Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Banska Bystrica pripravuje preteky

Koncom maja prve preteky ...

zdroj: http://www.skoky-tatry.co.cc/index.php?option=com_content&view=article&id=168:bystrica-pripravuje-preteky-nosa-skonil&catid=34:hlavne&Itemid=78 

 

Skokanský areál na Žltých pieskoch ožíva, Športový klub Kartík a mesto Banská Bystrica pripravuje na 30. mája už dvadsiatyštvrtý ročník pretekov o pohár primátora a piaty ročník o pohár Štefana Slivku v skokoch na lyžiach a severskej kombinácii. Pretekať budú športovci od žiakov až po veteránov.

Na Žltých pieskoch sa každý deň popri tréningoch opravuje areál, odvážajú prebytočné veci (plechovú búdu, odpad a podobne). Bývalí skokani Ivan Šindler, Jozef Hýsek, Ján Zelenčík pomáhajú upravovať okolie mostíkov a na 23. mája chcú zorganizovať veľkú brigádu bývalých skokanov.

Problém je však stále s vandalmi. "Každý deň dávame doporiadku veci, ktoré vandali zničia. Teraz práve idem odfotiť ďalšie škody. Napríklad vystrihali dieru do plota, aby mohli do areálu lepšie chodiť. Verím, že časom ich to omrzí, a že sa podarí dohodnúť s mestskou políciou, aby sa hliadka aspoň v piatok večer a cez víkendy prišla občas pozrieť na Žlté Piesky," hovorí reprezentačný tréner Milan Filipko.

Páči sa mu však, že v porovnaní s uplynulými rokmi sa dalo dohromady viac bývalých skokanov a v areáli je každý deň rušno, vždy na niečom pracujú. "Sme so skokmi dosť na dne. Lenže kým vlani som bol o takomto čase v areáli sám, teraz sa stále niečo deje. Cítiť, že sa niečo pohýňa, verím, že sa to zodvihne. Na konci mája budú aj preteky veteránov a tí sa už mesiac vopred zaujímajú o stav mostíkov, pomáhajú."


Skoky na lyziach na Slovensku...sutaze | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014