Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

2 veci, ktoré vám pomôžu lepšie porozumieť informáciám

Potreba lepešie myslieť a uvažovať patrí k základným, ktoré by sa mal každá jeden človek naučiť. Nejde len o memorovanie textu či informácií. Ak im neporozumiete, je to len zbytočne zabitý čas. Čo môžete robiť?

Zlepšujte si čítanie s porozumením

Ono sa to nezdá byť náročné ale opak je pravdou. Skutočné čítanie s porozumením nie je len o tom, že viete rozoznať písmená/slová v knihe alebo obrazovke počítača. Ani o to, že viete v jednom texte nájsť potrebnú informáciu. To pravé čítanie s porozumením ide oveľa hlbšie. Porovnáva, hľadá chyby a medzery, spája informácie s inými.

Využite pojmové mapy

Ak si chcete o niečom vytvoriť ucelený obraz, tak pojmové mapy sú nástrojom, ktorý by ste mali začať využívať. Ide o vizuálny diagram, ktorý názorne ilustruje nejaký koncept a súvislosti medzi jeho jednotlivými časťami. Vynikajúco pomáha organizovať a štruktúrovať myšlienky, čo len napomáha hlbšiemu pochopeniu daného konceptu či myšlienky.

Kreativita | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014