Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Talianske rizoto s hnedými šampiňonmi

Ahoj jedného dňa sme sa s priateľmi rozhodli že by sme si mohli niečo ukuchtiť. Nakúpili sme suroviny a začali variť. Talianske rizoto s hnedými šampiňonmi suroviny: 100g ryže arborio 1 por. 1ks cibuľa 250g šampiňony 1dcl biele víno 50g syru parmezán 1/2dcl oliv.olej 50g masla vývar (podľa potreby) asi tak pol litra postup: Pokrájanú cibuľku orestujeme na ol.oleji , pridáme ryžu opražíme zalejeme vínom a vydusíme potom pridáme časť pokrájaných šampiňonov zarestujeme a postupne začneme prilievať vývar a neustále miešame ...pokračujeme až do vtedy kým ryža nezmäkne ... Medzi tým si na troche masla orestujeme druhú polovicu šampiňonov. Ked už je ryža hotová odstavíme zo sporáka pridáme maslo a nastrúhaný parmezán a orestované šampiňony. Všetko spolu premiešame a dáme na tanier. tip: navrch môžme dať rukolu z oliv.olejom a trochou citr.šťavy
Ahoj jedného dňa sme sa s priateľmi rozhodli že by sme si mohli niečo ukuchtiť.
Nakúpili sme suroviny a začali variť.

Talianske rizoto s hnedými šampiňonmi

suroviny:    100g      ryže arborio
 1 por.          1ks        cibuľa
                    250g      šampiňony
                     1dcl       biele víno
                    50g         syru parmezán
                    1/2dcl     oliv.olej
                    50g         masla
                                    vývar (podľa potreby) asi tak pol litra
postup:   Pokrájanú cibuľku orestujeme na ol.oleji , pridáme ryžu opražíme zalejeme vínom a vydusíme
                potom pridáme časť pokrájaných šampiňonov zarestujeme a postupne začneme prilievať vývar
                a neustále miešame ...pokračujeme až do vtedy kým ryža nezmäkne ...
                Medzi tým si na troche masla orestujeme druhú polovicu šampiňonov.
                Ked už je ryža hotová odstavíme zo sporáka pridáme maslo a nastrúhaný parmezán a orestované
                šampiňony.
                Všetko spolu premiešame a dáme na tanier.
tip:          navrch môžme dať rukolu z oliv.olejom a trochou citr.šťavy

varenie | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014