Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ako žiť príjemnejšie, ľahšie a jednoduchšie

Pre ľudí s príliš veľkým pocitom zodpovednosti (za iných).

Ako žiť príjemnejšie, ľahšie a jednoduchšie

Súbor rád zameraných na uľahčenie a spríjemnenie života na úkor iných.  

 

Buďte arogantný, vulgárny a hádavý!

Máte rád ľudí? Máte rada ľudí? Veríte, že sú v podstate dobrí? Veríte, že každý človek je hodný svojej príslušnosti k skupine najinteligentnejších jedincov (tejto) planéty? Chcete byť s každým kamarát a a mať s každým dobré vzťahy? Chcete mať aj s tými najmenej príjemnými jedincami zo skupiny (nominálne) najinteligentnejších obyvateľov (tejto) planéty dobré vzťahy? Chcete to  napriek tomu, že im je všetko jedno? Napriek tomu, že už pri pomyslení na nich sa pri  svojej ľudomilnosti dostávate do psychických  problémov; keď si  musíte  s ťažkosťami priznať, že existuje človek, ktorého neznášate a  za tento pocit sa hanbíte? Opakovane a zbytočne sa ponižujete slušným správaním k ľuďom, ktorí považujú slušnosť za slabosť? Vždy sa ochotne obetujete a pre dobro veci sa snažíte integrovať do kolektívu ľudí, ktorých chovanie pripomína menej inteligentného mamuta v porceláne? Osobným nasadením sa snažíte zakrývať nedostatočnosť svojich známych či kolegov nadväzovať normálne vzťahy a za cenu svojho zdravia sa snažíte vytvárať príjemnú a tvorivú súkromnú či pracovnú atmosféru?  S pochopením prijímate ich absolútnu neschopnosť aspoň neškodiť a  pochopiť nevhodnosť správania, ktoré pripomína opočloveka viac než husté zrastené obočie Leonida Brežneva, neblahej pamäti?

Je načase zmeniť správanie!  Dobrovoľne žijete veľmi nepohodlný život sociálneho katalyzátora pozitívneho vývoja v spoločnosti. Na rozdiel od chemického prvku, na Vás spätne a zhubne vplýva dianie v zlúčenine (nominálne) najinteligentnejších bytostí (tejto) planéty, ktoré sa nazýva ľudská spoločnosť a výsledok Vašich snáh je pritom neistý. Ak sa Vám aj podarí heroický čin a protosociálna fosília pochopí, že už jeho predkovia zliezli zo stromu a prestali sa každý deň mlátiť pre kus surového mäsa, neznamená to, že Vám bude aj niekto vďačný.   

Zjednodušte si život a prestaňte byť fackovacím pážaťom! Buďte arogantný, vulgárny a hádavý! Kľudne označte hocikoho za blbca! Prekričte každého blbca, teda každého kto si dovolí hovoriť bez Vášho súhlasu, príliš dlho alebo niečo čo sa Vám nepáči!  Nesúhlaste so žiadnym názorom okrem svojho, ktorý samozrejme môžete meniť podľa nálady! Ak Vám niekto odporuje zničte ho za každú cenu! Hádka a urážanie druhých ľudí nech Vám je potešením! Vašu občasnú milostivú ochotu plniť si povinnosti a vykonávať prácu za ktorú ste platený, bez toho aby ste pritom niekoho pohrýzli, musia všetci vysoko oceniť!  Ľudia si nesmú dovoliť ani len Vám pripomenúť všetky Vaše povinnosti, o drzej kritike ani nehovoriac. Ľudia môžu len dúfať vo Vašu zhovievavosť s ktorou ich necháte na pokoji a nevystavíte ich, kedykoľvek sa Vám zachce pokorujúcej porážke  za  chyby, ktoré ste spôsobili.

 

Nemajte nikdy čas, nepomáhajte nikomu, buďte odutý a povýšený!

Vypočujete každého nešťastného človeka, ktorý sa potrebuje vyrozprávať a ochotne mu pomôžete vyriešiť nekonečné problémy?  Nesťažujete mu situáciu a nežiadate ho či ju o následné vrátenie pôžičky či splnenie sľubu? Veď podstatné pre Vás je, že Jeho či Jej problémy sa vyriešili a Vy si už nijako poradíte. Chápete, že Vás po prekonaní svojich obrovských problémov nechce ani vidieť, veď mu či jej  pripomínate hrozné obdobie života, keď bol či bola odkázaná na niečie pochopenie a pomoc? Tento prejav svojej slabosti Vám nikdy nemôže odpustiť!

