Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Terč – všetkým blogerom: Vianočný pozdrav a krátka rekapitulácia...

Myslím, že teraz je vhodná príležitosť, aby ste sa oboznámili s tým, ako dopadla moja petícia ohľadom odvozu nelegálneho odpadu z Luníka IX.

  Na úvod vám všetkým milí blogeri prajem krásne a šťastné prežitie vianočných sviatkov. Chvála Bohu aspoň teraz máte možnosť trochu dlhšie nemyslieť na pracovné povinnosti a tak budete mať aj viac času na prečítanie napr. aj môjho príspevku. (Samozrejme, že viem, že sú medzi vami aj takí, ktorí robia na zmeny, takže je to pochopiteľné, že nie je to nič príjemné pracovať aj počas sviatkov, ale viem to pochopiť, dlhé roky som to aj ja prežíval, keď som pracoval na nepretržitých prevádzkach.)

 

   Možno vás zaujme to, ako prebehlo 16.12.2009 verejné rokovanie na mestskom magistráte o mojej petícii. Využil som túto príležitosť a ako občan som sa na tomto verejnom rokovaní zúčastnil. (Pochopiteľne, že hlavne preto som tam išiel, že ak bude možnosť tak sa prihlásim do diskusie.)

   Nepamätám si už teraz presne koľkí poslanci mali svoje názory a pripomienky k mojej petícii, ale bolo ich šesť, alebo sedem. No iba dvaja mali podobné názory ako som mal (mám) ja. Jeden bol nezávislý poslanec a potom sa pridala jedna poslankyňa tuším z SDKU, ktorá tiež vyzvala primátora, že to nie je možne donekonečna tolerovať takéto správanie neprispôsobivých Rómov. Posledným diskutujúcim bol poslanec Horváth za stranu ROI a vyčítal všetkým, že každý, (akože mi Gadžovia) máme predsudky voči Rómom, lebo, že s nami sa to vezie už desiatky rokov a že ako náhle sa spomenie Cigáň, tak ich všetci odsudzujeme. Nemohol som si nechať iba pre seba to, čo som chcel povedať priamo do oči poslancovi Horváthovi a preto som sa prihlásil do diskusie. Pochopiteľne primátor dal hlasovať, že či mi poslanci odsúhlasia vystúpiť s mojim názorom. Teraz si už nepamätám presný počet, ale myslím že z prítomných 45 poslancov dalo súhlas 32, alebo až 36 poslancov na to, aby som vystúpil so svojim názorom. (No neviem, neviem, či si Knapík v duchu nehovoril, že mi nedajú slovo a tak budú mať odo mňa pokoj?!)

 

  Moja prvá reakcia bola tá, že som apeloval na poslanca Horvátha tým spôsobom, že som sa ho spýtal kto asi za to môže, akože za tie predsudky, keď nie samotní Rómovia svojim správaním a zároveň som mu uviedol príklady, že ja som od malička vyrastal s Cigáňmi, mnohí boli naši spolužiaci a kamaráti, navzájom sme sa navštevovali a spolunažívali sme tak, že poniektorí z nás by aj jeden za druhého dali svoj život a teraz, že si Rómovia voči majorite už dovoľujú také nehoráznosti, že sa niet čo čudovať, keď do miest s Rómskymi osadami tiahnu extrémisti na čele s Kotlebom. Doslova som tam tak znervóznel, že som už nahlas kričal, či majú všetci klapky na očiach, alebo nechodia medzi ľudí, že nevidia to, že 90 % Košičanov už má toho Rómskeho správania plné zuby, a či skutočne čakajú na to až sa dovalia do ulíc tisíce extrémistov a dôjde k podobnému masakru ako v bývalej Juhoslávii??

  Mal som tam ešte zopár poriadnych a ostrých poznámok na všetkých poslancov. Jednou z nich bola aj táto: veď oni robia iba to, čo im aj národ dovolí.

 Keď som skončil s mojimi názormi, tak už som očakával, že poslanec Horváth vyrukuje s faktickou poznámkou, lebo pred mojim vystúpením mal faktickú ku každému poslancovi, ktorý bol kritický na adresu Rómov. No predstavte si čušal ako vyoraná myš.

