Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Bol som pri očkovaní proti COVID-19

... Celý priebeh očkovania od vstupu do objektu, až po obdržanie dokladu o očkovaní trval približne 8 minút...

Dnešné média sú plné prázdnych článkov o tom, že skončila koaličná kríza, ale tiež o tom, že NAKA zadržala ďalšieho potentáta. Ľudí ale zaujíma  predovšetkým to, či a kedy budú zaočkovaní proti ochoreniu COVID-19. A tak som využil príležitosť a priamo som sa zúčastnil celého očkovacieho procesu.  Veď nie nadarmo sa hovorí, že je lepšie raz vidieť ako tisíckrát počuť. Pár blogov som už na tému COVID - 19 napísal a tak si dovolím ponúknuť aj tento môj postreh.

Hneď na začiatku ale skonštatujem, že o čo ťažšie sa bolo zaregistrovať do zoznamu záujemcov o očkovanie, o to jednoduchšie prebehlo samotné očkovanie. Asi je to aj v tom, že všetci, čo priame očkovanie realizujú sú dobre pripravení a určite sú aj lepší profesionáli ako boli tí, čo na ministerstve zdravotníctva, vymysleli pochybný počítačový program na registráciu záujemcov o očkovanie. V našom prípade nám najviac dalo „zabrať“ nájdenie voľného miesta na parkovanie auta. Potom to už všetko išlo ako v japonskom filme. Všetko klapalo ako malo.

1. Pred nemocnicou kde sa očkovanie konalo sú dobre viditeľné navigačné smerovky, ktoré nás naviedli k prvému pracovisku. Je to taký malý triediaci stan, ktorý je umiestnený hneď pri hlavnom vchode do objektu nemocnice. Dva stoly s potrebnou výbavou a dvaja príjemní, mladí ľudia v predpísaných ochranných oblekoch. Zmerali nám teplotu, spýtali sa na účel našej návštevy, pripli nám na ruku „služobný náramok“ a vysvetlili nám, kam máme ísť ďalej.

2. Po asi 100 metroch chôdze sme  sa dostali pred samotný objekt, v ktorom je umiestnené  očkovacie stredisko. Na terase už čakalo asi 20 až 30 záujemcov a ich sprievodcov. Pred vchodom do objektu stál vojak, ktorý oznamoval čas, v našom prípade 08.50 hod. a to znamenalo, že do objektu pustil len tých, ktorý  na tento čas boli k očkovaniu pozvaní. Týkalo sa to asi 5 až 6 ľudí. (Pre väčší komfort, by sa miesto vojaka dal použiť aj číselný zobrazovač s displejom, napojeným na počítač, ten by ukazoval tento čas). 

3. Po vstupe  do predsiene sme si vydezinfikovali ruky, pripravili preukaz poistenca a občiansky preukaz. Asi po minúte, dvoch sme na vyzvanie vojaka vstúpili do priestoru, kde boli pripravené pracoviská na registráciu záujemcov o očkovanie.

4. Na registrácii skontrolovali formality, a cez počítač a tlačiareň sme dostali vyplnený formulár. Následne sme ho doplnili a podpísali.  Po poučení  nás aj s týmito dokumentmi odoslali na zaočkovanie. Kto chce, tak si tieto tlačivá môže dopredu prečítať, ak si klikne na tieto odkazy

https://korona.gov.sk/   Poučenie a písomný informovaný súhlas pacienta o očkovaní Dotazník – Anamnestické otázky pre pacienta

5.  Očkovanie v oddelených kójach vykonávali páni lekári alebo lekárky. Samotné vpichnutie injekčnej striekačky človek ani necíti. (To asi preto, že pani doktorka očkovanú osobu poprosila, aby si uvoľnila ruku a tak vpich nešiel do napnutého svalu.) Odtiaľ sme s dokumentmi o očkovaní boli odoslaní na posledné pracovisko.

6. Tu nám boli vydané potvrdenia o vykonaní očkovania. Tie obsahujú základné údaje o očkovaní a slúžia ako doklad pre druhé kolo očkovania. Ešte sme si nakoniec počkali  predpísaných 15 minút vo vyčlenenej miestnosti, ktorá slúži na riešenie prípadných komplikácii po očkovaní.

A čo na záver ? Celý priebeh očkovania od vstupu do očkovacej miestnosti, až po obdržanie dokladu o očkovaní trval približne 8 minút. A kdeže je také pracovisko ? Vo Fakultnej nemocnici J. A. Raimana v Prešove. Všetkým, čo tam pracujú, úprimne ďakujem. Dámy a páni odvádzate skvelú prácu! Prajem príjemný deň. Doko.


Príbehy, postrehy | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014