Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

20 07 2007

krátke zamyslenie o čase

O 20:07:07 hod nastane jednota casu, ktora akoby sa navracala do seba a ustavala do Ticha (inšpirované pútnikom Najväčším Minimaxom). Porovnanie datumu a casu bude zacinat i koncit najdlhsim nakratsim casovym intervalom, ktory pouzivame.

20.07 ´07 20h07min07sec

20.07. 2007 

V poslednom období sa zaujímam o čas, jeho vnímanie; jeho plynutím a jeho "existenciou". Každý z nás rozmýšla v určitých časových intervaloch; športovci v sekundách, historici v storočiach, murári v hodinách a tyždňoch, potápači v minútach, J.R.R. Tolkien vo vekoch.  Európania myslia v sedem- ročniciach.

Čas je relatívny, ovplyvňuje nás ako nič iné na tomto svete. Peniaze sú pre veľa ľudí merítkom všetkého, ale každý z nich Vám uzná, že "peniaze sú čas"

Láska je pre nás meradlom času len keď na ňu čakáme, keď je pri nás čas nevnímame a keď odíde, hľadáme si miesto v čase.

Skúsme sa zamyslieť nad rozmýšlaním v intenciách nekonečnej lásky, ktorú máme v sebe. Potrebovali by sme čas?

Poznám veľa ľudí, ale málo, ktorý rozmyšlajú v intencii VEČNOSTI (tým pádom aj Jednoty všetkého).  Keď sa zamyslíme, všetko čo sa deje je o cyklickom plynutí  "času".

Spoznajme naše cykly a naučme sa správať podľa našej potreby, dosiahnuť úspešné zavŕšenie jedného a uvedomelého vstupovania do ďalšieho.   

Práve pre tieto cykly ženy nemajú tendenciu filozofovať, poznajú svoje cykly a nosia zmysel života v sebe - živú vodu -       -Sv. Grál - cyklus života - bytia - súcna.

 

20.07. ´07 -- 20h:07min:07sec


Postdobá cyber antidrama | stály odkaz

Komentáre

  1. no haluz
    uvahy o case dobreee:) podla mna cas ani neplynie..z meritka vecnosti urcite nie...:)
    publikované: 20.07.2007 14:05:55 | autor: lemon-ko (e-mail, web, autorizovaný)
  2. hm
    zaujimave...
    publikované: 20.07.2007 14:12:32 | autor: hviera (e-mail, web, autorizovaný)
  3. O čase
    Ahoj,
    aj ja premýšľam o čase. Premýšľam o ňom z hladiska filozofie.... Keď si niekedy čítam učebnice filozofie, tak keď príde na otázku času, tak všetky citujú vždy jedného filozofa: Sv. Augustína. Čítal si ako píše o čase v 11-tej knihe svojich "Vyznaní"? - Tú knihu odporúčam prečítať každému, je to jedna z najlepších kníh, aké boli kedy napísané.
    Tie učebnice necitujú Augustína preto, že by chceli povedať: "Pozrite sa, ako sa niekedy ľudia pozerali na otázku času....", pričom akoby naznačovali, že sa mýlil. Nie práve naopak - dodávajú, že Augustín predbehol svoju dobu asi o 1500 rokov a jeho názor na čas sa zhoduje s tým, čo o čase hovorí moderná fyzika. To je úžasné. Je to akoby Einsteinova teória relativity povedaná filozoficko-teologickým jazykom.
    Tak si to prečítaj! Tá kniha sa dá zohnať vo všetkých predajniach náboženskej literatúry asi za 200Sk. A majú ju aj vo vačšine bežných kníhkupectiev. Aj po 1600 rokoch bestseler - úžasné!
    publikované: 20.07.2007 14:22:24 | autor: Michal (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Mily Michal
    A tak detsky si zacal, ze som si myslel, ze len zhodnotis, moj text. A Ty si mi otvoril obzor, ktory by som ani necakal (a ja som dost predvidavy). Detsky z toho dovodu, ze ked "premyslas o case" tak je to z filozofickeho hladiska automaticky. :) Ale, zase sa mi raz potvrdilo, ze detstke je to pravdive.

    Velmi pekne Ti dakujem za odporucanie, urcite to este dnes budem mat.

    Vseved Svetloslav
    publikované: 20.07.2007 14:29:29 | autor: vseved (e-mail, web, autorizovaný)
  5. Drahý Vševed
    Vlastne áno - o čase vždy premýšľame filozoficky - ale len vtedy, keď premýšľame. A tiež záleží ako premýšľame, ako filozofujeme. Dá sa filozofovať aj zle.
    Detské je navyše aj krásne, že áno? Mimochodom - detstvo - to je ten super čas!
    Niekedy sa prídem pozrieť zasa na tvoju stránku, tak mi nechaj, prosím odkaz ako sa ti tá kniha páčila, dobre?
    Maj sa fajn!
    publikované: 20.07.2007 14:37:17 | autor: Michal (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014