Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Sloboda vs deaktivácia blogov

O udalostiach z posledných pár týždňov z pohľadu jedného z administrátorov.
Keďže som tú najbúrlivejšiu vlnu ako komentátor minul z dôvodu dovolenky a vrátil sa k nej retrospektívne, nemôžem plne zastupovať a argumentovať za administrátora WA, ale skúsim sa vyjadriť k celej situácii z môjho uhla pohľadu. Ospravedlňujem sa, za omeškanie, sľúbil som sa vyjadriť do konca minulého týždňa, ale mám toho na hlave viac ako je únosné.


Deaktivácia blogu racan.blog.(pravda.)sk

K deaktivácii blogu Racan asi toľko. Autor blogu bol x-krát napomenutý, už ako HogoFogo za slušnejší prístup k administrátorom blogu, nakoľko nie je ani majiteľom Blog.sk, ani partnerom či investorom projektu.

Objektívnu kritiku prijímame vždy otvorene, nie však neustále vnucovanie sa a presviedčanie iných o dogmatickosti dotyčného názorov, dokonca často znejúcich ako vyhrážanie sa.

Ako poškodzovanie dobrého mena Blog.sk možno považovať, už len napríklad nabádanie užívateľov na odchod na iný blogovací systém, čo niekoľkokrát dotyčný bloger priamo či nepriamo spravil. Racionálne uvažujúci človek pochopí, že ktokoľvek na našom mieste by zasiahol.

Celá atmosféra okolo deaktivácie uvedeného blogu bola účelovo nafúknutá bublina. Chápem rozhorčenie autorov blogov a ich obavy z možnej deaktivácie toho ich blogu, ale nevidíme dôvod deaktivovať blogy bez nejakej zjavnej príčiny a z roztopaše administrátora. Deaktivácia blogu Racan bola na základe vzájomnej dohody administrátorov Blog.sk a teda nešlo o emocionálny akt, či akt pomsty jedného človeka, ako sa to v poväčšine komentárov interpretuje. Okrem toho bola deaktivácia od úplného začiatku braná ako dočasná! Teda za účelom, aby si autor uvedomil, že na Blog.sk nevládne anarchia, ale demokracia a že je každý zodpovedný za svoje konanie i arogantné správanie sa, ktoré môže vyústiť až do deaktivácie blogu. Na daný fakt bol Račan/HogoFogo v minulosti niekoľkokrát  upozornený administrátormi a keď to nezabralo, tak sme boli nútení mu dočasne deaktivať blog, ako ukážku toho, že to ozaj myslíme vážne.

Miesto ním sľúbeného ospravedlnenia, sa však autor začal prevádzkovateľom teda spoločnosti Singularity, s.r.o. a spoločnosti Perex, a.s. vyhrážať súdom, aj keď nám doteraz nie je známe, aký zákon sme to vlastne porušili. Aj to svedčí o jeho arogancii v správaní sa voči prevádzkovateľom. Podotýkam, že Racan blog nebol opätovne aktivovaný na základe týchto vyhrážok ani petície, ale na základe predchádzajucej dohody adminov, že bude po určitej dobe zasa aktivovaný.


Deaktivácia blogu picuskoviny.blog.(pravda.)sk

Deaktivácia blogu bola prevedená z dôvodu vulgarizmu v názve. Niekoľkokrát sme boli požiadaný spoločnosťou Perex, a.s. o stiahnutie článkov z dôvodu vulgarizmov v názve článku a ich problematického uverejnenia na úvodke  Pravda.sk, čo obe strany chápu ako poškodzovanie dobrého mena spoločnosti Perex, a.s.

Je pravdou, že sa niekedy článok s titulkom obsahujúcim vulgarizmus dostane do obehu, čo je chyba voľnosti pravidiel a ich zjavne zlého výkladu autorom článku. Tomu sa chceme do budúcnosti vyhnúť.

V prípade samotného názvu blogu picuskoviny.blog.(pravda.)sk sme však pristúpili k okamžitej deaktivácii bez upozornenia autora, lebo sa tu vulgarizmus použil priamo v názve blogu.

Chápem postoj autora blogu picuskoviny.blog.sk ako pokus o recesiu, to mu neberiem, ale nemal by zabúdať aj na slušnosť.

Znalí problematiky chápu, že 100% softvérove riešenie daného problému neexistuje, takže pokiaľ nebude na Blog.sk fungovať sebareflexia týkajúca sa názvov Blogov, budeme nútení zaviesť jeden z dvoch systémov a to:

  • "udavačský" – administrátorom niektorý z užívateľov zašle informáciu o vulgarizme v titulku alebo názve blogu a ten bude: v prípade názvu blogu okamžite bez upozrnenia deaktivovaný ako celok, alebo v prípade titulku článku, po prvom upozornení bude titulok premenovaný adminom a po druhom upozornení bude už deaktivovaný celý blog.
  • administrátorský – čo predstavuje zamestnanie stáleho administrátora, omeškanie publikovania (článok musí prejsť odobrením) a následne aj zvýšenie nákladov na prevádzku Blog.sk, čo bude mať za následok zavedenie väčšieho počtu reklám v rámci samotných blogov.

Je na užívateľoch Blog.sk, či si zvolia slušnosť a sebareflexiu, alebo niektorý z vyššie uvedených systémov „kontroly kvality“.

Pokiaľ má niekto pocit, že blogy sú deaktivované zámerne z dôvodu emocionálneho rozpoloženia a ega administrátorov, pozrite si napríklad blog daimonion.blog.pravda.sk, bookzin.blog.pravda.sk a sú tu aj dalšie, ktoré napriek ironizovaniu (konkrétne u Daimonion blogu - admina WA) i Blog.(pravda).sk ako celku nechávame ďalej bežať. My nemáme problém s kritikou, vadí nám jedine arogancia poniektorých jedincov.


Herman.blog(.pravda).sk

Na jednej strane zaujímavé čítanie – myslím tým poézia, na druhej strane neprimerané komentovanie, vulgárnosť, vytváranie konfliktov, zavádzanie administrátorov, vypisovanie odmien za zverejnenie identity, vyhlasovanie pseudosúťaží.

Herman bol upozornený po uverejnení článku ohľadom totožnosti BV pánom Matyášom, že pokiaľ ho nestiahne bude okamžite a natrvalo vymazaný. Plne s týmto názorom súhlasím, ba čo viac, chápem to tak, že autor týmto správaním poškodzuje dobré meno prevádzkovateľov. Na daný fakt bol už zástupcom Perex, a.s. upozornený a dúfame, že si dané upozornenie vezme k srdcu a pozastaví činnosti ako je: atakovanie iných blogerov, vyhrážanie sa a iné útoky smerom ku komunite blogerov na Blog(.pravda).sk.

Neviem, či pán Matyáš Hermanovi povedal, čo tvrdí, že nechce zrušiť jeho blog, aj keď osobne o to žiada, ale nemám rád, ak ma niekto zavádza. Herman ma už minimálne raz účelovo zavádzal a preto mu ako človeku už nemôžem dôverovať. Je to teraz na ňom, či si naše upozornenie vezme k srdcu, alebo obetuje svoj blog.


Republikácia článkov


Doposiaľ sme boli benevolentní v tejto oblasti. Svojho času sme zaviedli systém na kontrolu publikovania veľkého množstva článkov jedného autora za sebou v krátkom časovom intervale, ktorý funguje dodnes.

Nevidím problém, ak si to komunita vyžiada, zavedieme obdobný systém aj v prípade republikácie. Sme otvorení debate na túto tému. Ako v prípade vulgarizmov, aj tu sme to zatiaľ nechávali na sebareflexiu užívateľov. Ak bude požiadavka na zmenu, zmena sa zapracuje.


Pravidlá na Blog.(pravda).sk

Nevidím žiaden dôvod nekomunikovať v tejto oblasti. Pravidlá boli zavedené v čase, keď blogovanie začínalo a preto majú aj všeobecnejší význam. Nevedeli sme, ako sa blogovanie a Blog.sk bude vyvíjať, čo sa na Blog.sk zmení, čo zapracuje a tak ostali do dnešného dňa v podobe, ktorú poznáte. Za 5 rokov, čo Blog.sk funguje, nebola doposiaľ žiadna námietka voči daným pravidlám, teda nebola potreba ich meniť.

Myslím si, že by máloktorý prevádzkovateľ obdobného systému vôbec dopustil debatu o pravidlách poskytovania služby. No osobne nevidím problém v úprave pravidiel, avšak v konečnom dôsledku, je aj tak na nás prevádzkovateľoch, či budeme to ktoré navrhnuté pravidlo akceptovať.

Otvorení kultivovanej debate sme vždy boli a stále aj sme. Nebudeme však ďalej akceptovat arogantné vystupovanie voči nám, vyhrážky, či nezdravé ironizovanie a vulgarizovanie našich postojov či osôb.



- dmiba -

blog.sk | stály odkaz

Komentáre

  1. blog je takí akí sú blogeri, nie pravidlá ...
    publikované: 04.08.2009 09:12:28 | autor: sagi (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. plný súhlas.. aj s článkom..aj s prvým komentom..
    ďakujem za vyjadrenie..
    publikované: 04.08.2009 09:29:19 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Hmm...
    Kríza....
    Aj Ficko chce upravovať rozpočet až v septembri, hoci dobrý hospodár by to bol robil už pred pol rokom.
    Náprava bude preto oveľa viac pracná, zdĺhavá, bolestnejšia...
    A možno niektoré príležitosti sa už ani nebudú opakovať...
    :-(
    publikované: 04.08.2009 09:31:25 | autor: plpko (e-mail, web, autorizovaný)
  4. fúha!
    Vďaka za vysvetlenie....:-)
    publikované: 04.08.2009 09:51:23 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  5. Doteraz nechapem
    preco boli picuskinovci zruseni... Picuskin je vulgarizmus? Cize keby sa niekto volal Picuskin, nehovoriac o tom ze to meno existuje a chce si dat nazov blogu svoje priezvisko tak chudak bude vymazany? Nechapem....
    Myslim ze v istom obdobi tu boli omnoho vulgarnejsie nazvy clankov a ukazovali sa 10 krat denne.. a nic sa nedialo...nikto nic nerusil.. bola ich plna topka...

    A co je na tom najsmutnejsie? Ze ste sa odhodlali drahy admini vyjadrit az vo chvili kedy 50 percent vybornych blogerov z tadeto odisla.. za lepsim....
    publikované: 04.08.2009 10:03:46 | autor: kiti (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. vsetkymi dvadsiatimi
    som za zavedenie systému pre kontrolu republikovania článkov. Uškodiť to nemôže nikomu, na druhej strane s takýmto opatrením si blogeri možno uvedomia, že tam, kde nie je postačujúca dohoda a dôvera, začínajú pravidlá..
    publikované: 04.08.2009 10:07:44 | autor: slečna petra (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. kiti,
    50% najlepsich stadialto odislo uz davno.. a mozu za to blogeri a ich spravanie a nie admini a ich opatrenia ;)
    publikované: 04.08.2009 10:10:18 | autor: slečna petra (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. ad „Deaktivácia blogu racan.blog.(pravda.)sk“
    ad „Autor blogu bol x-krát napomenutý ... za slušnejší prístup k administrátorom blogu“
    Je pravda, že autor nie je majiteľom Blog.sk, ani partnerom či investorom projektu, no vždy považoval a dodnes považuje blogerov a adminov služby Blog.sk za rovnocenných partnerov. Rovnocennosť (pre autora) znamená aj to, že aroganciu si nemôže dovoliť ani admin voči blogerovi. Autorovi sa takejto pochybnej „cti“ od adminov neraz dostalo a túto skutočnosť môže doložiť komentami a mailami adminov.

    ad „... nabádanie užívateľov na odchod na iný blogovací systém, čo niekoľkokrát dotyčný bloger priamo či nepriamo spravil.“
    Dotyčný bloger prosí o konkrétne dôkazy.

    ad „Okrem toho bola deaktivácia od úplného začiatku braná ako dočasná!“
    Z mailu, ktorým admin wa autorovi nadránom 22. júla oznámil zrušenie blogu a dodal, že z jeho strany bude už len „digitálne ticho“, táto skutočnosť nijako nevyplývala a dodnes nevyplýva.

    ad „Miesto ním sľúbeného ospravedlnenia sa však autor začal ... vyhrážať súdom“
    K ospravedlneniu:
    Autor ospravedlnenie (za ostrý tón kritických výhrad) nesľúbil, ale ponúkol ho ako súčasť návrhu kompromisnej dohody.
    Spoločnosť Singularity, s.r.o. na túto ponuku dodnes nereagovala.

    K vyhrážkam:
    V jednom komente na blog.sk autor oznámil, že Racan.blog.sk bol zrušený a dodal:
    „Zvažujem právne kroky proti Singularity s.r.o. a adminovi wa.“
    Autor tým prevádzkovateľovi blog.sk vyslal vecnú informáciu a jej duchu ďalej konal.

    Požiadal o právnu analýzu stavu a výňatok z nej uverejnil v ďalšom komentári.

    S ohľadom na digitálne ticho zo strany Singularity, s.r.o. autor mailom upozornil spoločnosť Perex, a.s. na zrušenie svojho blogu, dal na vedomie vecnú a právnu analýzu stavu vecí, požiadal o obnovenie Racan.blog.pravda.sk a vyjadril vieru, že Perex, a.s. ako prevádzkovateľ portálu www.pravda.sk zaistí skorú nápravu.

    Ponechávam na úsudok každého, či sa „autor začal ... vyhrážať súdom“.
    publikované: 04.08.2009 10:14:29 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  9. ad „Deaktivácia blogu picuskoviny.blog.(pravda.)sk“
    Ak „Deaktivácia blogu bola prevedená z dôvodu vulgarizmu v názve“, potom je mi záhadou, prečo nebol zrušený (aj) blog Lord.blog.pravda.sk, ktorého vulgarizmy Pičuškinovci vtipne pranierovali.
    publikované: 04.08.2009 10:19:28 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  10. slecna petra
    no... myslim ze keby admini nesedeli ticho uz pri tych sporoch ohladom republikacii a vulgarizmov v nazvoch tak by nikto neodisiel... riesili to blogeri miesto adminov... admini k tomu cosi napisali po pol roku... myslim ze uz prilis neskoro... bohuzial
    publikované: 04.08.2009 10:26:50 | autor: kiti (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. žiaden pokus o recesiu, to recesia bola
    je nám ľúto, že podľa majiteľov máme vulgárny názov, nám sa vulgárny nezdá, ale berieme toto rozhodnutie a odchádzame pričom odmietame, že sme akýmkoľvek spôsobom boli vulgárni, všetko dobré ako sa patrí a má byť želajú Pičuškinovci ° ° °
    publikované: 04.08.2009 10:28:04 | autor: picuskoviny (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. ad “nemáme problém s kritikou, vadí nám jedine arogancia poniektorých jedincov“
    Pojem “arogancia jedinca” by si zaslúžil precizovanie práve tak, ako si ho zaslúži pojem “poškodzovanie povesti Služby”.
    Ako (bývalý) bloger blog.pravda.sk si dovolím (arogantne/kriticky) poznamenať, že tiež nemám problém s kritikou, ale s (občasnou) aroganciou poniektorých adminov.
    publikované: 04.08.2009 10:34:11 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  13. Pičuškoviny som od samého začiatku vnímal ako mimoriadne vydarenú recesiu.
    Vtipne odľahčovali napätú atmosféru a vydarene karikovali nešváry, ktoré sa na blog.pravda.sk rozmohli a zamorili ho.
    publikované: 04.08.2009 10:36:33 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  14. Krásne demagogicky spísaná odpoveď
    Mňa by zaujímalo len jedno, stále som ako admin blogzinu nedostala vysvetlenie, prečo sa na tomto mojom blogu /ako aj na ďalších spomenutých v mojom článku a v diskusii http://zelenarusalka.blog.pravda.sk/detail.html?a=efef6d5eaca67c7907ab9970e234c947 / ešte stále načítava cca 300 fiktívnych návštev denne, napriek tomu, že môj editor i počítadlo ShinyStat vykazujú totožnú návštevnosť?

    Prečo s tým admini blog.sk stále nič nerobia? Prečo neriešia tento problém? Prečo stále nemám racionálne vysvetlenie?
    Mňa osobne zaujíma skutočná návšteva blogzinu a nie fiktívne nadhodnotené číslo.

    Veď to bol práve môj článok, pod ktorým sa rozprúdila diskusia, na základe ktorej bol račanov blog vymazaný...

    Dočkám sa rozumnej odpovede?
    Prečo práve tie blogy a nie ostatné??? Prečo každý deň niekoľko sto klikov navyše? Prečo po dlhšom nepublikovaní je táto odchýlka skoro 1000%?
    Prečo pre blog Zelenarusalka a iné sedí napočítavanie presne??? Toto podľa mňa nevyzerá na systémovú chybu... Toto mi skôr príde ako zámer /len stále neviem prečo/.
    publikované: 04.08.2009 11:04:02 | autor: zelenarusalka (e-mail, web, autorizovaný)
  15. história blogu.sk sa od tohto leta
    bude deliť na obdobie PRED Pičuškinovcami a PO Pičuškinovcoch.:)
    admini- vráťte Péčku blog. Fakt to bola skvelá receska, pred autorom klobúk dole, má vtip, a energiu tvoriť. Myslím, že aj majster Lasica by sa usmieval :) a spolu s Lord blogom vytvorili pár , akému niet páru :)
    publikované: 04.08.2009 11:06:29 | autor: Jana (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. 2 zelena rusalka
    Na to nie som plne kompetentny odpovedat ja, nie som programator daneho merania. U vsetkych blogov sa pouziva rovnaka metodologia, teda na ziaden blog neexistuje nejaky zvlastny meter, pravdebodobne bude chyba niekde inde.

    Tvojom clanku sa WA k tomu vyjadril, skor nez doslo k prestrelke medzi nim a racanom:
    "Takze ak si niekto bude sustavne mazat cookies, tak si tie navstevy moze zvysit."

    Cookies su subory, ktore sa vytvoria na lokalnom disku uzivatela pocas prehliadania, resp. su vytvorene na zaklade poziadavky webservera za urcitym ucelom. Napriklad ak sa chces prihlasit, vytvori sa identicka tzv. session a unikatny kod sa ti zapise do suboru s cookies.

    Predpokldam, ze WA pri svojom merani navstevnosti vyuzil tieto cookies a IP adresu. Ak uzivatel tieto vymaze a zaroven zmeni IP adresu a opatovne pride na stranku, tvari sa ako novy navstevnik.

    Priciny, preco tomu tak je moze byt su podla mna dve:
    1. niekto to robi zamerne (menej pravdepodobne, ucelovo by zvysoval jeden konkretny blog)
    2. automaricke roboty vyhladavacich serverov (Google, Yahoo, atd.), mozu mazat po kazdej session cookies alebo ich vobec nevytvarat a kedze pravidelne indexuju blog.sk, moze toto cislo narastat prave vdaka nim. Vlastne tychto robotov je niekolko stovak a kazdy ma vlastnu ip adresu. Kedze tvoja technika merania vyuziva obrazok, ktory sa taha z externeho zdroja je pravdepodobne, kedze tieto roboty indexuju iba text a nie grafiku, ze poziadavku na dany obrazok nezaslu, ale session u nas vytvoria.

    A to moze byt ta pricina rozdielu merania.
    publikované: 04.08.2009 11:27:55 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. 2 kity
    Nemyslim, ze v pripade Picuskinovcov sa jedna o niekoho, kto ma v rodnom liste dane priezvisko. Ak ano, nech mi posle alebo inak doruci kopiu rodneho listu a ja sa mu verejne ospravedlnim a okamzite aktivujem dany blog.
    publikované: 04.08.2009 11:32:27 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. dmiba,
    Pekne napisane, mozno...mozno, mozno keby tam nebol prvok , ktory zobrazuje mocensky mechanizmus, aky nadobudli administratori blogu sk voci Racanovi .

    Spominas bublinu ..ok! a preco nie?! blogeri pesimisticky tragizuju co vyplyvalo so samotnej situacie a vaseho mlcanliveho postoja .

    Blog je miesto , kde sa da sa povedat v degradovanej podobe ukazuju vsetky ludske prejavy, hodnoty a idealy.

    Zvelicenie realnych kontrastov a diproporcii patri k nemu aby odzrkadlovalo to co tu chyba -verbalnu kominikaciu.

    Ak sa Racanova kritika/upozornenia na nedostatky alebo chod blogu vam javi ako arogancia, to znamena ze bol schopny demaskovat tie sily, faktory a emocie mocenske , ktore ovladaju blog.sk podla pravidla vsetci za jedneho a jeden za vsetkych -- jednoducho povedane totalitu.
    Opakujem..
    Pekne napisane, mozno...mozno, mozno keby tam nebol prvok , ktory zobrazuje mocensky mechanizmus, aky nadobudli administratori blogu sk voci Racanovi .

    publikované: 04.08.2009 11:47:06 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. to dmiba
    tu nejde o to ci maju dane meno v rodnom liste ide o princip... Picuskin v zivote nebol definovany ako vulgarizmus.. ked niekym tak len Vami... Keby tam mali pica.blog.sk tak to je ine...
    publikované: 04.08.2009 11:49:18 | autor: kiti (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. radsej neskor ako nikdy,
    myslela som,ze sa uz azda nijakeho vyjadrenia ani nedockame.dakujeme.mne v nom vsak chyba konzistentnost,transparentnost,komplexnost i logika.keby po mne niekto chcel,ci uz teraz dokazem veci a situaciu vysvetlit-po precitani stanoviska,tak nedokazem,lebo som z toho jelen.

    ad Racan blog - nikto na blogu nevedel o ake vymazanie,alebo deaktivaciu ide,to vnasalo nervozitu a nedoveru medzu komunitu.dajme tomu,ze admini vedeli svoje-ze ide vylucne o docasnu deaktivaciu,aby sa racan akoze uvedomil,ale on tu nie je sam,aj my sme tu a silno nas zaujimalo co sa deje a preco.to sme nestali nikomu za informovanie?nedalo sa vydat kratky oznam,alebo koment,aby sme vedeli o co ide?tento postoj dal moznost vzniknut roznym dohadom,teoriam a spekulaciam a to mi neprislo prinosne pre ziadnu stranu.
    vyhrazky zo strany racana asi prebiehali na nejakych skrytych strankach,pretoze my sme ziadne nezaznamenali.oznamenie o pravnej analyze a avizo o podniknuti prislusnych krokov ako vyhrazanie nevnimam.
    pokial bol tento autor docasne "strceny do basy", my sme o tom nevedeli a nevedeli sme,ze cit:že bude po určitej dobe zasa aktivovaný.nevedeli sme aka to bude doba,ani sme nevedeli,ze to bude nejaka docasna doba.

    ad picuskinovci:
    preco viazla komunikacia?perex poziadal adminov o stiahnutie vulgarnych clankov a info nebola dalej komunikovana do produkcie ani formou upozornenia,ze bacha,bacha,vulgarne titulky a nazvy pojdu dole,ani kontinualnym stahovanim,ci opravovanim takych clankov.len naraz zacala hystericka cistka,aj to nedosledna velmi.
    na zaklade akeho kluca boli vybrani len picuskinovci a blog lord nie?lord si zacal s vulgaritami prvy,picuskinovci ho parodovali.oni isli dole a lord dole nesiel.lebo nemal toto slovo v nazve?
    pravda.sk predsa preukazala,ze s nazvom nema problem,ked u seba publikovala clanok http://spravy.pravda.sk/picuskin-nikdy-by-som-vrazdit-neprestal-fdt-/sk_ckronika.asp?c=A070913_171050_sk_ckronika_p04, a diskusiu http://debata.pravda.sk/debata.asp?iddiskuse=A070913_171050_sk_ckronika_p04. keby mala,tiez by musela do nazvu dat 2 pomlcky.ked sa tak moze volat clovek,preco sa tak nemoze volat blog?

    ad bonzovanie:co to je za nabadanie tejto komunity?ved to je pod uroven kazdeho racionalne a liberalne zmyslajuceho cloveka.a je to i urazlive,zvlast,ked je predpoklad,ze cast komunity to vyslovene otravi a znechuti a cast komunity to oslovi a rozbehne tu take udavacstvo,ze stare casy by zaplesali...:-(

    ad herman:tento casto vystupoval ako tiskovy mluvci adminov,cim vznikali spekulacie,ze je jednym z adminov.myslim,ze admini sa mali vcassie distancovat od jeho prehlaseni a zavadzani.dovoloval si bez akehokolvek postihu veci,o ktorych si racan,alebo picuskinovci mohli nechat len zdat.to uz je dost dlhe,dam si teraz pauzu.
    publikované: 04.08.2009 11:51:54 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  21. bonnie.. snád len mala otázečka..
    ako dlho si na blogu?.. lebo ja ťa registrujem len kratučko.. no je dosť možne, že som prehliadla.. :))
    publikované: 04.08.2009 12:02:52 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  22. 2 jajaj
    Pokial clovek nesleduje vyvoj celeho vztahu admini-racan/hogofogo asi nadobudne pohlad, ktory mas ty. Ako som uz povedal, pokial clovek prichadza s konstruktivnymi napadmi, ktore su v nasich moznostiach, a vnimame ich ako posun vpred, zapracujeme ich.

    Po jeho prvych napadoch, ktore uznali za pozitivny prinos a aj sme ich zapracovali, prichadzal s novymi poziadavkami, ktore prezentoval ako nazor vacsiny, pricom to pravda nebola a my sme dane upravy navyse nepozadovali za prinosne, dokonca niektore by mali negativny vplyv.

    A to bol zlom v jeho spravani voci nam adminom. Od vtedy vzdy pristupoval k veciam jednostranne - akonahle sa nieco objavilo ohladom kritiky blog - vzdy sa vynoril a atakoval nas.

