Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zoči - voči SMRTI

Kráčam štrkovým chodníkom a silný vietor mi udiera do tváre. Bojujem s jeho poryvom. Darí sa mi to. Z očí mi jeho sila vypúšťa slzy. Neviem prísť na to,či je to z predchádzajúcej situácie,alebo iba preto,že už dlho mi nijaká slza nevypadla. Každopádne som bola rozrušená. Už dva roky som žila v omyle a teraz mi niekto otvoril dušu a oči, že som klamala samú seba.

Sklopila som pohľad a stále sa mi vynáral obraz muža v bielom plášti s rúškou na tvári. V náručí držal mladú ženu tesne nad zemou. Zvieral ju pevne a nechcel ju pustiť. Z dola ženu ťahala smrťka. Lekár so Smrťou bojoval. Desivý ale pravdivý výjav.

Či už vyhral netuším. Ja som však akosi úplne pozabudla, že utrpenie, strach, zomieranie je v nemocniciach na dennom poriadku. Lekári nie len zachraňujú a liečia. Oni sa stávajú súčasťou tohto kolobehu.

V očiach ma tlačia kvapky sĺz, ktoré sa potrebovali kĺzať po lícach. Nie pre ten vietor. Ešte by si namýšľal, že ma moc rozplakať človeka. Kvapkali však  pre mňa. Pre ľudí. Pre bezmocnosť. Pre klamstvá. Pre ľahostajnosť. Rozcítila ma myšlienka na smrť. Zamyslenie nad tým, že sa musím zmieriť s pohľadom na zomierajúceho. Pomocť trpiacemu a utešiť rodinu. Hlboko v srdci viem,že sa s tým nikdy nezmierim. Vidím, kam moja životná cesta smeruje. Vedie ma k tomu, kto ma bude potrebovať. K ľudom v beznádeji a trápeniach.

Smrť je len začiatok. Je to ako vyzuť sa z tesných topánok.

My soul | stály odkaz

Komentáre

  1. Ta posledna myslienka
    sa mi velmi paci. Mozno je to naozaj len ako vyzut sa z tesnych topanok...
    publikované: 03.03.2008 15:05:34 | autor: kiw (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Cucka
    Drzim ti palce, nech sa ti dari, nech prekonavas svoj strach a nech pomozes ludom! ASi budes musiet mysliet casto na smrt, no mozno prave tym jej predides! Vela stastia!
    publikované: 05.03.2008 15:26:58 | autor: orifiel (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. cucaaaaa
    uz teraz viem, ze budes dobra doktorka. lebo ako vidim. pozeras sa na medicinu inak ako ostatni doktori. vidis v tom dusu... a to sa mi paci.
    len akosi privela smutku je v tvojich slovach... skus pozriet hore a drz hlavu pevne aby si videla okolity svet, a ak sa budes divat pozorne, je v nom viac, ako len realita...
    drz sa a pod uz domov!
    publikované: 07.03.2008 12:00:38 | autor: Sandri (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014