Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Len jeden slovensky skokan prihlaseny na MS v Liberci

Len jedneho skokana sme prihlasili na Majstrovstva sveta v klasickom lyzovani v Liberci

zdroj: www.slz.sk

KLASICKÉ LYŽOVANIE: MS v Liberci útočia na účastnícky rekord

LIBEREC 23. októbra (SITA) - Organizátori budúcoročných majstrovstiev sveta v klasických lyžiarskych disciplínach, ktoré sa od 19. februára do 1. marca 2009 uskutočnia v českom Liberci, majú už na stole prihlášky zo 43 krajín s 1036 účastníkmi (pretekári vrátane ďalších členov výprav). Liberecký šampionát tak útočí na účastnícky rekord, ktorý od roku 2005 drží nemecký Oberstdorf, kde štartovali lyžiari zo 48 štátov. Pod Ještěd totiž ešte neprišli oficiálne prihlášky z Nórska, ktoré je historicky najúspešnejšou krajinou MS a aj v Liberci bude určite patriť medzi najväčšie výpravy s najvyššími ambíciami, ďalej Južnej Kórey a Kazachstanu, ktoré sú pravidelnými účastníkmi bojov o tituly svetových šampiónov. Slovensko do predbežnej prihlášky uviedlo, že do strediska v Jizerských horách na severe Česka príde päť bežcov, tri bežkyne a jeden skokan na lyžiach. Na menovité prihlášky so spresnenými počtami štartujúcich je zatiaľ ešte dostatok času.
Medzi netradičných účastníkov MS budú patriť lyžiari z Trinidadu a Tobaga, Venezuely a Argentíny, ktorí už svoju účasť potvrdili.



Majstrovstva sveta | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014