    Aj vec ohladom clanku zelenej rusalky - pocitania navstevnosti, akonahle sa spomenulo zrusenie TOPky, co ma vplyv na navstevnost jeho blogu s paralelnou kritikou jeho republikovania na inom mieste, otocil celu vec o 180 stupnov a tvaril sa, ako keby bol on obet a atakoval zasa adminov. Po zruseni TOPky pritvrdil.

    Veci okolo racan.blog.pravda.sk sa dalej nemienim venovat, vysvetlili sme svoje stanovisko a myslim si, ze temy na diskusiu su skor ine. Republikacia a zmena pravidiel.
    publikované: 04.08.2009 12:07:44 | autor: dmiba (e-mail, web, autorizovaný)
  23. ME, snad len mala odpoved,
    ako sluzobne starsia blogerka si detailne info najdes na zozname blogov: http://www.blog.pravda.sk/blogs.html?o=&l=B
    publikované: 04.08.2009 12:12:41 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  24. 2 bonnie
    K "bonzovaniu" - ja som ukazal, ake su mozne riesenia problemu s vulgarizmami, atakmi a vyhrazkami v clankoch a kometaroch. Ak mas iny napad, budem rad ak mi ho odprezentujes, ak bude lepsi ako navrhovane tri, mozeme uvazovat o jeho aplikovani.
    publikované: 04.08.2009 12:15:04 | autor: dmiba (e-mail, web, autorizovaný)
  25. hmm.. to "služobne staršia" mi stačí..
    nebudem prezerať kvantum blogov pre podrobné informácie..

    ale.. už viem,že konflikt medzi račanom a adminmi spajaš len s momentalnou situáciou.. pritom ten sa ťaha od nepamäti..

    asi ti to z adminovho vyjadrenia uniklo.. :))
    publikované: 04.08.2009 12:16:42 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  26. a mimochodom.. len na malinko portáloch davaju na vedomie ostatným,
    že ten a ten ma ban pre toto a toto.. aj ked.. user to upozornenie dostava..

    snad by toto bolo treba doladiť..ale myšlienka dočasnej deaktivacie blogu za porušenie nejakych pravidiel sa mi celkom pozdáva..
    publikované: 04.08.2009 12:18:10 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  27. dmiba,
    kto je dost silny a nepusti sa do nicoho dovtedy, pokial sa neupokoji, ten je naozaj mudry.
    Ta odpoved je mierne povedane jesitna a pochaba a nasvedcuje len tomu co som napisla v prvom komentari. Zarmucuje ma to.
    Na blog a pravdu chodim dlhe roky dmiba....
    publikované: 04.08.2009 12:19:32 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. ad „Pokial clovek nesleduje vyvoj celeho vztahu admini-racan/hogofogo asi nadobudne pohlad, ktory mas ty.“ (dmiba 04.08.2009 12:07)
    Opis kontroverzného vzťahu admini- racan/hogofogo v komente z 12:07 vnímam ako jeho subjektívnu reflexiu očami admina dmibu, z môjho pohľadu nepresnú a (nevedome) skreslenú.

    Uvedený vzťah nie je nutné démonizovať.

    Odohrával sa takmer výlučne verejne v článkoch a komentároch. V priebehu sporu o de/aktivovanie Racan.blog.pravda.sk som dal linky na relevantné články a diskusie, kde sa tento vzťah tvoril.

    Každý, kto má čas a záujem, si môže uvedené texty prečítať a vytvoriť si vlastný názor.
    publikované: 04.08.2009 12:26:24 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  29. 2 dmiba,
    dakujem za ponuku a navrh dialogu.co sa mna tyka,ja som za kultivovane riesenie a a budem vysoko kvitovat,ak bude mat uroven.nemozem prist so ziadnymi navrhmi,kym sa nedoriesia pravidla - respektive,kym sa neobjasni ich vyznamovy obsah,pripadne sa nenaformuluju tak,aby ich vyklad bol zrozumitelny kazdemu/alebo aspon vacsine:-) je treba tu nadefinovat jednotlive pojmy v suvislosti s vulgarizmami - co za ne povazujeme,kde sa mozu objavovat, a kde je to neziaduce.odstupnovat postihy.pokial sa zhodneme napriklad na tom,ze p*** je vulgarizmus a nejaky blogger sa rozhodne zalozit nazov blogu s tymto menom,system by mal byt osetreny tak,ze mu to ani neumozni...ked nejaky novy blogger,ktory si lajdacky precita pravidla,hodi do titulku toto slovo,mal by mat sancu a priestor pre uvedomenie sa a napravu chyby.naopak,ked iny pravidla nebude respektovat a vytrvalo bude toto slovo hadzat do titulky,malo by sa mu v tom zamedzit.
    v obsahoch clankov by sa vulgarizmy nemali monitorovat a postihovat,moze ist o autorsky/umelecky/etc zamer a v textoch mozu mat svoje miesto.az citatelia posudia,ako im v texte konvenuju,ci nie.
    v komentaroch by sa taktiez nemali obmedzovat a postihovat,je to vizitka kazdeho ucastnika diskusie ako ich bude,nebude pouzivat a mala by sa pripustit samoregulacia komunity ako a ci bude s takym ucastnikom komunikovat,alebo ci ho bude ignorovat...
    dalej by sa malo riesit,co znamena poskodzovanie dobreho mena... tema republikacii, ne/existencie topky,ktora raz je,inokedy nie...problem podivneho napocitavania,ktore tu s rusalkou reklamuju blogeri...
    treba poznat potreby oboch stran...potom sa moze odvijat dialog...
    publikované: 04.08.2009 12:33:05 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  30. 2 racan
    Rovnako ako je nepresna a (nevedome) skreslena tvoja subjektivna reflexia ocami Racana/HogaFoga.

    Pokial sa chces natahovat, kto dalej docura, tak kludne pokracuj v tomto nekonstruktivnom snazeni. Ja o taketo sutaze nemam uprimne zaujem.

    Ja som napisal clanok za ucelom risenia problemov typu: vulgarizmi v clankoch a komentaroch, republikovanie a zmena pravidiel. Pokial chces preslapovat na mieste, tak preslapuj.

    Ak nie je zaujem o tuto debatu, mozu ostat veci nezmenene dalej. Az na par postrehov, sa stale tocime okolo veci, ktore su kontraproduktivne.
    publikované: 04.08.2009 12:41:02 | autor: dmiba (e-mail, web, autorizovaný)
  31. ahoj, admin - oceňujem Tvoje stanovisko
    môj názor je uverejnený na mojom blogu - sem by sa nevtrepal, je príliš dlhý :)
    publikované: 04.08.2009 12:52:37 | autor: monami (e-mail, web, autorizovaný)
  32. 2 bonnie
    "pokial sa zhodneme napriklad na tom,ze p*** je vulgarizmus a nejaky blogger sa rozhodne zalozit nazov blogu s tymto menom,system by mal byt osetreny tak,ze mu to ani neumozni."

    Technicky nemozno vyriesit, ze nazov moze modifikovat, roznymi upravami. Napriklad, ak slovo iphone zakazem, niekto moze pouzit rozne tvary:
    iph0ne
    lphone
    Iph0ne
    ifone
    if0ne
    atd....

    Teda technicky je to tazko riesitelna zalezitost, jednoducho budem zakazdym len doplnat zoznam o novy tvar, u nazvov clankov takmer neriesitelna. Napriklad ak si bola nanejakom znamom chatovacom systeme, vies, ze sa dane tvary bezne daju obchadzat. A tak aj napriek systemovemu rieseniu tam musi fungovat admin, ktory "dba" na slusnost.

    Takzer 100% riesenie je jedine na zaklade ludskej administrativy, co znamena mnou uvedene problemy:

    opozdenie aktivacie blogu = strata novych blogerov
    zvysenie nakladov na prevadzku = zavedenie dalsich reklam.

    Co sa tyka obsahu clanku a vulgarizmov rovnako ako aj komentarov, osobne s tebou plne suhlasim. Primarny problem vidim v nazvoch clankov a nazvoch blogov, inde by som to neriesil.

    Tebou navrhnuty sposob upravy pravidiel - vulgarizmy a nasledujuce akcie - vidim bez problemov zapracovatelny do bodu 19.
    publikované: 04.08.2009 12:55:27 | autor: dmiba (e-mail, web, autorizovaný)
  33. Dimba, tak mám poslednú otázku
    Problém chybného napočítavania pretrváva skoro tri mesiace, približne mesiac sa o ňom diskutuje pod rôznymi príspevkami na blogu, môj článok presne k téme bol publikovaný 21. 7. 2009.
    Nič sa nezmenilo.

    Znamená to, že je v tejto otázke admin úplne bezmocný, a že s tým nedokáže nič urobiť?
    Ak je to tak, každé ďalšie diskusie k tejto téme sú zbytočné a budeme sa s tým stavom ja i ostatní musieť zmieriť. Alebo nie, ale nič nám to nebude platné.

    Len to chce od adminov konkrétnu/definitívnu odpoveď.
    publikované: 04.08.2009 13:01:57 | autor: zelenarusalka (e-mail, web, autorizovaný)
  34. dmiba, jasné, že subjektívna je aj reflexia Račana
    a dmibovi sa môže (oprávnene) javiť ako „nepresna a (nevedome) skreslena“.

    To, čo v tejto chvíli medzi nami prebieha, sa mi nejaví ako „naťahovanie sa o to, kto ďalej dočúra“, ale ako veľmi fundamentálna debata o vzťahu admini-blogeri (všimni si: admini-blogeri, nie admini-Račan).

    Podotýkam, že tvoj článok je nie len o riešení „problemov typu: vulgarizmi v clankoch a komentaroch, republikovanie a zmena pravidiel“, je aj o de/aktivovaní (konkrétnych) blogov a o vzťahu admini/blogeri, takže aké prešľapovanie na mieste máš na mysli?
    publikované: 04.08.2009 13:08:21 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  35. 2 zelenarusalka
    Odpovedat ti je kompetentny WA, ktory je momentalne na dovolenke. Zaujem riesit dany problem mame, ale musi sa navrhnut relativne spolahlivy system a nasledne zrealizovat. Sama vidis, ze povodny system, ktory v pociatkoch fungoval takmer 100% v sucasnosti uz nepostacuje. Ak sa ma navrhnut spolahlive riesenie, treba spravit aj dokladnu analyzu.

    Vlastne az pri sucasnej situacii som pochopil, preco Google so svojim blogovacim systemom nepouziva agregator clankov. Povodne som si myslel, ze to bude mnzostvo, co urcite jeden z dovodov je. No vidim, ze to je aj cosi ine - TOPky a problemy s nimi.
    publikované: 04.08.2009 13:09:41 | autor: dmiba (e-mail, web, autorizovaný)
  36. 2 racan
    Fundamentalna debata o vztahu admin-blogeri tu uz prebieha davno, len ty ju akosi prehliadas.

    V clanku som, co sa tyka deaktivacie vysvetlil nas pohlad na vec. A danu zalezitost povazujem z nasej strany za uzavretu.

    Co sa tyka vztahu admin-blogeri veci uz riesim s tymi, co zaujem maju, preto to aj vnimam tak, ze to nie je debata admini-Račan, lebo Racan o debatu zaujem nema. Ja zaujem problemy riesit mam, ty potrebujes riesit iba svoj konkretny problem. Ja ho potrebu riesit nemam. Pre mna je to uz davno uzavreta vec.
    publikované: 04.08.2009 13:15:30 | autor: dmiba (e-mail, web, autorizovaný)
  37. dakujem za vysvetlenie D.M.I.B.A.
    a zaroven vyjadrujem svoje stanovisko proti republikacii

    p.s. svoj nazor som vyjadrila v samostatnom clanku na zaciatku svojho posobenia
    publikované: 04.08.2009 13:19:57 | autor: vesper (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. ad Vulgarizmy v titulkoch, v článkoch a v komentároch
    V podstate súhlasím s postojom, ktorý zaujala bonnie (04.08.2009 12:33).

    ... „je treba tu nadefinovat jednotlive pojmy v suvislosti s vulgarizmami“
    ... „v obsahoch clankov by sa vulgarizmy nemali monitorovat a postihovat“
    ... „v komentaroch by sa taktiez nemali obmedzovat a postihovat,je to vizitka kazdeho ucastnika diskusie“
    ... „dalej by sa malo riesit,co znamena poskodzovanie dobreho mena“
    publikované: 04.08.2009 13:24:35 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  39. vulgarizmy do debaty inteligentných ľudía viacmenej nepatria
    ak sa to tu považuje za inteligentný priestor, myslím, že nemusím k svojej poznáme nič viacejdodávať
    uverejňovanie jedného a toho istého príspevku x krát za sebou je len piedestálovaním subjektívnych hodnôt konkrétneho autora potláčajúce existenčné nároky zvyšného osadenstva, pokladám ho za zbytočné

    tomu zvyšoku nerozumiem ani zamak
    až tak doma tu nie som, aby som zaregistrovala, kto sa striedavo blokuje a neblokuje a kamaréti či nekamaráti, okiadza, či pochlebuje
    a keďže ani nechcem

    tak zase po hodení pár slov odchádzam
    a prajem vám tu pekný deň
    publikované: 04.08.2009 13:34:03 | autor: Petula (e-mail, web, autorizovaný)
  40. dmiba, keďže som sa na dianí blogu
    zúčastňovala niekoľko rokov, dovolím si povedať, že celkom slušne poznám vzťah admini - hogo/Račan. A absolútne sa nestotožňujem s Tvojím (či adminovským) vnímaním tohto vzťahu.

    Račan je jeden z mála ľudí na blogu, ktorý vie jasne a konštruktívne sformulovať pripomienku a v rovnakom duchu ju aj obhájiť. Nečudujem sa, že sa stretáva s nepochopením ... ako sa ukázalo v debate o sledovaní topky a čítanosti, väčšine blogerov stačí, že tu našli priestor na vlastné prezentovanie sa a reagovali typicky slovensky ... prečo by niečo malo byť lepšie, keď to stačí také, aké to je ... a načo vy ostatní otravujete takýimi blbosťami? ...

    Pokiaľ ide o zablokovanie či zamedzenie prístupu k Račanovmu blogu, pri všetkej úcte k adminom toto považujem za vrchol arogancie ... za zneužitie právomoci z Vašej strany ... tiež som kedysi pracovala ako dobrovoľníčka pre jednu neziskovku, ale práca naviac a zadarmo neznamená, že sa s ľuďmi môže jednať spôsobom, aký ste predviedli na Račan blogu...

    Pičuškinovci - hoci to nie je môj štýl a ani ma veľmi neoslovil, bola to absolútne presná a trefná recesia na aktuálne dianie na blogu. Zaujímavé, že do tohto obdobia vulgarizmy nikto nestopoval ... a že ich tam bolo...

    Mrzí ma prístup adminov tohto blogu k blogerom ... nedostatok komunikácie zo strany adminov, zato bohorovné rozhodnutia o zrušení topky, blogu ... a pod. Hoci som na tomto blogu už pravdepodobne skončila (z vlastnej vôle ... na základe diania posledných dní a reakcií adminov) ... ale nedá mi nereagovať ... a asi dlho sa mi nebude ešte dať obchádzať tento bývalý blogerský domov bez povšimnutia ... škoda ...
    publikované: 04.08.2009 13:34:20 | autor: laskonka (e-mail, web, autorizovaný)
  41. ad Republikovanie článkov
    Súhlasím s postojom, ktorí zaujala bonnie (04.08.2009 12:33):

    ... „treba poznat potreby oboch stran... potom sa moze odvijat dialog...“

    Ak sa rozprúdi férová diskusia, zapojím sa do nej, súc presvedčený, že tak, ako sú relevantné argumenty pre zakáz/obmedzenie republikovania, tak sú aj argumenty pre jeho (regulované) povolenie.

    Ako zástanca republikovania uvediem viacero argumentov v jeho prospech.
    Verím, že odporcovia republikovania uvedú okrem svojho NIE aj závažné argumenty proti nemu.
    publikované: 04.08.2009 13:41:24 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  42. viete čo?.. hádajte sa..
    ja sa prispôsobím.. :)))

    krásny zbytok dna..
    publikované: 04.08.2009 13:50:34 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  43. ahoj, admin - podľa môjho názoru
    ad 1. vnucovanie vlastných pravidiel majiteľom, partnerom alebo investorom blogu

    áno, aj ja si myslím, že autor blogov Račan / HogoFogo / studio, vystupujúci aj pod nickmi hfw a wyslúžilec, drzo vnucuje majiteľom, partnerom alebo investorom blogu svoje vlastné pravidlá.
    A nielen to.
    Neskutočne manipuluje celý blog pravda.
    Stavia do pozoru všetkých blogerov.
    Výsmešne kritizuje kvalitu ich článkov.
    Ak s nim súhlasia, vychvaľuje ich, alebo aspoň majú od neho pokoj.
    Ak sa opovážia mať iný názor, zlomyseľne ich prenasleduje, očierňuje ich a intriguje proti nim.
    On rozhoduje, na koho uvalí komunikačné embargo, šírené súkromnými správami, aby ho vyštval z blogu.
    S takým arogantným správaním som sa ešte nestretla na žiadnom blogu, ani na Slovensku, ani v zahraničí.
    Jasné, podobné pokusy boli, no admini promptne proti takým samozvaným diktátorom, ktorým im kafrali do remesla, rázne zakročili.

    ad 2. vulgarizmy v názve blogov a článkov

    Používanie vulgarizmov sa v kultivovanej spoločnosti tradične považuje za porušenie dobrých mravov.
    Je len na majiteľovi blogu, či chce poskytovať blogopriestor len zábave vulgárnej.
    Administrátorský spôsob eliminácie výskytu vulgarizmov v názve článkov považujem z hľadiska nákladov v súčasnej dobe za nerealizovateľný.
    Oneskorené publikovanie článkov znechutilo blogerov.
    Stratilo by sa čaro spontánnosti.
    Riešením by bolo nastavenie systému, aby zachytával preddefinované vulgárne slová v názve článkov, aj keď nie na 100 %.
    Aby nevypuklo všeobecné šialenstvo z cenzúry, databáza by bola prístupná aj pre blogerov.
    Pretože čo je pre jedného vulgárne, je pre iného bežný štýl komunikácie.
    Novotvary, snažiace sa podliezť „sito“, by sa do databázy priebežne dopĺňali.
    A udavačstvo ?
    Strašne ho nenávidím !!!
    No blogy, ktorým záleží na dobrom mene, úplne bežne umožňujú blogerom upozorňovať adminov na porušovanie pravidiel, pretože admin nemôže mať oči všade.
    Pri prvom uvedení vulgarizmov v názve článku by admin titulku vymazal s uvedením poznámky „porušenie pravidiel blogu“.
    Pri druhom porušení by článok deaktivoval.
    Pri prvom uvedení vulgarizmov v názve blogu by admin zaslal autorovi upozornenie na porušenie pravidiel s výzvou na zmenu do 24 hodín.
    Pri neakceptovaní by admin autorovi blog deaktivoval.

    ad 3. republikovanie článkov

    Dôrazne žiadam zakázanie republikácie článkov.
    Je úplne bežné u všetkých kvalitných blogov.
    Nekonečná republikácia článkov s dva roky starým dátumom vzniku sebecky vytláča z titulky iných blogerov.
    Vnucuje všetkým čitateľom blogu:
    a) historické fakty, často bez literárnej hodnoty, no veľmi vzácne len pre maličkú lokalitu bývalej dediny Rače,
    b) argentínsko mexicky telenovelovo stokrát predžuté mužo - ženo vzťahy,
    c) oslavné maoistické „seba“ ódy ambicióznych a po sláve túžiacich, „skromno“ skryté medzi zopár subjektívne vybraných kvalitných autorov,
    d) otravne poučujúce návody „svetovo úžasného“ básničkovania a písmenkovania,
    e) literárne súťaže s pofidérnymi pravidlami a samozvanou porotou.
    Podľa mňa patria na súkromne prevádzkované blogy.

    ad 4. vyhrážky a výsmech prevádzkovateľovi blogu

    Žiadny admin kvalitného blogu netoleruje masírovanie zakomplexovaného ega blogerov na svoj úkor.
    Žiadny nespokojný bloger, ktorému blog bezplatne poskytuje priestor na jeho tvorbu, nie je k nemu doživotne priviazaný reťazou.
    publikované: 04.08.2009 13:56:43 | autor: mon ami (e-mail, web, neautorizovaný)
  44. Lexus non-ami
    na svoje emotívne postoje máš nepochybne plné právo, osobne by som ale rádšej čítal aj argumenty/dôkazy, z ktorých ich odvodzuješ.
    publikované: 04.08.2009 14:00:40 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  45. Tato debata by sa mala uberat smerom k upresneniu pravidiel a nie k obviňovaniu,
    že čo sme si povedali a čo nie. Konkrétne aký mechanizmus zvolí riadiace centrum aby vytvorilo korektne a racionálne regule blogu?
    publikované: 04.08.2009 14:01:06 | autor: cokomilka (e-mail, web, autorizovaný)
  46. Dimba
    A časový horizont? Cca? Do konca roka je to reálne?
    publikované: 04.08.2009 14:09:05 | autor: zelenarusalka (e-mail, web, autorizovaný)
  47. Laskonka,
    Tvoj komentár úplne presne vyjadruje aj moje pocity :-)
    publikované: 04.08.2009 14:10:22 | autor: zelenarusalka (e-mail, web, autorizovaný)
  48. 2 mon ami
    Uvedene body som cital uz na tvojom blogu, kto chcel, mohol si to tam precitat aj sa ku konkretnym veciam vyjadrit.

    Zamerom tohto clanku nie je vybavovanie si ziadnych sporov, ale konstruktivne navrhy vo vztahu k rieseniu uvedenych problemov.

    Text "Dôrazne žiadam" doporucujem nahradit textom "Navrhujem", isto suhlasis, ze ide o nie prave najstastnejsi tvar.
    publikované: 04.08.2009 14:20:13 | autor: dmiba (e-mail, web, autorizovaný)
  49. ad „vulgarizmy do debaty inteligentných ľudía viacmenej nepatria“ (Petula 04.08.2009 13:34)
    Úplné vylúčenie vulgarizmov by bolo vážnym zásahom do slobody prejavu (podľa Petuly) neinteligentných ľudí.

    Aj keď vulgarizmy (obvykle) nepoužívam ani nemám potrebu ich počúvať/čítať, som za ich prípadný zákaz len tam, kde sa o ne nedá očami zavadiť - v názvoch článkov na titulke blog.sk a pravda.sk.

    V ostatných prípadoch ich vnímam ako vizitku ich používateľa a stavu našej spoločnosti.
    publikované: 04.08.2009 14:23:17 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  50. starý r. - nie som lexus, ani non ami
    .
    publikované: 04.08.2009 14:30:35 | autor: mon ami (e-mail, web, neautorizovaný)
  51. 2 racan
    K republikovaniu - moj navrh ako blogera a admina v jednej osobe:

    Za republikovanie som. Ale... Minimalny cas medzi republikovanim navrhujem nastavit na 1 rok.

    Vysvetlim: Komunita na blogoch a meni, jedni prichadzaju druhi odchadzaju. A niekedy je clanok natolko zaujimavy, ze zaujme aj cerstveho blogera. Bez republikacie by mu najskor usiel. Republikacia je bezna u samostatne blogujucich blogerov a osobne som ju niekedy uvital, nemam cas citat cele blogy.

    Okrem toho, ak bloger, ale iba republikuje, pili si haluz pod sebou, straca pravidelnych citatelov.

    Blokovanie republikacie je zasa o chodeni po tenkom lade. Ak bloger chce, tak clanok zalozi a odpublikuje ako novy. Takze vznikne zasa novy flamewar.
    publikované: 04.08.2009 14:34:20 | autor: dmiba (e-mail, web, autorizovaný)
  52. 2 zelenarusalka
    Ja to neprogramujem, ale budem sa snazit dokopat WA, aby to bolo co najskor. Ale nie so panom jeho casu. Verim vsak, ze to bude este skor.
    publikované: 04.08.2009 14:36:20 | autor: dmiba (e-mail, web, autorizovaný)
  53. Milý Račan, práve preto som použila v danom slovnom spojení
    ktoré som sem vypustila, slovíčko OBVYKLE, ktoré nič o striktnom nepoužívaní expesívnych výrazov
    čo?
    Nehovorí ...
    Len vyjadruje, že si normálny človek zvyčajne vystačí s obvyklým výrazivom:)
    publikované: 04.08.2009 14:38:52 | autor: Petula (e-mail, web, autorizovaný)
  54. (mladá) m., obsah tvojho dnešného článku/komentára
    je "duchovne" totožný s obsahom komentára, ktorým ma pred pár
    dňami obšťastnil/a Lexus.
    K oslovovaniu non-ami: aj keď tvoj nick znie "mon ami" (moja priateľka), už dávno je jasné, že mojou priateľkou nie si.
    publikované: 04.08.2009 14:39:08 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  55. Laskonka to presne vystihla.
    Tuna nejde ako pises a ohanas sa tym o spor medzi adminom a Racanom(cim to zaroven potvrdzujes) ale o zneuzitie pravomoci nielen voci Racanovi a jeho blogu ale voci moci ktoru aj vam ako adminom Sluzba poskytla .

    Kto zaruci, ze ju zajtra nepouzijete aj proti citalelovi (a inym, ktori sa Vam budu zdat arogantni alebo ?.. ) ..

    Tvoj posledny (a vsetky) koment je len dorazom na totalitu vasho!zobrazenia daneho problemu.

    Navyse by som dodala k tvojej poznamke o rieseni a zaujmu.. zaujem?! alebo to je problem cestnosti a predajnosti a moci a ten je v akejkolvek spolocnosti...bud sa vyriesi alebo sa stotalizuje /blokne alebo skomercializuje alebo zahrabe...



    publikované: 04.08.2009 14:42:03 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  56. 2 jajaj
    V prvom rade neslo o zneuzitie pravomoci. Sluzba nie je financovana z verejnych financii, takze by som to nazval v tejto veci, ako to uvadzas neskor - hajenie zaujmu prevadzkovatelov blogu.

