Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Vety

Nepochopené slová

Vety

  Po dlhom čase sa ozývam asi preto že to potrebujem. Napadlo ma o jednej ráno, že by som sem mohla pridať článok. Ja viem zaujímavá myšlienka na to, že som už mala dávno spať. Tak prejdem k veci a hlavne prečo sa môj článok volá "Vety".

 V poslednom čase mám "stavy" hovoriť vety, ktoré vyznejú úplne inak ako sú myslené. Len žiaľ uvedomím si to neskoro. Mnohí ľudia sa nad tým čo som povedala zamyslia, že ako som to myslela a nevedia reagovať. Ale predsa len nepochopia to tak ako to myslím pochopiteľne. Sú okolo mňa ale aj ľudia ktorí to pochopia dobre, lebo ma už poznajú a vedia že to nemyslím zle. Ale môže sa stať že ostatný sa na mňa urazia alebo to zoberú dosť zle. Potom mám výčitky svedomia že akú "sprostosť" som to povedala a prečo si nedávam pozor na to čo hovorím a nehľadám vhodné slovíčka a vety. 

   Ja viem možno sa vám tento článok bude zdať o ničom. Ale viem že niesom sama. Ak aj vy ste nahodou urazený na niekoho a tušíte že to myslel inak ako to povedal dajte mu šancu vysvetliť to. Toho človeka to môže mrzieť a hnevať omnoho viacej ako vás.

 Ďakujem že ste čítali tento článok.


O mne a blogu | stály odkaz

Komentáre

  1. lalia
    zlá správa: aj mne sa to občas stáva..
    skôr hovorím ako myslím..ale často aj slová dobre mienené-bývajú zle pochopené..aj ked sa človek snaží...vysvetlujem...ked nechápe-poviem si...maj ma v paži :-))
    dobrý den a pochopenia vela by som ti chcela..
    publikované: 19.11.2010 08:27:31 | autor: radost (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. kvietok voňavý,
    ako píše aj Radostička, všetci sa motáme v takomto bludisku, ale len preto, že sme prestali, mnohí z nás, vnímať svet srdiečkom, lebo ak by sme vnámali všetkým, čím máme, neušla by nám taká drobnosť, ako je intonácia, tón hlasu, gestikulácia, čo sú neodmysliteľné javy pri hovorenom slove. Dnešný hektický život ľuďom uberá na týchto zmysloch, tudíž zle chápeme povedané. Nie je to čiste tvoja chyba, je to v nás, vo všetkých...:-)
    publikované: 19.11.2010 09:15:43 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Vety
    Ako mne sa nestalo nič také hrozného že ten človek sa so mnou nebaví. Ale viem že tento problém mám a chcem ho zmeniť. A mala som chuť o tom napísať. Matahari veru chcela by som vedieť v čom tkvie podstata či vážne v srdiečku. A máš pravdu je to drobnosť ale predsa dokáže ublížiť.
    publikované: 19.11.2010 11:28:09 | autor: lalia (e-mail, web, autorizovaný)
  4. ten problem som zacal riesit tym
    ze som na na ten nazor inych vykaslal. aj ked to mrzelo. chvilu. po case nie je sil na vysvetlovanie kazdej sprostosti, ktoru clovek povie. :)
    publikované: 19.11.2010 13:42:45 | autor: noncreativ (e-mail, web, autorizovaný)
  5. este vyssi level je,
    ked si ludia zle vysvetlia uz len moj ton hlasu alebo pohlad. a to sa mi stava casto.
    publikované: 21.11.2010 00:08:58 | autor: asperita (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Vety
    No veru este aj ton hlasu strasne moc napovie. =] To vlastne casto poukazuje na to ak oto vlastne myslis.
    publikované: 21.11.2010 13:39:04 | autor: lalia (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014