Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Budeme mať vakcínu aj zo Severnej Kórey ?

... ak by ju vyrábala Severná Kórea, nakúpime ju od Severnej Kórey“ ...
Včera (1.3. 2021) a dnes, sa na politickej scéne Slovenska udiali neprehliadnuteľné udalosti. Včera, náš predseda vlády, pompézne na letisku v Košiciach, vítal prvú zásielku ruskej vakcíny Sputnik V, hoci doteraz neprivítal ani jednu inú zásielku vakcín, (jeho počínanie priamo evokuje myšlienku, že to bola jedna z podmienok utajovanej zmluvy s výrobcom vakcíny)  a dnes pre zmenu z Úradu vlády,  nám oznámil, že .... „ aby sme prestali rozmýšľať nad tým, odkiaľ táto vakcína pochádza. Pre mňa osobne, ak by ju vyrábala Severná Kórea, nakúpime ju od Severnej Kórey“ .... (čas vystúpenia na TA3 TB 07 min 11 sek). Takže, ani nie v priebehu 24 hodín, náš premiér, 2 krát verejne vyjadril, svoj nepochopiteľne zhovievavý postoj ku krajinám, s ktorými väčšina civilizovaných demokratických štátov, má problém udržiavať normálne politické a diplomatické vzťahy.

Pýtam sa. Sú tieto jeho neprofesionálne konania iba niečo ako náhoda, provokácia, arogancia, nevedomosť a či priamo nejaký utajený úmysel, ktorý náš premiér, skrýva pred občanmi SR? Veď s jeho terajšími krokmi, už nie že nesúhlasia státisíce občanov SR, ale už ani jeho koaliční  partneri. Čo sa ešte musí stať, aby spolu s ministrom zdravotníctva, urobili osobnú sebareflexiu a spýtali sa sami seba. Robíme všetko tak ako máme v boji s koronavírusom COVID-19, a prečo sa nám potom stále nedarí, už viac ako 2 mesiace zastaviť rastúce  počty chorých a umierajúcich ľudí našej vlasti, predsa chyba môže byť aj v nás, nielen v tých druhých ?  A chýb bolo veru niekoľko. Od zanedbania prípravy na druhú vlnu v období leta a jesene roku 2020, nepripravenosti na zabezpečenie vakcín, nezabezpečenie potrebných zahraničných liekov proti COVID-19, oneskorene prijímané legislatívne opatrenia, absencia osobného príkladu pri dodržiavaní zákazov, chaotické testovanie, neúčinné obmedzenie pohybu, nedostatočná kontrola hraníc, slabé reštrikcie proti porušovateľom príkazov a zákazov a podob. Skutočne viac ako dosť dôvodov na hlboké zamyslenie celej vlády, nielen jej predsedu a ministra zdravotníctva nad mandátom, ktorý dostali od svojich voličov.

A len tak na okraj, niekoľko postrehov k dovezenej ruskej vakcíne Sputnik V. Vôbec nehodnotím jej účinnosť, lebo tomu nerozumiem, ale čo si môže každý nájsť na internete je fakt, že samotné Rusko priznáva ohľadom tejto vakcíny, že predpokladaný dátum dokončenia III. fázy testovania vakcíny je 1. máj 2021 a vakcína sa v Rusku do doby dokončenia klinických testov, stále používa len v núdzovom režime. Aj vo väčšine krajín, ktoré si vakcínu objednali alebo ju dostali, je vakcína Sputnik V schválená zatiaľ iba v núdzovom režime. Toto včera pri vystúpení našich členov vlády ale neodznelo. Pritom podľa slov nášho ministra zdravotníctva, na Slovensku naviac, s podaním tejto vakcíny musí súhlasiť jej prijímateľ tzv. písomným súhlasom (reverzom) a priamu zodpovednosť má niesť lekár, ktorý ju podá. Veru neviem, či sa za týchto podmienok nájde povestných 7 statočných, v našom prípade podľa slov predsedu vlády až 300 000 statočných, ktorí by si takúto, ešte ani poriadne nedotestovanú vakcínu, nechali do svojho organizmu zaniesť. Najväčší problém, ktorý si vláda asi ani neuvedomuje je fakt, že mnohí občania už vláde neveria najmä preto, lebo nás má za hlupákov.  Že je to ale jej fatálny omyl ukazujú preferencie dnešných koaličných strán, ktoré sú kriticky na najnižšej úrovni a to uplynul len rok od volieb. Takže, ak by takto, ako manažujú niektorí členovia vlády svoje rezorty, manažoval svoje futbalové mužstvo, ktorýkoľvek futbalový tréner, vlastník klubu by ho už bol dávno  vyhodil. Žiaľ, my voliči ako skutoční vlastníci tejto krajiny, my takéto právomoci, žiaľ nemáme. Tak si musíme počkať do nových volieb. Príjemný prvý jarný mesiac v roku 2021 praje doko.


Komentáre,názory | stály odkaz

Komentáre

  1. Pán Matovič, by mohol mať aj dočinenie s príslušnými justičnými orgánmi, lebo
    vedome porušil § 8 ods. (9) zákona o reklame, kde sa píše "Reklama liekov určená pre verejnosť nesmie obsahovať žiadny prvok, ktorý obsahuje odporúčanie vedcov, zdravotníckych pracovníkov alebo známych osôb, ktoré svojou popularitou môžu podnietiť spotrebu liekov". Jeho vystúpenie bolo ale zorganizované presne za týmto účelom, lebo ním chcel získať čo najviac ľudí na očkovanie predmetnou ruskou vakcínou. Naviac si tam okrem ministra zdravotníctva, prizval aj uznávaného profesora.
    publikované: 04.03.2021 13:29:24 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014