 

  Moja petícia nakoniec dopadla tak, že sa chytili toho, že som získal málo podpisov, lebo keby som mal nad 20 % podpisov z oprávnených voličov, tak by to dopadlo podľa mojich predstav, no bohužiaľ iba sa potvrdilo to, že aký je tento národ pokakaný. a obzvlášť občania Košíc.   Aby bol čitateľ v obraze, tak uvádzam, že ja som sa zúčastnil rokovania mestského magistrátu aj v prvý deň t.j. 15.12.2009 a tam som na vlastné oči videl a počul ako schválili rozpočet na roky 2010 – 2012. Ani jeden poslanec si s Rómami „nechce špiniť ruky“ a tak znovu rátajú so zaplatením desiatkami tisícou eur na odpadky Luníka IX. a na deratizáciu proti tým tisíckam potkanov, ktoré sa tam teraz vďaka nelegálnej skládke rozmnožili. Poslanci argumentovali tým, že je to neúnosne ako sa tam množia potkany a , že hrozia epidémie. Dokonca Rómsky poslanec vyzval primátora, že nesmú obmedzovať a zastavovať vodu Rómom, lebo že sa upchajú kanalizácie a bude to ešte horšie. Na poznámky tohto poslanca som chcel vyjadriť svoj názor, ale pán primátor moje zdvihnuté ruky k faktickej poznámke odignoroval, lebo v priebehu rokovania mi už bol poskytnutý priestor k jednému bodu, ktorý sa týkal aj nášho sídliska a pravdepodobne sa obával, že sa predĺži rozprava.

 Chcel som tam naniesť návrh, že mohlo by sa mnoho ušetriť, keby starosta Luníka IX. vyhlásil na sídlisku, že za každého zabitého potkana, ktorého Rómovia donesú pred jeho úrad do nachystaného kafilerskeho kontajnera, tak budú dostávať trebárs 30 centov a tak by zároveň aj niečo užitočné robili. Som presvedčený o tom, že v priebehu dvoch dni by na Luníku IX nebolo ani jedného potkana.

 

Laco

 


Ako vznikol vojnový konflikt v bývalej Juhoslávii? | stály odkaz

Komentáre

  1. Terc, bojujes s veternymi mlynmi...
    mas moje sympatie,uz davno som si vsimla, ze u nas sa vyhadzuju peniaze za hlupost a lahostajnost inych miesto toho, aby sa veci riesili...este prednedavnom som i ja pisala do parlamentu, uvadzala konkretne priklady...nikoho to nezaujima...
    Sustred sa teraz na Vianoce, oddychuj s rodinou a tes sa, ze mas okolo seba ludi, ktori Ta maju radi:)
    publikované: 24.12.2009 09:01:55 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. hanka
    Hanka,
    veď preto to tak je, že iba zopár ľudí sa nájde takých ako my, ktorí to dajú najavo verejne, že takto to ďalej nemôže pokračovať!
    Sústreď sa na rodinu, lenže ja som taký človek, že stále hovorím, že ak mam niečo dusiť v sebe a mlčať, tak radšej nech skapem ako keď sa mám na túto nespravodlivosť iba prizerať.

    Laco
    publikované: 24.12.2009 11:11:04 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Šťastné a veselééééééééééé
    čo politici, ale ten zasran.... Santa nám to to zasvinil a to porááádne. Potkany sú oproti tomu len domáce zvieratká!!!
    publikované: 24.12.2009 11:27:14 | autor: orava (e-mail, web, autorizovaný)
  4. orava
    Ďakujem za vinš, ale Santa nám to porááádne nezasvinil. My ľudia sme si to zasvinili našou lenivosťou a technikou, ktorou si stále viac podporujeme tú našu lenivosť.

    Laco
    publikované: 24.12.2009 11:41:57 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Súhlasím
    ...ale aj tak náš naturálny Ježiško na slame je nejako v úzadí Santu...
    tým médiám a nám ľuďom tak trochu už haraší. Ešteže v mojom detstve nebol Santa, lebo by som bol určite z toho všetkého magor.
    publikované: 24.12.2009 11:49:52 | autor: orava (e-mail, web, autorizovaný)
  6. orava
    Dlhé roky sme sa opičili podľa vzoru našich bratov Rusov a teraz sa zase ľudia opičia podľa vzoru Američanov. Mne osobne môžu byť ukradnutí všetci Santovia, ja žijem podľa tradícii našich predkov a s tým som spokojný.