    Je subjektivne, ako ktora strana dany akt vnima. Myslim si, ze tocenie sa okolo toho problemu nebude nicim inym, ako ked si pes nahana vlasny chvost. Nic to neprinesie, leda tak stratu casu a ten si s kazdym dnom cenim viac a viac.

    Blog.sk je na trhu 5 rokov aj par mesiacov, ze po tak dlhom obdobi doslo k prvej negativne chapanej deaktivacii dvoch blogov je snad zarukou, ze to nie je bezne pravidlo.

    Totalita - ak by som mal totalitny nazor na dany problem, zmazem tvoj komentar, a vsetky negativne ladene. To ze tu su, je minimalne zarukou toho, ze k totalite este mame dost daleko.

    Moc - ano, ako prevadzkovatel mam moc, pravo a povinnost hajit svoje zaujmy. Na druhej strane, ako rozumne uvazujuci clovek s tou mocou musim aj vediet rozumne narabat.

    Deaktivacia blogov - posledne slovo k tejto teme - malo kto z vas si za cele to obdobie 5 rokov vsimol zrusenia niekolkych blogov, ktore boli v rozpore s pravidlami. Az deaktivacia blogov racan a picuskinovci, ostala bez povsimnutia.
    publikované: 04.08.2009 15:06:08 | autor: dmiba (e-mail, web, autorizovaný)
  57. 2 racan
    mon ami nie je Lexus, IP adresy komentarov su, poviem to tak, kontinentalne odlisne...
    publikované: 04.08.2009 15:09:03 | autor: dmiba (e-mail, web, autorizovaný)
  58. dmiba, to, že
    služba nie je financovaná z verejných financií neznamená, že prevádzkovateľ služby môže s verejnosťou manipulovať ... a možno je iba otázkou času, kedy budú zrušené aj nepríjemné komenty...

    A pre mňa to nie je po piatich rokoch úplne prvá deaktivácia blogov ... v poslednej dobe často myslím na snipiho ne/dobrovoľný odchod a na vyhlásenie wa, ako rád ho na jeho vlastnú žiadosť vymazal ... uznávam, že mohli byť v pozadí veci o ktorých netuším, ale vtedy sa mi to nepáčilo a v súčasnosti sa mi táto spomienka často rezonuje ... bohužiaľ aj vtedy sa väčšina blogerov postavila za to, že nech si každý robí (a publikuje) ako chce ... možno to sem dnes užnepatrí, ale ... proste už mi to nedá...
    publikované: 04.08.2009 15:21:34 | autor: laskonka (e-mail, web, autorizovaný)
  59. dmiba, (pre mňa) nie je podstatné
    či Lexus nie/je monami, podstatná je "duchovná" zhoda obsahu ich komentárov.

    Na druhej strane: (mimoriadne) inteligentnému blogerovi poľahky príde na um myšlienka zaistiť odoslanie "nepríjemného" komentu cez neautorizovaný nick z úplne inej IP adresy.
    publikované: 04.08.2009 15:27:38 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  60. 2 laskonka
    Deaktivacia snipiho blogu bola uplne ina zalezitost. So Snipim spolocnost Singularity uzko spolupracuje uz roky a jeho odchod bol o niecom uplne inom. V tom case Blog.sk bol iba o jednej spolocnosti ako prevadzkovatelovi, dnes su to spolocnosti dve a pohlady na niektore veci sa mozu lisit.

    Ja som myslel deaktivovane blogy, ktore mali jednak rasisticky, neofasisticky charakter, blogy osocujuce konkretne osoby, komercne blogy...

    Co sa tyka manipulacie s verejnostou, ja ten pocit nemam, rovnako nemam chut o flamewar na tuto temu, lebo je kontraproduktivna.
    publikované: 04.08.2009 15:33:29 | autor: dmiba (e-mail, web, autorizovaný)
  61. 2 racan
    Asi si nepochopil vyraz kontinentalny. Vysvetlim, kym mon ami vyuziva ipadresy nemenovaneho slovenskeho ISP, Lexus je za velkou mlakou. Nehovorim, ze nie je mozne nastavit napr. proxy server zo zahranicia. Ale uvedene IP nie su proxy serverom.
    Takze bud je mon ami dobry hacker, alebo ina osoba.

    Mimochodom sa tu zasa odbocuje od temy....
    publikované: 04.08.2009 15:39:10 | autor: dmiba (e-mail, web, autorizovaný)
  62. dmiba,
    laskonka napisala v prvom odstavci co som chcela.

    Dodam, ze vynimky robia pravidlo -- co ste vlastne potvrdili bloknutim a naslednym clankom a komentovanim.

    Pri tom stacilo tak malo, postavit sa k problemu celom a nie krutit sa jesitne okolo vlastneho chvosta ako spominas.

    Stacilo a staci ak si uvedomite ,ze chyba z vasej strany tam bola. To nikomu neuskodi ale prave naopak , posunie to k lepsiemu nielen blog, sluzbu ale aj vas ....
    Silou mocou oznamovat a spravat sa "kto nie je s nami je proti nam " nie je zrovna to, co blog a sluzbu obohacuje a rozvija . Som presvedcena, ze to nie je ani to, co sa od vas ocakava a ani by to nemalo byt naplnou vasej prace ..
    publikované: 04.08.2009 15:41:12 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  63. oprava: ..vasu..
    ..posunie to k lepsiemu nielen blog, sluzbu ale aj vasu profesionalitu a pracu..
    publikované: 04.08.2009 15:45:22 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  64. dmiba, výraz "kontinentálny" som pochopil.
    Nechcel som ísť do detailov, no keď sme to už nahryzli, tak dodávam: mon ami nemuší byť hacker, stačí ak má za veľkou mlákou priateľa/priateľku s mailovou adresou.
    publikované: 04.08.2009 15:48:30 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  65. dmiba
    to o snipim a spolupráci viem ... skôr spomínam na jeho kritiku blogu cool charmed (či tak nejak) a ako ho všetci za to odsúdili ... hoci pokiaľ viem, v konečnom dôsledku sa zaviedli 6-hod. intervaly publikovania ... čo som posudzovala a dodnes posudzujem ako pozitívum ... vravím ... asi to sem už nepatrí, ale rezonuje to vo mne...

    Dmiba, keď som dnes videla článok od Teba na túto tému, pravdupovediac som čakala niečo konštruktívne ... čo a ako na tomto blogu plánujete ďalej. Mrzí ma, že je zase len obhajovanie pozície adminov...
    Pravidlá môžete (a vlastne musíte) určiť Vy ... ale ak má byť pravidlom, že za konštruktívnu kritiku sa môže zrušiť či zneprístupniť blog ... ďakujem ... Každopádne, malo by to byť aspoň v tých pravidlách jasne a zrozumiteľne uvedené...
    publikované: 04.08.2009 15:58:25 | autor: laskonka (e-mail, web, autorizovaný)
  66. starý r. - nemám problém povedať Ti otvorene do očí svoj názor. A tak nemám ani najmenší dôvod posielať Ti ho utajene z Ameriky cez pol zemegule
    skús sa radšej zmieriť s tým, že počet tých, ktorí sa Ťa neboja, rastie.
    publikované: 04.08.2009 16:16:08 | autor: mon ami (e-mail, web, neautorizovaný)
  67. Blogerka s nickom mon-ami
    už ti na útoky nestačí tvoj vlastný blog?
    publikované: 04.08.2009 16:27:18 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  68. 2 laskonka
    Ja chcem riesit konstruktivne veci, ale cely cas sa zakladne temy:
    vulgarizmy, republikovanie a zmena pravidiel riesia ako sekundarne a stale sa tu obmiena tema deaktivacie.

    Ved zmenou pravidiel som otvoril diskusiu aj na temu, presneho definovania, co vy blogeri navrhujte ako dovod na deaktivaciu blogu.

    Ak sme ticho hundrete, ze sme ticho. Dnes nic ine v praci neriesim, len Vase komentare, a namiesto navrhov (cest vynimkam) stale prichadzaju veci, aky sme zli, ze sme deaktivovali dva blogy.
    publikované: 04.08.2009 16:33:05 | autor: dmiba (e-mail, web, autorizovaný)
  69. dmiba, to, čo sa tu stalo
    bolo dosť drsné ... tak sa nečuduj, že sa k tomu vraciame.

    Na tebou navrhnuté základné témy si nechám trochu času, porozmýšľam a pokúsim sa sformulovať nejakú (pokiaľ možno aspoň trochu konštruktívnu) vlastnú predstavu a môžem ju posunúť na diskusiu ... snáď sa niekto pridá ;)

    Ale chýba mi ešte odpoveď na jeden závažný problém - či viete (ako admini) a hlavne či ste ochotní niečo urobiť s (bývalou) topkou a vôbec s napočítavaním hlasov na tie konkrétne blogy, kde to funguje nekorektne? Z princípu mi na tom dosť záleží a bola by som rada, keby z vašej strany zaznel nejaký prísľub, že to dáte do poriadku - viem, že to nie je asi jednoduché a ani nečakám, že to bude zajtra, či do konca týždňa ... ale mohli by ste sa aspoň príležitostne zmieniť, či sa na tom pracuje a v akom stave je táto záležitosť...??? Zdá sa, že inde topky fungujú ... aj tu fungovala celé roky...
    publikované: 04.08.2009 16:49:01 | autor: laskonka (e-mail, web, autorizovaný)
  70. 2 laskonka
    Ak by si citala trosku pozornejsie vyssie, uz som zelenej rusalke na tuto otazku viacmenej odpovedal, teda, ze to riesit mienime.

    Co sa tyka deaktivovanej TOPky, ja osobne proti nej nic nemam, ale WA bol proti nej od zaciatku prave z dovodu problematiky objektivneho merania. Takze to bude najblizsia tema na nasu vzajomnu diskusiu az sa vrati z dovolenky.
    publikované: 04.08.2009 17:00:29 | autor: dmiba (e-mail, web, autorizovaný)
  71. hehe..dmiba
    ohradzujes sa tu riesenim. Vase riesenie na "technicke problemy" o ktorych verejne napisala blogerka bola deaktivacia ineho blogu.
    Takze logicky z toho vyplyva, ze sa bude riesit deaktivacia a vasa nasledna aktivacia v deaktivacii dacoho, co nemalo nic spolocne s riesenim technickych problemov, nemyslis?!

    Dmiba ,to snad nie je mozne aby si za cely den si nevycuval z toho boxu preboha a nenastartoval alebo aspon restart .. o) ;-)) ;))
    publikované: 04.08.2009 17:05:39 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  72. dmiba, ak myslíš koment
    z 11:27, tak ten som čítala ... ale nedozvedela som sa z neho, či je ochota s tým niečo urobiť ... beriem na vedomie, že na odpoveď je asi kompetentnejší wa ... lenže pokiaľ si pamätám, on tiež popísal iba príčinu ale na otázku o riešení neodpovedal...
    Ak som niečo dôležité prehliadla, ospravedlňujem sa ... zapájam sa popri riešení iných povinností, nakoľko ma táto téma dosť zaujíma ... a dosť dlho nebola veľmi možnosť komunikovať o riešeniach s adminom ;)
    publikované: 04.08.2009 17:15:20 | autor: laskonka (e-mail, web, autorizovaný)
  73. mno vulgarizmus je teda najvacsi problem kazdej spolocnosti ako vidim :)
    okrem nejakych 3-4 clankov nebol doteraz (aspon navonok) ziadny problem s vulgarizmami, drzali sme sa asi na uzde ;) co bolo, bolo, budiz, nemame davat do nazvu vulgarizmus, budiz, beriem, do clanku mozem? alebo namiesto kurvy spomeniem k*rvu a na koniec clanku dam odkaz, kde bude clanok plne stavnaty a (podla niektorych) plne primitivny? nebude to porusenie pravidiel, mravnosti (ci ako to volaju intelektuali, aby primitivov zhodili? :))

    too by ma fakt zaujimalo, ak to tu bolo spomenute, nevsimol som si, prepacte.

    a este sa musim postavit proti nazoru, ze do kultivovanej, inteligentnej, prospesnej a spolocnosti na urovni sa vulgarizmy nehodia.proste musim. uf. :)
    publikované: 04.08.2009 17:21:44 | autor: noncreativ (e-mail, web, autorizovaný)
  74. ad Republikovanie - argumenty za zachovanie možnosti republikovať články
    Republikovanie článkov blogerovi/editorovi blogu umožňuje:

    ... eliminovať vplyv náhody na čas prítomnosti odkazu na článok na titulke pravda.sk a tým zaistiť článku čítanosť primeranú jeho čitateľskej atraktivite

    ... „vyložiť na pult“ (dať na titulku pravda.sk) s odstupom času (rádovo mesiace) staršie, kvalitné články nestrácajúce aktuálnosť (poézia, próza, eseje, vedecko-popularizačné články, ľudové zvyky, kresťanské a občianske sviatky, výročia narodenia/úmrtia osobností, ...)

    ... s odstupom času (rádovo mesiace) dávať na titulku pôvodne samostatné články ako zmysluplné seriály a celky, prípadne s aktualizovaným obsahom (rozšírený text, obrázky)

    ... oslovovať nových návštevníkov pravda.sk aj ponúkaním starších kvalitných článkov a získavať ich ako stálych čitateľov blogu

    ... zaistiť článku čítanosť aj vtedy, keď linky na pravda.sk nie sú aktualizované (stáva sa často pri prekročení time-outov počas komunikácie pravda.sk s blog.sk)


    Pre blogera/editora, ktorého cieľom je „dopraviť“ články publikované na jeho blogu k čo najväčšiemu počtu čitateľov, je vysoko frustrujúce, ak je článok, do ktorého vložil hodiny práce, rýchlo vytlačený z titulky a namiesto povedzme 500 čitateľov si ho prečíta len 150.

    Z vyššie uvedených dôvodov navrhujem namiesto princípu

    „každý článok sa smie zobraziť na titulke pravda.sk jediný raz“

    smerovať k princípu

    „každý článok smie byť na titulke pravda.sk v daný deň min. xx hodín“

    alebo k princípu

    „každý článok smie byť republikovaný po uplynutí xx dní/týždňov/mesiacov“

    Republikované články by mali byť blogerom/systémom označené v názve článku, napríklad symbolom (r).

    Pri hodnotení ne/výhod republikovania odporúčam brať do úvahy viac hľadisko ich dostupnosti pre čitateľov, menej rovnostársku zásadu „raz a dosť“. Táto zásada - ak je založená na náhodnom publikovaní článkov ako je to v súčasnosti - aj tak k zmysluplnej a „spravodlivej“ rovnosti nevedie, ak za spravodlivosť nepovažujeme riešenie, kedy sú na tom všetci rovnako zle.
    publikované: 04.08.2009 17:27:49 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  75. Nad vulgarizmami si práve hlavu lámem ;)
    podľa mňa sa dá inteligentný a dostatočne výstižný článok napísať aj bez nich ... no niekde neraz tvoria akúsi pridanú hodnotu článku a bola by škoda ho nepoužiť...

    mohli by sa ozvať blogeri, ktorí sledujú aj iné blogy, ako to tam funguje ... osobne nemám veľký prehľad zvonku...

    možno by nebolo zlé (pokiaľ by to samozrejme vôbec bolo možné) riešiť to nejakým tlačidlom pre blogerov, prostredníctvom ktorého by bloger mohol upozorniť admina, že tento a tento článok považuje za nadmieru vulgárny ... po nazbieraní napr. 10 pripomienok do 10-tich rôznych blogerov (viem, trošku zložité, ak má jeden reálny človek iks prezývok či blogov) by admin poslal upozornenie a bloger by buď článok stiahol, alebo zmenil obsah ... ak nie, problémový článok by bol stiahnutý adminom...

    Inak jednoznačne by som sa pripojila k vyššie prezentovanému zákazu vulgarizmov v názve článku ... neraz slúži len na účelové zavádzanie...
    publikované: 04.08.2009 17:43:11 | autor: laskonka (e-mail, web, autorizovaný)
  76. Laskonka, Dimba asi myslel tou odpoveďou odpoveď z 13:09
    Odpovedal na moje konkrétnejšie otázky, ktoré som mu položila v komente z 13:01
    publikované: 04.08.2009 17:49:40 | autor: zelenarusalka (e-mail, web, autorizovaný)
  77. Republikovanie článkov...
    pokiaľ sa nedeje spôsobom, že po 3-4 hod. od prvotného publikovania autor zmení nastavenie času a posunie sa dopredu (na titulku alebo vyššie v rámci titulky) nepovažujem za problém ... ak autor po šiestich (alebo ôsmich??? - bože, normálne mám teraz výpadok, po koľkých hodinách môže jeden a ten istý bloger publikovať na titulke) autor namiesto nového článku uverejní republikáciu pôvodného článku, mohla by to byť jeho vec ... ak chce byť bloger čítaný, nemôže republikovať donekonečna ... a komu o čítanosť nejde, ten zase možno nebude cítiť potrebu republikovania...

    Osobne som využívala republikovanie v poslednej dobe pred celou touto aférov práve preto, že som sa chcela po čase oddychu zase dostať do povedomia blogerov a po prázdninových republikáciách som sa chcela pokúsiť nadviazať aj novými článkami ... holt, človek si predstavuje... ale iné som chcela ... v republikácii po roku a viac od poslednej publikácie nevidím absolútne žiadny problém...

    toľko môj názor ... ostatní ste sa už možno pridali vyššie k alebo proti Račanovi vyššie ... píšem pridlho jeden koment a nevidím, čo sa tu deje ;)
    publikované: 04.08.2009 18:00:28 | autor: laskonka (e-mail, web, autorizovaný)
  78. rusalka, dík za upozornenie
    ten koment som naozaj prehliadla ... dmiba, prepáč ... budem naozaj veľmi rada, ak sa to podarí dotiahnuť k všeobecnej spokojnosti...
    publikované: 04.08.2009 18:06:59 | autor: laskonka (e-mail, web, autorizovaný)
  79. republikacia a ine
    ak je niekto presvedceny o kvalite svojho blogu, o uspesnosti svojich prispevkov, o ich aktualnosti a tym padom neustalej potrebe republikovania, preco nejde na iny portal? nepotrebuje blog.sk

    ak maju citatelia ozajstny zaujem, oni si dany blog najdu

    alebo naozaj sa tu tuzi len po tych nahodnych klikacov, ktori sa daju lahko namotat na starostlivo vybrany titulok a spravny cas publikacie?

    nemozem si pomoct, ale obhajoba republikacie je mi velmi smiesna, vsade inde sa funguje bez nej, vacsina blogerov na tomto blogovisku ju nerobi, nie preto, ze by nemali co povedat, ale preto, ze im to nepride korektne voci ostatnym

    posobenie na verejnom portali je aj o tych ostatnych, nie o tych vyvolenych (na svojom blogovisku nech si robi kazdy co chce, ale na verejnom je zial nutne zakotvit urcite pravidla a nefungovat sposobom, co nie je vyslovne zakazane je dovolene... ale to je na rozhodnuti kazdeho z nas...)

    vulgarizmy - nepatria na titulky, urcita uroven prezentacie by mala byt zachovana

    deaktivacia blogov bola vysvetlena a kliky sa presetria

    taktiez sa mi nepaci casta manipulaci casov u vyvolenych a umele predlzovanie zotrvavania na titulke, opat je tu citit nekorektnost voci ostatnym (ak by niekto tuzil po prikladoch racan, herman, lord, zial nearchivujem si dokazy ani cele blogy ostatnych) v tejto veci som dvakrat komunikovala s admnom a zazrakom to bolo dane do poriadku...

    tot vsjo

    (je to moj cisto subjektivny nazor, ku ktoremu nemam potrebu sa viac vracat, pekny vecer)



    publikované: 04.08.2009 18:24:49 | autor: vesper (e-mail, web, neautorizovaný)
  80. Zmena pravidiel
    nemyslím si, že by ktokoľvek z blogerov mal nejaký skutočný problém s pravidlami ... ak máš ty a wa pocit, že vaša výmena názorov s Račanom, hogom či kýmkoľvek iným prešla zo strany ktoréhokoľvek blogera za únosnú hranicu, potom by ste túto hranicu asi mali presne definovať. Osobne si nemyslím, že akékoľvek ostrejšie či emocionálnejšie ladené komenty mali v úmysle znevážiť niektorého z adminov ... skôr naopak ... ale asi je zbytočné toto nanovo rozoberať...

    V inej diskusii sa spomínali myslím že body 16 a 17 (Račan, určite vieš, čo myslím, tak ich pomenuj presne ... vďaka), ktoré by asi bolo dobré šíršie rozobrať ... najmä zo strany adminov, konkretizovať, pokiaľ je správanie blogera v poriadku a dá sa tolerovať a kde už prekračuje hranicu...

    Snáď sa pridajú aj ostatní ... bola by som rada ...
    publikované: 04.08.2009 18:26:58 | autor: laskonka (e-mail, web, autorizovaný)
  81. a este k technickej stranke mam otazku - cykli sa mi refresh blog.sk ked sa prihlasim
    je to moja chyba, alebo to robi aj inym ludom?
    publikované: 04.08.2009 18:44:40 | autor: noncreativ (e-mail, web, autorizovaný)
  82. k vulgarizmom a republikovaniu
    1. vulgarizmy - vadia mi v nazvoch clankov a blogov
    2. republikovanie - vzhladom na to, ze pisem prevazne postrehy, nalady a pocity patriace k času, v ktorom ich publikujem, nemam dovod republikovat clanky... rozumiem vsak, ze niektori blogeri maju zaujem o republikaciu najma starsich kvalitnejsich clankov... ak su to "zivi" blogeri - ti, co aktualne publikuju, maju vacsiu sancu, ze novy citatel sa vrati k starsim clankom... mozno by nebolo zle, keby v editacii blogov vznikol nastroj, kde si autor oznaci napriklad hviezdickou clanky, ktore odporuca citatelom svojho blogu... a co sa tyka casoveho horizontu republikovania, priklanam sa skor k vacsiemu casovemu horizontu, aby republikovane prispevky neposobili otravne ako reklama, ktoru vidite uz neviemkolky krat :)
    publikované: 04.08.2009 18:50:43 | autor: lulla (e-mail, web, autorizovaný)
  83. Čo sa týka republikovania
    je mi opäť blízky názor Laskonky. Takže to nebudem nanovo rozpisovať, len sa pod jej koment podpisujem.

    publikované: 04.08.2009 18:54:11 | autor: zelenarusalka (e-mail, web, autorizovaný)
  84. ad „naozaj sa tu tuzi len po tych nahodnych klikacov“ (vesper 04.08.2009 18:24)
    Neviem, ako kto, ale ja túžim (aj) po náhodných klikačoch, lebo práve z nich sa regrutujú noví (stáli) čitatelia. Toto vedeli už obchodníci za prvej republiky: základ je vtiahnuť okoloidúceho z ulice do obchodu, hoc aj za rukáv, a tam si už - ak je ponuka dobrá - niečo nájde, kúpi si a príde aj nabudúce.

    Vesper, popravde, som sklamaný vecným obsahom tvojich argumentov proti republikovaniu:

    ... „ak maju citatelia ozajstny zaujem, oni si dany blog najdu“
    ... „obhajoba republikacie je mi velmi smiesna“
    ... „vsade inde sa funguje bez republikácie“
    ... „blogerov na tomto blogovisku ju nerobi, ... preto, ze im to nepride korektne voci ostatnym“
    ... „na verejnom portali je zial nutne zakotvit urcite pravidla a nefungovat sposobom, co nie je vyslovne zakazane je dovolene“

    Prvý argument je popretím funkcie a významu marketingu, druhý nemá vecný obsah, len popisuje emocionálny postoj, tretí je argument typu „ak niečo nie je inde, nemôže to byť dobré“, štvrtý len opisuje jednu z možných predstáv o korektnosti a piaty je priamym popretím liberálneho hesla „co nie je vyslovne zakazane je dovolene“.
    publikované: 04.08.2009 19:04:13 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  85. laskonka, správne si spomenula body 16 a 17 Pravidiel
    Tie podľa mojej mienky vyžadujú - ako to bratislavitae nazvala - precizovanie, presnejšie vymedzenie pojmov, a ja by som dodal, že aj ďaleko jemnejšie odstupňovanie postihov. Teraz hrozí zmazanie blogu prakticky za čokoľvek, čo za dostatočný dôvod označia admini. Pripadá mi to byť podobné, akoby sa gilotinovalo za vraždu aj za drobnú krádež.

    Osobne by som bol rád, keby sa otvoril aj bod 6 Pravidiel, ktorým sa pripúšťa v podstate akákoľvek nefunkčnosť a nedostupnosť Služby: Ak sa bloger v súčasnosti dožaduje hoci aj odstránenia funkčnej chyby (viď rusalka, napočítavanie návštev), týmto bodom Pravidiel ho možno umlčať.
    publikované: 04.08.2009 19:12:38 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  86. racan
    aj slepy vidi, ze moj jediny argument pouzity v texte hovori o ohladuplnosti voci ostatnym...

    je to verejny portal...

    ostatne su len otazky na zamyslenie, ved ty sa rad zamyslas ci nie?

    vlastne nie, ty rad analyzujes a hladas medzery v riadkoch... :)

    p.s. nezabudni rozobrat kazde moje slovo

    p.s.2 skoda, ze si sa nevyjadril k meneniu casu, ktore sa praktizujes...




    publikované: 04.08.2009 19:24:34 | autor: vesper (e-mail, web, neautorizovaný)
  87. vesper, ak vieš o menení času
    ktoré praktizujem, popíš ho, prosím.
    A sorry, ale v tvojom komentári niet čo rozoberať, ani len tie medzery v riadkoch.
    publikované: 04.08.2009 19:31:07 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  88. racan popries sam seba, ked teraz vyhlasis, ze si ziadny cas nemenil...
    .
    publikované: 04.08.2009 19:35:05 | autor: vesper (e-mail, web, neautorizovaný)
  89. vesper, nie je posielanie blogerov
    na iný portál, niekam inam, za danej situácie tým najhorším riešením?
    publikované: 04.08.2009 19:40:07 | autor: laskonka (e-mail, web, autorizovaný)
  90. Racane, momentalne su tvoje dva clanky s malym "r" v top5.
    Podotykam, ze uz ziadna dalsia topka neni. Bola zrusena.
    Takze opat doplatili na tieto hadky a zrusenie naj blogov v tyzdni, na com mas ty levi podiel , ostatni blogeri, ktori su tymto cim dalej tym viac
    DEMOTIVOVANI publikovat na Blog.sk.
    pytam sa teba osobne: nemas kvoli tomu zle svedomie, ze vyhanas ambicioznych ale dobrych blogerov prec?
    publikované: 04.08.2009 19:41:34 | autor: cokomilka (e-mail, web, autorizovaný)
  91. Vesper, nič nepopieram.
    Len ťa žiadam, aby si miesto neurčitých povzdychov "p.s.2 skoda, ze si sa nevyjadril k meneniu casu, ktore sa praktizujes..." bola konkrétna.
    publikované: 04.08.2009 19:42:00 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  92. laskonka, ja sa pytam, neposielam
    nehladajme tam nieco co tam nie je
    publikované: 04.08.2009 19:43:46 | autor: vesper (e-mail, web, neautorizovaný)
  93. Čokomilka, na osobnú otázku osobná odpoveď:
    Čokomilka, nie, nemám zlé svedomie kvôli tomu, že vyháňam ambicióznych, ale dobrých blogerov preč.

