Ahoj jedného dňa sme sa s priateľmi rozhodli že by sme si mohli niečo ukuchtiť.
Nakúpili sme suroviny a začali variť.
Talianske rizoto s hnedými šampiňonmi
suroviny: 100g ryže arborio
1 por. 1ks cibuľa
250g šampiňony
1dcl biele víno
50g syru parmezán
1/2dcl oliv.olej
50g masla
vývar (podľa potreby) asi tak pol litra
postup: Pokrájanú cibuľku orestujeme na ol.oleji , pridáme ryžu opražíme zalejeme vínom a vydusíme
potom pridáme časť pokrájaných šampiňonov zarestujeme a postupne začneme prilievať vývar
a neustále miešame ...pokračujeme až do vtedy kým ryža nezmäkne ...
Medzi tým si na troche masla orestujeme druhú polovicu šampiňonov.
Ked už je ryža hotová odstavíme zo sporáka pridáme maslo a nastrúhaný parmezán a orestované
šampiňony.
Všetko spolu premiešame a dáme na tanier.
tip: navrch môžme dať rukolu z oliv.olejom a trochou citr.šťavy
Ahoj jedného dňa sme sa s priateľmi rozhodli že by sme si mohli niečo ukuchtiť.
Nakúpili sme suroviny a začali variť.
Talianske rizoto s hnedými šampiňonmi
suroviny: 100g ryže arborio
1 por. 1ks cibuľa
250g šampiňony
1dcl biele víno
50g syru parmezán
1/2dcl oliv.olej
50g masla
vývar (podľa potreby) asi tak pol litra
postup: Pokrájanú cibuľku orestujeme na ol.oleji , pridáme ryžu opražíme zalejeme vínom a vydusíme
potom pridáme časť pokrájaných šampiňonov zarestujeme a postupne začneme prilievať vývar
a neustále miešame ...pokračujeme až do vtedy kým ryža nezmäkne ...
Medzi tým si na troche masla orestujeme druhú polovicu šampiňonov.
Ked už je ryža hotová odstavíme zo sporáka pridáme maslo a nastrúhaný parmezán a orestované
šampiňony.
Všetko spolu premiešame a dáme na tanier.
tip: navrch môžme dať rukolu z oliv.olejom a trochou citr.šťavy
Komentáre