Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Corsica 2004 - Začiatok

Ako každá poriadna výprava i tá naša začala plánovaním. Teda predsa len, začala myšlienkou stráviť dva týždne z leta spoločne na Korzike.

Prvá e-mailová správa o ceste na korziku sa v mojej pošte objavila 15.2.2004 od Blanky:
" Zdravim Vas a znovu nadhazuji tema nasi spolecne letni vypravy...
Co tedy Korsika lakajici horami a morem?"

Hned na to 25.2.2004 sa uskutočnila prvá schôdzka, kde sa začalo plánovať. Povodna zostava bola zamyslana v pocte cca 8 ludi. Tento pocet sme naplnili, i ked sa ludia priebezne trochu pomenili. Pôvodná skupina bola v zostave: Blanka, Jíra, Lenka, Marcela, Marek, Martin, Míša, Robo. Záverom zostala skupina: Blanka, Hela, Honza, Jana, Lenka, Marcela, Marek a Robo. Bohužiaľ Míša s Martinom sa z Paríža vracala až v čase keď sme už boli na cestách a individuálne pripojenie sa by bolo príliš komplikované. Jíru nahradila Jana a po veľkej noci v Liberci sa k nám pridala Hela s Honzom. Na krátko našu zozstavu ešte v Zonze obohatila dvojica Michal s Inkou, ale k tomu sa ešte dostaneme.

Plánovanie bolo príjemné, posedeli sme, popili dobrého čaju, pojedli sme a porozprávali sa. Prvá úloha, ktorú bolo treba rozriešiť bol termín a spôsob dorpavy.

doprava

Už v prvom maile Blanka navrhla dorpavu autobusom:
"Co jsem zatim zjistila:
Pro dopravu lze vyuzit CK Jenda.
http://www.sumperk-net.cz/ckjenda/index_.html Letos jede v terminu 3.7. - 18.7. (od soboty do nedele), cena zpatecni jizdenky 2000Kc. Doveze na jih Italie, pak se jede trajektem (+45 euro).
"
V tej chvíli sme ešte uvažovali, že by sme si požičali nejaké väčšie auto (napr. tranzit s 8 sedačkami) a to bola zároveň i úloha pre ďalšie dni. Termín Jendu nevyhovoval Míši, lebo v tom čase bola mimo ČR. Nakoniec sa ukázalo, že predsa len využijeme Jendu (Blanka, Lenka a Marek už s Jendou boli v Rumunsku)

Výberom spôsobu dopravy sa vlastne vybral i termín: 3.7 až 18.7. Taktiež sa z našej skupiny oddelila Míša s Martinom.

Finálne plánovanie prebehlo 10.6.2004 opäť u nás. To už sme mali lístku od Jendu kúpené. Pravdepodobne sme kupovali ako prvý, lebo sme sedeli v autobuse úplne vpredu. Mňa s Marcelou trochu nepotešilo, že Jenda ide len s Brna a nie s Prahy, ale Honza, ktorý to mal až s Liberca sa iba usmial a zažartoval, že je to o dobrodružstvo viac....


Cesta | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014