Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

paradoxná intencia

Starý známy výraz „paradoxná intencia“ opäť zavítal do mojej mysle. Počutý a videný mnoho krát, no napriek tomu mi jeho poznanie pripomína skôr oliznutie psom ako preniknutie podstaty. Vraciam sa k svojmu učiteľovi a v opísaní pochopeného píšem práve oliznuté toto:

Starý známy výraz „paradoxná intencia“ opäť zavítal do mojej mysle. Počutý a videný mnoho krát, no napriek tomu mi jeho poznanie pripomína skôr oliznutie psom ako preniknutie podstaty. Vraciam sa k svojmu učiteľovi a v opísaní pochopeného píšem práve oliznuté toto: paradoxnou intenciou je odmietnuť vedenie priateľa, aby mu tak bolo dovolené skutočne viesť. Paradoxnou intenciou je nahnevať sa na priateľa a v hneve mu darovať postoj, ktorý sa nezvykne dávať ľuďom na ulici. Paradoxnou intenciou sú myšlienky na útek od priateľa, v ktorých sa s ním denno denne spájam. Paradoxnou intenciou je pohľad na priateľa, ktorý už roky stojí predo dverami nepochopený, to vďaka nemu priateľstvo nekončí statickým poznaním, lež ponáraním sa do dynamiky tohto dobrodružstva sa necháva očariť novými prekvapeniami. Paradoxnou intenciou je dovoliť v nahote priateľovi zraniť a potom ešte raz padnúť v ťažkom boji pred nepriateľom. Paradoxnou intenciou je stratiť priateľstvo a objaviť tak povolanie. Paradoxnou intenciou je i sama paradoxná intencia, ktorej vôbec nerozumiem...


reflexia | stály odkaz

Komentáre

  1. Je to zaujímavé
    o to viac,že paradoxne tomu nerozumiem :)
    publikované: 29.05.2007 12:35:27 | autor: teide (e-mail, web, autorizovaný)
  2. o čom
    je reč??? idem pohľadať slovník a potom sa vrátim...:))) aj s paradoxnou intenciou...
    publikované: 29.05.2007 13:26:19 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  3. celkom fajn, ale
    najlepsie pre mna toto:"Paradoxnou intenciou sú myšlienky na útek od priateľa, v ktorých sa s ním denno denne spájam."
    publikované: 29.05.2007 21:41:02 | autor: lulla (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014