Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Keď má človek viac času..

.. aj varenie hneď inak vyzerá.

Štvrtok je pre mňa bezprednáškový. Tu platí nepriama úmera: čím menej školy, tým väčší priestor na experimentovanie s vareškou.

Keďže na balkóne máme stále za igelitku jabĺk a v mrazáku tiež nedošlo k pretunelovaniu sa morčacích pŕs do inej dimenzie, rozhodla som sa tieto dve ingrediencie spojiť a niečo z nich vykúzliť.

Hell, panvicu máš, novú, peknú, funkčnú, tak ju využi :P Aj kuracie prsia sú dobré.

1. Prsia, ktoré sme cez noc nechali rozmraziť, sa snažíme nakrájať na aspoň približne rovnaké geometrické útvary. Osolíme, okoreníme, posypeme tymiánom a na oleji smažíme, kým nedostanú bielu, respektíve jemne hnedú farbu (závisí či popri tom robíš niečo iné a stihneš to odsledovať). Potom podlejeme vodou a dusíme takých 20 - 30 minút.

 

 

 

2. Medzitým si pripravíme jablká, ktoré ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na malé kocky. Ďalej budeme potrebovať pór, ktorý nakrájame na kolieska a cesnak, ktorý buď pretlačíme cez lis alebo nakrájame nadrobno.

 

 

3. Keď sú morčacie prsia hotové, do výpeku (alebo s trochou masla) hodíme pór a cesnak a chvíľu opekáme. Nakoniec pridáme jablká, ktoré tam necháme potiť sa takých 5 - 10 minút, kým nezmäknú. Na záver do zmesi šupneme kyslú smotanu a necháme trošku prebublať.

 

 

4. Túto nevábne vyzerajúcu gebudzinu podávame s morčacími prsiami. Možno by to chcelo na vrch niečo zelené, nech to nevyzerá ako.. recyklované raňajky, ale chuť rozhodne nezodpovedá neestetickému dizajnu :)

Dobrú chuť!


(Ne)užitočné návody pre Hell | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014