Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Tiger tatranský

Urob čertovi dobre, peklom sa ti odvďačí

"Keď sa pozriete do zrkadla, vidíte nielen svoju tvár, ale múzeum. Aj keď vaša tvár je iste vaša vlastná, je zároveň kolážou čŕt, ktoré ste dostali od svojich rodičov, starých rodičov, prastarých rodičov a tak ďalej. Ústa a oči, ktoré sa vám nepáčia alebo vás tešia, nie sú čisto vaše, ale sú to črty vašich predkov, ktorí sú ako jednotlivci dávno mŕtvi, ale sú naďalej živí ako vaša súčasť." Tak začína  David W. Anthony svoju skvelú knihu The Horse, the Wheel and Language.

Spomenula som si na tieto slová, keď amatérska kamera švenkovala po tvárach dvoch protagonistov takzvanej nežnej revolúcie, ktorí si ako starí lovci a zberači uchmatli a privlastnili jej obsah. Dva muzeálne kúsky, ktorých tváre sú tunajšej populácii rovnako cudzie ako ich agresívna mentalita. To ste ale dopadli, pomyslela som si. Hŕstka starochov, ktorí ako voľakedy komunisti odmietajú niesť zodpovednosť za svoje činy. Dôvod je jednoduchý (motivácia taká istá ako u komunistov): majú režim, ktorý IM vyhovuje, prináša im bohatstvo a benefity z ich siete konexií, spoločných záujmov... a nemienia diskutovať s nikým, komu sa to nepáči. Týchto dvoch pánov významne spája aj neprehliadnuteľná agresívna podpora izraelskej mocenskej beštiality - a to je niečo, pred čím sa musí mať slovenská populácia na pozore. Pre nich nejestvuje diplomacia, diskusia. Len pozícia sily. Práve svojím postojom ku konfliktu, kde už ani nemôže byť lepšie vyznačená ostrá deilaca čiara medzi absolútnou mocou a totálnou bezmocnosťou, nám odkazujú, že ich nijako neznepokojí, keď budete zabíjaní vy - lebo ste slabí. Sliepky, ktoré robili tým dvom pánom štafáž, to intuitívne dobre vedia. Časť videa, kde sformulovali svoj názor na ľudské práva, je neprehliadnuteľná. Ale to už sa páni bývalí revolucionári z ulice, kde ich voľakedy desattisíce vyniesli k moci, potichu zdekovali a nechali tam škriekajúcu skupinku tetiek, chrániacich svoje cudzorodé samčie idoly.

Paralelne so spomienkou na nežnorevolučné časy, ktoré následne stvorili ako golema záhadné zviera s názvom tiger tatranský, sa v rámci zväzku, ktorého sme súčasťou, odohrávala dráma. Írsko sa dostalo do vážnych problémov. Je to rovnaké Írsko, ktoré nám dával guru plutokracie (známej pod krycím menom "trhy") Ivan Mikloš za vzor. Čo sa stalo? Nič. Len "trhy" sa zamerali práve na štáty, ktoré boli vyhlasované za ekonomický zázrak. Nie je to tak dávno, aby sme si nespomenuli: keď sa premiérka SR chopila svojej vytúženej funkcie, s vervou rečnila o tom, že Slovensko môže postihnúť osud skrachovaného Grécka (vtedy sa ešte "trhy" na Írsko len chystali), lebo... ľud pred štyrmi rokmi zle volil. Preto bude potrestaný. Ľud síce nevie, že keď sa pred štyrmi romi dostala k moci vláda bez modrého mŕtvolného nádychu príznačného pre zombies, dostala od Dzurindu do vienka obrovský deficit bežného účtu a prísne podmienky vstupu do eurozóny, ale od toho tu máme predsa média, aby im vysvetlili, že za Fica si prežrali budúcnosť a budú zas krkať - uťahovať si opasky.

Máme ešte v čerstvej pamäti, ako prezentovali modrí bolševici Slovensko pred zahraničnými investormi: nízke zdanenie a nízke mzdy. Je príznančné, že sa doteraz žiadny neoliberálny ekonóm neunúval so spracovaním dosahov priamych zahraničných investícií. Výsledok by mohol nahlodať ich slepú vieru v cudzích spasiteľov ekonomiky. Miesto analýzy modrí boľševici opäť metelia do svojej ideologickej centrály v USA lákať zahraničných investorov. Kríza im v tom pomáha, pretože ľud je už ochotný pracovať za úplne smiešne peniaze a nereptať. Len naivný si môže myslieť, že neexistuje štúdia, ktorú modrý boľševik pri prezentácii Slovenska za zatvorenými dverami potrebuje viac ako analýzy dopadov neoliberalizmu - psychologický profil tohto mierneho a nenáročného obyvateľstva. "Pozrite, sú ako osly, nemusíte sa obávať vzbúr." Je to však ten istý ľud, v ktorom sa skúsenosťou vyselektovalo veľa dobrých prísloví. Napríklad "urob čertovi dobre, peklom sa ti odvďačí." A v pekle - keď nám ho táto modroboľševická čvarga rozpúta - sa môže stať všeličo...

Keď po voľbách nastúpila k moci táto vláda, bolo mi jasné, že sa k moci dostali ľudia, ktorí Slovensko a Slovákov nenávidia. Či nás táto skupinka pervertov predhodí "trhom", aby nás zomleli ako Írov, uvidíme. Čoskoro.

V dokukmentárnom filme o tigrom kláštore v Thajsku bola - myslím - príhoda o tom, ako sa do kláštora k budhistickým mníchom dostal prvý tigrík. Istý chlapík mu vpichol smrtiacu injekciu, aby ho mohol preparovať. Keď mu však zarezal do chrbta, tigrík sa prebral. Našťastie v Thajsku platí, že keď odsúdenec na smrť unikne smrti, má právo na život. A tak putoval tigrík s jazvou na chrbte do kláštora.

Je to neobvyklý príbeh. Nemusí sa zopakovať - u toho tatranského.

Každopádne sa v Rusku čoskoro uskutoční medzinárodné fórum na záchranu tigra na Zemi. A pre rozšírenie kulúrneho obzoru si môžeme napríklad všimnúť, že pomenovanie tigra pochádza zo staroperzštiny.