    Popravde, ani celkom presne nerozumiem, čo mi v vyčítaš.

    Dva republikované články Račan-blogu, ktoré sú v TOP 5, sú republikované po DVOCH ROKOCH od prvého publikovania. Ak sú napriek tomu čítanejšie než články ambicióznych, ale dobrých blogerov, potom by mali títo blogeri „chybu“ hľadať na svojich blogoch.

    A že mi vyčítaš zrušenie naj blogov beriem ako nedorozumenie.
    publikované: 04.08.2009 19:51:51 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  94. vesper, ty si to napísala ako návrh ... jedno z riešení...
    tak sa len pýtam, či je naozaj taký skvelý nápad - obrazne povedané - zase niekoho odtiaľto vyštvať ...

    To by som skôr bola za zákaz republikovania, ale ako napísal vyššie dmiba, stačí napísať pôvodný článok nanovo, možno zmeniť dve-tri nepodstatné slová a už nikomu nedokážeš, že ide o republikáciu...

    osobne som radšej za akceptáciu republikácií s istými pravidlami ... ale môj názor zase nepokladám za najdôležitejší ... je to na adminoch...
    publikované: 04.08.2009 19:51:57 | autor: laskonka (e-mail, web, autorizovaný)
  95. laskonka prosim nezavadzajme
    nepredlozila som navrh, vyjadrila som jasny nesuhlas s republikaciou, s menenim casu, s nepodporou vulgarizmov na titulke

    napisala som ho neutralne, informativne predovsetkym pre admina, nemam problem vyjadrit svoj nazor nahlas

    osobne ma mrzi, ze mnohi dobri blogeri odisli...
    publikované: 04.08.2009 19:59:25 | autor: vesper (e-mail, web, neautorizovaný)
  96. vesper, posledné, čo by som chcela je zavádzanie...
    a z úcty k tomuto blogu a blogerom by som si to ani nedovolila...

    Chcela som rozvinúť diskusiu, pretože som nerozumela takému návrhu ... zjavne sa nepodarilo ... prepáč, nemala som v úmysle hľadať za tým niečo, čo tam nie je...
    publikované: 04.08.2009 20:04:47 | autor: laskonka (e-mail, web, autorizovaný)
  97. Čokomilka, ešte k TOP-kám.
    V komentári pod rusalkiným článkom o podvrhnutých návštevách som vyslovil názor, že zrušenie rebríčka naj blogov, by mi neprekážalo, osobitne v situácii, keď vôbec neodráža ich reálnu návštevnosť, a že by som si vedel predstaviť využitie uvoľneného priestoru na rozšírenie TOP 5 najčítanejších článkov na povedzme TOP 10. Toto by ambiciózni blogeri asi uvítali, námet/návrh podporila aj Derechura, no wa miesto toho rozšíril priestor na komentáre, ktoré si môžeš aj tak zobraziť na celú stránku.
    publikované: 04.08.2009 20:06:36 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  98. Racan, predpokladala som tvoju odpoveď , samo opäť zápornú.
    Republikovanie u niektorých je teda korektne, napr. u Starého račana, no u zvyšku je nekorektné...napr. vyčítané mi bolo, že som si po roku v novom článku odpublikovala jednu moju poviedku....
    Všimni si, že už nikto nerepublikuje, len ty...........
    publikované: 04.08.2009 20:53:51 | autor: cokomilka (e-mail, web, autorizovaný)
  99. Čokomilka, neviem
    kto ti vyčítal republikovanie, ja som to nebol.

    Ani najmenej mi nevadí republikovanie tvojich článkov, neraz sa práve vďaka republikovaniu dostanú k širokému okruhu adresátov napríklad tvoje politicky ladené články, ktoré určite nevzniknú za minútu medzi dvomi sústami pri raňajkách.

    Viem si predstaviť zmysluplné republikovanie mimoriadne kvalitných a stále aktuálnych článkov daimoniona a mnohých iných výborných článkov, ktoré boli na blog.sk vytvorené a nachádzajú sa v nezaslúženom závetrí.

    Verím, že sa vo veci republikovania nájde široký konsenzus podporený technologickými riešeniami a že republikovanie sa zmení zo strašiaka na užitočný nástroj, podporujúci čítanosť blogov a celého blog.pravda.sk.
    publikované: 04.08.2009 21:19:05 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  100. Račan, pohybuješ sa na hranici sci-fi :D
    Veľmi pekná a rozumná odpoveď. Až na to, že nič nerieši.........
    Neviem, či si si všimol, že dmiba definitívne potvrdil tvoje nicky ako totožné medzi racan a hogofogo......
    publikované: 04.08.2009 22:18:51 | autor: cokomilka (e-mail, web, autorizovaný)
  101. Neviem, čo potvrdil dmiba
    no som si istý, že jeho úloha čoby admina spočíva v úplne niečom inom než v ne/potvrdzovaní nickov.
    publikované: 04.08.2009 23:33:03 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  102. No vidíte, moje vzory!!
    Ako sa nám to pekne rozjasňuje, keď sa komunikuje. A nemusí to byť iba o sexuálnom správaní, resp. jeho výrazovej forme.Ako sme tu kedysi blbli s jednou, dnes už neaktívnou blogerkou.
    A veríte, či nie, mne je šuma fuk, či byl Racan ustanovený za osobu zhodnú s Hogofogom, lebo aj tak viem hovno, a ani ma to nezaujíma, kto je kto. Buď si ho čítam, alebo nie.
    Ozaj na margo vulgarizmov.
    Prečítajte si niekedy, ak vás to bude zaujímať Haškovho Vojaka Švejka v origináli, 1. vydanie, pozrite si rok vydania a potom súďte!
    Je totižto rozdieľ, či vulgarizmom urážam, alebo dotváram kolorit, atmosféru okamihu.
    Ale napísať, že , parafrázujem: ty drž hubu, tvoju smradlavú pííííč...u spoznám na diaľku", tak to je už sila, to mi verte.
    A rozprávajte si o ironizovaní čo chcete!

    A ešte si myslím, keď dodovolenkoval dmimba, či ako, že to spísal pre mňa rozumne a prijatelne.
    To je asi tak v krátkosti všetko, čo som scel stručne, ako som uvyknutý, povedať:-)))
    Ahojte, všetci, aj moji neprajníci, čo neni sú v mojom funclabe!:-))
    Praznivci klábosenia, čítaj!!
    publikované: 05.08.2009 00:05:31 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  103. ad “pisem prevazne postrehy, nalady a pocity patriace k času, v ktorom ich publikujem, nemam dovod republikovat clanky...” (lulla 04.08.2009 18:50)
    To akoby maliar-impresionista povedal “zachytávam prevažne pocity patriace k času, v ktorom maľujem, nemá dôvod obrazy vystavovať”.

    Lulla, prečo nezviditeľňovať staršie krehké impresie, pre ktoré ti bratislavitae hovorí “kráľovná”?
    Prečo ich znova neponúknuť do pozornosti, aby si ich objavili aj noví blogeri a noví čitatelia pravda.sk?
    Písmenká sú duchovný produkt, ktorého cesta k adresátom závisí od jeho viditeľnosti a dostupnosti (visibility & availability), opätovné zviditeľňovanie môže byť citlivé a vôbec nemusí pôsobiť ako otravná reklama.

    Republikácia cyklu impresií v priebehu týždňa-dvoch je ako vydanie básnickej zbierky zostavenej z príležitostne zverejňovaných básní.
    publikované: 05.08.2009 07:23:11 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  104. uff.. prehryzla som sa komentármi a fakt.. račan sa bráni.. račan kope..
    nič viac sa tu nepohlo..

    ešte vždy máte dojem,žeby sa mal admin baviť s ludmi verejne?.. ja by som sa nedivila,keby po tomto pokuse ho to prešlo jak psa motor..

    zlá cesta.. neschodná..

    račanovi by vyhovovalo,keby mal osobny blog.. a link na neho na titulkách pravdy, sme a všade inde celoročne..

    nechceš nad tým račan uvažovať?..

    Ale zase.. čo má chudák robiť,ked nové články mu nedodávajú? Len republikovať. Pretože jeho stihomam nedovolí,aby sa na chvílku z titulky blogu vytratil.

    to už za tie dva roky čo blogujem viem..
    publikované: 05.08.2009 08:26:03 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  105. Admin má v slečinke skvelého asistenta
    ako v nej mal kňaz Jozef skvelého miništranta.
    publikované: 05.08.2009 08:38:40 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  106. jasné, Ellie, ale aj čokomilka
    načo dodávať blogu nový rozmer, načo uvažovať v iných, širších súvislostiach ... dajme si klapky na oči, držme ústa a krok ... a ak by nedajbože niekto chcel presiahnuť rozsah toho, čo umožňuje blog v súčasnosti, skopme ho pod čiernu zem, zasypávajme dookola nič neriešiacimi invektívami...
    publikované: 05.08.2009 08:40:44 | autor: laskonka (e-mail, web, autorizovaný)
  107. Račan.. som nepochybovala o tom,že si kopneš..
    to zúfalci robia,ked iní odhalia pravdu..

    ale tak.. posluž si.. rovnako ako hermanovi,aj tebe tvoju psychozu tolerovať budem..

    tak ma vychovali..
    publikované: 05.08.2009 08:45:57 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  108. laskonka.. ja netušim,akymi očami tu ty na to celé pozeráš..
    padlo tu tolko návrhov, že až.. a boli aj dobré navrhy..

    lenže všetko,čo nevyšlo z račanovej hlavy je zlééé..

    a zase.. mnohí tu nie sme račanom posadnutí.. neviem,ako si na tom ty, ale ja som ta mimo račanovho vplyvu.. a vieme,že aj admini..

    a toto jedno ma uspokojuje.. lebo zase.. jeden račan a celá spoločnost.. to by bola tiež totalita.. či nie?.. :))
    publikované: 05.08.2009 08:48:25 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  109. a inak.. Račan sa sám označil za (bývalého) blogera.. :))
    tak o čom to celé je?.. nač tu brzdí dohody tých,čo tu ostávajú?.. :))
    publikované: 05.08.2009 08:49:41 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  110. ... a na dôvažok je slečinka expert
    aj na psychiatrické diagnózy.
    publikované: 05.08.2009 08:49:55 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  111. aj na toleranciu.. :P.. :))
    publikované: 05.08.2009 08:51:45 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  112. a jo.. Račanku.. slečna už dávno nie..
    to mi len tak prischlo.. :()))
    publikované: 05.08.2009 08:52:28 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  113. ad „som nepochybovala o tom,že si kopneš..“
    Mám taký (zlo)zvyk neostať nič dlžný.
    Tak ma vychovali.
    publikované: 05.08.2009 08:58:34 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  114. publikované: 05.08.2009 09:00:46 | autor: dionea (e-mail, web, neautorizovaný)
  115. Ellie, ja som tu absolútne sama za seba
    nepotrebujem byť nikým a ničím posadnutá, aby som si vedela zhodnotiť, čo je plus a čo je mínus ...

    Aj by som brala, že tu (myslím všeobecne na blogu) padlo aj zopár dobrých návrhov, lenže neraz sa stratili v záplavách zbytočných ničneriešiacich výpadov...
    publikované: 05.08.2009 09:02:16 | autor: laskonka (e-mail, web, autorizovaný)
  116. oceňujem, že sa d.m.i.b.a.posnažil a napísal odpoveď
    škoda, že prišla, až keď mám pocit, že je tu ticho a vyľudneno ako po povodni
    ale aj tak lepšie toto ako úplná agónia

    bolo by dobré to tu nejak pekne zrekonštruovať, aby nás už ďalšia záplava hádok nepohltila,
    lebo ako sa obzerám, tak sa obzerám, neviem, ktorou stranou odplávať
    publikované: 05.08.2009 09:06:51 | autor: KameliaB (e-mail, web, autorizovaný)
  117. takže laskonka..
    topka bola nič nehovoriaci fakt.. hnala niekoho ako račan k tomu,aby si upravoval časy publikácie, menil články blogzinu s račanom a republikoval len preto,aby jeho články mali čítanosť čo najväčšiu a zaplnili obe topky na titulke..

    blogovanie ma byť o zabave.. a toto zabava prestala byť.. otvoril si päť blogov aby mohol čachrovať s člankami tak,ako jemu vyhovovalo.. ano..mohol to urobiť každý.. ale vieš si to predstaviť potom?.. članok jedneho blogera by sa udržal na titulke kratšie,ako na titulke smečka..

    a to sa ešte priznám:
    republikovať som začala ja.. ked som ešte písala zlatu klietku,tak sa udial komplot.. hned ako som vydala navrch ja,tak vypublikovali mnohí blogeri zhluknutí vtedy okolo hoga. Vyzeralo to ako umysel vytlačiť ma z titulky.. tak som to po šiestich hodinách zreprízovala..

    No a pak sa to zapačilo ostatným..

    Mne nie..
    publikované: 05.08.2009 09:15:49 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  118. takže ellie...
    topka tu bola dávno pred račanom aj pred hogom ... a mala svoju výpovednú hodnotu ... som zásadne proti manipulácii s časom v akýchkoľvek súvislostiach ... inak pokiaľ je pre niekoho topka hnacím motorom v rámci dodržiavania pravidiel, neviem, čo je na tom zlé...

    prečo by blogovanie malo byť len o zábave??? ... pre mňa malo blogovanie vždy ďaleko vyššiu než zábavnú hodnotu ... kto sa chce baviť, nech sa baví ... ale neberme blogovaniu tú inú - podľa mňa hodnotnejšiu stránku...

    K republikovaniu som sa vyjadrila už vyššie ... spočiatku sa mi tiež nepáčilo, potom som si povedala a prečo nie ... a tiež som začala republikovať svoje staré články - najmä pre blogerov, ktorí tu v tom čase ešte neboli... Republikovanie je asi problém, ktorý budú musieť rozseknúť admini ... osobne nie som proti, ale musia byť (resp. mali by byť) stavovené jednoznačné pravidlá, ktoré sa budú dodržiavať ...

    Asi sa na chvíľu odmlčím, lebo prídem o prácu ... ale chcem povedať, že čokoľvek napíšem je môj vlastný názor ... na tomto blogovom priestore mi dosť záleží a ak môžem svojou troškou prispieť k jeho vylepšeniu, musím ho (ten názor) vysloviť/napísať nahlas ... tak, ako to cítim...
    publikované: 05.08.2009 09:43:00 | autor: laskonka (e-mail, web, autorizovaný)
  119. Posledné deaktivácie blogov, ich spôsob a ruch okolo nich, je to, čo ma najviac znechutilo v tomto blogovacom priestore
    vulgarizmy mi vadia menej ako manipulácia s faktami a polopravdami podľa môjho názoru treba vedieť rozlišovať užívanie vulgarizmov a nie sa pred nimi skrývať
    1. dovoľujem si navrhnúť v súvislosti s prípadnou deaktiváciou blogov v prípade poškodzovania dobrého mena, vymedzenie toho poškodzovania, z ktorého to bude väčšine zrejmé
    2. dovoľujem si navrhnúť v súvislosti s používaním vulgarizmov, že tieto by sa nemali objaviť len v názve článku, lebo len v názve článku môžu poškodiť dobré meno poskytovateľa služby
    3. republikácia článkov: je známe, že je pre mnohých otravná a preto by blogger mal k nej pristupovať veľmi opatrne a v perexe by mal vysvetliť prečo k nej pristúpil, ak chce dať do pozornosti svoje články, môže tak urobiť na bočnej lište svojho blogu, môže si vytvoriť príťažlivé témy pre svoje články a tiež linky na jednotlivé články
    4. dovoľujem si navrhnúť rozšírenie top 5 najčítanejších článkov za posledných 7 dní na minimálne 7, povedzme taká SEDMIČKA NAJČITANEJŠÍCH a v súvislosti s týmto by som navrhla ešte TROJKU NAJDISKUTOVANEJŠÍCH, čiže, tie články, v ktorých je najviac komentárov

    a posledná vec, čo nepatrí k článku, ale smerom k diskutujúcim, môžete si vytvoriť článok na svoje osobné útoky

    O_ô
    publikované: 05.08.2009 09:48:53 | autor: Derechura (e-mail, web, autorizovaný)
  120. takže laskonka.. dmiba klame?.. aj wa klamal?..
    ved to písal admin,že hogo chcel topku..a wa nechcel,ale aj tak ju urobil..a mal pravdu,že je zbytočna..

    ak top,tak nech sa to urobi tak,ako to navrhovala kiti.. nech čitatelia hodnotia članky,ktoré prečítali..

    možno by bol aj račan prekvapeny.. a možno aj my ostatní..

    k ostatnemu sa nevyjadrujem.. nema to zmysel..

    každy ma svoju pravdu..ale posuvať časy publikacie by sa asi malo znemožniť totalne.. :))

    a s Derechurou súhlasim.. čo sa týka tej sedmičky a trojky.. skvelý nápad.. :))
    publikované: 05.08.2009 09:53:06 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  121. len aby si niekto zle nevysvetľoval moje mlčanie...
    čítala som články a niektorí komenty...nemám čas, s jednou rukou sa mi zle píše...viacmenej súhlasím s las a z osobných útokov mi je už na zvracanie...stačí?
    publikované: 05.08.2009 09:58:18 | autor: dionea (e-mail, web, neautorizovaný)
  122. * niektoré
    publikované: 05.08.2009 10:02:03 | autor: dionea (e-mail, web, neautorizovaný)
  123. ellie, o nikom netvrdím, že klame, skôr si myslím, že sa mylne interpretuje
    zavedenie topky článkov a topky blogov ... topka blogov tu bola určite pred hogom, pretože hogov blog okamžite zaujal a vyletel do popredia, no ja si pamätám časy, keď bola v topke istá blogerka ywana niekoľko mesiacov v kuse .... nikoho to netrápilo, nikto z bývalej malinkej komunitky vtedy nepochyboval, že sa tam drží oprávnene...

    k možnosti, aby čitatelia hodnotili blog by som sa kľudne pripojila ... takže dobrý, dokonca výborný nápad... už sa tu kedysi pretriasal a bolo by pekné, keby admini o ňom zauvažovali...
    publikované: 05.08.2009 10:10:30 | autor: laskonka (e-mail, web, autorizovaný)
  124. MissEllie, laskonka hovorí pravdu a dmiba/wa neklamú.
    TOP-ka existovala aj pred hogom, hogo len požiadal adminov, aby sa v nej popri poradí blogov/článkov zobrazovala aj ich návštevnosť. Wa to vyriešil bublinkou nad názvom článku a hogo bol spokojný - až donedávno, keď sa ukázalo, že zobrazované čísla sú (u niektorých blogov) výrazne skreslené.

    K Derechurinmu návrhu „Trojka najdiskutovanejších“:
    Taká TOP-ka sa mi zdá byť zbytočná vzhľadom na to, že pri každom komente sa uvádza počet komentov k danému článku.

    Užitočnejšie mi pripadá rozšíriť TOP 7 najčítanejších článkov na povedzme TOP 10 alebo TOP 12, to by dalo v TOP-ke priestor väčšiemu počtu článkov. Prípadne je na zváženie, či neskrátiť interval sledovania čítanosti článkov zo 7 na povedzme 5 alebo 3 dni- Tým by sa zaistila rýchlejšia obmena článkov na titulke. Čítanosť článkov, ktoré sú v TOP 5, sa po pár dňoch aj tak už väčšinou nijako výrazne nemení.
    publikované: 05.08.2009 10:11:55 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  125. ad Hodnotenie článkov a TOP-ka
    Blog.sme.sk problém vyriešil tak, že čitatelia majú možnosť hodnotiť prečítaný článok, hodnotenie sa premietne do jeho výslednej karmy. Karma dáva do vzťahu celkový počet čítaní s počtom poozitívnych hodnotení a je teda akýmsi meradlo "kvality" článku.

    TOP-ky na blog.sme.sk nie sú priamo na titulke blogu, ale na osobitnej stránke. Tam si môže používateľ navolit, či ho zaujímajú robríčky podľa čítanosti alebo karmy, a za aké obdobie.

    Kto toto riešenie nepozná a chce ho vidieť, tu je link: http://blog.sme.sk/top/
    publikované: 05.08.2009 10:21:16 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  126. racan karmu nechajme pre sme
    prosim... nic horsie ako karmu nepoznam, je to ble.
    btw stale ma zaujima to, ze sa mi zacykli refresh po prihlaseni sa na blog.sk ,je to len moj problem?
    publikované: 05.08.2009 10:53:05 | autor: noncreativ (e-mail, web, autorizovaný)
  127. NC, karmu ani hodnotenie článkov nepropagujem
    ani neobhajujem, len objasňujem tým, ktorí sú za hodnotenie článkov/blogov (kiti, MissEllie, laskonka, ...).

    Osobne za hodnotenie blogov/článkov iným ukazovateľom než je čítanosť nie som.
    Od blogerov z blog.sme.sk viem, že karma vie byť pre blogera aj nepríjemný bič.
    publikované: 05.08.2009 11:01:13 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  128. 2 noncreativ
    Potrebujem vediet verziu operacne systemu, verziu a typ prehliadaca.
    publikované: 05.08.2009 11:18:15 | autor: dmiba (e-mail, web, autorizovaný)
  129. 2 Racan
    Karma - osobne som sa uz niekolko krat vyjadril, ze uvedeny sposob hodnotenia nepovazujem za relevantny, prave z tebou uvedeneho dovodu, ze moze mat presne opacny efekt = bic. Teda moze uzivatelovi uskodit a zbytocne polarizuje komunitu.
    publikované: 05.08.2009 11:28:03 | autor: dmiba (e-mail, web, autorizovaný)
  130. lenže tu nejde o hodnotenie mizéria..
    nech je tam nejaky klik, že odporúča do pozornosti..

    a podla odporučani sa budú hodnotiť kvalitky.. bum..

    ja viem,že to nebude pre nikoho smerodajné,ale pre niekoho ano..

    aj na pismakovi funguje systém tipov.. a funguje..
    publikované: 05.08.2009 11:32:10 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  131. ell
    pismak je pismak :P ziadne hodnotenia :)
    publikované: 05.08.2009 11:34:26 | autor: noncreativ (e-mail, web, autorizovaný)
  132. tipy sa davaju..
    aj kritika.. topka sa neeviduje.. načo aj .. že ano?.. :))
    publikované: 05.08.2009 11:36:23 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  133. dmiba, nerada by som Ti pripravila
    nejaký srdcový kolaps ... ale ideálne by bolo mať relevantnú topku čítanosti, ako fungovala kedysi a k tomu to, čo odporúča ellie nadomnou - klik a hodnotenie aj na základe tohto ... viem, že s tými, čo sú proti topkám by to už mohlo seknúť ... ale je fakt, že každá topka by mala inú výpovednú hodnotu a mohlo by to byť zaujímavé...
    publikované: 05.08.2009 11:39:56 | autor: laskonka (e-mail, web, autorizovaný)
  134. Pismak je literarny portál.
    Je to komunita ľudí s ambíciou zdokonaliť svoje literárne schopnosti. Členovia komunity si s týmto zámerom vzájomne hodnotia svoju tvorbu a dávajú si tak spätnú väzbu.

    V tak rôznorodej komunite ako je blog.sk sa mi ako postačujúce javia existujúce nástroje: komentár, odkaz autorovi, článok o zaujímavom autorovi (medailóny na bookzine) alebo zaujímavých článkoch (predčasom raz mesačne na bratislavitae.blog.sk).
    publikované: 05.08.2009 11:42:56 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  135. ked uz topka
    tak topka vzhladom na diskusne prispevky :P
    publikované: 05.08.2009 11:43:37 | autor: noncreativ (e-mail, web, autorizovaný)
  136. Ak si všimnete najkomentovanejšie články
    sú to v drvivej väčšine články riešiace interné záležitosti blogerskej komunity blog.sk alebo prekáračky blogerov.
    Pre návštevníkov, ktorí na blog.sk neblogujú, ale len čítajú, by takáto TOP-ka bola skoro bezvýznamná.