Zjednodušte si život a nehrajte sa na sociálny úrad zlúčený s psychologickou poradňou! Iba Vy máte problémy a Vaše problémy musia zaujímať každého! A nie iba zaujímať, každý je povinný pomáhať Vám všetkými prostriedkami pri ich riešení. Predstava, že by ste sa mali zaoberať problémami niekoho iného je absurdná. Nemáte čas na sprostosti. A sprostosť je všetko čo sa netýka Vás. Ak sa niekto dostal do akýchkoľvek problémov je to jeho vina a Vás tým nemá čo zaťažovať. Ak Vás osloví nijaký otravný blbec, ktorý si myslí, že Vás zaujímajú jeho problémy alebo názory, prípadne je tak nekonečne drzý, že mu srdia výkaly vášho čistokrvného psa s rodokmeňom, nie je vôbec hodný reakcie zo strany Vašej vznešenosti. Otvorený výsmech ale môže byť  znakom Vašej veľkorysej ochoty komunikovať s podradnou bytosťou.

 

Buďte nešikovný!

Plníte si svoje pracovné povinnosti  absolútne dôsledne? Robíte všetko tak, aby na Vami vykonanú prácu  bolo spoľahnutie? Ochotne poradíte a pomôžete aj kolegom a vôbec každému kto to potrebuje? Úprimne doprajete kolegom obdiv, ktorý získavajú prezentovaním Vašich názorov a poznatkov? Ste radi, ak môžete pomôcť a robíte prácu aj za druhých? Dostatočnou odmenou  pre Vás je pocit dobre vykonanej práce? Ak  Vám navyše aj poďakujú ochotne prisľúbite ďalšiu pomoc?

Zjednodušte si život skôr než sa zoderiete!  Čo sa Vám nechce urobiť to obkecajte! Vlastne nemusíte robiť vôbec nič! Venujte sa hlavne koordinácií prác! Všetko si dajte aspoň desať krát vysvetliť a potom tým poverte niekoho iného! Každá úloha sa dá ďalej delegovať. Prečo by ste sa mali drieť za iných?! Niečo poriadne zbabrite! K ničomu poriadnemu Vás už nepustia a budete mať dosť času na  svoje záujmy.

 

Majte slabú pamäť a hovorte nezmysli!

Pamätáte si všetky podstatné pracovné údaje a používate ich pri výkone práce? Poskytujete tieto údaje aj kolegom? Často Vám kladú otázky dôležité pre kvalitný výkon práce iných? Viete na tieto otázky odpovedať a Vaše odpovede každému pomôžu? Zaťažujú Vás stále viac otázkami, ktoré by mali vedieť zodpovedať iní? Spoliehajú sa na Vašu pamäť a Váš úsudok aj tí, ktorí by Vás mali riadiť? Stali ste sa intelektuálne zneužívaným otrokom moderného veku! Ak Vám pridelia počítač je to len preto, že Váš nadriadený ho nevie používať a v zostave s Vami vznikol inteligentný počítač pre všestranné použitie. Vaše povýšenie závisí od ochoty Vášho nadriadeného vzdať sa svojho pohodlia a preto sa odkladá.

Zjednodušte si život a nedajte sa zneužívať! Pamätajte si iba dátum poslednej službičky svojmu nadriadenému a telefónne číslo toho blbca čo vie všetko naspamäť. Na otázky odpovedajte čo najrýchlejšie! Čím hlúpejšie tým lepšie! Budete mať istotu, že druhú otázku Vám už nikto nedá a môžete v kľude písať  príspevky do časopisov.

Tieto rady nikomu nehovorte. Všetci si život zjednodušovať nemôžu. Niekto musí za nás myslieť  a  robiť.

 

 

                                                                            Martin U r b a n č o k

 

 

V Bratislave 1. 8. 2004

 

Publikované v časopise Vydrovské zvesti. 8. ročník. Jesenník 2004. Vychádza v Čiernom Balogu.


Vzťahy s ľuďmi | stály odkaz

Komentáre

  1. :)
    pobavila som sa
    publikované: 21.01.2005 09:43:50 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014