Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

25. kapitola - Ďalší Biely čarodejník

Koniec školy. Všetci čakáme pred školou a lezie nám to poriadne na nervy. Tim a Mark išli už domov a aj Michael s Georgom sa pomaly poberajú. Len ja a Timea čakáme na Daniela.

Ten prejde okolo nás akoby nás vôbec nepoznal. Vyberieme sa za ním a kričíme nech nás počká. Po chvíli sme ho dobehli.

„Prečo si nás nečakal?“ opýtala sa ho Timea.

„Chcem sa niečomu vyhnúť,“ povedal a kráčal ďalej.

„A čomu?“ opýtala som sa ho. Zastal, pozrel sa na zem a nadýchol sa.

„To ja som zachránil toho chalana a nie ty!“ povedal Daniel. Ja s Timeou sme sa pozreli na seba a naraz sme povedali: „Čo?!“

„Ja som vedel, že mi neuveríte,“ povedal Daniel a kráčal ďalej.

„Počkaj! Ako si myslel, že si to bol ty?“ opýtala som sa ho.

„Viem čarovať! To je také ťažké pochopiť? Vy asi nebudete chápať aké to je keď stvárate čudné veci a neviete si ich vysvetliť.“ Všetkému som začala chápať. To ja som nezastavila jeho pád ale to Daniel spravil. Daniel patrí teraz medzi nás a asi to ešte nevie.

„Možno to chápeme,“ povedala Timea.

„Ako to môžeš chápať. Veď ty nevieš čarovať,“ povedal rázne Daniel.

„No pekne. Chodíte spolu a ešte o tom nevie,“ povedala som Timei.

„O čom mám vedieť?“ opýtal sa nechápavo Daniel. My s Timeou sme sa pozreli na seba a povedali sme naraz: „Aj my vieme čarovať!“

Daniel sa na nás pozrel a povedal: „Jasné a ja som Harry Potter. Moc vtipné.“ Daniel nám neveril a neveril. To bola jeho chyba a nie moja a ani Timeina. My dve sme sa pozreli na seba a naznačili sme si niečo.

V tom Danielovi padli nohavice a on tam stál bez pohnutia. Rýchlo si ich navliekol na seba a celý sa začervenal.

„Už nám veríš?“ opýtala sa ho Timea s úsmevom.

„Už áno,“ povedal Daniel. Po chvíli kráčania sa Daniel otočil a opýtal sa: „Ako to je vlastne s tým čarovaním a tak?“

„To ti musím vysvetliť ja. Musím ti však povedať niečo čo ťa veľmi prekvapí,“ povedala mu Timea. Ja som vedela o čom to asi tak bude, lenže to už som bola dávno pri mojich dverách.

 

             Vošla som do domu. Z kuchyne už na mňa kričal otec, že tam mám okamžite ísť. Sadla som si k nemu a Markovi. Neboli práve najlepšie naladení.

„Mark mi povedal čo sa stalo v škole. Ako si to mohla urobiť?“ opýtal sa ma otec.

„Ja som to neurobila,“ vyhlásila som. Obidvaja sa na mňa pozreli a nechápali.

„Ale veď som ťa videl, že to robíš!“ povedal mi Mark. Viem, že o Danielovi im musím tak či tak povedať a je úplne jedno kedy.

„Bol to Daniel,“ povedala som a pozrela som sa na Marka. Ten aj tak asi  nechápal, ale nedával to najavo.

„Daniel Hardyn?“ opýtal sa ma otec.

„Áno ten. Čo ho poznáš?“

Otec dlho nič nehovoril, no po dlhom premýšľaní povedal: „Jeho mama je tiež Biela čarodejnica tak to asi zdedil po nej.“ Lenže teraz som zas nechápala ja. Ak je jeho mama Biela čarodejnica, tak prečo mu to už dávno nepovedala? Možno preto, lebo sa bála, že nebude mať žiadne dary alebo je v tom úplne niečo iné.

Do môjho rozmýšľania však prehovorí otec. „Čo budete teraz robiť?“ Vydýchla som si a nevedela som odpovedať. Pozerala som sa na Marka či mu niečo nepovie ale ako som sa tak naňho dívala, tak ani on nevedel čo má vlastne povedať.

„Teraz držíme spolu s Čiernymi čarodejníkmi a keby sa to všetko prevalilo, tak . . . tak,“ povedal Mark ale aj tak nevedel dokončiť čo bude vlastne potom.

„A čo bude potom?“ opýtal sa nás otec.

„Neviem,“ povedala som a naozaj som nevedela čo bude potom. Keby sa to naozaj všetko prevalilo, aj tak to už pomaly skoro všetci vedia, tak neviem čo by sa stalo. Možno by nás kdesi upálili zaživa na hranici, ako to bolo kedysi za dávnych čias. Možno budú za nami chodiť a presviedčať nás, že aj oni patria medzi nás. Možno sa medzi nimi nájde Čierny anjel a všetko zneužije pre svoj prospech.

„Takže ste sa so všetkými dohodli?“ opýtal sa nás otec.

„Áno so všetkými,“ povedala som mu.

„Takže Timea, George, Michael, Gabriel, James a Maggie budú odteraz s tebou, Markom, Timom a Danielom?“ opýtal sa ma znovu. Vtedy ma napadlo, že James o tom asi nič nevie. Napadlo ma však aj to, že Mark ešte nevie, že Maggie je Čierna čarodejnica.

„James niekam zmizol a tak o tom nevie a Maggie nebola dnes v škole ale doma jej to určite povedia,“ povedala som. Mark sa nejako nezastavil nad menom Maggie. Určite si pomyslel, že v tomto meste nieje len jedna Maggie.

Lenže ona je jediná v tomto meste. Je jediná Maggie, do ktorej je zaľúbený môj brat a to je tá, ktorá žije večne a on o tom ani len nevie.  


moja kniha | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014