    Dlhodobo pozorujem, že na blog.pravka.sk sa píše málo článkov, pod ktorými sa skutočne zmysluplne diskutuje, a že v tejto komunite je dobrých diskutérov ako šafránu.
    publikované: 05.08.2009 11:52:44 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  137. lenže vybery jedneho blogera nemusia byť objektívne..
    výbery každeho čitatela članku asi môžu by objektivnejšie..

    pretože čitanosť je skreslena už len tym,že človek klikne na članok,lebo bomba titulok a pak znechutene zavrie,lebo članok je o inom..

    a tomuto by sme mali predísť..
    publikované: 05.08.2009 12:04:09 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  138. Akékoľvek hodnotenie článkov/blogov
    (počtom návštev, počtom kladných hodnotení, počtom komentárov, ...) je len orientačné a je ovplyvnené mnohými faktormi (titulok, doba publikovania, dĺžka pobytu linku na titulke pravda.sk, veľkosť fanklubu blogera, iterná diskusia/prekáračka, ...), objektivizovať ich je ťažké, skoro nemožné. So subjektivitou treba počítať vždy. Návštevnosť článkov je jednoducho merateľná a dáva celkom dobrý obraz o tom, o aké témy majú čitatelia záujem.

    Dlhodobým cieľom blogera je nájsť si svojich adresátov a rozširovať okruh stálych čitateľov. Cez návštevnosť získava orientačné info, aké témy a spôsoby ich spracovania vedú k tomuto cieľu.

    Čítanosť článkov sa mi zdá byť postačujúcou spätnou väzbou.
    publikované: 05.08.2009 12:42:42 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  139. hmm.. takže ti stači aj ten klik na članok a okamžitý návrat na titulku..
    pre mna je spätnou väzbou to,že ked niekto klikne na članok, tak ho aj prečíta.. a svojim odporúčaním dalej ocení jeho čitatelnost.. to je cele..
    publikované: 05.08.2009 12:46:23 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  140. Nevravím, že klik na článok a okamžitý návrat mi "stačí"
    jednoducho sa s ním musím zmieriť ako s holým faktom.

    Počet návštev bez dočítania článku je pravdepodobne úmerný veľkosti rozdielu medzi očakávaniami, ktoré vzbudil titulok, a reálnym obsahom článku. Tento rozdilel má do značnej miery v rukách bloger a je na jeho uvážení, ako s ním naloží a čo tým sleduje.
    publikované: 05.08.2009 13:28:34 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  141. preto som sa snažila naznačiť,
    že každá topka by bola inak zaujímavá ;)

    ale nečakám, že admini začnú uvažovať s realizáciou všetkého, čo si vymyslíme ... takže návrat pôvodnej topky po odstránení problému s načítavaním by bol asi úplne postačujúci...
    publikované: 05.08.2009 13:51:00 | autor: laskonka (e-mail, web, autorizovaný)
  142. Info o najnavštevovanejších blogoch za týždeň
    by mohlo byť aj súčasťou zoznamu blogov, ak by sa do neho doplniť stĺpec "počet návštev za 7 dní" a možnosť zoznam podľa neho sortovať.
    publikované: 05.08.2009 14:18:25 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  143. Info o najčítanejších článkoch za týždeň
    by sa dalo riešiť vytvorením "Zoznamu článkov za týždeň" s možnosťou sortovať podľa času publikovania, názvu, blogu, počtu návštev.
    publikované: 05.08.2009 14:22:34 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  144. Ako sortovacie kritérium článkov
    by sa mohol použiť aj počet komentárov.
    publikované: 05.08.2009 14:23:38 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  145. nielen chlebom,ale aj prostopasnostami je clovek zivy...:-)
    tak som si dovolila vzdialit sa a checkujem vyvoj.
    Vidim vela adieu na hlavnej stranke,to nie je moc dobre...:-( ...a podla vsetkeho sa dalsi uz balia ... preco? vari neveria,ze sa nieco zlepsi? ... vari im nestacili podane vysvetlenia a uz nemaju chut sa v tom dalej matlat...? ... musim priznat, ze i pre mna boli nepostacujuce ... napriklad o picuskinovcoch bolo vela slovami povedane nic - doteraz neviem, co je dovod ich vymazania ... nemozem uverit, ze by niekto slovo "picuskinovci" mohol povazovat za taky extremny vulgarizmus. pokial ano, rada by som sa nechala poucit, nech neumriem sprosta.

    Vazeni, vsak nevzdavajte to este, ked sa komunikacny kanal otvoril!

    Pohnime sa konecne k rieseniu... a pred tym si prosim uvedomme toto:
    Prevadzkovatel nam ako hostujucim bloggerom poskytuje bezplatne svoj priestor a svoje nastroje k tomu,aby sme tu mohli,pisat,grafomanit,citat,diskutovat,bavit sa,flejmovat,nadavat si,chvalit sa,etc. Oplatkou tvorime nejaky obsah a generujeme istu navstevnost. Je prirodzene, ze prevadzkovatel moze mat nejake predstavy,naroky i poziadavky,pretoze nieco dava-poskytuje.
    Na druhej strane je dobre uvedomit si,ze poskytovany priestor bez blogerov a obsahu je len prazdne miesto,ktore negeneruje nic.Nie je tazke spocitat si,ze v sucasnej dobe je podobnych priestorov mraky a ze uz to nie je tak,ze si poskytovatel vybera autorov/blogerov/tvorcov bezplatneho obsahu,ale tvorcovia si vyberaju priestor,kde budu "tvorit" a citatelia si vyberaju priestor,kde budu citat a co budu citat. Z blogu.sk zacali exodusovat nie no name blogy,ale oblubene blogy,za ktorymi banuju jak ostatni bloggeri,tak ich citatelia,ktorych si mozbyt odvedu so sebou. Podla vsetkeho odchadzaju nie preto,ze niekde naraz vzniklo nieco extra bombove,ale preto,ze tu im to pride coraz horsie a horsie. Pokial ja viem,na blogu.sk bola okrem komunity uzivatel vysoko ocenovana hlavne sloboda,ktoru tento priestor poskytoval. Tu si useri cenili,ta mala pre nich zmysel. Myslim,ze by bola velka skoda,aby sa prevadzkovatel dobrovolne obral o tento benefit,pretoze v konkurencii ostatnych poskytovatelskych serverov uz nevidim vela inych vyhod,ktore by mohol ponuknut. Rovnopravna, ustretova a konstruktivna komunikacia medzi partnermi - prevadzkovatelom versus bloggermi, spolupraca a ujasnenie a vyspecifikovanie pravidiel, pokrok a zaimplementovanie uzitocnych a dobrych napadov by myslim mohlo zvratit tento nepriaznivy stav a naopak ho vyznamne zlepsit, odchodilci by mohli ziskat inspiraciu a volu vratit sa a mohli by sa pritiahnut i novi uzivatelia, ktori by sa dozvedeli,ake fasa miesto tu mame...
    publikované: 05.08.2009 16:34:45 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  146. bonnie-si prilis dlha-necitla som to preto. vyjadrujte sa prosim strucne
    a k veci. je tu kopec komentov ale ziadne konkretne navrhy.
    1. treba korigovat a zrealnit countery citanosti blogov,
    odburat moznost falsovania klikov.

    2. potom vsetko ostatne, aj deba ta o topkach, ktore by boli bez bodu 1/ uuuplne zbytocne...............................................
    3.Salsim dolezitym bodom su inteligentne a prakticky formulovane pravidla blogovania.

    dakujem za pozornost.
    publikované: 05.08.2009 19:29:22 | autor: bookzin (e-mail, web, autorizovaný)
  147. dodatok: ak nebudu urobene tri kroky spomenute v predoslom mojom komente,
    nema zmysel dalej aktivne posobit na Blog.sk.
    publikované: 05.08.2009 19:31:29 | autor: bookzin (e-mail, web, autorizovaný)
  148. 2 bookzin
    1. Moznost falsovania existuje vzdy, aktualne vysledky su, ako som uz niekde vyssie pisal, deformovane a nie falsovane indexovacimi robotmi.
    publikované: 05.08.2009 20:37:39 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  149. dmiba: oki, deformovane a nie falsovane.
    tie indexovacie roboty sa nam tam samocinne roboticky nachomejtli a preto je to take nezivotne vyjadrenie, ze deformovanie.
    Lebo ludia to urcite neboli, co tam tie roboty naraficili......
    publikované: 05.08.2009 21:11:12 | autor: bookzin (e-mail, web, autorizovaný)
  150. Ano, coko,
    ale moc sa to nepohlo,tak som myslela,ze by bolo vhodne,aby sme si ujasnili "filozofiu" nasho vzajomneho snazenia - prevadzkovatel versus blogeri.
    A preto si neodpustim uviest este "filozofiu" spoluprace blogerov na zamyslanych zmenach,kedze ma ist o kolektivne navrhy a ich odsuhlasenie.
    Myslim,ze i ked nam vsetkym rovnako nezalezi na vsetkych prejednavanych bodoch a nemusime sa na vsetkych stretnut,bolo by dobre akceptovat,ze sme tu ludia s rozlicnymi nazormi a potrebami a i tak sa snazit prist k nejakemu uspokojivemu vysledku pre vsetky strany.
    A kym sa tu budu ucastnici napadat a rozne na seba utocit,neprinasat navrhy,nezaoberat sa vznesenymi,tak sa neposunieme.

    Len pre zaujimavost, ako vidite takyto napad ohladne nie bonzovania,ale UPOZORNOVANIA a NAHLASOVANIA vulgarizmov v nazvoch blogov a v titulkach clankov:
    dmiba uvadza, ze technicky to vyriesit nejde. V pravidlach vyspecifikujeme podmienky a odstupnovane postihy. Ktokolvek "vulgaristicky bod" porusi (predpokladajme, ze to bude zalezitost prevazne novych userov,ktori si lajdacky precitaju Podmienky), tak ktokolvek z userov "vulgarnika" upozorni, vyzve k naprave a uvedie,ze pokial nestiahne,alebo nemodifikuje kriticky nazov, pojde hlaska na admina,ktory pristupi ku krokom uvedenym v Pravidlach. To mi pride korektne,komunita tym obhajuje a vyzaduje odsuhlasene pravidla,ktore sama dodrziava a admin nemusi nasadzovat extra strazcu...
    publikované: 06.08.2009 09:21:06 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  151. k poslednym dvom komentarom
    2 bookzin: Nemyslim, ze Google, Yahoo, Seznam, atd... ma zaujem umyselne zvysovat navstevnost napr. tvojho blogu, ci ineho top blogu, jednoducho indexuju vsetko zaradom a teda zvysuju navstevnost vsetkym blogom rovnako.

    2 bonnie: radsej by som navrhoval najprv upozornit admina a ten nasledne uzivatela upozorni a pokial to bude dotycny ignorovat, tak pridu postihy. Pripada mi to spolahlivejsie. Kde mam istotu, ze dany bloger uzivatela ozaj upozornil? Co ked sa zasa staneme obetou manipulacie, ako sa to tu minuly tyzden stalo?
    publikované: 06.08.2009 09:38:33 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  152. 2 dmiba
    nech sa vyjadria aj ostatni,ako to vidia a ci je to pre nich schodne. nas blogerov je tu vela,ked sa vyda clanok s novymi pravidlami,bude o nom informovanych vela uzivatelov a vzdy bude nejaky online,ktory bude moct reagovat,pokial si to odsuhlasime ako sucast "komunitnej kultury".Mnou navrhovany sposob sa mi javi nielen prakticky pre vas adminov (setri vas cas,navyse nereflektujete prilis operativne-alebo aspon doteraz sa to tak javilo), dalej je otvoreny,vyhneme sa tak zakulisnym zasahom a komunita si tak moze urobit medzi sebou poriadok sama,bez nutnosti dovolavat sa hned admina s bicom. Priestupkar ma moznost napravit svoje pochybenie na upozornenie sam a nemusi byt hned vystaveny trestu. Beriem, ze je to vyssi level, ale preco nedat ludom sancu preukazat ze na to maju? Spolocnost treba kultivovat, rozvijat jej potencial a davat jej k tomu priestor i ked je to riskantnejsie a menej pohodlne,tak vysledky su lepsie a ludia sa tiez citia lepsie,podla mna. Nemusi so mnou nikto suhlasit,len doplnam a obhajujem svoj nazor,ktory mozem pozmenit po predlozeni inych argumentov.

    ad manipulacia - tych tu bolo tolko,ze teraz neviem,ktoru mas na mysli,upresni pls.
    publikované: 06.08.2009 09:58:42 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  153. Filozofia upozorňovania/bonzovania
    ktorú navrhuje bonnie, je mi blízka, v podstate je do značnej miery postavená na samoregulácii komunity.

    Ak by sa navyše aj upozornenie adresované adminom dialo verejne, napríklad ako komentár pod na takýto účel vyhradený článok na admin.blog.sk, potom by nešlo ani o bonzovanie v pravom slova zmysle, ale o začlenenie admina do debaty na tému "ide či nejde o porušenie Pravidiel?".

    dmibova výhrada "Kde mam istotu, ze dany bloger uzivatela ozaj upozornil?" implikuje akúsi povinnosť užívateľa adminov upozorňovať na porušovanie Pravidiel, a je otázne, či blogeri o takú povinnosť stoja.
    publikované: 06.08.2009 10:32:02 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  154. prinasam zopar navrhov k rieseniu:
    bod 16) ...ok, vsetko mi je jasne. Co sa tyka "Prevádzkovateľ si vyhradzuje právo takýto weblog zo Služby bez náhrady odstrániť." - mysli sa tym, ze uzivatel strati registraciu pristup na svoj blog a tento bude kompletne odstraneny? Nezipne a nezasle sa mu obsah, ze na,chod si s tym inde? Je to pre prevadzkovatela ok po pravnej stranke z hladiska autorstva? Aby ste sa zas nemuseli vracat k tomuto bodu a upravovat ho.

    bod 17) "Prevádzkovateľ si vyhradzuje právo bez náhrady a bez varovania odstrániť weblogy, ktoré poškodzujú povesť Služby"
    a/ detto otazka viz k bodu 16)
    b/ CO PRESNE JE MIENENE POD POSKODZOVANIM SLUZBY? ako si to mame vylozit?

    bod 18) neriesim, myslim, ze je uvedeny viacmenej formalne a ze prakticky sa nerealizuje.
    Ale hypoteticky, dobru smolu by mal blogger, co by odisiel na dlhsi cas na miesto bez pripojenia, alebo do komy napriklad...

    bod 19) a),b),c),d),e)
    f) nebude pouzivat vulgarne slova v nazve blogu (*)
    g) nebude pouzivat vulgarne slova v titulkach clankov (*)

    Niekde,napr. vo vysvetlivkach by sa malo specifikovat, co povazujeme za kriticky vulgarne slova, pretoze to je silne individualna zalezitost. Moja mam tam radi i slovo debil, kefovacka, kurvíča, hovno, rit ... napriklad

    Vysvetlivky: * pod vulgarizmami sa rozumeju slova: p**a, k***t, ...?
    vaham nad slovom k***a spomenuc si na film "Dedictvi, aneb kurvahosigutentag", pretoze odhliadnuc od toho, ze nazov presiel inymi cenzurami nez su tie nase, tak mi v tom nazve filmu prislo uplne ok.

    Opatrenia a Sankcie: vyspecifikovat za akych okolnosti sa k nim pristupi. Niekde som videla odstupnovane navrhy, teraz ich neviem najst... bol tam navrhovany i adminovsky zasah, ze najprv zmeni kriticky nazov clanku...
    - uprava nazvu clanku
    - stiahnutie/deaktivacia clanku
    - deaktivacia blogu
    - odstranenie blogu

    Dalej treba zakomponovat bod Republikacie, rozviest za akych okolnosti su povolene (ak sa povolia) a sankcie za nedodrzanie podmienok

    Ked doriesime toto, mozme pistupit k dalsich bodom, ktore tu boli spomenute - topky,atd...co myslite?

    Prosim o vyjadrenie, namietky, dalsie navrhy k danym bodom.Diky.
    publikované: 06.08.2009 10:39:33 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  155. ad návrhy/námety bonnie k Pravidlám z 06.08.2009 10:39
    Stotožňujem sa s nimi, na zváženie pridávam bod 6 Pravidiel, ktorého súčasné znenie umožňuje a odobruje aj nekorektnú funkčnosť blogu (napríklad zjavne nedostatočne robustné napočítavanie návštev).
    publikované: 06.08.2009 10:50:08 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  156. 2 bonnie and 2 racan
    2 bonnie
    1. odstranenie blogu - nejde o realne odstranenie obsahu, ide o deaktivaciu a ta moze byt pri sucasnej funkcnosti:
    - blog sa zobrazi bez clankov, ale uzivatel ma k nemu pristup cez editor
    - blog sa zobrazi bez clankov a uzivatelovi sa k nemu zamendzi pristup uplne
    Takze kedze "Dielo" nie je zlikvidovane, je z pohladu autorstva vsetko OK.
    2. Bod 17. je z pravneho hladiska definovany vseobecne preto, lebo nemozno presne vyspecifikovat vsetky mozne eventuality poskodzovania dobreho mena. Teda ak vymenujem x sposobov a dojde k novemu sposobu, tak aj ked ho zapracujem do pravidiel, nemozem z pravneho hladiska deaktivovat blog, ktory ma poskodzuje, lebo skudkova podstata sa stala pred uvedenou zmenou.
    3. Bod 19 - nevidim problem s uvedenym doplnenim, co sa tyka specifikacie vulgarizmov, nemyslim, ze ich je potrebne uvadzat.
    4. Republikacie sa budu, ak vznikne nejaka dohoda medzi blogermi, skor riesit systemovo, podobne ako je tomu teraz pri publikovani novych clankov. Teda ak sa odobria, tak navrhujem riesenie po urcitom casovom horizonte umoznenie clanok republikovat, je na komunite, co definuje ako rozumny casovy horizont.
    5. Postup pri poruseni, za sebou nasledujuce kroky:
    - bloger upozorni ineho blogera, pokial nedojde k zmene upozorni admina
    - upozornenie adminom s poziadavkou na zmenu
    - zasah admina v pripade, ze k zmene nedojde
    - pri ignorovani zmeny (napr. autor opat zmeni nazov clanku na povodny, pripadne inym sposobom opatovne porusuje pravidla), deaktivacia blogu, autor ma pristup do administracie svojho blogu
    - po prislube, ze sa opakovane porusenie pravidiel nebude opakovat, aktivovanie blogu
    - opatovne porusenie - trvala deaktivacia blogu

    V pripade, ze budeme upozorneni na podane tresne oznamenie, bude autorovi deaktivovany pristup z dovodu zachovania status quo, clankov.

    2 racan: To je standardna formulacia, ktoru pouziva kazda firma vyvijajuca software a nevidim dovod ju menit. Svet software je dynamicky sa meniaci svet a nikto nedokaze garantovat 100% funkcionalitu, preto sa to furmuluje uvedenym sposobom. Je v zaujme prevadzkovatela system modifikovat k spokojnosti uzivatelov, teda opravovat chyby, pripadne menit system, aby vyhovoval uzivatelom. Dany bod modifikovat neplanujeme, sli by sme sami proti sebe i vam blogerom. Co ak by vystal problem, ktory nie je napr. v nasich silach odstranit (pouzivaju sa aplikacie 3-tich stran, kde mi garantovat funkcionalitu nemozeme). Ako by sa ti pacilo, keby niekto na zaklade zmeny uvedeneho bodu podal poziadavku sudu na docasne pozastavenie prevadzky Blog.sk, len preto, ze jemu nebezi FCKEditor pod Operou?
    publikované: 06.08.2009 11:40:44 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  157. ad „odstránenie/deaktivovanie blogu“
    Súčasný stav:
    ... pri pokuse o otvorenie deaktivovaného blogu sa nezobrazí jeho layout, ale tmavomodrá diera ako pri zadaní neexistujúceho mena blogu, vrátane nulového počítadla návštev.

    Návrh:
    ... deaktivovaný blog zobrazovať v jeho pôvodnom layoute, s témami, odkazmi, počítadlom, miesto článkov zobraziť info „Blog je deaktivovaný“.
    publikované: 06.08.2009 12:03:53 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  158. ja myslim,ze to by slo,
    dik za stanovisko,dmiba, racan,prosim i ostatnych ,nech sa k bodom postavia.

    1 NAMIETKA: bod 3 19)
    bohuzial,ja na specifikacii musim trvat. Predtym som myslela,ze aspon orientacne viem posudit,co je vulgarizmus a co nie, ale po afere picuskinovych to uz neviem:-(
    V clanku uvadzas, ze boli deaktivovany na zaklade vulgarizmu + poskodzovania dobreho mena - de facto spajaju sa tam 2 body, ale logicky som dospela k tomu, ze poskodzovanie dobreho mena nebol dovod, pretoze samotna pravda uvadzala clanok s menom Picuskin v titulke, to by sa teda musela dobrovolne poskodzovat,ci co, takze som dospela k tomu, ze platil dovod "vulgarizmu" a mne a velkej vacsine userov dovtedy nenapadlo, ze toto slovo je vulgarizmus,dokonca tak brutalny, ze vedie k definitivnej deaktivacii blogu. Preto pre svoje potreby i pre potreby pripadneho poradenia,ak sa niekto na mna obrati so ziadostou o radu, by som rada mala jasnejsie.
    publikované: 06.08.2009 12:07:28 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  159. ad bod 17 Pravidiel
    Námietka „nemozno presne vyspecifikovat vsetky mozne eventuality poskodzovania dobreho mena“ a z nej plynúce dôsledky sa dajú riešiť napríklad tak, že výčet môže byť uvedený napr. slovom „osobitne“ alebo k výčtu môže byť doplnená formulácia „a podobné prípady poškodenia povesti Služby“. To by už dávalo istú predstavu každému používateľovi Služby, čo prevádzkovateľ vníma ako poškodzovanie povesti.

    V tomto bode odporúčam formuláciu „bez varovania“ nahradiť takou, ktorá prevádzkovateľa zaviaže zverejniť dôvody odstránenia weblogu, aby bolo odstránenie transparentné a vystavené verejnej kontrole blogerskej a čitateľskej komunity.
    publikované: 06.08.2009 12:13:19 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  160. ad Systémové riešeie republikovania
    Umožnenie republikovania po uplynutí doby, ktorá bude výsledkom dohody komunity, sa mi javí ako v zásade schodné a prijateľné, nerieši ale prípady, kedy nefunguje aktualizovanie linkov na pravda.sk. Je známe, že ak nie sú na článok uverejnené linky na pravda.sk, jeho čítanosť klesá 5 až 10 násobne.
    publikované: 06.08.2009 12:20:09 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  161. ad „odstránenie/deaktivovanie blogu“ 12:03
    pripajam sa k navrhu... moze sa pridat info ako dlho trva deaktivacia... nech uzivatel/citatel, ktory nevie o nasich smerniciach nema dojem,ze deaktivacia je na forever...
    publikované: 06.08.2009 12:21:33 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  162. 2 Racan
    Su pripady, ked danu vec nie je mozne riesit verejne - napr. by sa tym marila cinnost organov cinnych v tresnom konani. Okrem toho, druha strana nemusi mat zaujem zverejnovat dovody.

    Skor by som tento bod uplne preformuloval. Skusim spravit nejaky navrh, uvidim, ci bude akceptovatelny vami. Avsak az po dovolenke WA a este sa k tomu musi vyjadrit aj Perex.
    publikované: 06.08.2009 12:24:15 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  163. ad bod 17 Pravidiel 12:13
    uhm, popdporujem tento navrh a som v sulade s dovodmi,ktore uvadza Racan.
    publikované: 06.08.2009 12:24:37 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  164. 2 bonnie
    Kto spracuje dany zoznam? Kde je zaruka, ze bude vsetkymi akceptovatelny.
    Vid. tebou uvedeny pohlad na vec tvojej mamy. Pre jednu generaciu je slovo k***a neakceptovatelne, pre druhu celkom bezne.
    publikované: 06.08.2009 12:26:45 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  165. ad Postup pri porušení pravidiel
    Postupnosť krokov sa mi zdá v podstate ok, mám len dve výhrady:
    ... dať blogerom možnosť upozorniť admina na (podľa jeho názoru) porušenie pravidiel aj verejne, nielen odkazom alebo mailom, nech nemá dilemu, či „bonzovať“ alebo nie

    ... zásada „opätovné porušenie – trvalá deaktivácia blogu“ sa mi zdá byť tvrdá, lebo aj v prípade opakovaného porušenia môže ísť o porušenie nejakej banality, a gilotínovať blogera pre pár „drobných krádeží“ mi príde ako neprimerane tvrdé, tým skôr, že môže ísť o porušenia, ktoré sú vecou nejednoznačného výkladu Pravidiel, napríklad „bolo vulgárne slovo použite primerane kontextu alebo nie?“ (viď príklad, čo uviedla bonnie – kurvahošigutntag).
    publikované: 06.08.2009 12:27:34 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  166. ahoj racan, co sa tyka vypadkov na titulke: ak to bloger zisti, nebude
    publikovat clanok, stiahne ho a pocka kym zacne fungovat publikovanie v policku siedmich na titulke pravdy. Okrem toho, toto publikovanie sa da predpokladat do septembra, max. do februara 2010, potom pada dohoda medzi pravdou a singularity. Toto je info od p.Matyasa.
    Linkovanie obvykle vypadava rano. Preto si netreba vtedy naprogramovat publikovanie a je to.
    publikované: 06.08.2009 12:35:35 | autor: bookzin (e-mail, web, autorizovaný)
  167. ad bod 6 Pravidiel
    Dôvodom, pre ktoré znie tak ako znie rozumiem, a nevravím, že sa má zmeniť v duchu uvalenia nejakej povinnosti na prevádzkovateľa.

    Mám skôr na mysli náhradu formulácie „Prevádzkovateľ nedáva žiadne záruky funkčnosti ani dostupnosti Služby“ formuláciou, ktorá vyjadrí prevádzkovateľov záujem načúvať upozorneniam používateľov a jeho ochotu odtraňovať chyby, zlepšovať nedostatočnú robustnosť a rozvíjať funkcionalitu systému.

