Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zimne olimpijske hry mladeze

Na prvých ZOH mládeže by sa v roku 2012 malo zúčastniť približne 1000 športovcov v siedmich odvetviach - lyžovaní, hokeji, biatlone, curlingu, jazde na boboch a saniach a v krasokorčuľovaní. Súťažiť budú mladí športovci vo veku 14 až 18 rokov....(hmmmm nevidim tam skoky na lyziach, cudne..., ale to aj tak ne je dolezite, ved na Slovensku nemame skokana mladsieho ako rocnik 1992, a ako vidime nikoho to ani nemrzi, no snad to mrzi len nas- fanusikov...)
zdroj: www.slz.sk

OLYMPIJSKÉ: Premiérové ZOH mládeže chcú štyri mestá

LAUSANNE 20. júna (SITA) - Právo usporiadať premiérové zimné olympijské hry mládeže v roku 2012 bude mať jedno mesto z kvarteta Harbin (Čína), Innsbruck (Rakúsko), Kuopio (Fínsko) a Lillehammer (Nórsko). Štvorica uchádzačov už dodala Medzinárodnému olympijskému výboru (MOV) kompletné kandidátske prihlášky. "Teší nás, že o prvé zimné olympijské hry mládeže sa uchádza až štvorica miest," povedal v piatok po potvrdení kandidátov prezident MOV Jacques Rogge. V najbližších týždňoch komisia MOV preskúma prihlášky jednotlivých uchádzačov a predloží hodnotenie exekutíve MOV. Výkonný výbor následne vyberie finalistov a o usporiadateľovi rozhodnú členovia MOV korešpondenčným hlasovaním v priebehu novembra tohto roku. Na prvých ZOH mládeže by sa v roku 2012 malo zúčastniť približne 1000 športovcov v siedmich odvetviach - lyžovaní, hokeji, biatlone, curlingu, jazde na boboch a saniach a v krasokorčuľovaní. Súťažiť budú mladí športovci vo veku 14 až 18 rokov.



Junior skijumping | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014