Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Výročie svadby

Nedávno sme mali výročie svadby - štvrté! Zabudli sme na to.

Ja som si kedysi hovorila, že výročia si budem dobre pamätať, lebo je to dobrá príležitosť, keď človek môže toho druhého potešiť niečím a vytrhnúť ho tak z každodennosti, obzvláštniť mu bežný deň a tým pripomenúť, že niekedy sa čosi stalo, načo by nemal zabudnúť.

Myslela som si, že to iba ľudia, ktorým už na sebe nezáleží, zabúdajú na spoločné výročia. Často som videla rôzne tragické scény vo filmoch, kde režiséri urobili zo zabudnutia na sviatok svojej lásky hotovú katastrofu a pointu celého filmu. Tí dvaja si potom uvedomili, že niečo sa v ich vzťahu pokazilo a je načase si to priznať a riešiť, ak chcú byť opäť šťastní. Hej, boli to zväčša zlé filmy, sladké a romantické, vzdialené realite na hony, ale ľudia im tak radi veria.

Aj my sme mali výročie. Zabudli sme na to. Naše dni boli poznačené neistotou a finančnými suchotami. Snažili sme sa o niečo, čo vôbec nešlo ako by malo a mohlo a to nás značne demotivovalo a vyčerpávalo. Naše dni sa točili len o tom ako zvládnuť a vyriešiť túto situáciu, aby sme nezostali na ulici, aby sme nestratili svoju dôstojnosť a aby sme aspoň trocha robili to, čo nás baví a uspokojuje. No a napriek tomu, že už mesiac dopredu sme si pripomínali naše výročie, v deň D nám to vyfučalo z hlavy. Krízy sú už raz také. A tá naša nie je žiadnou výnimkou. Pritom sme sa vôbec neprestali milovať ani vážiť si jeden druhého. Nie všetky krízy musia byť nutne o láske...

V ten deň nám dobrá kamarátka poslala sms: Tak čo oslavujete? Prajem vám všetko dobré do ďalších manželských rokov. Snívalo sa mi s tebou často, že sa rozvádzaš. Asi vás čaká veľké šťastie.

Až ma zamrazilo. Po prvé, že kámoška si pamätala a my nie. Po druhé, že jej sny sú hrozivé a v tejto situácii znejúce ešte hrozivejšie. Po tretie, snáď ten starý spôsob výkladu snov, že negatívne znamená pozitívne, sa v našom prípade splní.

Na ďalší deň nás čakalo prekvapenie!  Moja osemnásťročná neter s frajerom nás tajne vylákali von, potom sa nebadane dostali do bytu, navarili, prestreli stôl, zapálili sviečky, pustili hudbu a nebadane sa vyparili...

Mali sme veľmi pekné výročie svadby, aj keď sme naň zabudli. Oslavu si budeme pamätať asi navždy.   

                    

Vykričané do sveta | stály odkaz

Komentáre

  1. Aj ja
    Akoby mi niekto čítal myšlienky. Aj my sme pred rokom zabudli na výročie svadby - tretie. Rolu kamarátky si zahrala moja staršia dcéra. Tohto roku ešte mám dva dni. Dúfam, že nezabudnem. Síce sa opäť krútime v problémoch, ale o tom je aj ten spoločný život.

    Život bude taký, ako si ho zariadime.
    Eva
    publikované: 21.11.2006 08:16:45 | autor: Eva (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. to je krasne
    ak je clovek velmi vytazeny, stava sa obcas, ze zabudne.. aj nam sa stalo, aj ked, my este nie sme zobrati. ale je krasne, ze mate ludi, ktori sa vam o to postaraju, to je potom este krajsia oslava pre vas, mate cas a nemusite rozmyslat nad tym, co navarit, ako prestriet a tak.. :) drzim palce, nech skutocne tie negativne sny znamenaju nieco pozitivne.. :)
    publikované: 21.11.2006 09:00:27 | autor: malazaba (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014