Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Prečo?

Dalši z veľkých otázok, ktorá...

   ...núti človeka rozmýšlať. A keďže my sme tvory s vrodenou lenivosťou a nechce sa nám rozmýšlať, tak sa najčastejšie stretávame s odpoveďou: „Lebo medveď!“ A tí, ktorí sú už fakt brutálne leniví, povedia len: „Lebo!“ No je to tá správna odpoveď? Odpovede vygenerované našou lenivosťou určite nemôžeme označovať za správne. Veď čo keby vás neprijali do školy, zamestnania či armády len preto, že prijmajúcemu konateľovi sa nechce pozrieť do papierov a tak vám povie, že ste neprijatý a pritom môžete byť na prvom mieste v zozname prijatých. Táto skutočnosť poukazuje na to, že odpoveď „Lebo medveď!“ a podobné nie sú správne.

   „Lebo je to tak, ako to má byť!“, je dalšia z možných odpovedí. Táto odpoveď poukazuje, doslova,  na nemeniteľnú prítomnosť. A keže prítomnosť sa neustále mení, tak ten moment ,v ktorom bola táto odpoveď vyslovená, sa stáva rýchlo minulosťou a stráca na význame pre další vývin situácie. Takže keď vám povie dievča, že sa s vami rozišlo, lebo to tak má byť, znamená to len to, že v tom okamihu ,v ktorom to vyslovuje, nemáte spolu chodiť. No neznamená to, že spolu nemôžete chodiť o deň či týždeň neskôr. Z logického hľadiska je táto odpoveď správna viac ako dostatočne, lebo ten moment nemôžete zmeniť a je to tak ako to je a nič sa s tým nedá robiť, lebo ten moment sa už nevráti a nebude iný. Ale nasledujúci moment môže otočiť kartu a zmeniť to. Lenže dnes už človek skoro vôbec nerozmýšľa logicky a preto sa skoro nikto nesnaží meniť situáciu a preto táto odpoveď nie je z ľudského hľadiska taká dokonalá.

   Môj osobný názor je, že by ste nemali býť leniví a mali by ste vždy vravieť pravdivé dôvody, lebo tie nemôže nikto vyvrátiť a nedávajú priestor špekuláciám. Vravenie pravdy môže byť síce bolestivé, no vedzte, že čím skôr to poviete, tak tým skôr to prejde a k tomu si nahrabete pár plusových bodíkov tam hore.


Veľké otázky života | stály odkaz

Komentáre

  1. ...
    Ešteže tam hore majú obrovskú váhu na plusové a mínusové bodíky, ináč by ma začínalo štvať, že z tej pravdy nič nemám. Ale na rovinu, asi máš pravdu, čo vlastne bolo tvojím cieľom. No ako sa opýtal Pilát: "Čo je pravda." No a vtedy náš Boh takticky mlčal. Aby sme mali nad čím dumať.
    publikované: 12.05.2011 00:47:51 | autor: Gnaag (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014