Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ako motivovať ľudí

Ak je človek motivovaný, je v práci oveľa výkonnejší, ako človek, ktorý pracuje len z povinnosti. Ak ste človek, ktorého úlohou je motivovať ľudí v práci, mali by ste to byť predovšetkým Vy sám, kto je už niečím motivovaný a stanovil si cieľ. Je pomerne ľahšie motivovať ľudí, ak viete ako na to.
Autoritu si nezískate despotickým režimom vládnutia. Vaším humánnym prístupom môžete dosiahnuť to, že Vaši spolupracovníci budú chodiť do práce s dobrou náladou, budú bez zbytočných stresov a nebudú v napätí. Nikomu sa nemôže dobre pracovať v kolektíve, kde vládne pochmúrna a negativistická nálada. Ukáže kolegom, že ste zapálený pre projekt, že ste cieľavedomý a porozprávajte im o Vašich dôvodoch, prečo to chcete dotiahnuť do konca.
Ak ste ľuďom vysvetlili, prečo je daný projekt dôležitý, nemali by ste zabudnúť povedať im hlavné. Cieľ. Veď predsa všetko, čo robíte, musí mať nejaký cieľ, kvôli ktorému ste danú prácu začali. Samozrejme, že cieľ musí predstavovať istú formu odmeny.
Aby bol výkon práce efektívny, musí byť motivovaný celý kolektív. Avšak, motivovať sa musí individuálne, pretože na každého človeka platí niečo iné a každý vníma svet odlišne. Aj napriek tomu, že po skončení by mali byť podľa správnosti odmenení všetci rovnako, proces motivácie nefunguje rovnako u všetkých. Preto by ste mali poznať Vašich ľudí v tíme dosť dobre na to, aby ste vedeli, ako ich dostatočne motivovať.
Ľudia majú tendenciu rezignovať po prvých neúspechoch ,ale aj naopak. Aj malé úspechy dokážu ľuďom dodať dojem, že predsa ich úsilie nebolo zbytočné. Preto by ste mali pokračovať v ich motivácii a patrične ich chváliť za ich, aj malé úspechy. Ak uvidia, že ich príspevky nie sú zbytočné, a ich ruka priložená k dielu splnila zadanie, budú vedieť, že ich spoluúčasť na práci mala zmysel.
Netreba sa vzdávať. Ale ak ste si predsavzali, že vyčerpete oceán čajovou lyžičkou do konca týždňa, je potrebné si uvedomiť, že je to asi nereálne. Preto si musíte stanoviť reálne ciele, ktoré sú rozumné a uskutočniteľné. Osnova, podľa ktorej sa budete riadiť pri plnení plánu, musí byť zostavená tak, aby ste reálne vedeli splniť zadanie pre dané časové rozpätie. Aj napriek tomu, že môže byť Váš projekt zložitý a môže si vyžadovať nadčasy, mali by ste si Vašu prácu rovnomerne rozvrhnúť a naplánovať do detailov.
Netreba zabúdať, že je možné motivovať každého. Len treba správny prístup.
Zdroj: , Helena. "9 zákonov motivácie | ibis partner Slovakia, s.r.o.." 9 zákonov motivácie | ibis partner Slovakia, s.r.o.. ibis partner Slovakia s.r.o, 1 Jan. 2000. Web. 27 Apr. 2014. http://www.ibispartner.sk/sk/komunikacia-a-motivacia/456-9-zakonov-motivacie

Motivovanie | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014