Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Takto vyzerá podvodný mail

23.1.2023 ...prečo by mi SEZ Krompachy posielali zo severného Írska 2 mil. euro, keď to majú bližšie, ak by mi to doručili osobne ???

Viem, existuje mnoho varovaní, ktoré sa nám úprimne snažia vysvetliť, čo je podvodný mail. Ja sa ale stále držím známeho slovenského príslovia: „Lepšie raz vidieť ako stokrát počuť.“ Preto začnem týmto obrázkom, ktorý som nafotil na pracovnej ploche môjho osobného počítača.

Prečo si myslím, že ide o podvodný mail ?

1. Vraj ho odosiela firma SEZ Krompachy. Ak by tomu tak bolo, prečo by sa chcela zbaviť 2 000 000 euro, ak ich sama môže investovať úplne inak ?

2. Zasielaný je komu ? Recipients !  Prečo je zasielaný hromadne, viacerým prijímateľom, ak obdarovaným mám byť ja ?  A prečo ma oslovujú slovom „Ahoj“ a nie konkrétne, veď predsa by mali vedieť, koho chcú urobiť šťastným ?  

3. Kostrbatá slovenčina zo Severného Írska, kde som ja v živote nebol a ani tam nemám nikoho známeho !

4. Prečo mám kliknúť na nejakú web stránku ? Veď domnelí manželia Connolyovci, ak by to mysleli úprimne s tým 2 miliónovým darom, potom by nemali mať problém, dať mi na odpoveď, ich mailovú adresu !

Takéto nevyžiadané maily, v mojej schránke nikdy neotváram a rovno ich ako spamy mažem. Dnes som zo zvedavosti na správu, výnimočne klikol. Preto som ju potom odfotil a ihneď aj vymazal. A robím to z úplne logického dôvodu. Chcel som aj manželke, na praktickom príklade demonštrovať, že na takéto správy nemáme vôbec reagovať. Držím sa zásady. Ak ma chce niekto obdarovať, vôbec sa tomu nebránim. Ale prečo by ma mal takýto subjekt, potom otravovať toľkými zbytočnosťami aké sú napr. obsiahnuté vyššie? Nemá to logiku !  Na záver teda zopakujem známe jednoduché pravidlá, ktoré sa pri odhaľovaní takýchto podvodných správ odporúčajú: neklikať, nereagovať a vymazať. Svetu mier a život bez podvodníkov praje doko.


Príbehy, postrehy | stály odkaz

Komentáre

  1. Proficient Academic Writers From Academic Era
    Looking for <a href=https://academicera.co.uk/>professional academic help</a>? Academic Era is just the right place to call and get academic writers online! Call now!
    publikované: 08.02.2023 09:43:12 | autor: Academic Era (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Hire UK's Best Professional Writers By Masters Assignment
    Masters Assignment is the leading <a href=https://mastersassignment.co.uk/>Assignment writing in UK</a>. We have a team of experts who are ready to help you with your assignments.
    publikované: 08.02.2023 10:24:18 | autor: Masters Assignment (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. CIPD Expert assignments writing help & services.
    We are professional <a href=https://www.cipdexperts.com/>Cipd Assignment Examples</a> writing that offer online assignment services in the UK, USA and UAE for all levels at affordable rates.
    publikované: 08.02.2023 10:38:14 | autor: CIPD Experts (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Hire UK's #1 Nursing Assignment Writing Service
    <a href="https://nursingassignment.co.uk/">nursing assignment writers</a> provides UK's best assignment help by qualified professional writers. 100% plagiarism free and under budget for all medical students.
    publikované: 08.02.2023 11:07:34 | autor: Nursing Assignment (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014