Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Škrob, jeho zísakavanie a využívanie

Škrob je charakteristickou látkou rastlín. Je to polysacharid zložený z dvoch zložiek, a to z amylózy a amylopektínu. Často sa s ním falšujú rozličné potravinárske výrobky.

Škroby sa v potravinárskom priemysle používajú na výrobu pudingových práškov.
Najdôležitejšie druhy škrobov sú:
- zemiakový škrob
- pšeničný škrob
- kukuričný škrob
- ryžový škrob
- strukovinové škroby



Tovaroznalectvo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014