Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ty si najväčší div prírody!

Od počiatku vekov sa nenašiel žiaden človek, ktorý by mal tvoju myseľ, tvoje srdce, tvoj zrak, sluch, ruky, vlasy, či ústa. Nikto z tých, ktorí žili kedysi, žijú dnes, alebo sa narodia zajtra, nemôže chodiť, hovoriť, pohybovať sa a myslieť ako ty. Každý človek je veľkým divom prírody a odlišuje sa jeden od druhého. Sme jedinečné bytosti a predsa tvoríme jedno spoločenstvo. Spoločenstvo ľudstva.

Niektorí ľudia sa cítia bezcenní, bezmocní a menejcenní, ale len preto, lebo vidia slávu a schopnosti iných a nevidia tú silu a zdroj veľkého potenciálu v sebe. Nechcú alebo nedokážu v sebe vidieť to veľké.

Nikto na svete nedokáže napodobniť ťahy tvojho štetca, tvoj rukopis, hovoriť slová tak ako ty, usmievať sa ako ty a tvoriť tak ako ty.

Netreba sa predsa snažiť napodobňovať iných, namiesto toho možno dať na obdiv svoju jedinečnosť, múdrosť a schopnosti. Kto na svete má takú jedinečnú kombináciu schopností ako ty? Ako ktokoľvek iný? Každý človek má kombináciu schopností, ktoré nikto nemá. Zdôrazňujme to, v čom sme odlišní a jedineční a radujme sa z toho, že sme výnimoční.

Výnimočnosť sa cení.

Prešli už tisícročia a sme vybavení génmi, možnosťami, potenciálom a schopnosťami, o ktorých naši predkovia, cisári a dávni králi iba snívali!

Ale načo nám je to všetko, keď nechávame zvädnúť svoje srdce, myseľ a telo?

Prečo by sa mal zázrak, z ktorého si sa zrodil, niekedy skončiť?

Tvoje schopnosti sú bez hraníc a obmedzení. Jediné hranice sú tie, ktoré si sám dáš.

Môžeš dosiahnuť omnoho viac, než si dosiahol. Môžeš sa stať horou, ktorá sa bude dvíhať do neba, bude rásť a rásť. Stačí využiť len svoj potenciál. Zbav sa hraníc a rob všetko tak ako by si bol kráľom. Kto je kráľom? Ten čo nosí titul, alebo ten, ktorí využíva svoje schopnosti a tvorí svoje sny? Vytváraj svoje sny.

Ty máš schopnosti a potenciál o ktorom sa nikomu ani nezdalo. Na svete je veľa možností ako rýchlo, a jedinečne sa rozvíjať a rásť. Neprišli sme na svet náhodou. Ak chceš, môžeš vyrásť do veľkosti štítov a nie zmenšovať sa na zrnko piesku. Kto si môže dovoliť tvrdiť, že si malý? Tvoje skúsenosti, zážitky, schopnosti a vedomosti nemôže nikto lepšie využiť, než ty a nech iní skúsia prejsť tým, čím si prešiel ty a zvládnuť úlohy, ktoré si zvládol ty.

V každom planie Boží plameň a chce svietiť ako Slnko. Kto mu v tom zabráni? Príroda nepozná porážky. Vždy nakoniec zvíťazí.

Ty si najväčší div prírody!


Môžeš to poslať priateľom, ak si myslíš, že ich to povzbudí...


Úvahy | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014