Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Styl dnesnych dievcat..

Určite ste sa mnohí stretli s kritikou minisukní, riflových minišortiek, rúžových tričiek a pod. Nuž dobre, niečo na tom skutočne bude, ak to toľko ľudí rozoberá – niektorí kladne, iní záporne. Ale skúsme sa na to pozrieť trochu bližšie. Prečo vlastne sa niektoré dievčatá tak obliekajú? Aký vidia v tom význam?

Mnoho ľudí kritizuje dievča na ulici za to, že majú minišortky. Kývajú hlavou a hovoria si, že čo si tá chce dokazovať, niektorí dokonca prehlásia že to bude dajaká kur*a a pod. Nuž dobre, je to ich názor. Ale skúsme sa na to pozrieť aj z iného uhla. Ak sa cez leto (zdôrazňujem cez leto, keď je teplo) niekto tak oblieká, robí to za jasným a tak prirodzeným cieľom. Že sa chce chalanom páčiť. To si ozaj dievčatá nepopierajme, že hlavným dôvodom sú chalani a až potom nastupuje ten omieľaný dôvod – že veď nám samým sa to páči.

Skutočne je to tak a nemali by sme to pred svetom zakrývať, že chceme zapôsobiť na chalanov. Nuž, ale ja by som to nenazývala ako hlavný a pri tom jediný nástroj na zaujatie chalana. A v tom je rozdiel. Zatiaľ čo podaktoré dievčatá nosia minisukne a šortky len preto, že ničím iným nevedia zaujať, tak to považujem skutočne za veľmi úbohé, trápne a aj smiešne. Vtedy sa pýtam: to ozaj naša konzumno-materiálna spoločnosť tak hlboko upadla, že sa snaží tu niekto baliť niekoho len oblečením? To je všetko? Nič viac? Iné však je, ak sa dievča obliečie tak trochu vyzývavo preto, lebo to považuje len za púhy nástroj zaujať nejakého chalana, ktorí má, alebo môže mať podobné záľuby, a charakterovo vám je blízky. Veď uvážte sami.. o čo ide vo vzťahoch? Aby sme sa len páčili navzájom, či aby sme si mali čo povedať? Ja si myslím, že minisukne a pod. sú len nástrojom pre zaujatie dajakého chalana. Nemali by byť hlavným a bohužiaľ aj posledným dôvodom pre balenie. Baliť by sa malo aj nielen fyzickým vzhľadom, ale aj duševným. Nestačí nahodiť make-up, šortky, ružové tričko, treba chalana zaujať svojim charakterom, svojim rozumom, múdrosťou, šikovnosťou, prirodzenou hraničnou otvorenosťou. Oblečenie je len nástroj, nič viac.

Zoberme si to na príklade. Je leto, vy čakáte na zástavke a máte na sebe šortky a volajaké úzke rúžové tričko. Všimne si vás chalan, ktorý sa vám tiež hrozne páči. Neodolá, príde za vami a prihovorí sa. Že nereálne? Hm tak to omyl. A poviem vám, že ozaj sa môže stať, že pri vašej diskusii sa dopracujete k spoločným záľubám, názorom a uvedomíte si ako si charakterovo rozumíte. Predstavte si, že by ste si nedali až také vyzývavé, ale napríklad športové oblečenie. Ten dotyčný chalan by sa vám neprihovoril a takto by ste zahodili šancu spoznať niekoho kto hrá tiež na klavíri, chodí do prírody, rád sa korčuluje, číta podobné knihy ako vy, má podobný charakter ako vy.. No uvážte, nebola by to škoda? :)

Môj denník | stály odkaz

Komentáre

  1. ...
    neviem teda, či chalan, ktorý vidí dievča takto oblečené, očakáva, že sa dopracuje k jej záujmom atď., ale môže byť :)
    publikované: 18.07.2013 20:49:13 | autor: zivot-jednej-mormonky (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014