Peri fyseos anthropu - O ľudskej prirodzenosti | stály odkaz

Komentáre

  1. Dobre vieme, ako si chazarský nomád
    predstavuje slobodu, ktorej má furt plnú hubu.
    Lenže všeho dočasu. Zákon svorky má všeobecnú platnosť a ešte veľa z nich sa zatrepe počas tohto volebného obdobia. A keď oblbnutá Slovač dá aj potom prednosť mafii pred civilizáciou, bude to tu hotový holokóst. Priznajme si, sme predsa len oné, antisemiti.
    publikované: 21.11.2010 14:40:01 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Ema pocuje rast travu ?
    Ak si chce Slovensko zabezpečiť udržateľnosť verejného dlhu, musí znížiť svoj deficit približne v takom rozsahu ako Írsko, ktoré teraz potrebuje medzinárodnú pomoc, tvrdí Organizácia pre hospodársku spoluprácu (OECD). /www.pravda.sk/
    publikované: 21.11.2010 17:33:15 | autor: iduci okolo (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Ani nie je zvláštne
    Že vy modrí židoboľševici z okolia, čo stále blúznite o dlhoch nie ste schopní napísať jedinú vedeckú hrubú knihu, pravdivé zhodnotenie dejín dlhov, ako vznikli, čo obnášali a na čo sa premenili. Či sa navýšili a komu sa vyplatili. Čo sa z nich stvorilo. To len rôzni obyčajní ľudia a iná sockárska lúza vreští o strachu pred gréckou cestou, akoby títo žobráci mali nejaký vysoký podiel na jeho splácaní. Podľa miery vlastného hospodárskeho vplyvu by ste mali kvákať o vyrovnávaní dlhov.
    Spodina vrieska, žaluje druhých z dlhov a kvôli vlastnej prízemnosti nás obšťastnila plešatcami s balónikmi, modrí švábi dlhy len škrtajú, všakže.
    Vy modráci ste aj proti úžerníctvu a tým, ktorý sa z tých dlhov nacucali, alebo len kvôli tomu že musíte splácať za druhých?
    publikované: 21.11.2010 18:30:30 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. A teraz uz mate naozajstnu moznost diskutovat
    Kde: Bratislava - Panta Rhei Poštová, Vysoká 2,
    Kedy: 23.11.2010 – 17:30,
    O com: Multikulturalizmus Slovensku prospeje!
    S kym: Michal Havran (Šéfredaktor www.jetotak.sk), Tomáš Zálešák (politológ, Trnavská Univerzita).

    http://cafeeuropa.sda.sk/

    Predpriprava:
    http://www.konzervativizmus.sk/author.php?tomas-zalesak
    publikované: 21.11.2010 20:44:26 | autor: Kafe (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Jediné, čo to potvrdzuje,
    jest to, že Havran je právoplatným členom klubu. Len nafasoval tričko trochu inej farby ako povedzme Šuc. No ale to už predsa všetci dávno vieme.
    Bezpochyby si toho utáraného krkavca pestujú ako pufrovača Ficovych hlasov. Myslím, že nebudeme musieť ani dlho čakať a politrúčok sa vytasí s nejakou ľavicovou alternatívou. Veď SMER aj tak nie je žiadna ľavica, znie centrálne heslo modrobboľševickej propagandy.
    A možno sa mu ujde aj dáka funkcia, po ktorej zmrd už beztak dávno slintá. Prezlečený havran furt zostane havranom, orol z neho nigdá nebude.
    publikované: 21.11.2010 23:31:01 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Okrem toho,
    že sa pridávam k Idarovmu názormu, čo sa týka vypelichaných Havranovcov, čo by bezcennej a mentálnej netvorivej teda nezaujimavej entite, zapredajucej kedykolvek cokolvek za peniaz a a hlavne funkcie, otazka znie:

    NACO by sme mali minat svoju silu na takychto podujatiach, na takychto ciernych dierach neslubujucich nic?

    Prezentovat hodnotne myslienky pred zopar zafixovanymi hlupakmi? Aky by to malo vyznam?

    Ziaden, ved podobne akcie nie su z hladiska slobody slova a plurality nicim lepsim, ako za komunistickej totality OTVORENE schodze KSC - tiez tam mohol ktokolvek ist a prezentovat vastne nazory :-))

    Ale iba najvycsi s prepacenim chuj mohol vyzyvat obcana, aby naozaj isiel medzi tie politicke smradlave mrtvoly.

    Lebo:
    TENTO sytem DOGIEM, ktore dnes vladne, sa presne tak ako byvala socialisticka totalita, NEDA dobrovolne zmenit ZNUTRA, debatovanim s jeho suciastkami a vysvetlovanim im, ako smrdia.
    Mozno ho zmenit, zas tak, ako byvalu totalitu, ako kazdu byvalu totalitu, len realnou mocou.
    Politickou, populistickou, hypnotickou, mafistickou, financnou, vojenskou ... akoukolvek ci vsetkymi spolu, ale realnou silou.


    A znova pripominam:
    mozno ovplyvnit akurat tak to, ci k tomu dojde skor, alebo neskor, ale v kazdom pripade k tomu dojde. O tom niet pochyb. Ruku k dielu prikladam nie pre to, aby sa tak stalo, ale aby som to urychlil - ak na tom ale vobec zalezi.
    Ale nezabudajte, ze dorastaju novy ludia, a tym na RYCHLOM procese bude sakra zalezat. Udupu nie len vas, ale aj vasu pamiatku.
    publikované: 22.11.2010 12:55:56 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. A keď sme už pri tých porekadlách,
    Vtáka poznáš po perí... ;), ako sa dnes píše na spriateľenom serveri.
    A to neplatí len pre slovutného pána šéfredaktora, ku ktorému sa mimochodom už všetci zdatnejší bývalí kolegovia otočili riťou, ale pre celú tú sionacistickú čvargu. Netreba ani zbytočne strácať čas s čakaním na ich jalové reči prípadne charakteristické ojeby, poznať sa dajú už spoza rohu. Jediný, kto tam vyzerá neštandardne, je tuším .hríb. Tak to len tak na zopakovanie všeobecne známych faktov.
    publikované: 22.11.2010 16:19:01 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. Oficialnych 1,6 miliona Eur.
    Tak nám dnes oficialne potvrdili, že nielen že sviňa Valko -lebo iné slovo si nezaslúži - žiadal 1,6 miliona Eur od štátu za pár dní v bežnej vyšetrovacej väzbe, ale že táto mafistická svoloč mu to už aj takmer odobrila.

