Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Kúpil som si nový svetrík.

Príjemné šteklenie sa má ku strachu tak, ako sa má malá zmena ku veľkej zmene.

    Som uz celkom dobrý v  splývaní s davom a v dosahovaní pokoja so všetkými a od všetkých. Nevyhnutne sa potrebujem precvičit v jeho opaku - v pretŕčaní z davu. Pretŕčanie prináša nepokoj, ktorý vzdiaľuje nude. Práve kúpeny zaujimavý svetrík má na chvíľu vyhodil z rutiny každodenna. Nechcem však písať iba o o zaháňaní nudy, ale o dôležitejšom.


Zmenil som  totiž názor - Prispôsobovanie sa ľuďom nie je ľudomilné. Prispôsobovanie sa je sebecké. Dokonale prisposobený človek oberá ostaných o rozptýlenie. Len život, ktorý žijeme pre srandu iným stojí naozaj zato! -to je ta správna oprava výroku, ktorý vyslovil Einstein ("Len život , ktorý žijeme pre iných stojí naozaj za to!")

Nepôjdem ani do kostola, ani do krčmy ani na diskotéku - veľa ľudí tam chodí. Chlapi netlačte sa, miesta je dost! "Usilujte sa vchádzať tesnou bránou; lebo hovorím Vám,mnohí sa budu snažit vôjsť, ale nebudú môcť"
Idem  zo seba urobiť takého exota ako je to len možné.Ale pomaly.


Byť samým sebou, nerovná sa byť stále takým istým. Presne opačne. Svoj život môžem úplne zmeniť , urobiť tzv. pozvoľnú sebevraždu starého človeka a znovuzrodenie nového.
"Veru,veru vám hovorím - treba sa vám znovu narodiť!" "Kto si hľadí zachovať život stratí ho, a kto ho stratí,
zachová si ho." Skutočná sebevražda je krokom správnym smerom, ale je krokom unáhleným. Prináša vzrušújuce témy do rozhovorov známych, ale znemožnuje nám podielať sa na tomto vzrušení.
Je možné, že pri metóde malých zmien ustrniem v nemennosti a jedine veľké zmeny ma môžu kopnúť niekam, odkiaľ už niet návratu. Som však uz dosť starý na to, aby som nevedel, že všetky rýchle zmeny prinášajú veľa problémov a ľútosti. Som už príliš zbabelý na veľké zmeny, mám z nich strach. Pri malých
zmenách zažívam príjemné šteklenie. Príjemné šteklenie je malým príjemným strachom.
Príjemné šteklenie sa má ku strachu tak ako sa má malá zmena ku veľkej zmene.


rozhodovanie nanečisto | stály odkaz

Komentáre

  1. hmm...
    myslela som na Teba, kedy objavim na hlavnej stranke Tvoj clanok/idem sa pozriet, ci som nieco prepasla a napravit to/.
    takze zmeny... vyznamy skryte v obmenach vyrokov z biblie...
    zmena, nech uz je akakolvek, predsa len nejaky zmysel ma a myslim, ze v konecnom dosledku je castejsie pozitivna...tak mozno aj ten novy svetrik/aky by si si asi predtym nekupil/predsa len znamena, ze sa vies odhodlat na zmenu...niektore zmeny su prirodzene, pretoze aj my sa poznavanim, vedomostami, skusenostami atd, postupne menime/minimalne casti v nas/...
    publikované: 18.11.2006 15:24:27 | autor: angie (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Ja ťa tak chápem :)
    Už vstupuješ do ideosféry. Prežívam takmer to isté. Neviem či to je naozaj tak, ale zdá sa mi že moje zmeny sú velké(nemyslím len vo výzore, ale v myslení a konaní), a práve k tým malým(rodinným skutkom) sa neviem dokopať. Predtým som bola majster v nenápadnosti, teraz sa tak necitim šťasná.Teraz som štastná ked žijem a počúvam ....a nachádzam:) Robí mi to nenormálnu radosť. Aj keď vzdat sa seba ešte nedokážem- príliš často na seba myslím.Aj teraz píšem o sebe ale ide o teba.
    -Skáč do všetkého čo ťa stretne. Strch prestaneš mať vtedy, ked sa s velkými zmenami budeš stretávať často- len vo vode sa môžeš naučiť plávať. Poviem ti že keď raz zažijes nieco velké, šteklenie ti už nebude stačiť. Ja som to asi preskočila, pretože som netrpezlivá a teraz budem musieť doriešiť základy šteklenia... popri tom plánujem aj lietať-ale nie pre seba! Ešte mi napadlo že nie všetky samovraždy sú unáhlené...a neľutuj- zo všetkého sa dá poučiť.
    Ale poznáme: pomaly ďalej zájdeš, aj- kto našlapuje z lahka dojde dalej, -možno máš ísť pomaly...a možno rýchlo:)
    Príjemné uzdrvovanie:)
    publikované: 20.11.2006 12:31:56 | autor: strapateslnko (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. mozno
    sa metoda steklenia preukaze ako ucinna pri snahe stat sa samym sebou :)
    publikované: 20.11.2006 14:33:46 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. o , nie pomala sebevražda
    niečo stratíš ale šteklenie to musi ostat, nesuhlasim s pomalou sebevraždou, treba na to ine slovne spojenie, ale uzdravovanie z osialu berem...každý sa s tým pasuje! o tom to je!
    publikované: 20.11.2006 15:17:01 | autor: pomale sebapoznanie (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. strapateslnko
    asi chapem preco ma chapes. Trochu si ma totiz nakopla svojim clankom "O prilezitostiach - Nie som si ista ,ze staci sediet."
    publikované: 20.11.2006 22:46:57 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. lulla
    uvidime. Mozno to tentoraz naozaj vyjde.
    publikované: 20.11.2006 22:51:33 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. seatko
    Napadlo mi že to spolu súvisí...aj-Život pre srandu iných- takže sa neberieš príliš vážne:). Som šťastná, že toto písanie má zmysel:).Nakopol si ma:)
    publikované: 21.11.2006 10:45:16 | autor: strapateslnko (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014