Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Prvá prezidentka republiky v doterajšej histórii Slovenska

... Športovci považujú za prirodzené, ak medaily získavajú postupne, od bronzovej až po tú zlatú. Niečo podobné sa udialo aj v súťaží o ženský post funkcie prezidentky SR. ..

Máme prvý pracovný deň po voľbách. Povedal by som, že volebná eufória aj sklamanie idú už postupne do stratena a začína sa nová pracovná etapa vytvárania dejín, našej republiky. Zásluhu na tom všetkom má jedna „dievčina“ z Pezinka - prvá prezidentka štátu, ktorú si do tejto najvyššej štátnej funkcie 30.3.2019, zvolila jedna štvrtina dospelej populácie našej slovenskej vlasti. Je to určite udalosť, ktorú treba zaznamenať aj okomentovať.

Pomôžem si športovou terminológiou. Športovci považujú za prirodzené, ak medaily získavajú postupne, od bronzovej až po tú zlatú. Niečo podobné sa udialo aj v súťaží o ženský post funkcie prezidentky SR. Totiž, prvou odvážnou ženou na Slovensku, ktorá sa uchádzala o prezidentský post bola v roku 1999 pani Magdaléna Vášaryová (získala 194 635 hlasov a skončila 3.), druhou roku 2009 bola pani Iveta Radičová ( s počtom 988 808 hlasov a skončila 2.) no a treťou je pani Zuzana Čaputová, ktorú v roku 2019 volilo 1 056 582 voličov, čo pohodlne stačilo na jej víťazstvo. Čiže pokojne môžem napísať, že je to naša „Zlatá Zuzana“. Áno, tak sa niekedy v časoch socializmu volala aj exkluzívna séria sklenených čiaš Zlatá Zuzana zo Zlatna, ktorá si svojim vzhľadom, eleganciou a kvalitou, prerazila cestu nielen na vtedajší kapitalistický Západ, ale do celého sveta. A som  pri asociáciách. Aj naša prvá prezidentka je vzhľadná, elegantná, inteligentná a hoci smeruje predovšetkým na Západ, zaujala celý svet. A všimli ste si aj to, že my Slováci máme v našich dejinách okrem fenoménu čísla „8“ (1938,1948,1968), už aj fenomén čísla „9“ (1999, 2009,2019).

Osobne som veľmi rád, že aj napriek tomu, keď na Slovensku ešte stále existuje akási averzia proti ženám vo verejných funkciách,  sa našlo viac ako jeden milión odvážnych mužov a žien, ktorí tak ako aj ja, nesúhlasia s výrokom, že „žena patrí iba do kuchyne“. Tým chcem povedať, že pani Čaputovú si za prezidentku volili predovšetkým všetci zdravo uvažujúci občania SR s vlastným názorom, a až potom tzv. liberáli, konzervatívci, kresťania ale aj okrajové skupiny voličov. Čo je z môjho pohľadu absolútne správne, lebo všetci čo žijeme na Slovensku, sme rôznorodí,  nie sme z rovnakého cesta. No každý z nás nemôže mať vlastnú prezidentku, (na rozdiel od vlastnej zlatej manželky). A toto by sme mali mať, my voliči vždy na zreteli, najmä vtedy, ak sa nám niekedy bude zdať, že prezidentka nie všetko čo urobí, robí vždy len podľa našich osobných predstáv. Nech nám všetkým v tom pomáha všemohúci Boh. Príjemný deň praje doko.


Komentáre,názory | stály odkaz

Komentáre

  1. Vojenskí delostrelci jednu Zuzanu dostali dokonca ešte za socializmu (kanónová húfnica),
    teraz dostali aj druhú (vrchnú veliteľku - prezidentku slovenskej republiky). Tú prvú si obľúbili, ale aká bude Zuzana - hlavná veliteľka ?
    publikované: 11.06.2019 15:19:13 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014