Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Pink Floyd...

...Dark Side Of The Moon...

Včera večer som si pustila Floydov. Stáva sa mi, že pri nich zaspím, ale včera tomu tak nebolo. Premáhala som sa a snažila sa pochopiť o ČO TU VLASTNE IDE? Je to kruté a asi som na túto hudbu nedostatočne dospelá ale pozitívum zatiaľ vidím (počujem) v tom, že táto hudba je pre mňa vysoko inšpiratívna. Zavrem oči a zarazu mi pred nimi behajú obrázky ako film. Potom to už stačí hodiť len na papier a dielo je na svete. Späť k hudbe. Vynikajúce vokály, rozochvený saxík, neuprostne rytmycká basa - toto všetko ma dostalo. A samozrejme texty, ktoré si síce musím nájsť na nete a preložiť, ale vôbec mi to nevadí...

Naposledy do sveta pustená správa o Floydoch:

"BRATISLAVA 11. júla (SITA/AP) - Hovorkyňa skupiny Pink Floyd dnes oznámila, že vo veku 60 rokov zomrel jeden zo zakladateľov skupiny Pink Floyd Syd Barrett. "Barrett zomrel pred niekoľkými dňami," povedala hovorkyňa, ktorá odmietla povedať svoje meno, kým kapela nevydá oficiálne oznámenie. Príčinu smrti neuviedla.


Barrett spoluzakladal skupinu v roku 1965. Z jeho pera pochádza mnoho raných piesní kapely. Skupina sa stala miláčikom londýnskej scény. Album The Piper at the Gates of Dawn z roku 1967 bol úspešný nielen komerčne, ale aj medzi kritikmi. Barrett však v roku 1968 kapelu opustil. Veľkú časť svojho ďalšieho života strávil v rodnom meste Cambridge. "Barrett bude mať súkromný pohreb," povedala hovorkyňa kapely."

+...RIP...+

    

Hudbaaaa... | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014