Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Aj keď už ropa neuniká,neopustíme vás,uistil Obama obyvateľov Floridy

Americký prezident Barack Obama s rodinou navštívil oblasť postihnutú ropnou katastrofou v Mexickom zálive.V prejave vo floridskom meste Panama City prisľúbil miestnym,že aj keď už ropa neuniká,vláda ich neopustí,pokiaľ nebude oblasť úplne vyčistená...

USA

  

"Som tu,aby som vám povedal,že naša práca neskončila a neodídeme,dovtedy dokým neskončí,"povedal Obama na stanici pobrežnej hliadky v Panama City."Nebudem spokojný,kým nebude tunajšia príroda vyčistená,nech to už trvá akokoľvek dlho,"dodal.Obama sa behom 27 hodinového pobytu mimo iného aj s miestnymi podnikateľmi.Vláda chce obnoviť regionálnu ekonomiku zviazanú s morom a ochromenú ropným únikom."Prezident bude mať príležitosť hovoriť s ľuďmi,ktorých poškodili aktivity firmy BP.Bude s nimi hovoriť o tom,čo je potreba urobiť pre ekonomickú a ekologickú obnovu,"povedal Obamov hovorca Gibbs.Prezident sa už dnes stretol s floridským guvernérom Charliem Cristom a bývalým guvernérom Mississippi Rayom Mabusom,ktorého Obama poveril vypracovaním plánu obnovy postihnutých oblastí Mexického zálivu.

Kritici Bielemu domu v poslednom čase vytýkali,že sa prezident neriadi tým,čo sám doporučuje ostatným Američanom-stráviť dovolenku na juhu a pomôcť tak k obnove regiónu.Aj kvôli tomu teraz Obama s manželkou a dcérou Sashou zamierili na Floridu.Obamovci strávili svoj pobyt práve v kraji závislom na cestovnom ruchu.Aj keď je tam ropou zasiahnutých len 16 zo 180 pláží,zástupcovia tohoto odvetvia tvrdia,že sa turisti ovplivnení fotkami ropy pokrývajúcou morskú hladinu a pobrežie.vyhýbajú celému kraju.Vedenie amerického zväzu cestovných kancelárií chce,aby firma BP zaplatila 500 miliónov dolárov za kampaň,ktorá privedie návštevníkov späť.

 

 


Amerika | stály odkaz

Komentáre

  1. A zde, milé děti, si můžeme zahrát na pořádnej kapitalismus.
    Tak nejdřív si namastíme pořádně kapsy, potom zamastíme co se dá všude navokolo, potom dáme pětstovek milionů doláčů asociaci cestovních kanceláří, soukromejch, potom tři biliardy americké vládě, aby nevyšla naprázdno a navrtáme se někde vo kousíček dál.Voni totižto Američani vůbec netušej, že takový vrtání může bejt pěkně ošidný. Z teho může bejt taková polízanice, že jim to snad ani neříkejte.
    publikované: 15.08.2010 08:55:46 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014