Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Cestoviny so syrom



Na dve porcie potrebujeme:
  • väčšia cibuľa
  • dve lyžice rastlinného oleja
  • 200 gramov mäkkého syra (napríklad čerstvý syr alebo hermelín, nie tavený!)
  • 140 gramov hustého rajčinového pretlaku (väčšinou v plechovke)
  • 1/2 kelímku sladkej a 1/2 kelímku kyslej smotany
    (alebo 1 skysnutú sladkú smotanu)
  • 250 gramov cestovín penne, alebo iných

 

  1. Cibuľu pokrájame nadrobno, syr nastrúhame alebo nakrájame na kocky.
  2. Cibuľu osmažíme dozlatova.
  3. Medzitým uvaríme cestoviny podľa návodu na obale.
  4. Pridáme syr a necháme ho za občasného miešania rozpustiť.
  5. Prelejeme smotanou a vyklopíme pretlak.
  6. Vzniknutú zmes premiešame a povaríme, kým nevznikne jednotná omáčka.
  7. Cestoviny zlejeme a ešte teplé zmiešame s omáčkou, aby sa nelepili.

Archív - V kuchyni ako doma | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014