Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Skokanky nebudu sutazit na OH vo Vancouveri

Ženy nebudú môcť na budúcoročných zimných olympijských hrách vo Vancouveri súťažiť v skokoch na lyžiach

zdroj: http://www.denniksport.sk/article/97766/zeny-bez-skokov 

VANCOUVER (sita) - Ženy nebudú môcť na budúcoročných zimných olympijských hrách vo Vancouveri súťažiť v skokoch na lyžiach. Najvyšší súd kanadskej provincie Britská Kolumbia vyhlásil, že nemôže zasahovať do rozhodnutí Medzinárodného olympijského výboru (MOV).

Pätnásť bývalých a súčasných skokaniek sa totiž v apríli 2009 obrátilo na súd s odvolaním sa na kanadskú Listinu základných práv a slobôd a požadovali zaradenie tejto disciplíny aj pre ženy. Sudkyňa Fenlonová vyjadrila ženám sympatie, no dodala, že nemá kompetenciu zmeniť rozhodnutie MOV.

„Iba Medzinárodný olympijský výbor môže zmierniť túto diskrimináciu pridaním ženských skokov na lyžiach do programu olympijských hier v roku 2010,"
povedala. MOV trvá na stanovisku, že ženy nemôžu na ZOH skákať pre nesplnenie kritérií, nie pre diskrimináciu

...................................................................................................................................

Zeny-skokanky   bojuju o svoje prava startovat na OH , a na Slovensku ziadne dievca este ani neskace. Je smutne, że aj taka "skokanska velmoc" ako Madarsko ma nielen viac skokaniek ale aj skokanov. Kedy sa to uz konecne zmeni?

Dokonca na pretekoch v Nemecku sa objavila malicka skokanka s Lotysska ...a vyhrala v sutazi s 6 nemeckymi skokankami na mostiku K-15. Skacu dievcata s Rumunska, Holandska, ze o inich naozaj skokanskych krajinach nespominam. Sa pytam, na co cakame? Lebo je tazko uverit ze na Slovensku aj chlapci aj dievcata su taki ustrachani, ze nikdo skakat nechce.


Skoky zien a dievcat | stály odkaz

Komentáre

  1. hmm
    ja by som aj skákala,ale najbližší mostík mám v bystrici a to je daleko...
    publikované: 06.01.2010 14:42:35 | autor: Trang (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014