    To je teda čo povedať.
    A to zrejme úplne pomimo akýchkolvek formálnych procesov, pomimo akýchkolvek občianskoprávnych súdov - veď načo, hlavne, že je to náš človek.

    To je teda, vážení, sila, a to aj na mňa.

    To naozaj zostruje otázku, kto ho vlastne odbachol ako psa.
    Ale na druhej strane to úplne znižuje pochybnosti okolo otázky, či si také niečo zaslúžil.
    publikované: 22.11.2010 17:16:39 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. No čo, skrátka majú talent
    http://www.blisty.cz/img.php?id=26489&size=600&mc=f3f3f3&mg=0&tc=8c84a5
    Koniec koncov, už tu raz zaznelo, že tomuto gangu kriplov ide v prvom, druhom aj treťom rade o prachy. Veď aj ich duchovný guru Séreš sa za mladi vykŕmil na arizácii majetkov svojich súkmeňovcov.
    Ale o inom som chcel o peniazoch. Odfarbená hysterická škebla začala najnovšie raziť líniu, že sa majú rušiť rozbehnuté EÚ-projekty a ulúpené prostriedky sa realokujú na projekty správne, teda naše. Čím pádom v slovenskej výskumnej a inovačnej brandži, ktorá sa v poslednom čase ako tak prebrala k životu, zavládlo veľké pozdviženie. Škoda, že tu už neobsmŕda náš bruselský kamarát Cyrano. Ja síce mám s prideľovaním EÚ-grantov svoje skúsenosti, ale aj tak by som mal na neho dotaz, ako je možné zastaviť už raz schválené projekty. Azaňát, nebude to tak, že ryba smrdí od hlavy? A najmä od tlamy, ktorou je stále sionista Hansi Viegel?
    publikované: 22.11.2010 21:53:00 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. Priznam sa,
    ze som volaky zmateny. Nuz, najprv by som sa rad podakoval za darcek, ktory mozno nebol ani tak urceny pre mna ale kedze som neodolal, rozbalil a podival sa, ako na Mars tak aj na tantristicke tranzitovno-transcendentne hrkutanie hindu beduina, musim povedat aspon dakujem. Ale nezda sa ti, Ema, ze kombinacia fyziky a hindu je zmes vybusna? Historia ma upozornuje na varovny pripad Oppenheimera... a nielen na neho ... aj na ovela realnejsi pripad maleho buddu.

    Co sa tyka effendiho, o tom som vedel z Haaretzu este predtym nez sa objavil na SME a nasledne v debate tu. Kedze vzhladom pripominal beduina, povazoval som to za taky izraelsky folklor. Avsak teraz som si uvedomil, ze symbioza s certami, ktori vstavaju z postele so slubom sluzit na perach, je mozna. Tak nech sa im dari! Ja si radsej odskocim do pekla

    http://www.youtube.com/watch?v=cDd8R0xlkNA

    Cert Gal nevravi nic spatne avsak ani nic zaujimave... Je plny pocitov a konfliktov jednotlivca so spolocnostou a tak sa aj vdaka nemu konfliktne rozisli dve jazykovo pribuzne ale kulturne uplne odlisne kultury. Stare babky su drze a Kopas ich nahana ako 19 rocne ... Ja idem radsej medzi beduinov

    http://www.youtube.com/watch?v=FV8trqxz2t0#t=3m50s
    publikované: 23.11.2010 07:22:29 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. Do pekla?
    Ako velmi sú určité kultúry presiaknuté ťažkým negativizmom, ktorý potom žial prenášajú na všetko.
    Aké "do pekla", veď to je absolútno, kozmická odyseia
    http://www.youtube.com/watch?v=Qj0SL58no-k&feature=related

    Treba si povšimnúť, že základné tvary sú analógiou sediaceho buddhu a potom ešte, okrem Tao drakov, aká hrôza, svastika po 3:00 minute.


    PS.čo sa týka cigánskych beduinov, aké nádherné, vedia vrieskať a natriasať sa ... a pôliť oči ... evidentne, nikde nič iné.
    publikované: 23.11.2010 11:34:57 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. Dnes nezabili žiadneho právnika?
    Aká nuda.

    Aká škoda.
    publikované: 23.11.2010 11:36:08 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. Nasli
    nejakych dvoch zabitych juhokorejcanov, zdroje neuvadzaju, ci boli pravnici...
    Tak som si pripomenula slova klasika Fidela z nedavneho rozhovoru s Chossudovskym :Since quite a long time –years I would say- but especially for some months now, I began to worry about the imminence of a dangerous and probable war that could very rapidly evolve towards a nuclear war.
    http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=21892
    publikované: 24.11.2010 10:27:29 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. Klasik marxizmu imbecilizmu
    zhodný s modroboľševickou zelenou hlavou pinochetom a jeho napodobňovateľmi.
    Vrahúňske špiny miesto, aby pre seba žiadali verejnú popravu idú varovať pred hrozbami zo strany rovnakých psychopatov ako sú sami.
    Toľko pýchy podľudí, zdochne zajtra a ide poučovať presne podľa vzoru jeho satanského otca, s ktorým sa čoskoro stretne.
    publikované: 24.11.2010 19:29:24 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. Ema, a co keby si tu urobila taku malu rubriku
    vlastne by to mohol byt len taky menny zoznam vtakov. Iba tak trochu pospisovat pre nas nevedomych, kto vsetko je fan radio, pripadne co robi a tak. Myslim take nieco podobne ako je na beo.sk, ale dotiahnut to, postupne to doplnat a vytvrorit taku narodnu databazu vtakov.

