Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Tri zúfalé sestry

Prečo som z predstavenia odišiel zúfalejší, ako som naň prišiel?

Vari bol Čechov taký čítaný, pre svoje zúfalé filozofovanie? Počas 170 minút v divadle som sa znovu pozrel na život ako celok. Tentoraz bol pohľad na život v skratke zúfalý. Nerobí dobre, keď ma niekto upozorňuje na zúfalosť môjho života. Možno, že keby som mal lepšiu náladu, alebo by som si cez prestávku trochu v bare vypil, tak by ma predstavenie pobavilo.  Možno, že keby som sa naňho nevychystal sám, tak by som si to filozúfanie ani nevšimol. K umocneniu zúfalého dojmu predo mnou sedeli - jedna vozíčkarka,  jedna chromá  a jedna bezruká dievčina. Ešte aj snaha hercov, aby ich výkon vyzeral vierohodne, sa mi zdala zúfalá. Tri nemilujúce sestry boli obklopené plytko filozofujúcimi chlapmi. Teda možno hlboko filozofujúcimi , ale každopádne pesimisticky a útržkovite. "..neexistujeme, sme len ilúzia... o jedného človeka viac, či menej......všetci na nás zabudnú...a pod". To,  že sa najmladšia zo sestier (nezamestnaná) nadchýňala prácou,  mi vôbec nepomohlo, kedže mám práce plné zuby.  Ani tlieskať sa mi velmi nechcelo.


z osamelosti | stály odkaz

Komentáre

  1. ach šestko...
    na pesimistov máš akosi "šťastie"....možno by si mal zmeniť žáner a prizvať si nejakú povrchne uvažujúcu spoločnosť, ktorá sa chce tešiť zo zhasínajúceho sa svetla v divadle a rozosmievať tvoju vydesenú filozofujúcu tvár, hm?
    publikované: 08.02.2007 00:17:57 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  2. ach dia...
    ...mam samozrejme aj taku spolocnost. Ale niekedy ma prepadne zufanie, ktore ziadny humor nezazenie a chcel by som pocut nejake hlboke optimisticke myslienky. Chcel by som pocut filozofiu o ktorej nehovoril Epikuros, ked povedal : "Filozofia, ktora nelieci ziadnu bolest duse je bezcenna."
    publikované: 08.02.2007 10:38:37 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Mám nápad!
    Zavolaj doktorovi Krogerovi. :D
    publikované: 08.02.2007 14:39:04 | autor: Mona (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. :)
    Ked mas v ruke kladivo, vsrtko ti pripada ako klinec
    publikované: 09.02.2007 08:51:10 | autor: strapateslnko (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. :)
    Uz viem odkial si:)
    publikované: 22.02.2007 13:42:22 | autor: strapateslnko (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014