Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Anjeli a démoni

Ďalšia kniha od autora kontroverznej knihy, Da Vinciho kód. Túto knihu som čítal už dávnejšieale čoskoro sa blíži konkláve a práve vtedy sa odohráva dej tejto knihy.

Hlavný hrdina Langdon (myslím, že píše sa to takto, tiež hl. postava Da Vinciho Kódu) sa prebudí na záhadny telefonát. Po lete zvlaštnym lietadlom sa ocitá v Ževene, v laboratoriách CERN. Prizvali si ho ako experta na symboly. Má vysvetliť čo znamená ambigram (symbol, kt. po otočení o 180 stupňov je rovnaký)  ILLUMINATI (sekta, ktorá bojovala proti cirkvi) na tele mrtvého vedca. Zistili tiež, že niečo chýba, projekt - antihmota, na ktorom pracoval spolu s dcérou. Jediné čo vedia, že je vo Vatikáne a ten je ohrozený.

Langdon a dcéra mrtvého vedca sa vydavajú do Vatikánu. Sekta sa ozve, že má štyroch kanditátov na post pápeža a že ich postupne budú zabíjať po hodine a o polnoci vybuchne bomba z antihmoty vo Vatikáne. Začína sa hra o čas. Vedia len, že kandidáti búdú zabitý na štyroch oltároch vedy, podľa zvyšných iluminatskych symbolov.

A koniec nechám si pre seba, poviem len, že je dosť neočakavaný až kontroverzný.


Na literárnych potulkách | stály odkaz

Komentáre

  1. dočítal som to nedávno
    celkom dobré čítanie myslím. Je tam bohato informácii tak sa z nej aj niečo dozviete :) asi tak. A rozuzlenie prekvapilo riadne.
    publikované: 16.04.2005 21:06:42 | autor: eny:o) (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Bod zlomu
    je ďalšia kniha od tohto autora (Dan Brown). Chystám sa na ňu v blízkej budúcnosti a teším sa :)
    publikované: 17.04.2005 19:55:38 | autor: laskonka (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. re: Bod Zlomu
    Bod Zlomu - som uz precital a chystam sa tiez o nej napisat (uz som zacal pisat v sobotu, cize asi tak v pondelok to tu bude) a dalej chystam od inych autorov Foucaltovo kyvadlo, Alchimista (na toho som skoro zabudol). Vsetky tieto knihy vrelo doporucujem
    publikované: 17.04.2005 23:00:47 | autor: DaMage (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. anjeli a demoni
    nemate niekto link na elektronicku verziu anjeli a demoni alebo ak by bol niekto tak dobry a kopol mi to na mail, dikes
    publikované: 04.09.2005 23:22:51 | autor: JaMi (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Knihy Dana Browna
    Docitala som Bod klamu a Anjeli a demoni. Je to neuveritelne citanie, od ktoreho sa neviete odtrhnut, fantasticke. Akurat sa chystam na DaVinciho kod a Digitalnu pevnost.Vrelo doporucujem.
    publikované: 28.09.2005 13:20:53 | autor: Jenny (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. DAn Brown
    Mam precitane knihy Davinciho kod,Anjeli a Demoni,digitalnu pevnost.Poviem Vam ze hned sa na tento svet clovek inak pozera a prenysla o zivote.
    publikované: 06.01.2006 02:55:12 | autor: Becky (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. po roku co som precital tieto knihy, mozem povedat ze vobec nezmenili moj pohlad na svet v otazkach, ktore akoze prejednavali... mna skor ovplyvnuju ludia s ktorymi zijem alebo kvalitne knihy (co sa tyka obsahu - posolstva)...
    publikované: 09.01.2006 23:10:20 | autor: DaMage (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014