    Vsak tych naozajstnych vtakov, co maju rozum z teplych krajin (kde su tie gej parady a tak), nie je zas tak vela.

    Lebo jedine vtedy moze clovek nasinec mat vo veci jasno, ked vie hu is hu.

    Narod Slovensky by ti bol vdacny.
    publikované: 25.11.2010 17:12:38 | autor: zoznam vtakov (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. Uz to zacina
    publikované: 25.11.2010 17:18:18 | autor: Glacial (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. Tak nám polícia dnes oznámila výsledky.
    Síce nevie, kto je vrah, ale Spišiak už vie, že Válkovým vrahom nie je spálená mrtvola.

    Fajn.

    Zostáva ešte preveriť pár milonov ... myslím ludí, nie tých 1,6 milonu, čo mal dostať Valko od štátu. Tie sa preverovať nebudú.

    PS. V Rakúsku vraj píšu, že Válka vraj zavraždil jeho pankhart.
    Možno. Ak sa iný vrah nenájde, a iné informácie nebudú...
    publikované: 25.11.2010 19:35:55 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. Je to ale doba, čo žijeme.
    Otvorím noviny (oficialny plátok súčasného sionizmu na slovensku) a čo vdím:

    nacistické fotky,
    hned na titlulnej strane.

    http://www.sme.sk/c/5656372/katynsky-masaker-nariadil-stalin-potvrdil-rusky-parlament.html
    (v tomto čase je tá fotka a článok na titulke)

    Očividne, pravdu nemožno potlačiť.


    Zaujímavé na tom je aj iný aspekt: Stalinské židobolševické Rusko spáchalo určité množstvo masakrov rôzneho rozsahu. Mnohé z nich urobilo za vojny a túto vojnu neprehralo, takže jeho archívy nasledujúcich pol storočia nepadli do rúk oponentov.
    A napriek tomu - ani jeden ich zločine nie je spochybnovaný, ani jeden ich zločin nepotrebuje byť chránený proti popieraniu zákonom, konieckoncov, aj z tohoto Katynského masakra sú dochované explicitné dokazy, hlavne tie spomínané nacistické fotografie, ktoré v súčasnosti možno vidieť na stránkach novín.

    Ako ich všetci tí metro-dodemokrati dnes uznávajú...
    :)
    publikované: 26.11.2010 13:09:05 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. fotografia k clanku skutocne pochadza z nacistickych archivov
    je to jedna z fotografii ktore dokumentovali katynsky masaker
    ten zlocin dokumentovali Nemci, nacisti ak chcete, bol aj na dobu vojny nieco strasne a neobvykle
    Nemci bolsevicky masaker zdokumentovali, prizvali medzinarodnych pozorovatelov...

    este raz opakujem, bol to masaker aj na tie casy nevidanych rozmerov
    dalej nepokracujem, zakazuje mi to zakon...

    pravdu ale nemozno umlcat navzdy

    wikileaks pripravuje zverejnenie dokumentov o tom co si diplomati medzi sebou hovoria ked ich nikto nepocuva.
    USA-Izrael. Na toto si pripravte vrecka na zvracanie...
    publikované: 26.11.2010 16:40:28 | autor: historik (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. Jeden ríklad toho,
    že ani zamestnanci svetovej mafie nemusia zblbnúť.

    Triezve a zaujímavé nzory na Čínu a Západ
    http://www.podnikamescinou.sk/index.php/Jak-na-Cinu.html

    Prípadne tu jej blog, jeden z posledných článkov:
    Z Pekingu do Washingtonu: Z výrobny do muzea?

    http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/hana-brixi.php?itemid=10871

    Čínania sú vraj zameraní do budúcnosti, Američania do minulosti.
    Dá sa tomu veriť, také sú priebehy a cykly spoločností. Akurát ... už sa o tom pomaly nemlčí.
    publikované: 27.11.2010 12:20:27 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. aj papez podporuje SAS
    publikované: 27.11.2010 21:42:10 | autor: aleluja (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. dobrá analýza.
    Nie, že by Diana Johnstone zvestovala niečo, čo nevieme, ale ej dobre, ze taketo niekto pise aj pre americkych citatelov...
    http://www.counterpunch.org/johnstone11182010.html
    publikované: 27.11.2010 23:24:41 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. aj ja som si to vsimol:
    publikované: 27.11.2010 23:42:21 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. Analyza naozaj hodna tak pre Americanov
    Americania su natolko osprosteni mediami a hamburgermi, ze ich prehlad o svete je proste neprekonatelni.
    Sprostejsi, ako Americania su uz len Americanky.

    PALINOVA by rada bombardovala Juznu Koreu, aby chranila svojho spojenca v Severnej Korei, a Diana Johnstone zas vytvorila uplne novu geopoliticku situaciu v Europe.

    DIANA JOHNSTONE:
    "Israeli lobbies are also strong in France, Britain and the UK."
    publikované: 28.11.2010 07:41:07 | autor: S.J. (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. Zvedavca ubíja hlavne žaloba.
    Samozrejme, aj za komunistickej totalite sa darilo oficiálnym probolševickým spolkom a ostatné boli vyhladené.
    Toto sa nikdy nezmeni.

    Zvedavec sám dal na konci ukážku, ako sa mu vyhrážajú židia aj dopismi, teda anonymne a neoficiálne.
    Ja sa mu nečudujem, že ho takýto tlak unavuje a že musí ustupovať. Ale jeho predstava, že vytvorí fungujúci a zarábajúci server na báze DISIDENTSKYCH článkov bola zrejme prehnaná a naivná. Z disidencie nikto nevyžije, iba ak sa napojí na zdroje skutočnej sily - a spojenie na tie určite nenájdeš na ulici. A možno to svedčí aj o predstave, že s oponentom je možno spolupracovať, že sa dá "zreformovať" dialogom. Opäť raz v histórii: nedá.

