Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

...čarovný nápoj lásky zo starého Talianska -použiť podľa potreby

 
Už ste sa niekedy stretli s pravou čarodejnicou?
 
S pravou čarodejnicou, ktorá by to mala aj úradne opečiatkované v pasovej kolónke? Teda niežeby taká čarodejnica potrebovala na cestovanie do zahraničia  pas. Zoberie metlu a šup...už je povedzme v Číne. Upozorňujem, pri nočných letoch si treba dávať pekelný pozor, aby nedošlo ku kolíziám s lietadlami. Platia sa totiž nehorázne pokuty, teraz , keď už sme v tej EU.
 
Veru, už nežijeme v období stredoveku(mnohé čarodejnice si teraz určite s ľahkosťou vydýchli).Kdeže! Čarovanie je legálne zamestnanie a k najhorúcejším novinkám patrí veštenie cez telefón. Aby ste boli v obraze milí priatelia, veštenie je menej presná, viac fantastická a pekelne nestála odnož čarovania. 5 čarodejníc z 10 vôbec neodporúča riadiť sa touto neexaktnou vedou. Hádam poznáte všetky tie ziskuchtivé Theodory z televíznej reklamy. Aj  keď pravá  čarodejnica má pomáhať ľuďom svojou magickou mocou len tak....grátis. Za úsmev, či pohár slivkového džemu.
 
A preto vám to vlastne aj píšem.  Preto, lebo pravá skutočná čarodejnica žije možno vo vašom susedstve. Nevlastní metlu, ani čierneho kocúra, ba dokonca jej na nose netrôni ani obrovská bradavica s chlpom uprostred. Možno úplne obyčajne pracuje v banke, v obchode alebo na pošte. Možno je to tá usmievavá starká z trafiky oproti vám. A prezradí ju len  šibalský pohľad jej jasnozelených očí.
 
 Veru, také čarodejnice majú veľmi intenzívne očové kontakty a vy cítite, že vám vidia až tam niekde hore pod pravým rebrom. Alebo sa vás pri vydávaní drobných  nenápadne dotknú a vy ucítite akoby celým vašim telom prešiel elektrický prúd. Zrazu sa cítite ako znovuzrodení, plní vitálnej energie a mylne sa domnievate, že to všetko spôsobila tá pilulka s B-komplexom, ktorú ste dnes narýchlo zhltli pri raňajkách. A to všetko zapríčinil jeden (ne)obyčajný dotyk.
 Aby sme si to zhrnuli (sa aj hovorí , že opakovanie je  matka múdrosti): Čarodejnice  síce nie sú staré babizne s bradavicou na nose, hrbom na chrbte, čiernym kocúrom na pleci a lietajúcou metlou v kúte. No z dobre utajených zdrojov sa mi podarilo exkluzívne pre vás zistiť, že čarodejnica trávi obyčajne svoj voľný čas hádzaním netopierích krídiel do kotla s magickým lektvarom a ak ju nahneváte, uriekne vás až po siedme pokolenie....a tak je evidentné, že čarodejnice nie sú veľmi vitané medzi nami obyčajnými smrteľníkmi.
 
Lenže nie všetci ľudia sú obyčajní...
Volá sa Apoliena a je bylinkarka. 
 
Zoznámila som sa s ňou v knižnici, kde sme obidve siahli po rovnakej knižke...o mágii  :-)) Statočne priznávam, že som zahorela zvedavosťou..nakoniec som z nej vytiahla-pod hrozbou smrti:-))-že je čarodejnica...nedá mi nezreprodukovať náš rozhovor..   
Ja:Kde máš kocúra?(od údivu až strácam svoju originalitu)
Apoliena: A čo si čakala, že sem priletím na metle?
Ja:Tak, vyzeralo by to efektnejšie ako na autobuse, ale teraz vážne..daj mi nejakú múdru definíciu bosorky ako vystrihnutú z vedeckej knižky.
Apoliena: V podstate každý z nás disponuje nejakou čarodejnou mocou, je len na tebe do akej miery ju vieš využiť. Samozrejme niektorí čarodejníci majú takú obrovskú senzualitu, že už v detstve dokázali komunikovať s duchmi.Ale také bežné zaklínadlá zvládneš aj ty.
 
Ja: Ďakujem za kompliment. Nevieš ako s dá pripraviť čarodejný odvar(otrávený) pre profesorku matiky?:-))..Vyjadrím sa ľudovejšie-čo Apoliena a čierna mágia?
Apoliena:  Mágia sa vo všeobecnosti nerozdeľuje na bielu a čiernu.Je to na tvojom vlastnom rozhodnutí a zvážení, či budeš konať dobro alebo zlo pomocou čarodejných rituálov. Na druhej strane si treba uvedomiť, že všetko zlo, čo zapríčiníš svojím čarovaním sa ti trikrát vráti.
 
Ja: Asi som pod zhubným vplyvom Harryho Pottera, ale existujú aj na Slovensku školy,kde sa človek naučí to magické čáry-máry?
Apoliena: Existujú špecializované školy čarovania, ale platí, že pravá čarodejnica dokáže čarovať aj bez vysvedčenia. Ja sama som samouk, samorast(smiech).
 
