Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

V Liberci majú rekordný počet prihlášok

Na skokanské súťaže je zatiaľ prihlásených 72 mužov a 43 žien.V severskej kombinácii evidujú 64 pretekárov.
zdroj: www.slz.sk
V Liberci majú rekordný počet prihlášok

LIBEREC 31. októbra (SITA) - Organizátori budúcoročných majstrovstiev sveta v klasických lyžiarskych disciplínach, ktoré sa od 18. februára do 1. marca uskutočnia v českom Liberci, už evidujú prihlášky z 52 krajín, čo je o 4 viac ako štartovalo na doteraz rekordnom šampionáte 2005 v nemeckom Oberstdorfe. A ešte to nemusí byť konečný počet, pretože z tradičných účastníkov MS nemajú prihlášky z Kórejskej republiky a Kazachstanu. Na prihláškach figuruje 1196 mien športovcov a sprievodu, ale aj tu sa počet ešte bude zvyšovať, lebo napríklad Rusko a Švédsko zatiaľ prihlásili iba bežcov na lyžiach. Práve bežecké disciplíny sú momentálne najobsadenejšie. V predbežných prihláškach je 252 bežcov a 155 bežkýň, na skokanské súťaže je zatiaľ prihlásených 72 mužov a 43 žien a v severskej kombinácii evidujú 64 pretekárov.
Najpočetnejšiu výpravu ohlasujú Rakúšania. V prihláške je však iba 26 športovcov, ale až 65 členov sprievodu. Najviac športovcov majú vo výprave podľa očakávania Nóri - 32, im však stačí 42 "sprievodcov".
Libereckí organizátori zaevidovali aj prihlášky z exotických krajín. Z Južnej Ameriky sa prihlásili lyžiari z Argentíny, Peru, Brazílie, Venezuely i Trinidadu a Tobaga. Rovnako Ázia hlási, že lyžiari sú aj v Indii, Iráne a Kirgizsku. Nechýbajú ani Austrálčania a Novozélanďania, z Afriky sa prihlásil zatiaľ jeden bežec z Juhoafrickej republiky.



Majstrovstva sveta | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014