    Ale k pointe: píše tam, že sa máme pozreť, ako to robia židia. Ale veď vieme, ako to robia židia - viď Hamburg, Dráždany, Hirošhima, Gaza ... Máme to robiť tak isto? King David? A pokial myslí iné črty, môžem poukázať znova na anketu na Beo.sk - väčšina zúčastnených jednoznačne bola za politiku REALNEHO ale nenápadného mocenského prenikania a ovládania. Demonštračné akcie ešte nikdy nepriniesli naozajstnú moc, môžu ju len prezentovať, ale v súčasnom komplexnom plutokratickom svete je moc určená sieťou.
    Nie je tento názor ludí dostatočne židovský? :)

    Ale aj tak je podtstata inde. Systém je zložený z cukru a pláva na vode. Aj keby ŽIADNA opozícia nebola, aj tak sa roztopí. Aj keby nik valkov nestrielal, aj tak sa zožerú medzi sebou, ako potkany na potápajúcej sa lodi.

    A mimochodom, to je ďalší konkrétny spôsob, ako ich možno použiť - poštvať ich navzájom na seba.
    Ale to už je o inom.
    publikované: 28.11.2010 07:55:39 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. SMEti
    už píšu o nespočetných obetiach publikovania diplomatickej korešpondencie. Snáď preboha nepresiahnu počet zavraždených zaoceánskym fašizmom.
    publikované: 28.11.2010 21:57:49 | autor: nevažno (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. Aj keď nie je nedela,
    ponúkam myšlienku dňa.
    (nepreložitelný, ergo just for insiders, copyright neuvádzam, myslím, že je to tu a teraz druhoradé)


    Andere menshen denken nach, denke Sie vor.

    publikované: 30.11.2010 07:20:04 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. Andere Menschen denken nach, denken si vor.
    oprava.
    ja viem :)
    publikované: 30.11.2010 07:21:22 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. Andere Leute lessen vor,
    ich soll auch nachlessen :)
    publikované: 30.11.2010 07:24:10 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. A teraz ku svetovej politike.
    Stále padá, stále padá ....

    Takže je všetko plne podla predpovedí.
    Ako dobre.
    publikované: 30.11.2010 07:25:08 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. Arton,
    publikované: 30.11.2010 08:25:46 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. Nothing box :-))
    Dík za skoro 10 minút rehotu.

    Ty máš vôbec dobré linky, Martin. Nezájdeme na pivo?
    publikované: 30.11.2010 11:48:32 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  33. Keď hovoríme o tom padaní ...
    už ste si všetci prečítali knihu klasika
    John Michael Greer: The Long Descent: A User's Guide to the End of the Industrial Age ?

    Ešte nie?

    Výnimočne explicitne odporúčam.

    Zväčša odporúčam hlavne samostatné rozmýšlanie a pre talentovaných sebapoznanie - ale myslím, že pre 90% menschenfrachtu sú greerove myšlienky viac než nadradené a urobili by dobre, keby sa namiesto súčasných cargo kultov od židovstva cez katolíctvo až po islám držali názorov podobných talentovaných ludi. To sa týka aj teba, Martin, ba práve takých exemplárov, ako ty).


    publikované: 30.11.2010 12:39:50 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  34. Arton,
    ta show Marka Gungora je podarena a tvoja vdaka patri predovsetkym jemu. Na druhu stranu, niektore tvoje prispevky su smutnejsie a to moze pri nich vyhravat aj Strauss... Navrhujem preto zachovat 'status quo' !
    Co sa tyka literatury tak ja, bohuzial, nemam prilis vela casu nato aby som mohol citat to co ma bavi, pripadne zaujima. Zial, jeden z velkych boxov, okrem nothing boxu, patri prave technologiam, ktore su pre mna nevyhnutnostou. Ale prave som docital jednu oddychovku - Sidru Noach - tu je link ak by ta to zaujalo http://www.lckk.cz/literarni-cena-2010. Inak mam pripravene na kopke dalsie - tak snad pocas dlhych zimnych vecerov budem moct poreferovat aj o niecom uzitocnejsom... Tak zatim!
    publikované: 01.12.2010 08:14:30 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. Literatúra faktu.
    Ten odporúčaný Greer nie je samozrejme beletria, ale literatúra faktu.
    Fakt je to čítave a poučné.

    Beletrii teda ani ja moc nedám, ba dnes mám výhrady priam explicitné.
    Knihy mám ale na kôpke tiež - ba tých kôpok mám viac.


    Som rád, že ťa niektoré moje príspevky rozosmutňujú, to zanemná, že fungujú, ale dovol ešte otázku : to si fakt neustále v tej judaistickej kultúre, alebo to skúšaš len tu? Myslíš, že som od toho bol izolovaný?



    publikované: 01.12.2010 17:48:00 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  36. mne tu z tychto faktov implicitne vyplyva,
    ze cim viac kopok, tym mensia pravdepodobnost, ze najdes ihlu. O specificku kulturu, ako aj o cokolvek nezname, ja prejavujem specialny zaujem vtedy ak zistim, ze je lepsie zorganizovana ako ta, v ktorej som bol nuteny zit, vyrastat a bojovat o prezitie. To vsak este neznamena, ze by som sa niekde chcel natiskat - mne vyhovuje pozicia pozorovatela. Napr. vcera mi kolega len tak oznamil, ze si vytlacil 10 katolickych spevnikov, tj. naznacuje mi, ze by som si mal ist zaspievat a on mi bude tutorom. Mne sa len pretocili panenky a pomyslel som si 'co tu ja vlastne robim?' a isiel som radsej domov. Cestou som este stretol zopar neznamych certov a certic rohatych ...
    publikované: 02.12.2010 08:12:33 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  37. Ihiel som už našiel.
    Takže hovoríš, že ak nájdeš lepšie zorganizovanú kultúru, ako tú abrahámovskú, zmeniš paradigmu?

    Tak potom si tu na správnom mieste.


    Je ovšem otázne, či neprecenuješ tvoje možnosti rozhodnúť sa. Martin. Ludia sú zväčša determinovaní tisíckami reťazí, ktoré ani nevnímajú. Preto sa ich osud pohybuje v kruhu.

    Práve to oslobodenie ... to samé je výkon a umenie, ktorý vyriešili len niektoré kultúry.