Ja: Zaujíma ma tvoj názor na tarotové karty a veštenie. Skutočne v nich môžeš vidieť, že zajtra si napríklad zlomím nohu?
Apoliena :Budúcnosť je relatívna.Každý človek má pri narodení načrtnutú určitú kostru  svojho života, ale on sám sa musí rozhodnúť , kam bude jeho cesta smerovať. Laicky povedané, dať životu tú správnu chuť a farbu. Karty ti ukážu len smer, nedajú ti presný plán.
 
Ja:Aká je najbežnejšia taxa za čarovanie či čarovný nápoj?
Apoliena: Nemalo by to byť presne určené. Dobrá čarodejnica určí svoju taxu podľa finančných možností svojho klienta.
 
Ja: Vraj čarodejnice si vyrábajú rôzne amulety, ktoré ich chránia pred zlými duchmi. Skrývaš  ty nejaký vo vrecku?
Apoliena: Ja mám skôr väčšiu vieru vo svoje bylinky..alebo skôr ich silu lepšie ovládam. Ľudia sa čudujú, ako môžem veriť nejakému trsu trávy a majú pravdu..je to o viere.Tá dodáva magickú silu aj obyčajným veciam.
 
Ja:Majú aj dnešné moderné čarodejnice svoje tajomné sabaty, kde vzdávajú rituálne obete a behajú nahé po poli?
Apoliena: Áno, najznámejšie sú v Anglicku, tam  skutočne  aj tráva dýcha okultizmom a mágiou. A k tej nahote-mágia je prírodné nňaboženstvo. My všetci sme od prírody nahí, takže skoro všetky magické rituály vykonávajú čarodejnice  len tak... v Evinom rúchu.
 
Zrazu sa Apoliena na mňa tajomne usmiala, z vaku prehodeneho na stoličke vybrala malý voňajúci balíček, ktorý mi vtlačila do ruky a fuk....už jej nebolo..
 
Ak vás tento článok zaujal a máte chuť dozvedieť sa bližšie informácie o rôznych magických kultoch či o histórii čarovania , kliknite si na stranky www.deeweenka.szm.sk, alebo   www.nirga.host.sk  
 
Ja – som dokonca pod hrozbou upálenia na hranici(či tosa už  dnes  nenosí?:-)) získala recept na čarovný nápoj lásky...no neprezraďte  ma Apoliene.
 
Starostlivo opíšte:
Čaša lásky
(Taliansky nápoj z likéru a byliniek, ktorý sa oddávna používal ako afrodiziakum)
Niektoré drahé jedlá či nápoje údajne pôsobia ako afrodiziaká , ale jediným osvedčeným afrodiziakom je alkohol. Strega po taliansky znamená čarodejnica . Likér označovaný ako strega pochádza z oblasti Benevento, ktorá je dobre známa čarodejníctvom. Strega sa varj pôvodne pripravovala ako nápoj čarodejníkov. V Anglicku sa za afrodiziakum pokladla medovina, ktorá sa vyrába z medu. V priebehu mesiaca po sobáši ju mladomanželia užívali, aby si udržali sexuálnu potenciu. Tu vlastne má pôvod označenie-medové týždne. Likéry a vína majú skvelé povzbudzujúce účinky, ale mali by ste ich užívať v malých množstvách. Aby ste dosiahli špeciálny účinok , pripojte aj trošku mágie. V Taliansku nosili milenci pri sebe bazalku ako symbol lásky.
 
POSTUP: Striebornú mincu noste pri sebe, až kým nepríde spln. Vtedy ju zoberte do dlane , nechajte, aby na ňu dopadal mesačný svit a myslite na svojho milého-minca sa  nabije mesačnou energiou. Ak chcete, aby sa v noci prejavilo toto kúzlo, vložte striebornú mincu nabitú energiou do listov šalvie a bazalky,ktorých by malo byť dostatočné množstvo , aby pokryli dno čaší. Takto sa mesačná energia dostane do nápoja lásky. Vložte lístky nabité energiuo do čaší a nalejte do nich likér, nápoj nechajte hodinu postáť , kým ho s partnerom vypijete. Oboch vás rýchlo pochytí ľubostná nálada.
 

Na stope.. | stály odkaz

Komentáre

  1. stredovek
    "Veru, už nežijeme v období stredoveku"
    Ja by som nebol taky optimista, pani KDH sa na to pozeraju inak ;-)
    publikované: 02.06.2005 19:18:31 | autor: Tom (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. mágia
    Naozaj veľmi pekné. Mám rada takéto čarovné veci. A niečo ma na tom riadne priťahuje. Proste ma to vnútorne napĺňa. Chcem sa tým zároveň poďakovať, že mám možnosť si o týchot krásnych magických veciach čítať. Pekné zjeseňovanie.
    publikované: 13.10.2005 16:43:00 | autor: miňa (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. VEDMA
    je to haluz,ale dost krat mam taky pocit ako by som veddela co sa stane,,,alebo koho stretnem v chvili ked si na neho spomeniem...chcem sa opytat ci nevies ako sa daju ovlaat schopnosti ktore mas?ak su ti dane samozrejme alebo sa to da pokladat vsetko na nahodu???
    publikované: 13.07.2007 15:23:49 | autor: KESSY (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. diky!
    dakujem!potrebujem ho!ooo a likeru tam dam urcite malo!sme deti viez?no este raz diky!si carodejnica ale carodejnik?je to fakt supris!moj sen je bit carodejkov!moj prvy elixir bude prave tento!diky!!!
    publikované: 20.12.2010 19:17:56 | autor: nikola (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014