    Laco
    publikované: 24.12.2009 20:42:56 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. šťastné a veselé aj Tebe, Lacko :)
    publikované: 24.12.2009 22:32:56 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  8. A jsem si Tě člověče, nějakým spůsobem nevšimnul!!
    Už Tě znám. Na poslance platí jedině tvrdá ruka a zbavení imunity, plat na úrovni životního minima a kopat do prdele. Dal bych jim takový nedoplatky za promarněný peníze za provoz kanceláře, asinstenci až by už nikdy nechtěli bejt poslancema!
    Kdo chce bejt poslancem, musí prokázat, že je bohatej. Aby nekradl!
    To jen na okraj!
    publikované: 25.12.2009 01:48:10 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  9. dionea
    Mirka,
    úprimná vďaka za vinš.
    Laco
    publikované: 25.12.2009 07:49:05 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. Mito
    Miťo, veľmi presne si to vystihol. No trochu by som ťa poopravil, síce hovorí sa, že samochvála smrdí, ale ja hoci nie som bohatý, tak by som sa na vysokom poste napriek tomu nesprával ako tí nenažranci, lebo ja sa skutočne snažím žiť podľa desatoro Božích prikázaní.
    A na margo môjho tvrdenia môžem uviesť, že mne stačilo v 90 roku, (keď som bol predsedom ZV OZ KOVO na Vysokých peciach) vykašľať sa na požiadavky a petície robotníkov, a viť s vlkmi a mohol som byť milionár ako to urobil môj nástupca Jaroslav Gruber.

    Laco
    publikované: 25.12.2009 08:42:16 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. No co už, Laci.
    Zabalil si to, tak začal jinej. Mám taky po práci, kde jsem byl rád. Už je tam jinej. Jsem skrátka pravdomluvnej, no. Ber to tak. Nezastávám sticismus, ale někdy musíš mít koule a hrábneš si kvůli tomu na dno. S tím nic neudělá ani Lenin, člověče:-)))
    publikované: 26.12.2009 18:57:51 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  12. Stoicismus, to jako stoický přístup k životu,
    mělo bejt. Píšu moc rychle a nečučím přitom na monitor. To je zase můj problém. Pak to vodpálím a jen potom čumím, co jsem to splodil:-)))
    publikované: 26.12.2009 19:01:00 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  13. Mito
    Ahoj Miťo,
    tie gule ja mám, len škoda, že každý počúva tých, ktorí ich ohlupujú krásnymi rečičkami a sľubmi a, že si ľudia nevidia ďalej od nosa.

    Keď si už spomenul Lenina, tak nepochybujem o tom, že Ty určite vieš aká bola naozaj skutočnosť, že vo všetkom mali prsty Ruskí židia, ktorí robia najväčšie peklo na zemi a uznávajú iba svoju rasu a všetkých ostatných t.j. kresťanov by najradšej vyhladili z planéty zem.

    S tým ospravedlňovaním si nič nerob, aj mne sa to stáva, a koľko krát sa stane, že si text prečítam, odošlem a až potom zbadám, že som tam predsa len vynechal nejaké písmenko.
    Laco
    publikované: 27.12.2009 08:13:35 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. Chybička
    Miťo :)
    publikované: 27.12.2009 08:21:45 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. Laco, jsi fajn chlap, člověče zlatá:-))
    Tak to funguje s lidma. Velice snadno se podřizujou a následujou. Daj se zmanipulovat a přestanou racionálně myslet. Věděli to vod pradávna. Manipulátoři. Už když se šlo na mamuta, tak to musel někdo řídit, vést. Věděl to každej faraon, Saša Veliký, césar, věděl to Marx, Lenin, Stalin i Hitler. Ví to i Obama:-)))
    publikované: 27.12.2009 11:15:31 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  16. Mito
    Ešte si neuviedol aj tých našich pohlavárov: Mečiar, Slota, Fico a ani bicyklista Dzurinda sa nedá z tohto kruhu vylúčiť.

    Laco
    publikované: 27.12.2009 12:13:59 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. Měl jsem za to, že si to každej domyslí:-))
    Plně s Tebou souhlasím, však jim sloužíme jako živej štít! Aby se napakovali!
    Kdo, podle Tebe dělá politiku jako službu pro blaho občanů? Možná pár lidí. Jinak na to všichni serou. Jenom občané je nedokážou všechny poslat do hajzlu. Však si vem, kdo tu budoval kapitalismus a byl ten nejvíc povolanej?
    Výpravčí, právník z JRD, náměstek technickejch služeb a docent marxismu leninismu. Však z teho by jsi se musel dosrat, kdyby to nebylo k smíchu!
    publikované: 27.12.2009 12:21:45 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  18. Mito
    Miťo, trafil si do čierneho a k tomu už fakt niet čo dodať.

    Laco
    publikované: 27.12.2009 12:31:52 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014