Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

prepadol som golfu

Už je to veľmi dávno, čo som po prvý-krát "hral" golf. Bola to firemná akcia, ale už vtedy som vedel, že táto hra ma raz dostane.

Bolo to tuším pred troma rokmi, keď som po prvy-krát vzal do ruky golfovú palicu. Boli sme na golfovom ihrisku v Hlubokej nad Vltavou. Vrámci firemnej akcie sme mali najprv úvod a malý rýchlokurz s trenérom. Dozvedeli sme sa ako sa drží golfová palica, ako sa odpaľuje, chipuje či patuje. Dostali sme "sedmičku" a kopec loptičiek na driving.

Potom následoval firemný turnaj. Rozdelili sme sa po trojiciach a každá trojica dostala ešte dozor. Hralo sa to tak, že vždy sme odpálili (patovali) všetci traja a najlepší pokus sa vzal a odtiaľ sa pokračovalo ďalej. Naša trojica nebola úplne najúspešnejšia. O rok neskôr som si síce vyhodil koleno, ale aspoň že sme sa umiestnili.

Pred začiatkom leta sme sa s kamarátom rozhodli, že sa do toho pustíme. Našiel som nám trenéra a začali sme. Prvé lekcie boli hlavne o tom, aby sme sa trafili do loptičky. Ale postupne sme sa zlepšovali a pred 5 týždňami sme spravili "zelenú kartu". Ona teda je v skutočnosti červená, ale to nehraje rolu. Dôležité je, že môžeme na skutočné golfové ihriská.

Trénovanie odpalov ma bavilo. Ale až samotná hra je to skutočné potešenie. Zatiaľ sme sa ešte nešli blamovať na osemnástku, ale občas zájdeme na Štiřín alebo do Hostivaře na deviatku. Ale najviac sme asi odohrali na verejnom ihrisku na Konopišti. Výhodou je, že sa zaplatí celodenné fee a môžete to hrať dokolečka.

Dnes sme prešli verejnú deviatku 4-krát. Teda 36 jamiek. Síce sú to kratšie jamky, ale i tak to bola celodenná akcia. Bez pauzy. Teda, hneď ako sme dohrali jednu deviatku, začali sme ďalšiu. Bez jedla, iba čo sme vždy posedeli na lavičke, keď sme čakali na hráčov pre nami.

Už sa teším, ako si to za týždeň zopakujeme. Samozrejme záleží na počasí.

Hovorí sa, že golf je pre snobov a je príliš drahý. Nesúhlasim, je to hlavne skvelý relax v prírode na pekných miestach. Fee na verejné ihrisko na celý deň je cez víkend 700 Kč. To je ako cena permice na lyžovačke (ja teda kvoli kolenu nelyžujem, ale mám pocit, že to môže byť i viac). Minule sme boli v Hostivaři na deviatke za 320 Kč(pieskovali greeny). Vstup na 18 jamkové ihrisko môže stáť i 3000 Kč, ale to určite nie je pravidlom.


čo deň dal | stály odkaz

Komentáre

  1. jo
    môžem potvrdiť, golf je úžasná hra, ja hrávam občas na Táloch, a je to fakt krása.

    Ale tuším, že Ti ušlo jedno zo základných nepísaných pravidiel Golfu.
    "V golfe neexistuje zlé počasie, iba zlé oblečenie" ;)

    takže prajem veľa šťastia, rovné greeny, a žiadne slicey ani hooky
    publikované: 14.10.2007 07:27:25 | autor: Pierre (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. .
    Ale jo, proč ne....:-)
    publikované: 18.07.2012 12:51:51 | autor: Arantir (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014