    Zdôrazňujem: nemusí ísť o „záväzok“, ale o ochotu a pripravenosť prevádzkovateľa zvážiť možnosti a vhodnosť realizácie podnetov, návrhov a požiadaviek používateľov Služby.
    publikované: 06.08.2009 12:36:04 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  168. ad republikacie
    pre mna nezaujimave tema - neprevadzkujem. Ale plne chapem dovody zastancov rebpulikacii, ktore mi i ako citatelovi nepridu marne, naopak prinosne, preto som za doriesenie, nech aj ostatni vyjdu s nametmi.
    z hladiska citatelov uvadzam nazor - co by nemali sposobovat > obtazovat
    z hladiska blogerov - nemali by znevyhodnovat nerepublikantov

    hypoteticky - ak by zacali republikovat vsetci, mali by sme sancu vidiet i nejaky novy clanok...?
    publikované: 06.08.2009 12:36:15 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  169. bookzin, ak bude stanovený odstup republikovania povedzme mesiac
    budeš republikovať o mesiac? Toto by bol vážny problém napríklad pri publikovaní série na seba nadväzujúcich článkov.

    Z uvedených dôvodov som vyššie dal na zváženie aj republikačnú stratégiu, ktorá by sa opierala nie o počet výskytov článku na titulke pravda.sk, ale o dobu, po ktorú sa článok na titulke nachádzal.
    publikované: 06.08.2009 12:40:24 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  170. ad "hypoteticky - ak by zacali republikovat vsetci, mali by sme sancu vidiet i nejaky novy clanok...?" (bonnie)
    Áno, mali by sme šancu, a to vďaka podobnej regulácii republikovania, aká sa uplatňuje pre prítomnosť článkov jedného blogu na titulke blog.sk/pravda.sk.
    publikované: 06.08.2009 12:43:18 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  171. kto spracuje dany zoznam?
    navrhujem:
    za adminov daj zoznam neakceptovatelnych vulgarizmov ty

    za blogerov - nuz neviem - padol tu navrh, nech sa urobi nejaky zoznam kam sa budu pridavat ...anketovat by to neslo,naviac je to nerelevantny vystup ... co takto urobit extra clanok,kde poziadame blogerov/userov o navrhy svojich nepripustnych vulgarizmov, ktore tak sucasne zozbierame a odpolemizujeme? Zamer je ich eliminovat na minimalny pocet...
    publikované: 06.08.2009 12:48:10 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  172. debata o vulgarizmoch je trapna...
    picuskinovci boli zruseni ako celkovy blog picuskinovci.blog.sk, kvoli nazvu picuskinovci, to mi je jasne. lord svoje nechutne smradlave <> pozmenil, ale ostal lordom, blogom. ked si tieto dva blogy porovnas, uvedomis ze lord je dalej a picuskinovci su dead, tak je to na smiech...

    pičuskin bol clovek, ked budem pisat o Kokotovi (futbalista zo Slovinska), tiez to bude povazovane za vulgarizmus?? nadpis bude - Aleš Kokot - vacsina ludi sa zhrozi, pritom v clanku bude o futbale... to iste ako s picuskinovcami... proste toto je na smiech, kurvahošigutentag je doslova umenie... atd atd... viem ide ointerne zalezitosti danej sluzby...

    ale tu ide hlavne o tutlanie dolezitejsich veci ako keby..
    publikované: 06.08.2009 12:51:16 | autor: noncreativ (e-mail, web, autorizovaný)
  173. komenty/navrhy 12.27; 12:36
    velmi dobry postreh, pripajam sa k racanovi
    publikované: 06.08.2009 12:51:18 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  174. neda sa spracovat zoznam :)))
    ved slotova kurva je ble, shooty kurva je heheh... je nemozne spracovat zoznaaaaaam
    publikované: 06.08.2009 12:54:42 | autor: noncreativ (e-mail, web, autorizovaný)
  175. NC, nemuselo k nej vobec prist,
    ak by nenastala taka situacia. Existuje i sportovkyna Jebavá, ktora keby sa sem chcela lognut, musela by asi predtym ist na matriku poziadat o zmenu priezviska...
    Vysledok riesenia blogu lorda a picuskinovych je pre mna natolko netransparentny a matuci, ze bud treba, aby bol postup jasnejsie a zrozumitelnejsie objasneny, alebo treba v ramci prevencie dokladne vyspecifikovat tieto body v Pravidlach.
    publikované: 06.08.2009 12:56:37 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  176. ok NC,
    nahod navrh,mozno prideme na nieco vhodnejsie
    publikované: 06.08.2009 13:00:41 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  177. ja nemam navrh ohladom vulgarizmov...
    neda sa mat navrh, respektujem, ze v nazve clanku nie, ok. ale zas a znova sa zopakujem, vacsinu toho z coho sa vytvoril tento bordel v pravidlach proste neosetris... povodne slo o pocty klikov na clanky, zmenu alebo jasnejsie pravidlo pri regnuti na blog o vztahu bloger - poskytovatel a o hermana...eto vsio, rozlialo sa to do uplnych banalit a chaosu potom...:)
    publikované: 06.08.2009 13:03:59 | autor: noncreativ (e-mail, web, autorizovaný)
  178. ad Vulgarizmy v názve blogu
    Blog Pičuškinovcov nemusel byť z tohto dôvodu zrušený, možno stačilo sa s jeho autorom dohodnúť na úprave názvu blogu, články mohli byť dodnes prístupné a možno by sa na blogu objavili aj ďalšie vydarené recesie. Tie na blog.pravda.sk chýbajú ako soľ.
    publikované: 06.08.2009 13:04:16 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  179. kym zacnete robit zoznam proskribovanych slov:
    Treba jasne stanovit, ze co su vulgarizmy: a to: slova fekalneho, pornografickeho, zvieracieho a rasistickeho znenia. Treba sa hlavne pozriet do suvisiaceho zakona...najlahsie je to nakuknut v inych weblogovych systemoch. A nie nanovo definovat uz definovane.
    publikované: 06.08.2009 13:06:53 | autor: cokomilka (e-mail, web, autorizovaný)
  180. NC,
    pri dobrej voli sa nam hadam nieco podari osetrit a zlepsit... jak doslo k tomuto bordelu, to uz asi nevie presne nikto...

    Racan - suhlasim a prosim dmibu o reakciu. dik
    publikované: 06.08.2009 13:07:04 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  181. K vulgarizmom vo všeobecnosti
    Osobne nemám problém ich tolerovať, ak sú použité v primeranom kontexte. Výchádzam z poznania, že sú súčasťou slovníka, sú používané vo všetkých vekových a sociálnych skupinách, tak prečo sa práve na blogu tváriť, že nejestvujú?

    Za neprimerané a hodné obmedzenia ich považujem tam, kde sú použité ako urážka osoby, skupiny ľudí, rasy...

    Veľmi príhodným príkladom vulgarizmu, ktorému je podľa mojej mienky povedať STOP bola práve Lordova "smradľavá piiíča", pretože bola použitá s neskrývaným úmyslom uraziť a ponížiť warriora.

    Slovo "piča" či "pi.a" použité v primeranom kotexte ako expresívne označenie ženského prirodzenia môj jemnocit neuráža.
    publikované: 06.08.2009 13:19:09 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  182. tiez si myslim, ze nie je nutny ziadny zoznam vulgarizmov...
    stacila by podla mna vseobecna definicia vulgarizmov, ako ju navrhla coko + samoregulacia komunity (konciaca u admina), ktoru vyssie navrhol dmiba v komente z 11:40...

    aj ked, ten zoznam by som chcela vidiet :))
    publikované: 06.08.2009 13:34:19 | autor: dia (e-mail, web, neautorizovaný)
  183. Myslím, že pičuškinovci neboli zrušení z dôvodu vulgarizmov....
    skôr kvôli obsahu - skvele zrecesované aktuálne dianie na blogu mohlo byť podľa mňa prvotnou príčinou závadnosti blogu v očiach adminov...

    Tiež si nemyslím, že treba doslovne špecifikovať vulgarizmy ... v názve článku by mohlo byť zakázané používanie tak neslušnejších ako i vyslovene tvrdých vulgarizmov ... v texte by sa ich občasný a primeraný výskyt mohol ponechať na sebakontrolu a vzájomnú kontrolu tak návštevníkov blogu ako i adminov...

    Inak súhlas s väčšinou komentov, čo sa tu dnes objavili ... verím, že dolaďovanie bude prebiehať vo vzájomnom konsenze oboch strán...
    publikované: 06.08.2009 13:38:40 | autor: laskonka (e-mail, web, autorizovaný)
  184. Nic nebrani tomu urobit kolaborativny blog
    kvoli zoznamu nadavok...
    avsak so znenim zakona to treba zosuladit...tie regule.
    publikované: 06.08.2009 13:41:06 | autor: cokomilka bookzinova (e-mail, web, neautorizovaný)
  185. k republikacii
    znovu sa najskor dohodnite, ci ju (ne)budete akceptovat, ak nie, znovu je nutne definovat, co sa pod nou mysli a ak ano, potom je na mieste riesit, v akych intervaloch a za akych podmienok je prijatelna...

    osobne mi absolutne nevadi, dokonca si myslim, ze doteraz malo byt na blogerovi, ci po siestich hodinach od uverejnenia posledneho clanku odpublikuje ten isty alebo novy clanok...pokial mu ide o citanost, po istom case republikovanie clanku strati svoju funkciu, resp. jeho citanost bude klesat a koniec koncov, pravo publikovat po 6tich hodinach tu bolo stale a nik ho nevyuzival natolko efektivne, ako svojimi republikaciami Racan...
    publikované: 06.08.2009 13:51:53 | autor: dia (e-mail, web, neautorizovaný)
  186. coko,
    dobry napad,naco objavovat objavene? asopon odrazit by sme sa od toho mohli ... prosim, najde sa tu dobrovolnik-prieskumnik, co nam tie info prinesie a predlozi?

    ad kolabor. blog,ze by nadavky.blog.sk?:-) budeme mat lepsiu zbierku nez wikipedia:-))

    dufam, ze ostavame pri dohode, ze v textoch sa pouzitie vulgarizmov obmedzovat nebude...? a co perexy?
    publikované: 06.08.2009 13:53:23 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  187. vsetci vieme, ze perexy nad clankami maju informativny vyznam len pre
    tych, co su nastaveni na Blog.sk a nie na pravda.sk. Osobne som za vyradenie akychkolvek urazok v zmysle zakona z clankov, ich nadpisov a perexov.
    publikované: 06.08.2009 14:02:28 | autor: cokomilka (e-mail, web, autorizovaný)
  188. 2 noncreativ
    Zmena nadpisu spominaneho clanku u Lorda bola prevedena pokial dobre viem WA po mojom upozorneni a to okamzite bez upovedomenia autora.
    publikované: 06.08.2009 15:13:21 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  189. 2 racan
    1. "zásada „opätovné porušenie – trvalá deaktivácia blogu“ sa mi zdá byť tvrdá" - nemyslim si, ze dane pravidlo sa bude aplikovat na banality..

    2. Republikovanie - ako riesi republikovanie napriklad nasa konkurencia SME, ak ma niekto skusenost, nech povie, ako to bezi u nich, mne konto u nich zriadit asi nedovolia :)
    publikované: 06.08.2009 15:19:57 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  190. 2 laskonka
    Picuskinovci neboli zruseni z dovodu, ktory uvadzas. Boli tu aj osobnejsie clanky napr. Komunista Wa atd. a blog nebol deaktivovany.
    publikované: 06.08.2009 15:21:51 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  191. 2 radcan 2
    Tebou uvedeny system prinesie vacsi zmatok ako je tomu teraz lebo:

    1. Ktokolvek moze republikovat spustenim stareho ako noveho clanku, ako tomu chces zabranit? A diat sa to skor ci neskor bude. Boli casy, ked sa republikacia vseobecne odsudzovala. Dnes je jednou skupinou akceptovana, inou zatracovana. To iste sem skor ci neskor pride v mnou uvedenej podobe. Ako to budeme riesit potom?

    2. Tvoj system bude preferovat tzv. VIP blogy a ostatne da uzadia - je nespravodlivy, dosledkom bude kastovnictvo a mnohi ludia zacnu odchadzat.
    publikované: 06.08.2009 15:31:14 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  192. ups,.. Racan malo byt :)
    popol mi na hlavu
    publikované: 06.08.2009 15:31:58 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  193. 2 dmiba
    Kódex blogera na blog.sme.sk republikovanie výslovne zakazuje:

    Bloger nesmie po publikovaní príspevku upravovať dátum/čas jeho uverejnenia – ani v prípade, že neskôr v článku vykonáva zmeny alebo opravy (dátum/čas uverejnenia musí vždy ponechať pôvodný). Zakázaná je najmä zmena dátumu/času už zverejneného článku s cieľom zobraziť ho znova na lepšej pozícii na hlavnej stránke blog.sme.sk.

    (http://info.blog.sme.sk/c/11694/Kodex-blogera-na-blogsmesk-verzia-144.html)

    O republikovaní skopírovaním článku do nového vôbec neuvažujem, tým by sa strácali komentáre pod článkom, ktoré považujem za dôležitú súčasť článku ako spoločného diela autora a komentujúcich čitateľov. Mám na mysli otvorené republikovanie a pre mňa najprijateľnejšie riešenie je také, ktoré pripúšťa republikovanie v rovnakom interavale ako publikovanie nového článku. Nevidím na tom nič nespravodlivé, republikovanie vnímam ako krok, ktorý článku má zaistiť dostatočne dlhý pobyt na titulke a tým vyčerpanie podstatnej časti jeho čitateľského potenciálu.

    Neuvažujem o žiadnom preferovaní ani o VIP blogoch.
    Ak bude môcť republikovať hocikto, v čom by spočívalo preferovanie?
    Ktoré blogy by boli VIP? O aké kastovníctvo by šlo?
    publikované: 06.08.2009 15:48:37 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  194. 2 dia
    Zoznam - prave o to mi ide, myslim si, ze nikde v ramci slovenskych portalov asi nikto ziaden zoznam nema. Kazdy to definuje vseobecne - vulgarizmus a kazdy spravca portalu ma na danu vec vlastny meter.
    publikované: 06.08.2009 15:51:15 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  195. Prevádzkovateľ blog.pravda.sk
    by mohol otázku vulgarizmov vyriešiť aj tak, že by čitateľov blogu upozornil, že používanie vulgarizmov na blogu je vecou autorov článkov a komentárov a že tí za ne nesú aj etickú či trestnú (v prípade urážok v zmysle zákona) zodpovednosť.
    publikované: 06.08.2009 16:01:15 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  196. 2 racan
    Dany postoj k republikovaniu ako SME ma vacsina portalov, ktore maju agregatory clankov. Dovodom je vyhnutie sa polemike o republikacii, co je jednoznacne lahsia cesta. Ako som uvadzal, osobne proti republikovaniu nie som, ale je potrebne zvazit pre a proti.
    Pre = kvalitne clanky sa napr. po roku opat odpublikuju a novy navstevnik sa k nim dostane.
    Proti = system sa moze zneuzivat a produkovat flamewar, t.j. nas sucasny stav.

    Ako by si definoval: "dostatočne dlhý pobyt na titulke a tým vyčerpanie podstatnej časti jeho čitateľského potenciálu" ?
    publikované: 06.08.2009 16:01:54 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  197. 2 racan 2 - prevadzkovatel..
    Uz dnes to mas definovane v bode. 16: ".. ktoré sú v rozpore s dobrými mravmi, platnými zákonmi a všeobecne uznávanými etickými a morálnymi princípami spoločnost ...".

    Myslim si, ze si pravne zodpovedny za svoje spravanie v ramci platnych Slovenskych zakonov. Teda, ak ich porusis a my sme upozorneni na uvedeny fakt, autor je, ak sa jedna o cosi zavazne, okamzite deaktivovany. Zvycajne sa jedna okamzite po upozorneni na podanie zaloby, alebo ak sa zisti, ze sa jedna o jednoznacne porusenie zakonov alebo komeciu.

    Nesenie etickej zodpovednosti odovodni Pravde, ked sa im na uvodke zobrazi napr. Lordov uz niekolko krat spominany nadpis. Svojho casu si aj ty upozornoval na problem vulgarizmov v nadpisoch.

    Myslim si, ze z vacsiny komentarov tu jednoznacne zaznelo, ze nazov blogu a napis clanku su veci, kde vulgarizmus nepatri a pokial po upozorneni blogerom administrator uzna, ze sa jedna o vulgarizmus nevhodny na titulku Pravda a Blog.sk, budeme my administratori postupovat podla s vami tuna vopred dohodnuteho postupu.
    publikované: 06.08.2009 16:15:34 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  198. Žiadne flame-wars by neboli
    keby ktokoľvek mohol (re)publikovať články v zadanom časovom intervale.

    "Dostatočne dlhý pobyt článku na titulke" a vyčerpanie podstatnej časti jeho čitateľského potenciálu závisí od atraktivity témy článku.

    Za postačujúci čas u bežných článkov (čítanosť v prvej hodine do cca 60 klikov) považujem cca 3-4 hodiny v hlavnom vysielaom čase, u článkov s atraktivnou témou (čítanosť v prvej hodine 120 a viac klikov) 6-7 hodín.
    publikované: 06.08.2009 16:20:35 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  199. vulgarizmy; urazky - coko 14:02
    - prosim nespajajme urazky + vulgarizmy = to je matuce

    - teraz riesme vulgarizmy, urazat sa totiz da aj nevulgarnym sposobom, to by sme sa zamotali.

    - nepoznam znenie toho zakona, moze niekto uviest url, al. ho sem nakopirovat?

    - vulgarizmy > v tituloch clankov a nazvoch blogov nie > zda sa,ze vacsina ucastnikov diskusie suhlasi
    - v perexoch - nechavam na diskusiu este
    - v clankoch - som proti - v obsahu textu mozu mat svoje miesto, vyskytuju sa v roznych dielach, navyse niekomu blog sluzi i ako dennicek, ak popisuje nejaky pribeh, ktory uzivatel zazil a cituje i vulgarizmy, ktore v nom padli, tak predsa tam nebude uvadzat pip pip ako v programoch pred 22:00...
    publikované: 06.08.2009 17:07:08 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  200. laskonka 13:38
    "Myslím, že pičuškinovci neboli zrušení z dôvodu vulgarizmov....skôr kvôli obsahu - skvele zrecesované aktuálne dianie na blogu mohlo byť podľa mňa prvotnou príčinou závadnosti blogu v očiach adminov..." (laskonka)

    "Picuskinovci neboli zruseni z dovodu, ktory uvadzas. Boli tu aj osobnejsie clanky napr. Komunista Wa atd. a blog nebol deaktivovany. " (dmiba)

    uz uz som myslela, ze laskonka uhadla,alebo je aspon blizko...

    2 dmiba: nerobme tu z toho hadanky ako sa v autorskom zamere robia v niektorych clankoch napr. na blogu divadlo, v scifi-fi serii u coko, atd, kedy sa my bloggeri zabavame sherlocovskym hadanim > az nam dovod konecne demystifikuj a uved ho na pravu mieru, inak tu dokola budu padat rozne dohady a domnienky. ja som to tiez doteraz nepochopila a mrzi ma to.
    publikované: 06.08.2009 17:27:08 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  201. oprava 17:27
    nie az, ale uz malo byt. sorry
    publikované: 06.08.2009 17:28:16 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  202. 2 bonnie
    Dovod deaktivacie bol uvedeny v clanku ku ktoremu je tato debata.

    Mimochodom daj si http://picuskoviny.blog.pravda.sk

    Akceptoval som nazor blogerov na tento konkretny blog. Blog je opat aktivny. Dalej k tejto teme (picuskoviny) uz nekomentujem.
    publikované: 06.08.2009 17:51:28 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  203. dmiba, oceňujem tento krok.
    publikované: 06.08.2009 18:17:17 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  204. hura,
    hura,huraaaa:-))))))))))
    tesim sa, diky:-)
    publikované: 06.08.2009 18:22:00 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  205. ahoj, admin - posielam pre porovnanie pravidlá na bloguje.cz
    ako ukážku oveťa prísnejšieho anonymného blogu.
    A napriek tomu blogeri odtiaľ neutekajú.

    * Služba bloguje.cz (dále jen služba) je bezplatná služba, umožňující komukoliv založit si vlastní internetový deníček (weblog).

    * Provozovatel služby (dále jen provozovatel) nenese zodpovědnost za obsah provozovaných weblogů.

    * Provozovatel služby prohlašuje, že bude v nejvyšší možné míře využívat svých znalostí a dovedností tak, aby uživatelům zaručil spolehlivost a bezpečnost služby.

    * Uživatel souhlasí, že nemá nárok na náhradu jakékoli vzniklé škody způsobené nesprávnou funkcí služby, či únikem informací.

    * Používáním služby se rozumí veškeré činnosti uživatele prováděné na adrese www.bloguje.cz a dalších ekvivalentních adresách (bloguje.com, bloguje.org, bloguje.info, bloguje.biz, bloguje.sk, bloguje.se, bloguje.ru, bloguje.to, bloguje.lt, blog.lv, bloguj.pl).

    * Provozovatel nedává žádné záruky funkčnosti ani dostupnosti Služby, rovněž neodpovídá za případné škody vzniklé používáním služby.

    * Provozovatel si vyhrazuje právo jakéhokoliv zásahu do systému bez nutnosti předchozího oznámení uživatelům.

    * Provozovatel si vyhrazuje právo na změnu těchto podmínek užití služby Bloguje.cz a to i bez předchozího upozornění.

    * Provozovatel neshromažďuje žádné osobní údaje svých uživatelů. Pro registraci vyžaduje pouze zadání platné e-mailové adresy.

    * Provozovatel tuto adresu nevyužije k rozesílání nevyžádané pošty ani nepředá třetí osobě. Provozovatel bude zasílat uživatelům informace pouze v případě oznámení organizačních informací spojených s provozem služby.

    * Uživatel služby (dále jen uživatel) svou registrací stvrzuje, že nebude této služby využívat k šíření rasové či národnostní nesnášenlivosti nebo k jiným účelům, které jsou v rozporu s dobrými mravy, platnými zákony a obecně uznávanými etickými a morálními principy společnosti. Provozovatel si vyhrazuje takový weblog ze služby bez náhrady odstranit. Uživatel nese odpovědnost za důsledky svých činů spojených s užíváním služeb BLOGUJE.CZ.

    * Provozovatel si vyhrazuje právo bez náhrady a bez varování odstranit weblogy, které pošramocují pověst Služby.

    * Provozovatel si vyhrazuje právo bez náhrady, bez varování a bez nároku na jakoukoli kompenzaci odmítnout konkrétnímu uživateli poskytování služeb. Důvody odmítnutí provozovatel nesděluje. Odmítnutí nezakládá žádné právní nároky.

    * Provozovatel si vyhrazuje právo bez náhrady a bez varování odstranit účty, které jsou déle než tři měsíce neaktivní (tzn. na které se nikdo nepřihlásil déle jak tři měsíce). Uživatel může požádat provozovatele, aby byl jeho účet označen jako archivní a nebyl mazán pro neaktivitu; provozovatel si vyhrazuje právo tuto žádost odmítnout.

    * Provozovatel si vyhrazuje právo bez náhrady a bez varování odstranit weblogy, které nemají žádný nebo minimální původní obsah a převažují na nich cizí materiály, zkopírované nebo vkládané.

    * Uživatel svým souhlasem s těmito podmínkami prohlašuje, že bude službu využívat v souladu s dobrými mravy, tj. zejména
    - nebude úmyslně přetěžovat server
    - nebude službu využívat k šíření pornografie, nelegálního software nebo k nelegálnímu šíření autorských děl
    - nebude službu využívat jako redirektor na jiné stránky
    publikované: 06.08.2009 19:39:24 | autor: monami (e-mail, web, autorizovaný)
  206. admin - merianie návštevnosti na bloguje.cz je prísne sledované kvôli poplarkom, inkasovaným z reklamy
    a je auditovaná NetMonitorom.
    Platiteľ reklamy má prístup:
    - k verejných výstupom NetMonitoru
    - k Online dátam a grafom sledovanosti.
    publikované: 06.08.2009 19:45:57 | autor: monami (e-mail, web, autorizovaný)
  207. admin - republikácia na bloguje.cz je zakázaná a veľmi prísne sledovaná
    admin tam tvrdo presadzuje: "všetci musia mať rovnaké šance, všetci sme si rovní, nikto nemá právo na výhody".
    Ja by som na blogu pravda republikáciu umožnila až po 12 mesiacoch s tým, že by bola označená v nadpise.
    publikované: 06.08.2009 19:55:39 | autor: monami (e-mail, web, autorizovaný)
  208. ad "všetci musia mať rovnaké šance, všetci sme si rovní, nikto nemá právo na výhody"
    Uvedená zásada tvrdo presadzovaná adminom bloguje.cz sa dá naplniť aj pravidlom
    "všetci majú právo republikovať v súlade s platnými pravidlami republikovania".
    publikované: 06.08.2009 20:00:29 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  209. admin - autor má právo odoprieť vybraným užívateľom komentovať články na jeho blogu. Je to propagované ako jedna z výhod
    bloguje.cz:
    "Možnost omezit některým uživatelům přístup k vašemu deníčku či celý deníček kompletně zaheslovat".
    publikované: 06.08.2009 20:21:36 | autor: monami (e-mail, web, autorizovaný)
  210. ad "Možnost omezit některým uživatelům přístup k vašemu deníčku"
    Obmedzovanie prístupu je skvelý nástroj pre vytváranie jednosmerných diskreditačných a propagandistických kanálov, cez ktoré sa môžu šíriť polopravdy, výmysly, ohováranie...

