Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Večerníček

Večerníček na Jednotke
Nie som si istý, či je terajší večerníček vhodný pre deti. Volá sa to Ebb a Flo. Celá rozprávka je o "dobrodružstvách" dievčaťa, psa a takej kačky, či čo to je. Zlé je, že dievča je vlastne sociálny prípad, nemá okrem psa a toho vtáka žiadnych kamarátov. Taktiež býva len s mamou a otec im zrejme neplatí výživné, keďže bývajú na loďke. Dievča nenavštevuje ani školu, aj keď podľa veku by som hádal, že je v období povinnej školskej dochádzky. Príbeh inak nie je nijako napínavý, ani príliš zameraný na náročného diváka, ale z vyššie opísaných sociálnych dôvodov by som ho nedoporučoval deťom sledovať.

OpenText | stály odkaz

Komentáre

  1. akože prosím?!?
    a čo je zlé na tom, ked matka vychováva sama dieta? poznám tucty prípadov, ked to zvladaju aj bez mužov, a velakrat je to lepsie, než by sa to dieta malo trapit, že otec mlati matku, alebo že sa rodičia hadaju. samozrejme ucelena rodina a štastá k tomu, je to najdokonalejšie. ale žial vo svete to nie vždy tak funguje, a tie deti to vidia. rozprávky maju byt na to, aby deti poučili, nie aby im idealizovali pohlad na svet, pretože prichod do realnej dospelosti, bude o to tažší. a nakoniec určite je lepšie pozerat rozpavku, kde sama mama vychovava dieta, než, taku kde je same nasilie.
    publikované: 09.04.2008 21:05:56 | autor: kalipso (e-mail, web, autorizovaný)
  2. :))
    moje deti do skoly chodili a este stale chodia:)))
    ( i ja vychovavam deti sama)
    publikované: 09.04.2008 22:04:09 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. nooooo
    ale ved to, ze je sama s mamou je len jedna vec, ktoru som tam popisal. nie je to nic zle, len co ja viem.. deti by mali vidiet, ako sa to ma robit (teda ucelena rodina) a nie opak. a co poviete na tu skolu? a na to, ze nema kamaratov?
    publikované: 10.04.2008 13:02:06 | autor: kotrcka (e-mail, web, autorizovaný)
  4. .
    je vela introvertných detí, a to neznamená, že sa z nich stanú asociály.ja osobne som sa dokazala otvorit okolitemu svetu až posledné roky strednej školy. a teraz mam mnoho kamaratov a na svoje detstvo spominam s laskou, aj ked som sa hlavne hrala sama. čo sa tyka rozpravky, je bežné, že deti v rozpravkach maju zvieracích kamaratov.
    no a na zaver k tej škole. moja odpoved su tri slova: Pipi Dlhá Pančucha. Ta predsa žila sama vo velkom dome, s konom, a do školy zasadne nechodila. a nemyslim, že deti, ktoré tu rozpravku poznaju, by hufne utekali zo školy.
    publikované: 10.04.2008 18:47:50 | autor: kalipso (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014