Hovädzina s jidášovým uchom
2. fáza
suroviny:
hovädzie predné, 1 menšia cibuľa, jidášove ucho asi tak 3ks, štipka mletého čierneho korenia, troška soli, pár sušených hríbov, 1čL škrobu na zahustenie
postup:
cibuľu si nakrájame na kocky a na troške vode sparíme.....pridáme na tenko nakrájané hovädzie plátky a povaríme........prilejeme trošku vody, pridáme judášovo ucho a troška sušených hríbov .....udusíme do mäkka, okoreníme, osolíme a zahustíme ak je treba
rada: ak pridáte viac cibule, tak nemusíte zahusťovať a tak ušetríte dennú dávku škrobu
Hovädzina na sladko-kyslo
2. fáza
suroviny:
2 plátky hovädzieho zadného, 1menšia cibuľa, štipku sladidla, štipku mletej rasce, troška ocotu
suroviny na opečenú chrumkavú cibuľu:
1 veľká cibuľa, 1čl škrobu, soľ, štipku červenej mletej papriky, olivový olej
postup:
1, cibuľu si nakrájame na hrubšie pásiky (bude sa to dlhšie variť, tak nech sa to tak rýchlo nerozvarí)....cibuľu si vložíme do hrnca, prilejeme troška vody, osolíme, privedieme do varu a pridáme sladidlo....pridáme na tenko nakrájané hovädzie plátky a varíme pokiaľ nie je mäso mäkučké......cibuľa sa nám krásne rozvarí a tým pádom nemusíme zahusťovať.... podľa chuti ešte dosolíme, pridáme mletú rascu a trošičku octu
2, pripravíme si chrumkavú cibuľu ....do misky si nasypeme škrob, soľ, mletú červenú papriku a poriadne zamiešame........ cibuľu si nakrájame na tenké pásiky a vložíme do misky, kde sme si pripravili škrob .........cibuľu v škrobe poriadne obalíme a na olivovom oleji opečieme (myslím, že aj v rúre by sa to dalo spraviť, ale neskúšala som)
Hovädzina s lečom a mrkvou
2. fáza
suroviny:
2 plátky hovädzieho predného, 1 menšia cibuľa, zelená paprika, rajčiny, troška mrkvy, štipku soli, štipku mletého čierneho korenia, štipku mletej červenej papriky, škrob na zahustenie
postup:
1, papriku a mrkvu nakrájame na tenké pásiky, rajčiny zbavíme šupky ......cibuľu nakrájame na kocky a na troške vody sparíme, pridáme červenú mletú papriku a na tenko nakrájané hovädzie plátky.......podlejeme vodou a varíme pokiaľ nie je mäso skoro hotové.......do skoro hotového mäsa pridáme nakrájanú zeleninu, posolíme, okoreníme a varíme pokiaľ nie je mäso úplne mäkké.....
2, na konci zahustíme škrobom ( ak dáte dostatok cibule, tak zahusťovať nemusíte a ušetríte 1tolerovanú potravinu na deň)
Hovädzina s červenou paprikou a sezamom
2. fáza
suroviny: v DD sa sezam nesmie je to skôr na dekoráciu ako na chuť (dala som 10 zrniek)
hovädzie predné, červená paprika, štipku sezamu, cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, škrob
postup:
papriku si nakrájame na pásiky, hovädzie mäso a cibuľu na kocky......nakrájanú cibuľu vložíme do hrnčeka, podlejeme vodou a sparíme....pridáme červenú mletú papriku, hovädzie mäso a podusíme (podlievame vodou po troškách, pokiaľ nie je mäso mäkké), ak už mäso je mäkké, pridáme na pásiky nakrájanú papriku, ochutíme mletým čiernym korením, osolíme a pridáme trošičku sezamu....na konci zahustíme škrobom, ktorý si rozmiešame s vodou a hotovo podávame
dobrú chuť
Hovädzina na viac spôsobov
18.01.2013 00:42:56
Hovädzina s jidášovým uchom, hovädzina na sladko-kyslo, hovädzina s lečom a mrkvou, hovädzina s červenou paprikou a sezamom
Komentáre