Potrebujeme:
2 lyžice instantných sójových kúskov (sójové mäso),
1 mrkvu,
10 g čiernych alebo iných sušených húb,
100 g hlávkovej kapusty,
2 žĺtky,
1 liter zeleninového bujónu (2 kocky),
2 lyžičky sójovej omáčky,
1 lyžičku solamylu,
2 lyžice octu,
štvrť lyžičky štipľavej mletej červenej papriky,
Sójové kúsky uvaríme podľa návodu v osolenej a okorenenej vode. Necháme ich vychladnúť, vyžmýkame ich a zmiešame so solamylom.
soľ, mleté čierne korenie, glutasol.
Postup:
Sójové kúsky uvaríme podľa návodu v osolenej a okorenenej vode. Necháme ich vychladnúť, vyžmýkame ich a zmiešame so solamylom.
Zeleninový vývar privedieme do varu. Pridáme sójové mäso, postrúhanú mrkvu, vopred namočené huby, kapustu pokrájanú na rezance a prudko varíme 3 minúty (zelenina musí zostať surová).
Primiešame sójovú omáčku, mleté čierne korenie, ocot, vodu a glutasol.
Žĺtky rozšľaháme a vlejeme do polievky.
Pridáme štipľavú papriku a povaríme 1 minútu.
Podľa potreby dosolíme a dochutíme.
Komentáre
taku
Aj ja ju