    Takže už chápeš, prečo ja a mne podobní odmietame zaoberať sa a akceptovať niečo, čo my považujeme, aby som to vyjadril tvojimi slovami, "za menej organizované". Pre mňa je tá tvoja Sidru Noah niečo také, ako pre teba ten katolícky spevník.

    Dokážeš to akceptovať?
    publikované: 02.12.2010 20:56:37 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. Arton,
    odkedy poznam fyzika s latinskym menom, ktory cvicil jogu a potom si vzal katolicku, mam voci vychodnym nabozenstvam velke vyhrady. Spravodliva organizacia sa buduje inak ako omielanim mantry...
    publikované: 03.12.2010 08:46:07 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  39. "Východné náboženstvá"
    Úplne vážne a bez prehnaného chytania za slovíčka, ale kto hovoril o "náboženstvách", a kto hovoril o "východných"?
    "omielanie mantry" - ty máš fakt vážne predsudky voči čomukolvek, čo ti niekto ponúkne a hneď si to zaradiš do svojich škatuliek ("mantra box")

    Povedzme to dôstojne a náročne:
    hovorím o VEDE rovnako presnej, ako je matematika. Hhovorím o kultúrach, ktoré su univerzálne, celosvetové - a preto ich nemožno označiť za "východné" či "západné".


    Nuž a vtipný argument o jogínovi čo si vzal katolíčku - to je na vine joga za jeho štastie? :-)
    publikované: 03.12.2010 09:38:06 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  40. majstro Arton,
    nechcem fúkať ego, to sa v Eminom blogu nepatrí, preto sarkazmus, ale tiež ma pobavili martinove irácio argumentácie v reťaziach, akože múdre dôvody, prečo hodnotiť zlé/dobré,
    je to na cenu spomínaného literárneho klubu 2010-mám talent
    (nič v zlom martin, hehe ani v dobrom)
    len pripomeniem Emin titulok - Urob čertovi dobre, peklom sa ti odvďačí - pozve Ťa na pivo - Stein
    publikované: 03.12.2010 11:59:07 | autor: 14/88 (e-mail, web, neautorizovaný)
  41. Arton,
    ak sa ta netyka ziadne vychodne nabozenstvo alebo kultura, tak potom preco si vztahovacny? O akej vede prosim ta hovoris, ktora je presna ako matematika? Ja zatial pozorujem iba prispevky, ktore apeluju na pocity. Aj tu mandelbrotovu mnozinu si 'okraslil' Straussom, swastikami a olejovymi farbami... este cakam nieco proti chazarom a sionistom...
    publikované: 03.12.2010 13:06:23 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  42. Psychologická veda, Martin, psychologická.
    Konieckoncov, sama matematika znamená veda o myslení.

    Ale to nie je prezentovaná tu v príspevkoch, okrem iného aj pre to, že tu nie je nik, kto by bol ochotný počúvať.

    Čo sa týka emócii, ludia počúvajú v emóciach, preto sa tak píše, no, a čo teraz, chceš si vyhradiť emócie iba pre búchajúcich sa hlavou do múru?

    A čo, keď som prezentpval zámerne protiváhu tvojeho príspevku? Tebe vadí, že sa spomenie iná tradícia? :-)
    Martin, je to podoné, ako za totality. Bojíte sa konfrontácie čo len kultúrnej, bojíte sa čo len AUTONOMIE iných kultúr.
    Bojíte sa pravdy o tom, aká je pravda o svetovej histórii, od staroveku až po tú modernú. Ak niečo napíše váš opozičník, hned mu vyčítate, že je slobodný, a že vás irituje symbolmi pripominajúcimi deformitu, bludy a tabu vašej súčasnej oficialnej paradigmy.

    A že este čakáš niečo proti komunistom? Nuž, kto šarapatí a skúša zotročovať, proti tomu sa znova aznova ozývaju DISIDENSKE dielka. Za komunistov proti komunizmu, za súčasného amerického židokresťanstva proti nemu.
    To je zákonité, zdravé a prirodzené, Martin.

    Ty si si vybral kultúru, ktorá ti imponuje svojou súčasnou a dočasnou penažnou mocou a BEZOHLADNOSTOU. To sa stáva. Ťažko povedať a ťažko si predstaviť, ako by si sa mohol zmeniť. Môžeme to len zabaliť do klasiky, len pre to aby si vyzeral lepšie, nie že by som to chcel melodramaticky napínať - proste si faustovsky predal dušu.
    publikované: 03.12.2010 16:16:50 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  43. Majstro 14/88
    keby sme išli na pivo, moje argumenty by boli ešte presevdčivejšie.
    Nemyslím fyzické, ale osobne by každý pochopil moju nepochybnú autenticitu. :)

    Ale osobne presviedčať ludí - to by som zhorel ako SantaKlaus pri roznášani darčekov.

    Ono myslenie ludí nie je len v nejakom povrchnom kultúrnom softveri, ktorý sa vymení systémom plugin und fertig. Osobnosť človeka je v celom tele, ba ešte ďalej, v dennodených faktoch jeho okolia.
    Prírodné zákony sa nedajú oklamať.

    Pravda, sú ludia čo majú šťastie. Dostatok inteligencie, pozitívnu bodovo smerovanú mentalitu, šťastlivé vyhnutie sa rôznym mucholepkám a závislostiam bežného aj extrémneho okolia ... :-)

    Sú to ludia, čo potom dokážu počuť samého seba.

    Potom je to lahké, ale ten proces sa veru nedá nahradiť žiadnou knihou,i žiadnym kňazom, žiadnym guru.

    Dobra správa je, že podla pozitívnych škôl tymto smerom sa vyvija a v určitom zmysle k tomu dospeje každý ... raz, nejako a niekedy .. asymptotne či limitne :)

    A čo ty, ty ako?
    publikované: 03.12.2010 17:01:32 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  44. Pojednanie Proti Arijcom.
    Aby sme tu nekritizovali len nejké súčasné moderné prehnité sekty, zamerajme kritiku aj na to, čo vraj málo krititujeme ba čo vraj podporujeme.

    Arijci.
    Tento pojem sa zaviedol do politickej kultúry začiatkom 20. storočia ako niečo pozitívne, čo vraj charakterizuje dobré tradície ludstva, presnejšie povedané, pozitívny genetický prúd ludstva.

