ komunistickej morálky im prikazoval vzorne sa správať nielen v službe ale aj v osobnom živote a pritom mali byť kultivovaní a zdvorilí aj taktní. Z toho tu uvedeného mi jasne vychádza, že  tak ako komunistická výchova bola, tak aj putinovská, ruská imperiálna výchova je, iba vymývanie mozgov zdefromovanou propagandou, ktorú si jednoduchý Rus, nemá ako porovnať s objektívnou realitou. Preto, poznajúc komunistickú propagandu v Československu, si dovolím konštatovať, že každá lož raz vypláva na povrch, aj tá Putinova. A v tom je skutočná nádej, že  Rusi raz pochopia ako ich vodcovia, počnúc Leninom a končiac Putinom, fakticky vždy podvádzali.

A čo na záver ?  Slováci, ktorí ešte aj dnes, viac ako 30 rokov od rozpadu ZSSR a pádu komunizmu v ČSR, stále v sebe prechovávajú  to, čím nás o ZSSR a komunizme, komunistické média v Československu 40 rokov kŕmili, majú šancu urobiť v nazeraní na Rusko reštart vo svojich mysliach, lebo reálne vidia, aké nebezpečné kroky Rusko, pod vedením prezidenta Putina, dnes vo svete presadzuje. Pekné prázdniny praje doko. .


Komentáre,názory | stály odkaz

Komentáre

  1. Komunizmus na Slovensku nebol
    Pokiaľ viem, tak do prevratu v r.1989 sme budovali socializmus p. bloger, pri vašom vzdelaní som prekvapený z toľkej neznalosti, alebo pokrytectva?
    publikované: 09.07.2022 21:00:31 | autor: Jozef Oskoryp (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Reklamáciu treba adresovať poslancom NR SR, tí v roku 2006 schválili
    zákon č. 219/2006 o protikomunistickom odboji ...“Pod protikomunistickým odbojom sa rozumie aktívny odpor občanov proti komunistickému režimu prejavený či prejavovaný organizovane alebo individuálne v období od 6. októbra 1944 do 17. novembra 1989..“
    publikované: 09.07.2022 21:15:58 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. ......česť je česť, nech je vojenská alebo morálna...

    Píšete:......"Slováci, ktorí ešte aj dnes, viac ako 30 rokov od rozpadu ZSSR a pádu komunizmu v ČSR, stále v sebe prechovávajú to, čím nás o ZSSR a komunizme, komunistické média v Československu 40 rokov kŕmili / dnes nás x- krát viac krmia západné média/, majú šancu urobiť v nazeraní na Rusko reštart vo svojich mysliach....".
    Pripomínam že sme poctivo slúžli pod dobrovoľnou prísahou ako svojprávne bytosti a teraz po prevrate r. 1989 si máme nasadiť ružové okuliare a s úžasom obdivovať zločinecký kapitalistický systém?
    publikované: 10.07.2022 22:31:32 | autor: Jozef Oskoryp (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Putin je blbec
    Putin je blbec https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD_%E2%80%94_%D1%85%D1%83%D0%B9%D0%BB%D0%BE!
    publikované: 26.08.2022 17:54:11 | autor: Эдуард (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014