    Ak si má blog.sk zachovať povesť otvoreného komunikačného priestoru pre širokú výmenu názorov, takýto prístup vrele neodporúčam.
    publikované: 06.08.2009 20:28:35 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  211. hlavne blog.cz je trosku "inak" orientovany
    je to take detskejsie v zmysle slova puberitiacke to vystihne viac, aj ked vynimky sa najdu :)
    publikované: 06.08.2009 21:04:56 | autor: noncreativ (e-mail, web, autorizovaný)
  212. K tomu, čo uviedla monami:
    Je tam zopár formulácií, ktoré by sa snáď dali použiť pri úprave pravidiel ... len preboha odtiaľ nezačnime obkukávať veci, ktoré celú situáciu, ktorá tu vznikla v konečnom dôsledku iba zhoršia ... napr. manipulácia s komentármi...
    publikované: 06.08.2009 21:06:20 | autor: laskonka (e-mail, web, autorizovaný)
  213. Z pravidiel bloguje.cz sa mi zdá byť ako-tak využiteľné len jedno
    "Provozovatel služby prohlašuje, že bude v nejvyšší možné míře využívat svých znalostí a dovedností tak, aby uživatelům zaručil spolehlivost a bezpečnost služby."

    a navrhujem ho doplniť o niečo v zmysle "a zaistil rozvoj funkcií užitočných pre rôzne podoby blogovania".

    publikované: 06.08.2009 22:08:39 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  214. oceňujem celodennú snahu
    bonnie, Račana (a laskonky) dospieť k novým návrhom na zlepšenie tohto priestoru
    publikované: 06.08.2009 22:16:56 | autor: dia (e-mail, web, neautorizovaný)
  215. dia, dovolím si doplniť ... trošku si opomenula druhú stranu...
    takže oceňujem aj dmibu, že sa podujal na túto niekoľkodňovú a určite neľahkú výpravu ... teší ma, že počúva, reaguje, komunikuje...

    Vďaka všetkým a dobrú noc ;)
    publikované: 06.08.2009 22:40:05 | autor: laskonka (e-mail, web, autorizovaný)
  216. ups :/
    zabudla som na dmibu ;) teším sa, že tu funguje triezva komunikácia medzi blogermi a Tebou...
    publikované: 06.08.2009 22:41:25 | autor: dia (e-mail, web, neautorizovaný)
  217. las :))
    písali sme naraz, tá moja (s)prostá hlava prispatá...nj

    ničím (nikým) nerušenú dobrú noc prajem aj ja ;)
    publikované: 06.08.2009 22:43:30 | autor: dia (e-mail, web, neautorizovaný)
  218. Racan,
    v ramci svojho podnikania mas na to moznosti. Vytvor si svoj blog na vlastnom serveri. Ja myslim, ze budes hovadsky uspesny a budes mat cele dni co robit, kym si precitas vsetky, ale uplne vsetky reakcie na vsetky clanky. Tam ked ti niekto siahne na tebou plateny virtualny priestor, mozes sa stazovat.
    publikované: 07.08.2009 07:39:50 | autor: jednazvas (e-mail, web, neautorizovaný)
  219. jednazvas, asi si jedna z tých
    čo sa Račana neboja a čo ich je hovadsky viac a viac.
    publikované: 07.08.2009 08:10:05 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  220. hneď mám nápad.. ked čitam račanove dohady.. :))
    nedalo by sa urobiť,aby niekde bol zobrazený zoznam práve prihlásenych blogerov?..

    aby mi poniektorí nepripisovali komenty,ktoré mi nepatria.. :)))

    a jasne,že to s momentálnou situáciou až tak úzko nesúvisí.. :))
    publikované: 07.08.2009 08:13:14 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  221. MissEllie, že by niečo mohlo aj niebyť o tebe
    si tuším ani len nevieš predstaviť.
    publikované: 07.08.2009 08:21:33 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  222. ale viem.. predstaviť si viem velmi dobre.. :))
    horšie je to s tym druhým...:))
    publikované: 07.08.2009 08:28:46 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  223. 2 monami
    1. obmedzenie komentovania - chapem dovody, ale potom budeme mat plno blogov typu: "XY v svojom blogu o mne napisala toto, a nedala mi moznost obhajit sa, takze..." a dotycny/a pre istotu zablokuje moznost komentovania oponentovi. Pre nas ako prevadzkovatelov by to bolo z hladiska zvysenia navstevnosti pozitivne, ale... Myslis si, ze by to bolo prinosne pre komunitu?

    2. meranie navstevnosti je monitorovane aj u nas 3 sposobmi: iDot vyuziva Pravda, Google Analytics my a historicky je tu este Toplist.
    publikované: 07.08.2009 09:12:55 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  224. ad obmedzenie komentovania
    Na blog.sk je možné úpravou layoutu, túto vymoženosť využil herman, keď ho komentáre usvedčili z výmyslov a vyložených klamstiev.

    Obmedzenie/zákaz komentovania sa mi javí ako krok proti otvorenej výmene názorov na blog.sk.
    Ak by sa obmedzenie povolilo, tak len výnimočne, povedzme so súhlasom admina.
    publikované: 07.08.2009 09:42:42 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  225. mam pocit, ze dakedy v minulosti tu boli zakazane skripty
    teda ich vkladanie do stranky, neviem uz ake bolo sito (pamatam si ten "hackersky utok"), ale v pravidlach by pomohlo dodat, ze manipulacia s funkciami bllogu cez skripty je zakazana...vid prave hermana, ktory zakazal komenty, pravy klik, ci nastavil furtvyhadzujuce sa nove okna (pre uplnost)
    publikované: 07.08.2009 09:48:13 | autor: noncreativ (e-mail, web, autorizovaný)
  226. moj pohlad na vec
    2 nonkreativ: ako pisal Racan, herman nepouzil skripty, iba upravil dizajn tak, ze prekryl kometare obrazkom. Ale suhlasim s tebou, ze sa v ramci zakazu moze dat cosi take, ako je, ze pouzitim skriptov alebo zmenou sablony blogu, ci inym sposobom obmedzi zakladnu funkcionalitu blogu.

    2 racan: osobne si myslim, ze moznost vypnut komentovanie pod clankom by tu mohla byt, nie kazdy chce citat, co mu tam iny pisu. Z technickeho hladiska je to na WA, z druheho hladiska - dalsia tema na diskusiu. Aby sme sa vsetci chapali - bavime sa o uplnom vypnuti komentarov, nie o blokovani komentovania, ci mazani komentarov.
    publikované: 07.08.2009 10:02:47 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  227. ad "nie kazdy chce citat, co mu tam iny pisu"
    Ak niekto nechce čítať, čo mu iní napíšu do komentárov, tak komentáre jednoducho nemusí čítať. To isté môže každý urobiť s článkami - ak mu nevyhovujú, nečíta ich.
    publikované: 07.08.2009 10:15:15 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  228. sablona...komenty
    myslim,ze ponechat moznost na upravu sablony je dobra vec - user ma moznost individalne kreovat,vyjadrit sa,prezentovat sa aj vizualnym sposobom. je to moznost,ktora dla mna zvysuje pritazlivost blogovania.proti zasahom do funkcionality by som uz protestovala.
    Povolenie/vypnutie komentarov - pokial bude zaujem vyuzivat tuto funkciu, tak by mala byt jednotne dostupna pre vsetkych blogerov,nemala by sa umoznit len niektorym. jej zavedenie je vsak na diskusiu. pokial by smerovala k povoleniu, tak by mala fungovat tak,ze sa centralne vypnu komentare na danom clanku a nie ze bude mozne vyzobavat neziaduce komentare a tie mazat. to je nekonstruktivne a manipulativne...a slabosske. Rozumiem tomu,ze niekto by ich zakazal napr. z dovodu,ze chce len publikovat a nema cas/zaujem citat a reflektovat na komenty. Ale to sa da urobit i tak,ze jednoducho na ne reflektovat nebude ked sa mu pod clankom objavia.
    publikované: 07.08.2009 10:46:17 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  229. k nazorom
    2 Racan: Rozumiem tvojmu pohladu na vec, ale dovolim si nesuhlasit, zasa sa divas iba z jedneho pohladu - Herman a jeho nedavne blokovanie komentov. Ale istotne nastanu situacie, ked bloger z urciteho dovodu zaujem o to, aby sa mu k tomu ludia vyjadrovali, je to jeho pravo. Citat to nemusi, ale vedomie, ze pod jeho Dielom ho niekto umyselne atakuje, ho skor ci neskor k citaniu dotiahne. Ale ako som povedal, je to dalsia vec na verejnu diskusiu a myslim si, ze technicky celkom lahko riesitelna.

    2 bonnie: sablony neplanujem zrusit, je to jedna z hlavnych nasich vyhod. Dokonca uvazujeme o rozsireni zakladneho balika. Ak nam s tym niekto pomoze, budeme len radi.
    Skor som tym myslel, zadefinovat v pravidlach, ze ich nemozno modifikovat tak, aby zabranili napriklad zadavaniu komentarov (pokial sa ale nedohodne cosi o com tu teraz diskutujem s Racanom), alebo zasa z nasej strany - skrytie reklamy, ktora nam v malej miere refunduje naklady, ktore na prevadzku mame. Pripadne prekrytie listy Perexu a pod.
    Co sa tyka skriptov, zasa rozne zamerne poskodzovanie inych uzivatelov a navstevnikov. Na jednej strane sme tuto funkcionalitu dali, aby si uzivatelia mohli pridavat zaujimavosti, na druhej je to zneuzitelna vec. Uz niekolkokrat sme stali pred dilemou, nechat Rozsirenia, alebo ich zrusit. Skripty a iframe sa uz nedaju zadavat v titulke a perexe, nepamatam sa, ci bola zrusena dana vec aj v samotnom clanku, alebo to ostalo otvorene. Na kazdy pad takto zneuzite skriptov a iframe za ucelom ataku na citatela, sa chape ako porusenie uz aj sucasne platnych pravidiel.
    publikované: 07.08.2009 11:44:01 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  230. to dmiba
    fajn,ja myslim,ze natvrdo nieco osekavat a znemoznovat modifikacie i uzivatelom,ktori sa mozu vyhrat a vyblaznit bez "postrannych umyslov" by bol krok s5 a ze je to velkoryse gesto od vas a vitana moznost pre userov postavena na baze istej dovery v nas pouzivatelov, z coho by automaticky malo plynut,ze nebude zneuzivana.zakomponovat do pravidiel nepovolene zasahy by mohlo stacit.kto sa s tym nebude vediet zrovnat, bude musiet niest nasledky.je ziaduce,aby jak prevadzkovatel,tak useri boli chraneni od roznych druhov atakov.odhliadnuc od toho,ze my uzivatelia sme uz teraz boli rozmrzeli a postupy hermana nikto nevital,naopak, prekazali nam.nastroje,ktore vam pomahaju refundovat naklady,su ok,s nimi sa ako pouzivatelia musime zmierit a nepokusat sa o ich blokaciu.tu je snad len priestor na diskusiu kam ich komponovat,aby sme to tu mali "pekne":-)
    publikované: 07.08.2009 12:06:05 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  231. 2 bonnie
    Co sa tyka reklamy, je vzdy tazke najst kompromis medzi estetikou a efektivitou. Tuto temu sme uz viac menej davno uzavreli a neplanujem ju otvarat. Premiestnenie na ine miesto by malo za nasledok, ze by klesli uz tak male prijmy z tejto oblasti.
    publikované: 07.08.2009 12:12:43 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  232. dmiba, ale vnímam trošku rozpor v Tvojich komentoch, pretože
    ak v dnešnom komente z 10:02 odst. 2 pripúšťaš možnosť úplného vypnutia komentov pod článkom, tým dávaš priestor tomu, čo si skôr popísal v komente 9:12 odst. 1, že niekto niekoho v článku obviní a dotyčný sa nebude môcť brániť...

    Možnosť komentovania osobne vnímam ako skvelú výhodu virtuálneho priestoru na vzájomné reflexie ... a bojím sa, že ak tu tá možnosť bude, tak bude využívaná najmä tým spôsobom, ako ju použil herman ... na vzájomné napádanie sa a osočovanie ...
    Na druhej strane si viem predstaviť, že keby o to bol všeobecný záujem (ktorý som osobne ale nezaznamenala) a nie je problém to zrealizovať ... tak by sa to mohlo zaviesť na skúšku...
    publikované: 07.08.2009 12:33:00 | autor: laskonka (e-mail, web, autorizovaný)
  233. 2 laskonka
    Iba som nacrtol alternativy a co moze byt ich pricinou a dosledkom. Aby ste si mohli vybrat, co je vseobecne akceptovatelne, ci status quo v komentaroch, alebo moznost ich vypnut.
    publikované: 07.08.2009 12:54:01 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  234. ja som za status quo
    nakoniec, ja som rada, že vôbec niekto sa obťažuje, ťukať niečo do klávesnice ako odozvu na moje písmená a tie negatíva, čo prináša táto alternatíva, veľmi rada oželiem O_ô
    publikované: 07.08.2009 12:58:47 | autor: Derechura (e-mail, web, autorizovaný)
  235. v tom prípade som tiež
    za status quo ;)
    publikované: 07.08.2009 13:12:20 | autor: laskonka (e-mail, web, autorizovaný)
  236. Námet na alternatívu k zákazu komentovania
    Dať autorovi možnosť v editore článkov nastaviť príznak „Prosím nekomentovať“.

    Pod takto označeným článkom by komentáre neboli zakázané, bolo by na rozhodnutí čitateľa, či má dosť silné dôvody napriek prosbe autora komentár pripojiť.

    Autorovi/čitateľovi by sa pod takto označeným článkom zobrazoval len počet komentárov, čítať by sa dali až po rozkliknutí.
    publikované: 07.08.2009 13:17:53 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  237. ja som zaznamenala, aj taký prístup, neviem či je možný,
    ale, že by si užívatel blogu mohol vyhradiť, povedzme členov na nazeranie a komentovanie, tak možno ak by sa to technicky dalo, tak by takúto možnosť bloger mohol mať O_ô
    publikované: 07.08.2009 13:26:35 | autor: Derechura (e-mail, web, autorizovaný)
  238. Derechura,
    osobne si myslím, že to je horšia alternatíva ako možnosť úplného zákazu...
    publikované: 07.08.2009 13:38:06 | autor: laskonka (e-mail, web, autorizovaný)
  239. 2 dmiba
    ad reklama, suhlas,mas pravdu,tu netreba nic riesit,tiez som nezaznamenala impulzy,ze by to bolo tema k otvoreniu diskusie.

    ad komenty,kedze ide o interaktivne medium,osobne nevidim dovod vypinat komentare,ale som si vedoma toho,ze ini useri mozu mat ine potreby a dovody k ich vypnutiu. Racanov namet 13:17 sa mi pozdava,vyjadruje volu uzivatela,je na ostatnych ako ju budu akceptovat.ak niekto neprejavi zaujem o komenty,neviem,preco by som sa mala unuvat a nejaky vkladat-ale to je moj pohlad.useri by sa mali vyjadrit,nakolko je pre nich povolovanie/zakazovanie komentov vyznamne a ziaduce.zatial som si vsimla prevahu nazorov k povoleniu,co je logicke,ked ide o komunitny blog.som si ale vedoma toho,ze sudiac podla seba,neberiem do uvahy,ze moze vzniknut situacia,kedy nejaki dementi zacnu s osocovanim,napadanim niekoho,niecoho a neumoznia ostatnym vyjadrit stanovisko.ale kedze som "bojovnikom" za slobodu,mali by sme zistit,aka je vola a stanovisko komunity k tejto funkcii. s napadom racana "Ak by sa obmedzenie povolilo, tak len výnimočne, povedzme so súhlasom admina." sa v tomto bode nestotoznujem. ziadne vynimky a nadbytocne zapajanie adminov. mne staci,ak admini budu fungovat poriadne v zakladnych poziadavkach:-))

    2 all - moze niekto zosumarizovat k comu sme dospeli v navrhoch na zmenu a doplnenie Pravidiel,aby sme mohli zacat s odsuhlasovanim,pls?
    publikované: 07.08.2009 13:41:01 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  240. Laskonka, neviem prečo si myslíš
    ja osobne by som takú možnosť nevyužila, ale prečo by bloger takú možnosť nemohol mať, že by si chcel vytvoriť, povedzme elitné skupiny, pre ktoré je ochotní písať a pre ne niečo vystavovať, samozrejme, že to nesie riziká aj samotnému blogerovi, možno aj nejaká izolácia, ja len zaznamenávam požiadavky iných, mne osobne by to nijako neprekážalo, ak by takú možnosť blogeri mali a využívali ju :-)
    publikované: 07.08.2009 13:43:54 | autor: Derechura (e-mail, web, autorizovaný)
  241. Dere,
    jedna sa tusim o uzamknutie "dennicku" s umoznenim pristupu len vybranym uzivatelom ... ani neviem, ci my tu tu moznost mame? to nie je zla moznost...
    publikované: 07.08.2009 13:45:20 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  242. DERE.. TOTO RIEšI VLASTNY WEB..
    VYSTAVIť..A DAť LINK LEN ELITNEJ SKUPINE..

    sakra..caps..

    ale.. tiež by som publikovania určitych blogerov vedela oželieť.. tak skôr by som tuto volbu dala k blogom,ako takym.. nie ku komentom..
    publikované: 07.08.2009 13:52:06 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  243. Derechura,
    práve kvôli vznikaniu niečoho takého, čo si nazvala elitné skupinky ... viem si predstaviť, že za pár mesiacov by sa tu už len bojovalo... a mohol by tam vzniknúť podobný problém (možno v ešte horšom rozmere), ako pri úplnom zablokovaní komentov...

    Ale ako vravím - je to môj osobný nárzor...
    publikované: 07.08.2009 13:54:43 | autor: laskonka (e-mail, web, autorizovaný)
  244. Uzamykanie blogov + vpustanie vybranych userov
    je podla mna dobra moznost.nejde o nijake elitne skupiny,ale o osobne VIPky blizke autorovi uzamknuteho dennicku.urcite existuju useri,ktori by uvitali moznost publikovat neverejne,ci len pre vybranych citatelov.kto ma taketo ambicie,mohol by to mat umoznene.aj tak vacsina userov preferuje sirsi okruh citatelov a komunikaciu s nimi.
    publikované: 07.08.2009 14:00:59 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  245. alebo by mohlo byť riešenie, že
    nechcem aby XYXY ku mne chodil, tak si u neho odkliknem okienko "zakaz vstupu ku mne" a keď ho nechcem čitať, ani jeho titulok, tak si odkliknem "nevidieť autora" , Ell linkovanie funguje aj tak + k tým, čo navštevujú blog, čo tebe môže prekážať, že niekto chce pisať, vystavovať len pre niekoho, možno sa to ani nebude využívať, tak ako republikácie, ale ja by som nezavrhla túto možnosť, veď aspoň mu bude jasné, či nie som niekomu aj obťažujúca, čo si niekedy nemusím ani uvedomiť O_ô
    publikované: 07.08.2009 14:09:35 | autor: Derechura (e-mail, web, autorizovaný)
  246. blog je aki su blogeri..
    v tom je pravda
    len akurat skoda ze to vela z nich beru vazne
    na inych blogoch sa toto neriesi. deaktivacia bodka ende finito. ziadne debaty. ved je to len "ucet".
    na jednej strane ma byt internet slobodny..co aj je.
    ale zasa ked je niekto na blogu - ma priestor sa vyjadrit tak nech respektuje aj pravidla. ak sa mu nepaci ma inu moznost - spravit vlastny web a tam moze vulgarcit kolko chce. thats it a tak to asi aj ma byt.
    vsade su blbci ale ludi kt len nadavaju a ani ich nepoznam...neviem preco to tak riesite...
    v najhorsiom su to prave tie pripady, ktore si zmylili blog trochu s realitou a beru to prilis osobne.
    clovek kt si tak na tom zaklada ma asi akysi problem. inak by sa to tu tak strasne nedokopalo..alebo ste vsetci rodinka a poznate sa osobne atd??v tom pripade tieto veci patria do sukromia a nie na blog.sk

    zi a nechaj zit :)
    publikované: 07.08.2009 14:10:25 | autor: katka (e-mail, web, neautorizovaný)
  247. naucte sa...
    komenty skor ignorovat a neriesit to..
    ako dat im krmivo. co je na tom take tazke?
    blog.sk nebol nikdy sukromny blog.
    publikované: 07.08.2009 14:13:18 | autor: katka (e-mail, web, neautorizovaný)
  248. katka
    sledovala si udalosti, ktore sa stali?
    publikované: 07.08.2009 14:47:48 | autor: noncreativ (e-mail, web, autorizovaný)
  249. 2 bonnie 2 Derechura
    Vami uvedena moznost tu existuje od zaciatku. K teme si mozete vybrat, ktori z blogerov k nej mozu pristupovat. Staci len zaskrtnut, ze je tema osobna a pridat si do nej blogerov s pravami (citat, editovat, publikovat). Ak sa zaskrtne, ze je osobna, nic z nej sa nezverejni na uvodke, ani v blogu nikomu inemu, len prihlasenym blogerom, ktorych si autor pridal.
    publikované: 07.08.2009 15:58:20 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  250. no som myslela,ze tak nejak to je,
    preskumam... podla popisu sa mi to vidi dostatocne...komu sa to mali?:-)))
    publikované: 07.08.2009 16:15:23 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  251. Dmiba, ale potom sa poziadavka zmenila
    teda ide o to, aby všetci mohli vidieť, nahliadať, komentovať, len povedzme, že koho si bloger označí "zákaz vstupu", tak ten bude mať ten zákaz, teraz si vyberá kto môže (prichádza asi ale o možnosť zobrazenia sa na titulke), ale mohol by si vyberať, kto by nemohol, možno to príde niekomu slabošské, ale mohla by byť taká možnosť, myslím, že by to veľa blogerov nevyužívalo, niečo ako republikovanie, ale ide skôr o to ako mať tú možnosť, že vykážem len toho koho ja chcem,..ale toto tiež zavisí od smerovania prevádzkovateľa blogu, čo chce poskytovať svojim užívateľom, takže táto požiadavka je vlastne na ňom O_ô
    publikované: 07.08.2009 16:22:25 | autor: Derechura (e-mail, web, autorizovaný)
  252. zacinam byt pesimisticka co sa tyka tejto kauzy....
    novy kodex nebude ani na Vianoce pod stromcek.
    publikované: 07.08.2009 16:37:28 | autor: cokomilka (e-mail, web, autorizovaný)
  253. hm,
    bola som apriori proti selektovat,ze koho obmedzim/vykazem zo svojho blogu.myslela som,ze filozofia je taka,ze ked ide o komunitny blog,tak sa pocita s verejnostou. a ze iba by sa vyhovelo introvertom,alebo userom prajucim si blogovat v komornejsom style,aby sa spolu "zamkli".
    ale dostavam signaly,ze pritazliva moznost pre niektorych je prave zamedzit niekomu pristup a vybrat si komu-odvodzujem si z toho,ze tu asi musi zopar userov dost husto otravovat inych userov...
    davam ako namet k premyslaniu, osobne mam pocit,ze je to marne opatrenie,ze neni nic jednoduchsie pre otravny nick ako prezliect nick a prist otravovat v novom kabate...co si o tom myslia ostatni?

    2 coko: nevidim to tak pesimisticky,je otvorena debata a rozne namety,aby sa useri prejavili -svoju volu,potreby, aby admeni videli kam by sme radi s rozsireniami smerovali ... ale suhlasim, ze by sme uz mohli zosumarizovat nejake zavery ohladne Pravidiel a zacat sa zaoberat ich dotianutim...
    publikované: 07.08.2009 17:29:43 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  254. ehm, kto chce selektovat a vytvarat debatne elitne kruzky, moze ist rovno na netsity.sk
    tam sa dat zavriet do chlievika a cakat, ze si ho precita niekto kto si dal odfotit sietnicu, papilarne ciary a notarsky overit rodny list.
    mňo...
    publikované: 07.08.2009 19:48:17 | autor: cokomilka (e-mail, web, autorizovaný)
  255. joooj coko,
    ty valis,pekne,pekne:-))))))))))))))))))
    publikované: 07.08.2009 19:51:21 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  256. Coko, nejde o zatvorenie do chlievika, len mať
    možnosť zamedziť prístup jednému, alebo pár jedincom, aby ťa neobťažovali, resp. neznechucovali, ty sama tú možnosť nemusíš využiť, ide len o to, že by bola taká možnosť, sú blogeri, ktorí by to privítali a majú na to svoje dôvody :-)
    publikované: 07.08.2009 20:04:44 | autor: Derechura (e-mail, web, autorizovaný)
  257. pridavam sa k dere,
    pre mna to aktualne i vyhladovo nie je zaujimave,ale z ohladuplnosti k potrebam niektorych senzitivnejsich som za to,nech si mozu zvolit tuto moznost,ak tu bude
    publikované: 07.08.2009 20:08:50 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  258. Komentár priamo k článku (nie k diskusii)))))))
    Súhlasím, dmiba
    publikované: 09.08.2009 15:49:50 | autor: qedisk (e-mail, web, autorizovaný)
  259. je to cele smiesne..
    v zivote su ovela dolezitejsie veci..
    ako ked niekto ochorie, zomrie a je to ludska blbost..
    ale blog a vulgarnost a v kuse sa ma tu na to pytat :)
    a co ked sa diali..vy rozumni tu hadam ste tak to tu dalej v rozumnom stave aj drzte ...
    publikované: 09.08.2009 16:24:02 | autor: katka (e-mail, web, neautorizovaný)
  260. Katka,
    pls,skus viacej k veci,tu nediskutujeme o tom,ci vulgarity ano,alebo nie,riesime ich vyskyt. skus uviest napriklad,kde ta irituju a kde ti nevadia...dik.
    publikované: 09.08.2009 16:31:07 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  261. irituju?
    irituju ma ked zacne nejaky moj dobry kamarat nadavat a atakovat ludi len preto ze ma nervy...skopem ho a ide sa dalej. irituju ma tam kde to neni potrebne - napr tu- bloknem ludi a ide sa dalej. na co si "spinit" blog.sk.
    navyse je tolko blogov ze si moze clovek vyberat...ak je niekto o nicom, tak sa tam nebudem zbytocne tlacit. ved ono to prejde a potom zasa nieco napisem (photocorner.blog.sk)
    napr na facebooku (ano na fb veru:) je uz cela komunita od blog.sk a je nam tam dost dobre podla mna..a ataky? doteraz ziadne....
    publikované: 10.08.2009 12:06:14 | autor: katka (e-mail, web, neautorizovaný)
  262. katka.. no jo..
    písať pre pár ludí o ktorých viem,že mi nenapíšu nič zlé,aj keby to bolo na mieste je trošku iné kafe,ako napísať to tu na pravdu,kde ma prístup každý..a keďže je to o PRAVDE, tak sa aj taká do komentov napíše.. :))

    a že sa mnohým nepáči..?..

    no ať se líbi.. facebook sa už PRAVDA nevolá..

    je to tam o knihe ksichtov.. zgrupuju sa tam ludia,ktorí si vlastne ani nemaju čo povedať.. no a čo?.. len nech mám priatelov 3455.. :)))

    asi tak nejako..

    ale..uprimne.. teši ma,že je vam tam fasa..

    tušim,že aj tu začina byť.. len neviem,či to jedno s druhým súvisí..

    skratka.. niekto bude musí za vylepšenia bojovať..aby sa neskôr mohli ti,čo zbabelo ušli, do vylepšeneho vrátiť..
    publikované: 10.08.2009 13:21:25 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  263. Republikovanie, vulgarizmy
    Čo sa týka republikovania, môj názor je že pristor na titulke je vzácny a tak som proti republikovaniu. Nevadilo by my však aby bol na titulke box s poslednými troma republikovanými článkami s tým že by neobmedzil počet a čas počas ktorého sa objavujú na titulke nové blogspoty. Pre mňa za mňa by úplne stačilo aby bol daný box až pod novými článkami. Myslím že aj je téma aktuálna, vadiť to nebude.

