Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

The Illusionist- film

názor na filmík, ktorému tlieskalo na predpremiére anglické publikum.

The Illusionist (podľa akého názvu bude na SVK nemám tušenia) :)

Úhľadné filmové dielko režiséra a scenáristu v jednej osobe- Neila Burgera, Illusionist je filmové kúzlo. Očarí vás hneď na začiatku farebnými kompozíciami a využitím krásnych pražských exteriérov. Dobre, poviete si, Prahu poznáme a pekné farby už boli použité všade inde.

Illusionist sa však nehrá na niečo, čím nie je. Je to príbeh mladej lásky s troškou detektívky a samozrejme v kostýmovej a interiérovej výprave sa taktiež ľudia od filmu blysli. Film plynule prechádza od jednej scény k nasledujúcej bez vážnych zádrhelov.

V hlavných úlohách uvidíme Paul Giamatti-ho známeho z Bokovky, Edward Norton-a a Jessicu Biel. Za povšimnutie stojí najmä Paul Giamatti, ktorého inšpektor Uhl zohrá viac-menej kontrastujúcu rolu k Nortonovi. A napriek tomuto kontrastu ich postavy sa navzájom dopĺňajú a sedia k sebe. Jessica Biel bola vhodne zvolená ako typ európskej šľachtičnej, s výraznými črtami tváre, krehkosťou a ladnosťou pohybov.

Aby som neprezradila veľa z deja a pointy- ktorá je prekvapivá a zhrnutá do menej ako dvoch svižkých minút- poviem ešte že ilúzie sú všade okolo nás a vo svojej podstate sú len veľmi jednoduchým pozmenením pohľadu na svet.K jeho plusom poznamenám, že som sa ani raz nepozrela na hodinky (to zvyčajne robím s myšlienkou "koľko ešte") ani nezazívala. Toto už je na mojej osobnej stupnici celkom slušný dôkaz kvality filmu.

Na filme som bola asi najmladší človek v sále. Návštevnosť na tejto predpremiére bola celkom slušná,30 až 50 tnici, vzdelaní ľudia, pravidelne čítajúci noviny Times.

Pre trailer kliknite priamo sem. Čo bolo o The Illusionist napísané na Kineme, imdb alebo rotten tomatoes.

Budem trošku osobná na záver- ak sa vám podarí, skočte si The Illusionist pozrieť a utvorte si názor. Nezatracujte film kvôli nejakej recenzii :). Videla som- páčilo sa- pôjdem si pozrieť aj keď za lstok budem platiť :)


moje (ne)zavislosti | stály odkaz

Komentáre

  1. tiez som to pred casom videl
    a nebolo to zle, ale prva polovica filmu bola na moj vsku prilis rozvlacna. Prilis dlho a obsirne sa dej filmu dostaval k zaplatke. Prva cast ma dost nudila, ale inak to slo...
    publikované: 21.02.2007 01:41:40 | autor: wa (e-mail, web, autorizovaný)
  2. no
    to som zvedava
    publikované: 21.02.2007 08:57:30 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Ja osobne...
    ... pripravujem recenziu na tento film. V kinach (ak bude) bude pod svojim nazvom "Iluzionista" (vychadza to normalne v preklade a aj dabing je ako Iluzionista). Osobne som to videl a príde mi to celé trošku strohé i keď si myslím, že celkové rozuzlenie zápletky sa bude ľuďom páčiť a neprajníkom to trochen pokazí deň :o)
    publikované: 21.02.2007 11:03:19 | autor: SNiPI (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. SNiPi, strohe?
    ja som skor mala dojem, ze to bolo ine ako vacsina mainstreamovej produkcie za tento zaciatok roka. Kazdopadne, knizna predloha by ma taktiez zaujala:)
    publikované: 21.02.2007 16:40:04 | autor: tweety (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014