Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Hudba, muzika a tak...

v roku 2010...
Zdravím Vás po dlhšom čase (opäť).

Dnes sa mi filozofovať nechce. Možno by aj bolo o čom, ale nechce sa mi. Celý deň som total kaput, ešte aj do roboty som musel ísť pre niekoho márnotratnosť a vydať sa na nezmysluplnú pracovnú cestu. Celá sobota v háji... Ešteže mám muziku. A idem teraz rovno k téme! Haha.

Hudba v roku 2010 je des. Hoci trochu menší ako minulý rok. Už niekoľko piesní som našiel, čo sa dajú počúvať. A napriek tomu z rádií ich nie je počuť... (zaplať pánboh za Rádio_FM, to jediné hrá dobre).

Začnem tými pesničkami, ktoré ma oslovili.

V prvom rade je to "Make Me" od Janet Jackson. Je to skvelá pesnička, ale vody hitparád nenamútila. Janet si ju vydala len digitálne cez internet po tom, čo prešla pod nové vydavateľstvo. Tak možno práve preto sa tak nevyskytovala v hitparádach. Zaručene by jej však právom patrilo prvé miesto v Billboarde. Pesnička má skvelú produkciu a je naozaj funky. Navyše remix od Dava Auda je úplná bomba. Je to smiešne, keď sa hviezda takého formátu musí uspokojiť len s digitálnym vydaním singlu. Veľké vydavateľstvá sa nabaľujú asi na Lady Gaga. Fuj. Ale k tej sa o chvíľu dostanem. Tu je Janet:



Ďalší človek, ktorý je podľa mňa úplný hudobný génius je Jamie Lidell. Donedávna som o ňom nič nevedel a teraz tu mám dva albumy naraz. Hoci ich vydal viac. Album JIM je skvelá soulová nahrávka, piesne geniálne. Nový album Compass je už viac experimentálny, ale stále ostáva skvelou soulovou nahrávkou, na ktorej sa podieľal aj legendárny James Gadson, či speváčka a umelkyňa Leslie Feist a hlavne Beck! Tieto albumy by som dokázal počúvať non-stop. Je to ako malý zázrak, nájsť v tej kope hudby, z ktorej väčšina je skutočná sračka, takéhoto speváka, ktorý ma pre hudbu neskutočný cit a nos. A hlavne talent. Tu sú jeho dva posledné single:





Prekvapením bola pre mňa P!nk s "I Don´t Believe You". Túto speváčku som nemal nikdy rád. Ale touto pesničkou ma úplne dostala. Je úžasne prepracovaná, zaranžovaná, vyprodukovaná a zaspievaná. Hit ako má byť. Ibaže aj to už teraz (aj keď po polroku) hrajú v rádiách skôr výnimočne a skôr sa dáva prednosť všelijakým podradným hitovkám.



Ďalšia skvelá pesnička je "Acapella" od Kelis. Geniálna vec. Som úplne prekvapený. Video mi neviem prečo pripomína Avatara. Ale aj tak je to super.



A ešte späť k spomínanej Lady Gaga... Väčšiu hovadinu ako jej "hitovku" "Alejandro" som tento rok ešte nepočul. Minulý rok v tejto kategórii shit roku u mňa jednoznačne zvíťazila Madonna a "Celebration".. To bol skutočný hudobný "skvost". A teraz je táto blbosť s názvom "Alejandro". Celá znie ako vykradnutý a skrachovaný Ace Of Base a ich cover klasiky "Don´t Turn Around". A navyše klip je už úplna blbosť, zbytočne rozťahaná. Pieseň je podpriemerná a ani drahý klip ju podľa mňa nemôže zachrániť. Také piesne môžu hrať len tie najzúfalejšie rádiá. A ten klip tu ani nedávam. Je to hrozná hlúposť aj s pesničkou.

Tak toľko odo mňa o hudbe v tomto roku.
Majte sa. Ak máte nejaké typy na ozaj dobrú hudbu, sem s nimi!

Váš Dodow.
;-)

Hudba | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014