    Ako dnes všetci vieme, alebo by sme mali vedieť, nie je to tak.

    Árijstvo nie je pojem rasový, presne tak. Nie je to dokonca ani pojem jazykový - je to pojem kultúrny, je to originálny historický pojem ktorym sa nazývali kultúry charakterizované dielami ako Avesta a Vedy ( a všetky ich pokračovania ). Arijská kultúra, jazykom tejto skupiny sa dnes správe hovorí indo-iránska vetva.

    Tento pojem -árijstvo- historicky až do 20. storočia nebol v žiadnom prípade priradený celému indoeuropskemu fenoménu - po stránke kultúrnej, ako sme povedali, zahrňoval iba jej časť, a po stránke genetickej či jazykovej je jeho použitie už naprosto nedoložené a nepodložené.

    Ako správne pripomínajú dnešní kritici 20. storočia, medzi genetickou, kultúrnou a jazykovou množinou nie je žiadna trvala a
    nemenná identita. Genetické národy môžu podliehať iným kultúram a takisto môžu preberať cudzie jazyky, ak im cudzia kultúra výrazne imponuje (najznámejší a najevidentnejší priklad takého procesu je prevzatie indoeuropskej Nemčiny etnikami, ktoré same seba chápali ako semitské, teda vznik nemeckého dialektu zvaného Jidiš).

    Indoeuropské jazky, ako je všeobecne známe, sa v historických dobách rozšírili od Atlantiku až po ďaleký východ. To ale nič neznamená, tento fakt nemusí mať nič spoločné s genetickým rozšírením vysokých, pigmentáciou bledých (bielych) kaukazoidov od Atlantiku až po daleký východ.
    A do tretice, opäť nič priamo nedokazuje, že s ich rozšírením je spojený kultúrny rozvoj, ktorým táto oblasť prešla za posledných 6 až 8 tisícročí, od rozvoja polnohospodárstva, skrotenia koní, rozvoja metalurgie cez rozvoj duchovna v poslednom tisícročí pred naším ltopočtom, až po modernizačnú explóziu techniky a duchovna za posledných 5 až 8 storočí súčasnosti.

    Nazývať toto všetko "aríjské" by bolo naozaj nezaslúžené prisudzovanie titánskych diel ku menu jednej menšej kultúrnej odnože, ktorá ešte k tomu je dnes už, obávam sa, udusená a zničená cudzími populáciami až do takej miery úpadku, aký vidno dnes na indickom subkontinente.

    Fenomén indoeuropskej kultúry by bol používaním pojmu "arijský" minimalizovaný, marginalizovaný. Pre také niečo proste ludtvo asi zatial ani nemá dostatočne honosný názov.

    A to isté platí, aby sme to presne podla súčasných vedcov oddelovali, pre fenomén idoeuropskeho genetického fondu.
    (žial, fakt neviem, ako tento fenomén nazvať, preto používam pojem "indoeuropsky")

    PS. Dúfam, že toto pojednanie vám pomôže, keď budete debatit s fašistami rôzneho druhu.
    publikované: 03.12.2010 17:46:24 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  45. "Dufam, ze toto pojednavanie vam pomoze..." (!!!????????)
    "I am a great man, great thinker, great teacher, listen to me."

    DELUSION
    A delusion is commonly defined as a fixed false belief and is used in everyday language to describe a belief that is either false, fanciful or derived from deception. In psychiatry, the definition is necessarily more precise and implies that the belief is pathological (the result of an illness or illness process). Delusions typically occur in the context of neurological or mental illness, although they are not tied to any particular disease and have been found to occur in the context of many pathological states (both physical and mental). However, they are of particular diagnostic importance in psychotic disorders and particularly in schizophrenia.



    publikované: 03.12.2010 18:08:43 | autor: S.F. (e-mail, web, neautorizovaný)
  46. Vážne, S.F?
    Byť tebou sa radšej zamyslím nad tvojou inteligenciou a chápaním rôznych foriem literárneho textu.

    A hlavne nad tvojím osobným duševným zdravím :-)

    publikované: 03.12.2010 18:34:47 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  47. Frantisek Sebej
    sa vyjadril o disidentovi, predstavitelovi Wikileaks, že je "škodná, blázon, a že patrí za mreže".

    http://www.tyzden.sk/rozhovory-dna/f-sebej-sef-wiki-leaks-patri-za-mreze-2.html

    Tu nám nezostáva iné, než na podobné totalitné a fašistické výzvy citovať klasika Goetheho:
    Jedem das seine.
    publikované: 04.12.2010 06:43:36 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  48. Nékúpíš Wíkílíks?
    http://www.tyzden.sk/rozhovory-tyzdna/zalesak-2.html
    Tento cigánsky brav je ešte lepší ako opozeraný starý Džingischán. No, nech sú už árijci akýkoľvek, títo dvaja medzi nich určite nepatria.
    Kádrovať sa im zachcelo, mongolom, hlavy stínať. Ale kultúrne obyvateľstvo už naštastie pochopilo, že teraz je len v roli divákov, a preto im ksicht ukázať nemusí a nesmie. Až do chvíle, ktorá isto príde, a ktorej sa tamtí agresívni bastardi tak strašne boja. Čuhá im to spod každého záhybu. Je to skrátka obvious, ako by povedal jejich jewyorský patrón.
    publikované: 04.12.2010 12:37:05 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  49. Krabicky a psychologia ...
    Podla "Slovnika filozofie a psychologie" od A. C. Armstronga

    "Klasifikacia je proces zatriedovania predmetov nejakej skusenosti do skupin s urcitymi spolocnymi znakmi."

    http://psychclassics.yorku.ca/Baldwin/Dictionary/defs/C2defs.htm#Classification

    Tato vyse 100 rocna definicia nasla svoje uplatnenie aj mimo filozofie, napr. v podobe triedno-instancnej paradigmy objektovo-orientovanej analyzy, navrhu a formalnych programovacich jazykov dneska.