    Čo sa týka vulgarizmov. každé slovo ma svoje miesto, a nie som proti ich relevantnému použitiu v článku (by ma zaujímalo koľko ľudí povie doprčíc keď zakopne malíčkom o nožku od postele a koľko sa uchýli k tvrdšiemu výrazivu). V názve či perexe by som tvrdé vulgarizmy nedovolil, predsa len iste sa v nich dá bez nich zaobísť a treba si udržať istú úroveň.
    publikované: 21.08.2009 12:55:45 | autor: modroocko (e-mail, web, autorizovaný)
  264. OZNAMENIE/OTAZKA
    hlasim,ze sa tu vyskytol novy porno blog pickyavaginy: http://ingpeternovak.blog.pravda.sk/detail.html?a=dd2a8912b2dcce2b1b0c6c9303e78e04

    ma adminovske pozehnanie,alebo ako sa to bude riesit?
    publikované: 30.09.2009 07:47:38 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  265. Admini, manipulácia s kontami čítaní je už bezprecedentná.
    Včera okolo polnoci som mala na Konečne sloboda vyše 50000 čítaní a dnes mám o tisícku MENEJ............Iným sa pridáva po tisíckach, mne sa berie. ja tu definitívne končím..........................
    publikované: 06.10.2009 10:35:16 | autor: cokomilka (e-mail, web, autorizovaný)
  266. Vážení administrátori, dokedy sa budú na titulke pravdy v rubrike "blog" zobrazovať staré júnové články ?
    má to nejaký špeciálny význam alebo ide o chybu systému?
    Všetci jak tu sedíme ďakujeme za vašu ctenú odpoveď, s úctou vaši Pičuškinovci :)
    publikované: 06.10.2009 11:36:42 | autor: picuskoviny (e-mail, web, autorizovaný)
  267. oné, pičušky: nemôžem za to, že dávajú staré články, Pravda si tam
    dáva podľ+a vlastnej úvahy čo chce....to neznamená, že mi mali kvôli tomu odpísať 1000 klikov z môjho konta na www. Konečne sloboda.
    odpísali mi viac asi o 850 klikov micochodom, to publikovanie starého článku mi pridalo iba 234 klikov. amen, zboho tu ostávajte..........pičušky.
    publikované: 06.10.2009 14:30:43 | autor: cokomilka (e-mail, web, autorizovaný)
  268. 2 cokomilka
    Ziadna manipulacia tu nie je! Nevidim na nu ziaden dovod. Patrame po tom, preco sa to stalo. Z adminov to nik nemazal, system pocita navstevnost automaticky.

    publikované: 06.10.2009 14:42:38 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  269. 2 picuskoviny
    My generujeme RRS, Pravda to agreguje. Hladame pricinu, co sa stalo. RSS je zda sa generovane korektne.
    publikované: 06.10.2009 14:51:16 | autor: admin (e-mail, web, neautorizovaný)
  270. 2 cokomilka
    Nerataju sa kliky, ale navstevy. Ako som uz v maily pisal, jeden clovek moze spravit pocas jednej navstevy aj 100 kliknuti.
    publikované: 06.10.2009 14:52:42 | autor: admin (e-mail, web, neautorizovaný)
  271. no hurá, už sa objavujú na titulke aktuálne články :)))
    ďakujeme za odpoveď aj za nápravu s úctou vaši Pičuškinovci :)))

    Čokomilka tá návštevnosť ( počet zhliadnutí) už nikoho nezaujíma, teda temer nikoho, len nášho psa a ten z toho tak zahalaškoval až sa krúti za svojím chvostom ani písať nechce ešte že máme toho kocúra :)))
    publikované: 06.10.2009 15:25:54 | autor: picuskoviny (e-mail, web, autorizovaný)
  272. Pičuško, Pičuškovič, len aby mal aj ten váš kocúr chvost, lebo občas mám dojem,
    že sa toľko krútite dookola a halaškujete, že už ani neviete, čo máte a čo nie!
    Tag.
    :-)))
    publikované: 06.10.2009 15:55:28 | autor: Rozprávka (e-mail, web, neautorizovaný)
  273. DMIBA, tak ja len takú malú otázku: ak si napríklad otvorím Laskyho blog,
    a v ňom si odťuknem tri články (poctivo ich prečítam), tak na jeho počítadle sa to ukáže iba ako jedna návšteva, alebo tri?
    publikované: 06.10.2009 16:07:50 | autor: rozpravkarka (e-mail, web, autorizovaný)
  274. 2 rozpravkarka
    navsteva je jedna, a kazdy clanok ziska jeden hit
    publikované: 06.10.2009 17:27:46 | autor: wa (e-mail, web, autorizovaný)
  275. Vážení administrátori, opäť sa na titulke pravdy v rubrike "blog" zobrazujú staré júnové články
    my to tu sledujeme :-)
    publikované: 14.10.2009 17:39:07 | autor: picuskoviny (e-mail, web, autorizovaný)
  276. tak už nie :-)
    ďakujeme za nápravu, pekný podvečer :-)
    publikované: 14.10.2009 17:51:01 | autor: picuskoviny (e-mail, web, autorizovaný)
  277. a zase sa na titulke pravdy v rubrike "blog" zobrazujú staré júnové články.
    keď napravíte, tak vopred ďakujeme, lebo ideme už spať, dobrú noc :-)
    publikované: 23.10.2009 02:38:50 | autor: picuskoviny (e-mail, web, autorizovaný)
  278. a zase sa na titulke pravdy v rubrike "blog" zobrazujú staré júnové články
    vďaka za nápravu a už od dosť dlho
    publikované: 01.12.2009 09:42:41 | autor: picuskoviny (e-mail, web, autorizovaný)
  279. re: stare clanky
    To bohuzial musi opravit pravda, oni od nas beru RSS a podla toho to generuju, RSS sa generuje spravne
    publikované: 01.12.2009 10:16:17 | autor: wa (e-mail, web, autorizovaný)
  280. Felixov blog je prečo vymazaný? Žeby mala cirkev až také dlhé prsty,
    a zaúradovala by aj v blog.sk?
    publikované: 03.12.2009 17:04:33 | autor: Rozpravkarka (e-mail, web, neautorizovaný)
  281. Clanok bol vymazany na zaklade poziadavky pravneho zastupcu Perexu
    Vzhladom na mozny pravny spor s Doc. ThDr. Jurajom Spuchľákom, PhD., nam bolo doporucene, po tom co jeho pravny zastupca kontaktoval pravneho zastupcu Perexu, aby sme dany clanok stiahli. Podľa žiadosti prispevok zasahuje do práva na ochranu osobnosti J. Spuchľáka. Nakolko sa jedna o anonymneho uzivatela, zvazili sme to ako opravnene a dany clanok sme stiahli.
    publikované: 04.12.2009 09:49:47 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  282. Vďaka za vysvetlenie. Predpokladala som zásah zvonku.
    :)
    publikované: 04.12.2009 13:00:53 | autor: Rozpravkarka (e-mail, web, neautorizovaný)
  283. Vážení admini, dúfam, že si všímate, aký tip článkov sa začal objavovať na
    vašom serveri... Neviem, či je vražda a znásilnenie osemročného chlapca menej závažný dôvod na zablokovanie článku, ako sexistické názvy v istých blogoch, alebo vyjadrenie slobodných názorov ľudí, počúvajúcich rádio Lumen. Alebo sa tu robia poriadky až potom, čo zasiahne nejaký pán advokát zhora???????
    publikované: 10.12.2009 11:03:41 | autor: R. (e-mail, web, neautorizovaný)
  284. navrhujem pridat funkciu
    tlacitko kde by mohol bloger urcit od akej vekovej skupiny je clanok urcený, nazvy mi nevadia.. pokial sa tam nenadava..

    s pozdravom iviak
    publikované: 10.12.2009 11:54:25 | autor: iviak (e-mail, web, neautorizovaný)
  285. by the way
    tento BLOG je technicky zastaraly a zda sa, ze okrem mensich zmien nikto na nom nerobil odkedy vznikol..
    admini sa namiesto robenia poriadku a racionalnych rieseni pustaju do hlupych hadok, ktore nikam nevedu, celkomva uroven klesa, ludia odchadzaju.
    Ked cely blog neprejde ozdravenim tak do par rokov nebude na nom nic hodnotne...
    publikované: 29.12.2009 01:24:55 | autor: ... (e-mail, web, neautorizovaný)
  286. nedá sa mi dostať na hlavnú stránku blogu a prihlásiť sa, už to tu dve hodiny skúšam a nič
    včera to tu tiež načítavalo do nemoty, neviem či pravda nechce brať vaše RSS, alebo čo sa tu vlastne deje, vďaka za odpoveď a veľa šťastných náhod v novom roku :-)
    publikované: 07.01.2010 12:37:33 | autor: Derechura (e-mail, web, neautorizovaný)
  287. pridávam sa k derechure ...
    ... deje sa niečo dlhodobejšie alebo ??? ... je to druhý deň ... tak preto sa pýtam
    publikované: 08.01.2010 11:18:42 | autor: popismenku (e-mail, web, neautorizovaný)
  288. páni ale vážne
    bodlo by nejaké info - hlavná stránka sa načítava strašne dlho..
    publikované: 08.01.2010 12:02:01 | autor: iviak (e-mail, web, autorizovaný)
  289. nostalgia?
    nejakým sposobom sa cítim ako v roku 1997, kedy som v skole cakal kedy sa nacíta nejaká stránka.. no hej tieto casy su uz dávno za nami a moc sa mi tam nechce vracat - UAAAAA temný stredovek
    publikované: 08.01.2010 12:05:08 | autor: iviak (e-mail, web, autorizovaný)
  290. hm...
    žeby preplnená pomalá databáza?
    publikované: 11.01.2010 13:45:11 | autor: apeiron (e-mail, web, neautorizovaný)
  291. hm,
    ze by nezajem...?
    publikované: 15.01.2010 22:32:48 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  292. hm,
    že by si mala pravdu...?
    publikované: 15.01.2010 22:34:24 | autor: Derechura (e-mail, web, autorizovaný)
  293. chyba bola najdena a odstranena
    Takze zaujem bol a riesenie tiez.
    publikované: 16.01.2010 01:00:29 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  294. mna by zaujimalo kedy:
    1., bude uverejneny navod na upravu designu alebo cisty template - rad by som si zmenil design, ale ten template, ktory kedysi niekto uverejnil (uz si, zial, nepamatam meno bloggera) ho neuverejnil kompletny.

    2., tiez by zaujimalo, co so spamom? ja uz mam priblizne 10 - 15 spam komentarov a dost ma to hneva, pretoze s tym nemozem nic spravit a nebudem po kazdom komentari, ktory (aj ked ich nie je vela) mi jednoducho zavadzia.

    to su take prve dve veci co mi napadli takto narychlo.
    publikované: 16.01.2010 16:46:53 | autor: godsgift (e-mail, web, autorizovaný)
  295. dakujeme za odpoved
    i vyriesenie problemu.este sa pridavam ku GG,aj ja som zaznamenala zvyseny vyskyt,tiez ma nebavi vidiet ho v komentoch...
    publikované: 16.01.2010 23:33:49 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  296. plus som si este vsimol
    predavanie logout cez GET pri odhlasovani vedie k tomu, ze ak sa chcem prihlasit, musim prepisat adresovu riadku, inak sa neviem prihlasit (napriklad chcem este nieco upravit a pod.)
    publikované: 17.01.2010 00:18:46 | autor: godsgift (e-mail, web, autorizovaný)
  297. k spamu
    Co som nasiel to som vymazal, problem je v tom, ze to nevkladaju roboty, ale zivi ludia a tomu sa zabranit automatom neda. Takze ak sa niekde zobrazi spam, staci na to upozornit a my upraceme.

    K navodu: Nas navod nebol uverejneny, lebo nie je. Nechavali sme to na spatnu analyzu skusenych dizajnerov. Ked si pozru kod, tak by objekty mali detekovat celkom v pohode. Je to zamer, aby sme zabranili experimentom ludi, ktory s tym nemaju ziadne skusenosti.

    Posledny komentar - podsuniem programatorovi nech to opravi, chapem to ako realny problem
    publikované: 19.01.2010 09:30:26 | autor: admin (e-mail, web, neautorizovaný)
  298. admin - @navod
    To je sice pekne, ze spatna analyza... ale ak by som mohol poziadat, je mozne zaslat ukazku jedneho z tych novych templatov v nejakom zipe na mail, nech to posuniem dalej (tomu kto sa mi stara o dizajny :) ) - pravda je, ze z hladiska xhtml/css je to celkom neporiadok na to, aby tym niekto len tak vo volnom case prechadzal a hladal co je co.

    Vopred dakujem.
    publikované: 20.01.2010 11:20:56 | autor: godsgift (e-mail, web, neautorizovaný)
  299. 1 deň, 2 články
    som tu hladall nejaký čas, prečo niekto môže zverejnit jeden clánok viackrát za deň na hlavnej stránke, a mne sa nedarí zobraziť 2 rôzne články v jeden den.. jednoducho ten druhý sa nezobrazí na hlavnej stránke..
    možno to máte niekde vysvetlené (a dost možné že som na to aj pozeral) ale nenašiel som prečo..
    vdaka za odpoved
    publikované: 21.01.2010 14:52:12 | autor: iviak (e-mail, web, autorizovaný)
  300. iviak
    teoreticky by to nemal zvladnut nikto, aj ja mam taku skusenost, ze ked uverejnim druhy, prvy automaticky zmizne.
    publikované: 21.01.2010 23:42:18 | autor: godsgift (e-mail, web, autorizovaný)
  301. posledné dni mi môj editor nedovolí editovať články...
    ak si uložím raz text, druhý krát ho už po zaradeni do publikovania neukazuje text, čo ak by som ho potrebovala opravovať? Mám na to právo.
    To isté bledomodré pole mám i v bookzine ak sa nastavím na hociktorý článok v mojom editore. Táto chyba sa týka v plnom rozsahu
    blogov www.cokomilka.blog.pravda.sk a www.bookzin. blog.pravda.sk.
    Žiadam adminov nech sa na to kuknú prečo mi štrajkujú obidva editory...dík za odpoveď.
    publikované: 29.01.2010 03:23:40 | autor: bookzin (e-mail, web, autorizovaný)
  302. odpovede
    2 iviak: Clanky sa publikuju tak, ze casovy odsup medzi clankami, aby sa zobrazili na uvodke musi byt min. 6 hodin. Je to ochrana pred plagiatorskymi blogmi.
    2 bookzin: potrebujem vediet typ a verziu prehliadaca.
    publikované: 29.01.2010 08:32:23 | autor: admin (e-mail, web, neautorizovaný)
  303. Otázka
    chcem sa vás iba opýtať.Za služby blog.sk sa platí?
    publikované: 18.04.2010 10:43:45 | autor: NikušiQ (e-mail, web, neautorizovaný)
  304. 2 NikušiQ
    Nie, sluzby blog.sk su bezplatne.
    publikované: 19.04.2010 10:27:15 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  305. otázka 2
    koľko sa čaká na zmazanie blogu po odoslaní žiadosti ?
    publikované: 19.04.2010 11:06:09 | autor: sagi (e-mail, web, neautorizovaný)
  306. Toto všetko sa môže na blogu.sk??????
    Vyloženě pro novinářku Marthu.
    26.04.2010 12:11
    Budeš zatracena, zneužila jsi to, co Tě naučili v Moskvě proti vobyčejnýmu člověku v nesnázích.
    Už Tě někdo konečně sejmul? Zatáhla si víc, než jsi si myslela, novinářko? Píši Ti takto, aby to mohli číst i vostatní.Už Ti skončila dobrá chvíle? Už je po lovu. Kdyby Tě Hric dal k soudu, bylo by to demokratický. A Tebe by vyrazili z pouhého pudu sebezáchovy. Vaše banda kriminálníků už neví, co se může. Všechno zapřem. Ajatoláhové, mumlání kreténin, jogíni a všetci šmejdi, co dokážou tejrat bezbrannýho člověka, kterýmu se zhroutil během hodiny svět. Svině ste a budete utraceni.
    Aktuálne, že vraj | stály odkaz

    Komentáre
    "novinářka" Martha, docílila, že se nemůžu přihlásit.
    Chci, aby jste věděli, že je to nebespečnej, zákeřnej člověk.Mají teroristickou buňku, zakonspirovaná Hanka je pravděpodobně vůdčí osobností. Její utajená spolupracovnice mne kontaktovala. Vlastně né mně, ale mýho syna. Když chcete komunikovat s eštébáckou mafií tak prosím.
    Moje lustrační osvědčení od ministra z disentu, kterýho voddělali, je k nahlédnutí. U mně.
    publikované: 26.04.2010 12:28 | autor: Mito (e-mail, web, neautorizovaný
    publikované: 26.04.2010 15:06:05 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  307. Nic z toho nemažu. Hraješ se na něco co nejsi v žádným případě.
    Když píšu vo lustračním osvědčení, tak to má důvod. Já Ti svoje ukážu. Ty ho ukaž taky. Aby se vědělo.
    Myslíte si, že budete vládnout celýmu světu? Začaly jste si se mnou, celá Tvoje banda, a tak i dopadnete.
    Já vám ukážu prašivci zbabělí!
    publikované: 26.04.2010 15:59:27 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  308. K adminovi nemám připomínky, když jsem ujel napsal mi,
    respektuju i když štbáčka dosáhne i tady, aby mně zakázali.Ale musíte mě zabít, jinak nepřestanu. Jsou i jiné možnosti, nejen v sk. A kdokoli může přijít, a střelit mě do hlavy, protože já, na rozdíl vod národních umělců tady jsem zveřejnil, kdo jsem, co jsem a kde skutečně bydlí. Můžete se stydět. Velice ublížím každýmu hazlovy zákeřnýmu, kterej mě potká.
    publikované: 26.04.2010 16:04:15 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  309. no
    Necital som celu diskusiu, ale ako prve by som zapracoval na designe blogov. Je to katastrofa.
    publikované: 25.10.2010 13:58:57 | autor: meldo (e-mail, web, neautorizovaný)
  310. prihlásenia
    Dobrý deň.
    Vzhľadom k tomu, že stále dochádza k nedorozumeniam (prerástlo to až do toho, že niektorý blogery sa medzi sebou kôli tomu nerozprávajú) ohľadom prihlásenia by som chcel vedieť, či by sa nedal upraviť program tak, aby nepovolil anonymné prihlásenie existujúch blogerov. Predstavujem si to tak, že keď chce niekto niečo povedať a omylom zadá moje meno, aby mu to neprešlo, alebo aby vyhodilo nejakú tabuľku - Toto meno je používané blogerom. zmente meno, alebo zadajte heslo.
    Určite by sa zmenšil počet zbytočných flame-ov.

    Veľmi by ma to potešilo.
    publikované: 07.11.2010 11:01:46 | autor: iviak (e-mail, web, autorizovaný)
  311. ad iviak,
    dobry napad
    publikované: 07.11.2010 16:48:21 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  312. lenže bez odozvy
    :(
    zatiaľ...
    publikované: 09.11.2010 09:24:25 | autor: Iviak (e-mail, web, neautorizovaný)
  313. 2 iviak
    Viac krat sme povedali svoje stanovisko. Zavedenie registracie pre komentovanie znamena, ze nahodni navstevnici, ktori by prisli na Vas blog, by stratili moznost komentovat Vas prispevok, bez toho, aby sa museli registrovat. Navrhovane riesenie zvazime a v pripade, ze ho uzname za prinosne, pouzijeme ho. Dakujem za Vas mozny navrh riesenia.
    publikované: 09.11.2010 09:34:34 | autor: admin (e-mail, web, neautorizovaný)
  314. Ďakujem za odpoveď
    Určite nechcem aby náhodný nemohli komentovať. Len by som chcel aby nemohli komentovali v mojom mene.

    Ešte raz vďaka.
    publikované: 09.11.2010 10:10:44 | autor: Iviak (e-mail, web, neautorizovaný)
  315. pripajam sa
    k moznosti zachovania komentov bez nutnosti prihlasovania,to je opruz,ktory ma spolahlivo odradi,ked nan niekde narazim.ale osetrenie,aby sa nicky nezamienali,je celkom fajn navrh.nacez mi ale napada,niekedy nemam cas,alebo chut,alebo iny dovod prihlasit sa,ale chcem nieco okomentit.samozrejme pod svojim nickom...co by vlastne navrhovanym opatrenim uz neslo tak lahko...no ale vynajdem sa,ked k tomu pride:-))
    publikované: 09.11.2010 13:06:27 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  316. Pomoc s vkladanim obrazka
    Prosim o pomoc, ako vlozit obrazok do blogu a nastavitt formatovanie, t.j. medzery, atd... podla navodu treba kliknut na zltu ikonu s motivom hor a slnka. kde ju mozem najst? prosim, neviem si s tym rady. dakujem za pomoc.
    publikované: 28.09.2011 22:40:19 | autor: adica (e-mail, web, autorizovaný)
  317. adica - obrázok
    Po prihlásení klikneš na <editácia>
    <články>
    <pridať nový článok>
    zobrazí sa ti vlastne taký formulár kde si zadáš názov, kategóriu a tak... a na spodku je okienko pre nový článok aj s formátovaním písma a ikonkou na pridanie obrázkov (v druhom rade sprava siedma) :)
    Dúfam že som pomohol ;)
    publikované: 29.09.2011 11:31:45 | autor: Iviak (e-mail, web, neautorizovaný)
  318. Dakujem
    Iviak dakujem velmi pekne a moj problem bol v tom, ze som pouzivala prehliadac, ktory mi nepodporoval plne zobrazenie vsetkych moznosti... Este raz dakujem :).
    publikované: 29.09.2011 20:44:05 | autor: adica (e-mail, web, neautorizovaný)
  319. Nezobrazuje článok
    Dobrý deň
    Nezobrazuje sa mi článok na adrese http://iviak.blog.sk/detail-bubliny-nerealna.html?a=7efd931d1f493c3fc1a2915d9aa15a99
    používam android a ten jeho interný prehliadač - toto ma tak netrápi, ale ten článok sa nezobrazuje ani známemu ktorý používa internet explorer vo win xp
    Vo firefoxe (+linux) sa mi zobrazuje v poriadku. Neviem či je to chyba formátovania keď som kopíroval text z openoffice, alebo niečo iné.
    Ide len o tento jeden článok, ostatné sú v poriadku
    kuknite sa prosím na to.
    Ďakujem
    publikované: 06.04.2012 22:43:42 | autor: iviak (e-mail, web, autorizovaný)
  320. Google chrome nie je rozoznávaný blogom.sk,
    alebo sa mýlim?
    Totiž, vnútri editora blogu nie sú vôbec zobrazované lišta s nástrojmi a teda neumožňuje vôbec s chrome pracovať tuto... dávam do pozornosti adminom.
    publikované: 14.04.2012 17:52:25 | autor: bookzin (e-mail, web, autorizovaný)
  321. upozornenie
    Dobrý deň, chcel by som upozorniť že blog stránka http://salomesilvia.blog.sk/ podporuje a prezentuje anorexiu a bulímiu ako životný štýl, nie chorobu...
    Neviem (nepozeral som to) či je to povolené zákonom alebo nie, tak dávam do pozornosti adminom na zváženie.
    publikované: 03.09.2012 22:29:25 | autor: Iviak (e-mail, web, neautorizovaný)
  322. Hello
    Dobrý deň, teraz som veľmi šťastný, pretože som dnes dostal pôžičku vo výške 29 000 EUR od tejto dobrej spoločnosti LAPO po niekoľkých podvodoch od podvodníkov variois. Môžete ich tiež kontaktovať, ak potrebujete rýchlu pôžičku, kontaktujte ich teraz prostredníctvom tohto e-mailu: lapofunding960@gmail.com
    Whatsapp +44 7883 183014
    publikované: 10.07.2021 00:07:37 | autor: Katarína Ján (e-mail, web, neautorizovaný)
  323. HELLO
    naozaj, chcem oceniť mikrofinancie LAPO za to, že mi poskytli pôžičku 29 000 EUR na opravu môjho domu. ak potrebujete naliehavú pôžičku, vyhnite sa podvodom zo strany falošných veriteľov a požiadajte prostredníctvom skutočnej pôžičkovej spoločnosti e-mailom lapofunding960@gmail.com
    Whatsapp +447883183014
    publikované: 03.01.2022 17:31:55 | autor: Arianna Giovanni (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014