    Preto, ako starnuci muz, som si vyhladal na wiki stranku, ktora mi umoznuje priradit jednotlivym vednym disciplinam krabicky. A toto som nasiel:

    Matematika patri popri logike, informatike apd. medzi formalne vedne discipliny, ktorych predmetom skumania su formalne systemy a metoda vyskumu si nevyzaduje overovanie platnosti teorii experimentom nakolko nie su zalozene na pozorovani. Na druhej strane psychologia patri medzi spolocenske vedy, ktore sa od matematiky odlisuju nielen predmetom vyskumu (ludska mysel a spravanie) ale aj metodou.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Fields_of_science

    Samozrejme si treba uvedomit, ze wiki nie je ziaden autoritativny zdroj a existuje vela inych klasifikacnych systemov, podobne ako pre biologicke druhy ci nabozenstva. Urcity prienik psychologie s formalnymi vedami je mozne najst v umelej inteligencii, pocitacovej ligvistike ale aj v logike.

    Preto matematika (podla "mojho" nazoru) je veda o strukturach a vztahoch medzi nimi, je to zaroven formalny symbolicky jazyk kde "slova" maju svoju vnutornu strukturu a su pospajane do "viet". To ake slova volime je determinovane nasou individualnou biologickou vybavou a prostredim.

    Na obvinenie z komunistickeho zmyslania som ani nechcel velmi reagovat aby som sa nahadou nedotkol tvojej citlivej povahy. necham za seba hovorit Paula Erdősa:

    "Psychologists now tell us that without emotional underpinnings, the rational part of our mind doesn't work. It seems that we can only be rational about things if we have an emotional commitment to such a recently evolved technique as rationality ... I don't think I could get very emotional about a structured proof, however elegant. But when I can really feel the power of a mathematical story line, something happens in my mind that I can never forget... I'd rather we improved the storytelling of proofs, instead of dissecting them into bits that can be placed in stacks of file cards and sorted into order."
    (z knihy Iana Stewarta - Letters to a Young Mathematician, autora fantasy Vedy na Zemeplose)
    publikované: 04.12.2010 13:10:36 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  50. drobna oprava
    "citlivej" povahy
    publikované: 04.12.2010 13:20:11 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  51. Tomáš Zálešák.
    Také totalistické reči, aké vedie tento chrapúň, neviedli ANI KOMUNISTIi za čias normalizácie.
    My si to dobre pamätáme.

    Ako hovoríš, Idar, títo pankcharti sa boja a veru nič sa nedozvedia, až kým nebude neskoro.
    publikované: 04.12.2010 13:25:46 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  52. Teoretická kybernetika
    v hlbke, ktorá zachytáva procesy rovnocenné ludskej mentalite (alias to, čo vo svojej nepresnej forme býva nazývané "psychologia", ten, ako správne hovoríš, často len tzv."spoločenskovedný" paškvil) .

    Existujú historické učenia, ktoré sa v preklade do našej terminológie (pokial to táto vôbec umožňuje) , ktoré sa nazývajú veda o mentálnych princípoch.

    Ako správne píšeš, je to oblasť v prvom priblížení celkom ako matematika - " metoda vyskumu si nevyzaduje overovanie platnosti teorii experimentom nakolko nie su zalozene na pozorovani".


    Z tejto koncepcie sa len deformovaným prenosom do našich kultúra vrstiev doniesli povery o meditácií, mantrách a podobne ... ale to už je o histórii vedy, o histórii jej obťažnej prenositelnosti, o úpadku ahlúposti, nie o vede samej.

    Správne spomínaš napríklad počítačovú lingvistiku a podobné obory. Vieš o tom, že napr. sanskrt bol hlboko sformalizovaný jazyk v dobách, keď sa na blízkom východe hádali, kolko chlpov trčí z jahveho prdele a dodnes tam je za vedu považované omielanie "božích mien" a hladanie predpovedi v prepočitávaní ich primitívnych spiskov?

    Tolko len tak narýchlo...
    (ten Erdos je jednoducho iracionálny blábol, in my opinion)
    publikované: 04.12.2010 13:42:27 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  53. Soros leaks
    Nezdá sa vám, že kvičia nejak synchronizovane?
    http://afinabul.blog.cz/1011/wikileaks-slovensko-a-americki-agenti
    publikované: 04.12.2010 17:46:42 | autor: sxg (e-mail, web, neautorizovaný)
  54. K požiadavke na zoznam vtákov:
    Tie mená by ti nič absolútne nepovedali. Sú to zväčša totalitné korporátne pterodaktyly s ostrými drapákmi.
    Elokventné gebule, ktoré vidíš verejne, sú len nimi dobre platení predčítavači ich scenára. A načo robiť zoznam bezcharakterných gašparov, ktorých kedykoľvek vymenia.
    publikované: 04.12.2010 20:14:47 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  55. Človek, ktorý nevníma rozdiel
    medzi poetickými ghazalmi, ktorých autormi boli aj mystici ako Rúmí či Háfez a žrádlovo-jebačkovým trasľavým zavíjaním rádžastánskeho džipsysa, popretkávaným - za hihňania adolescentných rádžastánskych džipsysiek - obscénnymi pičigestami, nedokáže rozlíšiť nič.
    O tebe je reč, Martin.
    A preto neprekvapuje, že sa tu úplne verejne - i keď iste nechtiac - priznáš, že krátkozrako obdivuješ súčasných mocných, týchto momentálne "lepšie organizovaných". Na takomto hnilom fundamente nikdy nevznikne nič hodnotné.
    publikované: 04.12.2010 20:30:59 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  56. ema, ema,
    to mas teda pravdu, ziadne obscenne gesta som nezaregistroval... a obdivujem uplne nieco ine ako mi tu podsuvas ... ale mystici to urcite nie su
    publikované: 05.12.2010 11:34:04 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  57. ale nieco dolezite som len predsa zaregistroval
    http://www.tyzden.sk/lampa/lampa-z-2-12-2010.html

    a Hrib to nebol...

    A vdaka za naladenie, teraz si idem opat kuknut jeden trosku mysticky podfarbeny filmik od chlapika z Brooklynu, The Fountain. Neviem preco, ale zda sa mi velmi aktualny.
    publikované: 05.12.2010 11:45:39 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014